lukp je napisal/-a:Novi DMV naj bi začel veljati s 1.1. ampak še nikjer ni nič objavljeno, tako, da pomoje ne bo takoj po novem letu. Lestvica je bila že 2-krat spremenjena tako, da se ne nanašam toliko na lestvico. Moje mnenje je, da je 31-odstotni davek absolutno previsok.
supr je napisal/-a:Nova lestvica DMV
Tukaj je ena lestvica, vendar ne 100% da bo taka.
pskoda je napisal/-a:Ampak jaz ne razumem čisto popolnoma. Recimo da ima avto z 180 CO2-ja in kolikor jaz vem je to merjeno na max, se pravi da tak avto ki ima 180 CO2-ja gre sigurno čez 200km/h, po naših cestah lahko voziš max 130km/h, se pravi da takega ispusta ne boš dosegel.
Ista fora je pri gumah, v homologaciji piše da moraš imeti V hitrostni razred (mislim da je 240km/h) po naših cestah lahko pa voziš max 130km/h
seeman66 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Ampak jaz ne razumem čisto popolnoma. Recimo da ima avto z 180 CO2-ja in kolikor jaz vem je to merjeno na max, se pravi da tak avto ki ima 180 CO2-ja gre sigurno čez 200km/h, po naših cestah lahko voziš max 130km/h, se pravi da takega ispusta ne boš dosegel.
Ista fora je pri gumah, v homologaciji piše da moraš imeti V hitrostni razred (mislim da je 240km/h) po naših cestah lahko pa voziš max 130km/h
...o ja, veliko je pacientov, ki takšen izpust dosežejo in tudi hitrost veliko večjo od predpisane....
Hribo je napisal/-a:Za nas z to minimalno placo spet pomeni kaj
abcabc je napisal/-a:Mene tud zanima zakaj mora bit v Sloveniji vse prej, kot nekje drugje bolj potrebno. Nas je 2 milijona. Kitajcev pa 1 milijarda pa tam onesnažujejo okolje 1000x bolje, kot mi.
Tale davek to je samo za polnjenje blagajne....zakaj se ne upremo temu davku...naj najprej uvedejo tak davek drugje po svetu, ki jih je več samo poglejte Američane s kakšninmi terenci se vozjo k 5x bolj onesnažuje okolje, kot pri nas 1.4-1.6 motor.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov