Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 14, 2009 4:53 pm

kokr js vem, 1.4 tsi sploh ni predviden v polotu za zdaj...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To jul 14, 2009 5:03 pm

DIZELAŠ je napisal/-a:...me zanima kako je z VW Polom, ki ima za konec leta predvideno opcijo 1.4 TSI 122km oz. Ibizo in Fabio...

Konec leta Polo dobi 1.2 TSI (105 KM) motor, kar bo pri Polu vrh bencinske ponudbe (z izjemo 1.4 TSI (170 KM), ki bo omejen na Polo GTI)! ;) Najbrž bodo kasneje tudi ostali derivati Pola (Ibiza / Fabia) deležni 1.2 TSI motorja...

1.4 TSI (122 KM) za Polo / Fabio / Ibizo zaenkrat ni predviden...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Gatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Gatsu To jul 14, 2009 5:32 pm

Kakšen je pa dobavni rok za tele Siddharte? Pa če kdo ve za kako avtohišo v okolici Lj kjer imajo trenutno testnega Golfa z katerimkoli TSI motorjem se priporočam za informacijo.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr jul 15, 2009 4:14 pm

Dobavni rok je od 2 do 3 mesece.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jul 16, 2009 7:56 am

baucek je napisal/-a:Dobavni rok je od 2 do 3 mesece.

od kod tebi to? po mojih info je 1,5 do max 2.

Kaj pravite:

white, bixenon, el. okno, radio 510... 19500eur. vrei cena ne? redna je nekaj čez 21,5k e. do ponedeljka se bom verjetno odločil.
jojo edit: pa seveda vancuver sport paket :D

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če jul 16, 2009 8:36 am

DaDek je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Dobavni rok je od 2 do 3 mesece.

od kod tebi to? po mojih info je 1,5 do max 2.

Kaj pravite:

white, bixenon, el. okno, radio 510... 19500eur. vrei cena ne? redna je nekaj čez 21,5k e. do ponedeljka se bom verjetno odločil.

V običajnih razmerah se dobavni rok res giblje med 1,5 - 2 meseca...trenutno pa je potrebno upoštevati čas dopustov v katerem bo tovarna zaprta za tri tedne in je bolj realen dobavni rok, ki ga je napisal baucek!

Kar se pa tiče tvoje ponudbe za 19.500 €...kot sem že v enem od prejšnjih postov napisal - za tak denar boš težko kje drugje dobil tako močan avto s tako bogato opremo! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 16, 2009 8:45 am

OFF: kakšno kio ali dve :-)

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če jul 16, 2009 8:48 am

Dadek, pri kateri avtohiši pa so to ponudili 2000 evrov popusta, če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če jul 16, 2009 9:03 am

uros11 je napisal/-a:OFF: kakšno kio ali dve :-)

:lol: :lol: :lol:

Tipično za ta forum...čisto v vsaki temi (pa ni važno, ali se kupuje Dacia Sandero ali BMW 7) se ljudem "turi" KIA kot nekaj najboljšega pod soncem?! :roll: Nočem nobenega krega ampak najprej mi najdi kje Cee'da z...

- 160 KM
- Bi-Xenon žarometi
- 18" platišči
- električnim strešnim oknom
- radijem z zaslonom na dotik

...potem se bomo pa šele začeli pogovarjati o ceni! :roll:

P.S.: Pa da ne bo pomote...KIA Cee'd je super ponudba za "osnovni" avto za prevoz od točke A do točke B! Takoj, ko pa želiš imeti pri avtu nekoliko več tehničnih bombončkov ter malo zmogljivejši motor, se pa lahko pri KIA-i gladko j**eš! :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 16, 2009 9:09 am

Tattoo- je napisal/-a:

Tipično za ta forum...čisto v vsaki temi (pa ni važno, ali se kupuje Dacia Sandero ali BMW 7) se ljudem "turi" KIA kot nekaj najboljšega pod soncem?! :roll: Nočem nobenega krega ampak najprej mi najdi kje Cee'da z...

- 160 KM
- Bi-Xenon žarometi
- 18" platišči

P.S.: Pa da ne bo pomote...KIA Cee'd je super ponudba za "osnovni" avto za prevoz od točke A do točke B! Takoj, ko pa želiš imeti pri avtu nekoliko več tehničnih bombončkov ter malo zmogljivejši motor, se pa lahko pri KIA-i gladko j**eš! :roll:

Tole bo pa nemogoče, kia nima tako močnih motorjev sploh. Največ kar lahko ponud je 126 KM bencinar.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 16, 2009 9:13 am

Sem samo malo hecal, zato sem dal OFF spredaj. Sam sem naročil VI, da ne bo pomote. Comfortline, Climatronic, 2.0 TDI 110 KM, malo boljši radio... dobava enkrat septembra, pravijo. Kia ni bila niti predopcija.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če jul 16, 2009 9:15 am

ban je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

- 160 KM
- Bi-Xenon žarometi
- 18" platišči

Tole bo pa nemogoče, kia nima tako močnih motorjev sploh. Največ kar lahko ponud je 126 KM bencinar.

Ravno to sem želel povedati...ne samo (malo) močnejši motorji, tudi vsa ta oprema, ki sem jo naštel pri KIA-i sploh ni na voljo! :roll:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 16, 2009 9:21 am

Pa še tile bencinarji od KIE so zaenkrat s temi KM samo na papirju, v praksi precej KM manj. Npr. 1.4 s 109 KM... kaj boš s tem. Temu ustreza VW 1.4 60 KM.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jul 16, 2009 9:36 am

Ima tvoja brilijantna teza kakšne dokaze?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 16, 2009 9:39 am

uros11 je napisal/-a:Pa še tile bencinarji od KIE so zaenkrat s temi KM samo na papirju, v praksi precej KM manj. Npr. 1.4 s 109 KM... kaj boš s tem. Temu ustreza VW 1.4 60 KM.

to že sam trdim cel čas: kia 126km proceed s 16v tehniko je slabša po končni, pospeških, porabi....kakor predpotopni vw/audijev 8 ventilc 102ps_pa še oba dosegata "samo" euro 4 norme izpuha.....(v exceu je osemventilc tako nastavljen, da celo euro 5 zadovoljuje)

P.S 109 1.4 nisem vozil....

Shebo je napisal/-a:Ima tvoja brilijantna teza kakšne dokaze?

ti jaz odgovorim: 126 ceeda sem prevozil kr nekaj(sodelavka ga ima od lani, celo jaz sem ji ga priporočil (pa 16.000 eur je stal) zato če ne verjameš, štoparico v roke pa greva(saj sva se peljala z mojim, pa veš da mi ni noben problem zadevo sprobat, od Čateža do Rake in nazaj, se pokaže neko realno stanje.....- audija (B5)1.6 102ps pa tud lahko dobim(sicer ma že 350.000tisoč, ampak to Kio poje za malo malco)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 16, 2009 9:57 am

Shebo je napisal/-a:Ima tvoja brilijantna teza kakšne dokaze?

Be real. Veš, da ima. Uporabniki foruma (tisti realni, ki imajo ciide) so lepo napisali, da so številke bolj ali manj na papirju in da ima tako na uč max 80 KM. Pa tudi na uč je to jasno, da mlinček od 1.4, brez turbota, tega ne zmore, razen ko se zavrti na obrate (kar pa pri normalni vožnji nima smisla). Navor ima majhnen, torej je v območju, kjer se navadno vrti, glede na težo vozila, neuporaben.

Sicer bi bil že skoraj boljši od 1.4 VW TSI s 122 KM. Mu jih manjka samo še 13 KM.

Saj drugi niso nič boljši - znano je npr. da so italijani (ne vem, če še) merili moč motorja brez vseh uporabnikov (bremen), nemci pa z vsemi uporabniki. Tako da italijanskih nrp. 70 Km niti na daleč ni bilo enakih 70 KM nemških.

Verjetno bodo z noviimi modeli tudi to popravili. Uporabnikov dolgo za nos ne vlečeš, tudi če si zatiskajo oči, oh in sploh.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jul 16, 2009 10:18 am

DaDek je napisal/-a:Kaj pravite:

golf 6 pa 1.8tsi? če ti gre finančno skozi sploh nimaš kej razmišljat. Mene je čist pozitivno šokiral(sicer 1.4 160km). Edino zadaj mi še vedno ni lep ampak vse drugo pa je 8)
LP Rok

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če jul 16, 2009 10:33 am

Drocky je napisal/-a:

golf 6 pa 1.8tsi? če ti gre finančno skozi sploh nimaš kej razmišljat. Mene je čist pozitivno šokiral(sicer 1.4 160km). Edino zadaj mi še vedno ni lep ampak vse drugo pa je 8)

Dadek, dobra cena je ja, za to kar si vse napisal :D Go for it :twisted: Mene je pa motor tak šokiral, da me še zdej drži :P :lol:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 16, 2009 10:36 am

acid je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:

Dadek, dobra cena je ja, za to kar si vse napisal :D Go for it :twisted: Mene je pa motor tak šokiral, da me še zdej drži :P :lol:

Jst ga pa sploh sprobat ne grem, pol bi me šele držal :P

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jul 16, 2009 11:32 am

@sašo: Ti verjamem ;) Se bova morala spet na kakšen kufe dobit :D

Najbolj primerljivo bi bilo sigurno avto na valje postavit ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov