Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jul 12, 2009 9:57 am

kiki13, besede si mi vzel z jezika, predvsem drugi odstavek.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne jul 12, 2009 10:25 am

Gosic je napisal/-a:
Da kar začnem naštevat probleme.

Sestrin clio, letnik 2008

-Pri 2000km, ugašanje in prižiganje armaturke kar med vožnjo
Nemalo zatemu zavore sploh prijele niso... nato so kar spet prijele.
Med vožnjo so se zadne šipe pomikale navzdol, tako da si jih moral vedno zapirati.
Kadar je fajn naliv, vdor vode, skozi zadnja vrata.
Volan je definitivno smešno mehak, ne da ti podatka o cesti.

Sosedov megan, letnik 2004

Vžigalne svečke
Klima
Vdor vode, spredna vrata, v predalih povno vode

Šefov kombi trafic

Odpovedala vrata, sopotnikova, ne da se več odpirat
Pomik el. stekel odpovedalo, na obeh oknih
Vrata se kar zaklenejo spet nazaj, kljub temu da si vrata odpru, bohnedaj da bi kluče not pozabil, ker potem si ga naj****....
Podobne probleme ima z kangoojem, kjer se enako kar zaklepa, servo volan je crknu, žarnce kar naprej crkujejo...

Toliko o renaultu.

Kot prvo sploh ne vem kje se to specifično tiče točno mojega posta, da repliciraš, pa dobro... si si dal duška, čeprav sem še sam argumentiral da res ni top kakovostni izdelek. Pač si kot plen čakal na nek post, ki bo vsaj bežno omenil kakovost in potem skočil iz zasede.

Kot drugo. Težave z vodo so veleznane. Žal zamaka a noben tako hud problem ni to rešti. Zdaj, če samo jamraš in nič ne storiš je pač to tvoj problem. Maš garancijo, uveljavi jo. Da je mehak volan se vele zna za vse francoze in italijane, v bistvu da so sploh na splošno mehki avti. Pozanimaj se preden kupuješ.... tako da zelo beden argument. Elektrika je problem pri renaultih. Zanimivo pa je, da načeloma te megani niso imeli ravno nobenih takih problemov z elektriko kot si jih opisal (pojdi na megane forum če ne verjameš!). Torej si "zadel" loterijo, kot pri vsakem avtu! Vžigalne svečke so potrošni material, če se dobro spomnem. Klima dela zelo slabo za moje pojme, vendar si sam kriv če tega ne sprobaš pred nakupom. Za vrata in take probleme pa prvič slišim (renault forum).

Jaz se bojim da je Renault postal že pregovorno pokvarljiv avto, tako da marsikater problem potencirajo, medtem ko marsikateri drug "značkar" kljub velikim problemom vseeno zvesto hvali svojo zverinico.

Verjetno tudi drži kar so moji predhodniki dejali, da so bili kupljeni slabo preverjeni rabljeni avti, ki so potem povzročali probleme.

Je pa vsak avto pokvarljiv, ker če ne mi pokažite tega junaka.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jul 12, 2009 10:50 am

kiki13 je napisal/-a:Ko berem včasih kakšne poste se mi zdi, kot da smo lastniki renaultov na zatožni klopi.

Glede pokvarljivosti za leto 2008: clio je uvrščen na 1. mesto glede zanesljivosti, laguna na 2. mesto v svojem razredu.

Menim, da ste nekateri kupili rabljen avtomobil, pa ga niste dobro preverili, pregledali - avto pa verjetno ni bil v dobrem stanju. Zdaj pa ne jokat po forumu, da je vse od renaulta zanič in da ste ga morali popravljati.
Drug problem, ki se pojavlja je ta, da nekateri ne vzdržujejo avtomobilov, nato pa so začudeni, ko nekaj ni vredu.

podpis :bow :bow :bow

do zdaj že 4 clioti pri naši hiši ( 3-krat clio II in in 1-krat clio III ) pa nobenih problemov

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne jul 12, 2009 11:31 am

No tut pri nas je Renault Megan letnik 98 pač eden iz med prvih, pa po 11 letih ni bilo večjih popravil. One malenkosti ko so nanesle glih 100 € v 11 letih :D pač tut redni servisi.

Je pa tut zdej pršu k bajti še en megan isti letnik ista oprema vse isto. Je pa zarjaven, slaba mašina vse v piiiip. To pa zato ko prejšni lastnik ga pač ni čuval.

Uglavnim renojevi avti so zakon, samo treba vzdrževat tak kot pa vsak drug avto.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jul 12, 2009 4:15 pm

Prokarjon je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Dosti ti pomeni oprema pri renoju, kadar kaj rabiš ne dela. Na meganu sem imel prostoročno kartico in je delala kadar se ji je zazdelo, sicer sem se navadil ročno upravljat, sicer pa naj bi bilo prostoročno ja.

Za tak dnar si uzamem Proceeda 1.6 z vso opremo, je zadaj v akciji 13.500.

Žal je res da Renault svojo široko zastopniško in servisno verigo drži le na račun slabe kakovosti, za kar si upam trditi da je nalašč narejeno.

Po drugi strani pa za ta denar ponavadi dobiš top varnost, veliko od opreme in odbite oblike.

To sploh ni res da ti kartica ni delala. Si upam stavit. Ni ti delala tipka na vratih. ;)
Se pravi še vedno nisi rabil "turit" ključa v ključavnico pri vžigu in ugašanju avta, in prav tako je še vedno odklepal samo s prijemom kljuke (razen če ti je crknil senzor, kar pa je bolj redko od tipke). Torej še vedno 80% bolj enostavno in 100% futuristično glede na konkurecno, ki še danes, tisti ki to sploh imajo, oglašujejo kot ne vem kakšen napredek, v bistvu pa je to pri nekem levem Renaultu že skoraj desetletje.

Tako zabit pa spet nisem. Ja, ni mi rabilo kartice dajat not za vžig, ampak sm jo itak moral povlečt iz žepa, da sem odklenil. Ni mi zaznavalo kartice v bližini avta, za odklep (ne vedno) in tudi razlog ne vem kakšen naj bi bil. Sam sm se ene par krat tako osramotil, ko mi ni odklenilo, da po tem nisem več uporabljel te vrhunsko dodelane francoske tehnike. Je pa bil to najmanjši problem s tistim avtom.

c.o.b. Govorim samo iz lastnih izkušenj.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne jul 12, 2009 4:56 pm

Ceed je napisal/-a:

Tako zabit pa spet nisem. ... Ni mi zaznavalo kartice v bližini avta, za odklep (ne vedno) in tudi razlog ne vem kakšen naj bi bil.

Ja očitno si, če se nisi pozanimal kaj je bil problem.
Naj ti povem da je bil zelo hitro in poceni rešljiv.
Zdaj če se pa strmaš ob prvem problemu je pa to bolj tvoja krivda.

Tehnologija žal ne dela vedno. Če hočete "nepokvarljivost" kupite nekaj brez tehnologije. Pa tudi to ni nobena garancija (Ber: tudi konj zboli ;)).

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jul 12, 2009 4:56 pm

N3kliknM3 je napisal/-a:Pa udobje pa vse, se strinjam.

Sam oprost` i30 je trd k lojtrni voz... se vozim s takim občasno :?
Poleg tega mi ni jasno kako je lažji cvilit in naštevat felerje, avto ta pa ta, letnik ta pa ta... to zna vsak zdiktirat., a razloga, zakaj so določene napake nastale, noben ne pove... Klima slabo dela (jo je treba kdaj nafilat - bohpomagej :roll: , svečke je treba tut kdaj zamenjat... ). kakor se z avtom ravna tako vam bo vračal. Enostavno. 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov