Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr apr 29, 2009 4:04 pm

Mondeoti so stari z precej km in kar pijejo, Bravou pa ni za take denarce...
eno Calibro sm zasledu za 800eur...ta reč najbrž tudi precej pije... kako je pa z vzdržljivostjo Calibr? en prjatu je namreč meu samo probleme pa me zanima če je meu lih slab auto al so kr usi bolj slabi?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr apr 29, 2009 4:35 pm

Calibre so dobri avti, samo v sloveniji ne dobiš dobre calibre. Pijejo veliko, rja jih žere, skor vse so uničene pri nas (tud sam sem iskal).

polo se ti ne dopade?

jaz imam mondea l.94 pije 4l olja na leto in 10l na 100km (vedno tišim do konca obrate) drugače okoli 8. Manjše stvari popravim sam (filtri, dihtunge itd.) nimam nekih hudih stroškov, samo načela mi ga je rja pa bi to biu prevelik strošek za skoraj nič vreden avto.

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Sr apr 29, 2009 5:14 pm

Kaj pa kakšen peugeot 106/306?
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Sr apr 29, 2009 5:36 pm

šinki je napisal/-a:Kaj pa kakšen peugeot 106/306?

Tvoj podpis bo kar držal ja :D
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr apr 29, 2009 6:41 pm

sj ma prav pocket rocket

solidsnake
Nov uporabnik

Napisal/-a solidsnake Pe maj 01, 2009 4:42 pm

Pred leti sem imel Hyundai Lantro 1.8 16v 4 vratno sedan(limuzina). Sama mašina je precej vzdržljiva, porabi pa recej olja, to pa zaradi obrabe. Če boš poiskal kakšno dovolj ohranjeno z mal kilometri, mislim, da to nebi smel biti tak problem. Kar se tiče porabe goriva je spet druga zgodba. Meni je kuril minimalno 8 litrov/100, kar je precej je pa res da ima 131 konjev in kar soliden navor. Tudi hitrost mu ni problem, pelje se dobro, tudi pri višjih brzinah. Edina stvar pri 1.8 je višje zavarovanje, ki na letni ravni dosega ceno vrednosti avtomobila, v kolikor nimaš bonitet pri zavarovalnici. In to je bil tut moj razlog, zakaj sem se je znebil. Se m je zdelo nesmiselno dat 180 000 sit na leto.

Kar se tiče opreme je imel vse, 2 airbaga, abs, klimo, električna stekla spredaj in zadaj, centralca, dalinca, sredinski naslon za roko, servo volan. Skratka ni da ni za tak avto, je pa pri teh hyundaih pomankljivost elektronika. Skratka, dalinec je kar hitro shodil, stekla so se zatikala in se niso lepo premikala gor in dol, razen na zadnjih šipah, tudi klimo je bilo nenormalno velikrat treba polniti, osvetljitev armature je crkovala...

Problem je tudi pri tah starih lantrah zadnji par amortizerjev. Veliko sem jih slišal, da so jim šli blažilniki in je avto plaval po cesti gor in dol, druga stvar so gumice pri amortizerjih, če so preparete potem ti po luknjah precej ropota in tolče. Sliši se kot bi ti avspuh skakal gor in dol(vsaj jaz sem prvo mislil, da je to).

Rja zna biti tudi malce problem, sploh če je kje "zadet", drugače pa ni hudega.

Skratka, veliko avtomobila za malo denarja, in ne bo te pustil na cedilu. Če nimaš bonitete pri zavarovalnici pa zna bit kar drago.

In ko si omenil luči, da se tresejo. Sistem pritrditve luči spredaj je precej butasto narejen in v kolikor je bil avto zaleten luči znajo skakati gor in dol, sploh pri nizkih obratih. Mene je to motilo, ker je bila moja lantra zaletena in sem jih nekako potem fiksiral, da se to ni dogajalo več tako pogosto.

Pa še ena serijska napaka, te zložljive antene za radio so pri vseh skoraj nedelujoče. Jaz sem jo takrat kupil novo :) ampak ni dolgo zdržala. Zatikala se je, krivila, škripala itd.

Če rabiš prostoren avto, ki se solidno dobro pelje in zgleda še kar vredu potem ga kupi in mislim, da se ne boš uštel.

Kar pa se tiče 1.6 verzije je baje precej švoh, sploh ko zalavfaš klimo, tko da jaz te nebi vzel.

Upam, da sem ti kaj pomagal.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To maj 05, 2009 3:19 pm

solidsnake, res hvala za opis avta... lih danes spet nekaj brskam po netu in sem zasledil ta avto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2829046&show=1
s punco nama je obem ušeč, ima 160000km, opravljen veliki na 100000km. zgleda kar vredu, z lastnikom se da lepo pogovarjat, rad bi še vaša mnenja, predloge, nasvete. verjetno grem jutri na ogled v Kranj. danes se še nism dokončno dogovoru za ogled tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2822605&show=1
upam da spije kak litr manj kot 1.8. zavarovanje spada pa u isti razred.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To maj 05, 2009 5:07 pm

berlonso je napisal/-a:solidsnake, res hvala za opis avta... lih danes spet nekaj brskam po netu in sem zasledil ta avto: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2829046&show=1
s punco nama je obem ušeč, ima 160000km, opravljen veliki na 100000km. zgleda kar vredu, z lastnikom se da lepo pogovarjat, rad bi še vaša mnenja, predloge, nasvete. verjetno grem jutri na ogled v Kranj. danes se še nism dokončno dogovoru za ogled tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2822605&show=1
upam da spije kak litr manj kot 1.8. zavarovanje spada pa u isti razred.

moje mnenje

glede megana zgleda super, glede da ima hi-fi smatram da je voznik mlad in do 26 let ne vozimo lih počasi, tako da bolje kupit od starejše osebe, so pa tudi izjeme!

glede lantre bo zavarovanje predrago, in bi ti odsvetoval avto z toliko kW, + avto je že star

poglej za še kakega megana, se dobi jih veliko dobrih in poceni, pa z RT oznako oz. vso opremo

lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To maj 05, 2009 6:22 pm

ja sej to ozvočenje hi-fi je možno da pomeni samo 2 zvočnika :) nej bi jutri skočili do Kranja, samo ne bomo ker je Škisova tržnica in bo premalo krvi u krvi :D
bom magar jutri še 1x klicou lastnika in reku da pridemo pojutrišnjem, rd bi namreč šou pogledt ker deluje lepo ohranjen. kako kej zanesljivost teh Meganou?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To maj 05, 2009 8:08 pm

nobenih izkušenj, mnenj?

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh To maj 05, 2009 8:30 pm

berlonso je napisal/-a:nobenih izkušenj, mnenj?

poglej v kakšnem stanju je izpušni kolektor, pri meganih kar radi pokajo, novi pa so zelo dragi, preglej elektroniko če vse dela, pozoren bodi tudi na rjo...drugače pa drugih hib megani kolikor vem nimajo. renault kot renault pač.

lp

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 07, 2009 3:57 pm

danes grem pogledat za tega, ki mi zgleda iz slik lepo ohranjen. kakšna se zdi cena? (160000km) je to že veliko km al jih ti motorji lepo prenesejo?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 07, 2009 7:40 pm

no, pa sm zrihtu avto...sm položu aro in drugi teden grem ponj ker pride štipendija in še kak euro od študentskih del od punce tako da bo takrat dovolj. avtič je zgledu kar uredu, seveda kakšne praskice so ble vendar barva ni bla poškodovana, lastnik je biu fant, upam da ga ni preveč terau, mašina na uho je delala lepo, skratka še edn lepših od vseh ki sm klicau/videu. upam da bo delou, sej samo to u bistvu nejbulj rabm/rabiva. edino ena smi je zdela malo čudna, da ima kao sistem da če imaš nekej časa odprta vrata da ne upali mašine. kdo ve ali je res? upam da nima kakih problemou z vžigom, čeprou ku sm ga tm upalu (enih 3x) je vžgalo bp, je pa biu motor segret. reku j da ni problemou... sej možno da je tle gor lastnik :)
pa hvala usem za odgovore!

lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če maj 07, 2009 7:44 pm

Ja, tut moj megan ni vžgal, če je bil dlje časa odklenjen. N blema, zakleneš, odkleneš, vžge.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 07, 2009 7:58 pm

a no no samo tolko da vem da to obstaja :)
zdej pa prodajam Škodo Felicio za 150eur če je kdo zainteresiran.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov