Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 31, 2009 3:59 pm

A nima 5 letne garancije + 2 leti.

Drugače je pa ta KIA izjemna priložnost če te ne moti značka oziroma če ti vizualno dopade.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2009 4:20 pm

Ta cee'd je zelo kvaliteten. Menim pa da so z soulom svetlobna leta nazaj pihnili. Ponovno tisto japonsko/ korejsko sranje za zaklepanje na gumb, ki je pri kljuki, tudi nekateri detajli me močno motijo, da naredijo tako dober avto k cee'd potem pa z soulom uničijo dober zagon. Zanašati so se pa začeli kot kaki nemci, če hočeš pošten avto z pošteno opremo, daj velike denarce. Soul z vso opremo košta blizu 18k€, če se nemotim. :roll:

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To mar 31, 2009 4:56 pm

Gosic je napisal/-a:
suntrace1 je napisal/-a:Oprostite mi za off-topic vprašanje - - zanima me ali bi po vašem mnenju lahko tema dvema modeloma (Bravo in Focus) konkuriral KIA Ceed s 1,6 CRDi motorjem s 115KM in EX Dynamic opremo? Cena je 14 300€ in ima zelo privlačno 7 letno garancijo.

Glede na opremo je cena previsoka, jst sem ga dobil z vso opremo za 15.800, od tvoje opreme sta pa še dva ranga višja. Tako ti bom povedal, avto je odličen, motor poskočen( imam 1.6 crdi, 115km), eksplozivn. Ampak če bi še enkrat kupvov > 2.0 crdi + tempomat. Majka. Kar se tiče z 1.6 motorjem zagotovo konkurera, ve nekaterih primirih celo boljši. Meni je zlo udobn.

hahahahahha, kiin motor boljši kot fiatov, vic stoletja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To mar 31, 2009 5:15 pm

Naslov teme je focus ali bravo.
Ni kaj za razmišljt; na eni strani imaš avto, ki jee kljub "uglašenosti" že sedem let na tržišču, na drugi pa generacijo sodobnejši avto z najboljšimi dizli.
LP

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To mar 31, 2009 5:25 pm

marjan novak je napisal/-a:Naslov teme je focus ali bravo.
Ni kaj za razmišljt; na eni strani imaš avto, ki jee kljub "uglašenosti" že sedem let na tržišču, na drugi pa generacijo sodobnejši avto z najboljšimi dizli.
LP

x2

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 To mar 31, 2009 7:02 pm

Hvala za odgovor Gosic, bom upošteval mnenje o KII - tudi oblika se mi zelooo dopade, 115KM pa bo povsem dovolj za moje potrebe.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:13 pm

LP

Bravo je že 7 let na tržišču?
Ouuu..to pa nisem vedu...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 To mar 31, 2009 8:27 pm

Tako mimogrede, ravno sem prebral da je angleška revija Diesel Car razglasila KIO Ceed za karavan leta 2008.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To mar 31, 2009 8:35 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
LP

LP!

mislo je forda(7 let) in bravota(najbolši dizli)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:42 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
suntrace1 je napisal/-a:Oprostite mi za off-topic vprašanje - - zanima me ali bi po vašem mnenju lahko tema dvema modeloma (Bravo in Focus) konkuriral KIA Ceed s 1,6 CRDi motorjem s 115KM in EX Dynamic opremo? Cena je 14 300€ in ima zelo privlačno 7 letno garancijo.

Glede na opremo je cena previsoka, jst sem ga dobil z vso opremo za 15.800, od tvoje opreme sta pa še dva ranga višja. Tako ti bom povedal, avto je odličen, motor poskočen( imam 1.6 crdi, 115km), eksplozivn. Ampak če bi še enkrat kupvov > 2.0 crdi + tempomat. Majka. Kar se tiče z 1.6 motorjem zagotovo konkurera, ve nekaterih primirih celo boljši. Meni je zlo udobn.

hahahahahha, kiin motor boljši kot fiatov, vic stoletja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti, jtd oz multijeti so res eni najboljših motorjev na tržiču, ampak angleži primerjajo ostale dizelske motorje ravno s tem od kie, tako da ni ravno najslabši a ne?..daj se mal umir no.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:42 pm

snikerson je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
LP

LP!

mislo je forda(7 let) in bravota(najbolši dizli)

Aha...nisem vedu, da tu primerjamo focusa mk1,5 (model izdelan med leti 2001-2005) in novejšega (ali najnovejšega) Fiata. :lol:

Ups...my mistake.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2009 9:32 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:

Mišleno je bilo z temi kojni in opremo zlahka konkurera. Seveda, od fiata pa ni bolši niti lamborgini, ne maybach, ne mercedes, bugatti... Dragi uporabniki, bohnedaj da bi kdo kaj rekel čez Fiat, kajti naredili se bojo oblaki, močan veter bo ruval drevesa, voda bo odnašala hiše, Kie, Hyundaie in ostala Korejska sranja, samo Fiata nebo !!!! :roll:

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 31, 2009 9:43 pm

menim, da bi bil že čas, da se tale tema zaklene, kajti čedalje več cinizma, sarkazma in nevem kaj še je na tole temo. Eni se malo čudno izrazijo glede primerjav, drugi pa reagirate, kot, da ste od boga poslani in na vsako najmanjšo napakico reagirate z vsem cinizmom, ki ga premorete.
Počasi bi lahko odrasli.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr apr 01, 2009 6:55 am

Se mi zdi da so Fiat-aši pokasirali sindrom VAG-ovcev :D

LP!
:D

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr apr 01, 2009 6:55 am

samo mesarec je napisal/-a:menim, da bi bil že čas, da se tale tema zaklene, kajti čedalje več cinizma, sarkazma in nevem kaj še je na tole temo. Eni se malo čudno izrazijo glede primerjav, drugi pa reagirate, kot, da ste od boga poslani in na vsako najmanjšo napakico reagirate z vsem cinizmom, ki ga premorete.
Počasi bi lahko odrasli.

x 2.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr apr 01, 2009 7:25 am

Fiatfan je napisal/-a:hahahahahha, kiin motor boljši kot fiatov, vic stoletja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaz se pa na tvojem mestu ne bi posmehoval Kiinim 'crdi' dizlom. Sploh pa ob predpostavki, da verjetno Kie še od blizu nisi videl, kaj šele vozil. :roll: Daj pojdi na testno vožnjo pa potem pametuj oz. mal se umir s svojim "fanovstvom", ok?! :roll:

Sicer si lastim proceed-a 2.0 crdi, sem pa vozil tudi 1.6 crdi 115km in avto gre za te konje fenomenalno. Iz prve roke lahko povem, da gre celo bolje od 1.9 jtd 120km, sicer so pa to potrdili tudi testi. Tudi PSA-jev 1.6 110km dizel, ki se nahaja v Focusu, gre slabše od omenjenega Kiinega 1.6 - omenjam zato, da se navežem nazaj na to temo kjer naj bi se razpravljalo o Bravu in Focusu. :)

Ker pa je menda omejitev 10k eur (če sem prav razumel), bo lahko za ta denar gledal rabljene avte v tem rangu. In tu se da dobiti tako enega kot drugega relativno ugodno.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 01, 2009 9:32 am

hladni je napisal/-a:zakaj ste meni nekateri absurdno smešni na tem forumu? Vsaj v mojem svetu velja pregovor "le čevlje sodi naj kopitar".......

...... In glede kie...mislim, da je kia neprimerno boljši nakup od bravota.

kaka protirečnost, ali dvojni obraz; prvo trdiš, da naj čevlje sodi kopitar, nato v zadnjem stavku, misliš, da je Kia najboljši nakup(oz. meprimerno :roll: boljši, kot...) pa čeprav v temi noben ne sprašuje o Kii....in kasj si ti v tem primeru? "kopitar"?

Polo78 je napisal/-a:Jaz se pa na tvojem mestu ne bi posmehoval Kiinim 'crdi' dizlom.

Kia pri koncu 20-ega stoletja in Kia danes :arrow: 100% ne zasluge si za to kar Kia danes je lahko lasti Hyundai,(oz. korejska vlada) ki ni dozvolil(a), da znamka gre v likvidacijo...

P.S motorji so.... :?:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr apr 01, 2009 10:05 am

sašo5 je napisal/-a:P.S motorji so.... :?:

Italijanski! :D Vsaj za dizle vem, da se jih sestavlja v Italiji in ne v Koreji kot bi marsikdo pomislil.

Ja vem kaj si mislu, Hyundai je zaslužen za to, kar je danes KIA in s tem se čist strinjam. In tudi motorji so isti kot pri Hyundai-ju oz. so "njihovi". Ampak to je bila edina logična poteza, da KIA kot znamka preživi in poteza je več kot uspela. Sploh če gledamo, kaj se danes dogaja z avtomobilsko industrijo.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 01, 2009 6:48 pm

V vsaki temi nabijate da je KIA del hyundai, propadla bi brez Hyundai in korejske vlada bla bla bla.... So what?
Kje bi bila Škoda če je ne bi kupil VW?
Ferrari je del Fiata, Nissan ima Renaultove motorje,
Pa Seat in Audi.....
Kje bi bil GM, Ford in Chrysler brez pomoči ameriške vlade....?

dejstvo je, da je začela Kia izdelovati zelo dobre avte in tudi pri nas se zelo dobro prodajajo. in so stare kie z 300.000 km prevoženih.
Osebno nisem značkar, imam dosti izkušenj na področju avtomobilizma, in to nabijanje v vsaki temi o superornosti Fiat, Renault in VW mi že gre pa res na organ.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr apr 01, 2009 7:35 pm

Polo78 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:hahahahahha, kiin motor boljši kot fiatov, vic stoletja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaz se pa na tvojem mestu ne bi posmehoval Kiinim 'crdi' dizlom. Sploh pa ob predpostavki, da verjetno Kie še od blizu nisi videl, kaj šele vozil. :roll: Daj pojdi na testno vožnjo pa potem pametuj oz. mal se umir s svojim "fanovstvom", ok?! :roll:

Sicer si lastim proceed-a 2.0 crdi, sem pa vozil tudi 1.6 crdi 115km in avto gre za te konje fenomenalno. Iz prve roke lahko povem, da gre celo bolje od 1.9 jtd 120km, sicer so pa to potrdili tudi testi. Tudi PSA-jev 1.6 110km dizel, ki se nahaja v Focusu, gre slabše od omenjenega Kiinega 1.6 - omenjam zato, da se navežem nazaj na to temo kjer naj bi se razpravljalo o Bravu in Focusu. :)

Ker pa je menda omejitev 10k eur (če sem prav razumel), bo lahko za ta denar gledal rabljene avte v tem rangu. In tu se da dobiti tako enega kot drugega relativno ugodno.

res je kie pa res nisem od blizu videl, kaj šele vozil ko je pa takšne eksotični avto kot Venturi al pa Zonda jaooo kakšne maš no poglej kaj napišeš. Fiat je prvi naredil cammon rail motor pa se lahk usi na glavo postavte, dejstvo je pač tako. Verjamem da je kiia dober avto, tega nisem nikoli rekel,sam ne mi primerjat crdi pa jtd no, tko k da primerjaš bolho pa slona. :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov