Pred leti sem imel Hyundai Lantro 1.8 16v 4 vratno sedan(limuzina). Sama mašina je precej vzdržljiva, porabi pa recej olja, to pa zaradi obrabe. Če boš poiskal kakšno dovolj ohranjeno z mal kilometri, mislim, da to nebi smel biti tak problem. Kar se tiče porabe goriva je spet druga zgodba. Meni je kuril minimalno 8 litrov/100, kar je precej je pa res da ima 131 konjev in kar soliden navor. Tudi hitrost mu ni problem, pelje se dobro, tudi pri višjih brzinah. Edina stvar pri 1.8 je višje zavarovanje, ki na letni ravni dosega ceno vrednosti avtomobila, v kolikor nimaš bonitet pri zavarovalnici. In to je bil tut moj razlog, zakaj sem se je znebil. Se m je zdelo nesmiselno dat 180 000 sit na leto.
Kar se tiče opreme je imel vse, 2 airbaga, abs, klimo, električna stekla spredaj in zadaj, centralca, dalinca, sredinski naslon za roko, servo volan. Skratka ni da ni za tak avto, je pa pri teh hyundaih pomankljivost elektronika. Skratka, dalinec je kar hitro shodil, stekla so se zatikala in se niso lepo premikala gor in dol, razen na zadnjih šipah, tudi klimo je bilo nenormalno velikrat treba polniti, osvetljitev armature je crkovala...
Problem je tudi pri tah starih lantrah zadnji par amortizerjev. Veliko sem jih slišal, da so jim šli blažilniki in je avto plaval po cesti gor in dol, druga stvar so gumice pri amortizerjih, če so preparete potem ti po luknjah precej ropota in tolče. Sliši se kot bi ti avspuh skakal gor in dol(vsaj jaz sem prvo mislil, da je to).
Rja zna biti tudi malce problem, sploh če je kje "zadet", drugače pa ni hudega.
Skratka, veliko avtomobila za malo denarja, in ne bo te pustil na cedilu. Če nimaš bonitete pri zavarovalnici pa zna bit kar drago.
In ko si omenil luči, da se tresejo. Sistem pritrditve luči spredaj je precej butasto narejen in v kolikor je bil avto zaleten luči znajo skakati gor in dol, sploh pri nizkih obratih. Mene je to motilo, ker je bila moja lantra zaletena in sem jih nekako potem fiksiral, da se to ni dogajalo več tako pogosto.
Pa še ena serijska napaka, te zložljive antene za radio so pri vseh skoraj nedelujoče. Jaz sem jo takrat kupil novo

ampak ni dolgo zdržala. Zatikala se je, krivila, škripala itd.
Če rabiš prostoren avto, ki se solidno dobro pelje in zgleda še kar vredu potem ga kupi in mislim, da se ne boš uštel.
Kar pa se tiče 1.6 verzije je baje precej švoh, sploh ko zalavfaš klimo, tko da jaz te nebi vzel.
Upam, da sem ti kaj pomagal.