Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe sep 04, 2009 11:48 pm

Zanimivo da je škoda veliko bolj zanesljiva kot Audi . Lexus je pa eden boljših če ne najbolj kvaliteten avtomobil.

mz6
Nov uporabnik

Napisal/-a mz6 So sep 05, 2009 7:56 am

Tak je, kup Lexusa pa mir :D

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So sep 05, 2009 8:44 am

srboljub05 je napisal/-a:lJUDJE !! NEMOREM VERJET DA SE KREGATE OKROG NOROSTI DA JE AUDI=SKODA?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: MISLIM.... Pol se lahko zacnemo raspravljat da je Dacia danes ista kot Renault in da bo ju3 Jugo isti kot Fiat!!! Stoji da je skoda napredovala z svetlobno hitrostjo vendar je se to leta in leta do vw kaj sele do Audija!!! Sploh pa nemorem verjet da mu nisce ne svetuje najjaci avto ki brise z vsemi tla!!! PRIJATU NAGOVORI FOTRA ZA LEXSUSA IS IN BOG DA TE VIDI!!! KAKE SKODE IN CITROENI! KUPIS LEXSUS IN VES NA CEM SI...... ILI JESI ... ILI NISI..... LAV! :shock:

Žalostne primerjave. No, tudi taki morajo biti.

Pri Lexusu je en problem. Avtor teme je navedel ceno do 30000€. Koliko je pa Lexus? Nekako 5-6k€ več.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So sep 05, 2009 9:47 am

@Jerch

Oprosti, lahko se ti na glavo postaviš, motorji so isti. Kar zalaufaj 3.0 TDIja v A6ki pa boš vidu kak laufa :roll:
Da je podvozje novega superba trše od podvozja Audija A4 lahko izjavi samo tisti, ki se z njima še ni peljal. Menjalnik škode se res ne da primerjat z Audijem, zagotovo pa z passatom, je pa brez dvoma boljši kot v Golfu.
Je pa velika razlika v zvočni izolaciji Octavij letnik 97-2003 in potem 03-08, tako da odvisno kaj ti voziš. Seveda je pri Audiju boljša, ampak TDIja boš slišal pri obeh. :?
Ima pa vsak od njih + -, s tem da je velik plus Škode pred Audijem v tem, da je zanesljivejša in DOST cenejša za vzdrževanje.
Zaradi službe imam vsak dan opravka z službenimi Octavijim, kako se ravna z njimi mislim da se ve, večina imajo nekje 300-400k km in še vse dela kot mora. Redni servisi in to je to.

Tako da zame ima Audi eno samo prednost in sicer imidž. Sem vozil 12 let starega Audija in vsi so bili :shock: v smislu glej ko si je Audija kupu, vauu.... sem imel novo službeno Octavio doma, še trznil ni noben. :D

LP

p.s. dejmo odpret temo škoda vs.VW vs. Audi da ne bomo smetili temo

4tuning_team
Novinec

Kraj: Podčetrtek

Napisal/-a 4tuning_team So sep 05, 2009 10:08 am

...moti me edino, ko folk Octavio pa Passata meče v isti koš.
Octavia sploh ni v razredu Passata. Temelji na podvozju od Golfa. Kaj nekaterim tukaj ni jasno??
Primerjajte vozila po razredih...
- Fabia, Polo, Ibiza, Clio, ...
- Octavia, Golf, Astra, Auris, Megane, A3, ...
- Superb, Passat, A4, Laguna, Mondeo, Avensis, C5, ...

Pol pa lahko govorite o materialih, pa o hrupnosti v vozilih itd.....
Itak, da je Octavia bolj hrupna v notranjosti od Passata pa A4, če imata boljše izoliran motor, ... osnova motorja pa je enaka. V ceni pa je razlika a ne??

Itak je pa subjektivan odločitev posameznika, kaj bo kupil in kaj bo vozil.
Men osebno tud C5 ne sede, ker je za mene premehak in pre len...drugače pa odličen avto.

Boštjan

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 So sep 05, 2009 11:49 am

4tuning_team je napisal/-a:...moti me edino, ko folk Octavio pa Passata meče v isti koš.
Octavia sploh ni v razredu Passata. Temelji na podvozju od Golfa. Kaj nekaterim tukaj ni jasno??
Primerjajte vozila po razredih...
- Fabia, Polo, Ibiza, Clio, ...
- Octavia, Golf, Astra, Auris, Megane, A3, ...
- Superb, Passat, A4, Laguna, Mondeo, Avensis, C5, ...

Pol pa lahko govorite o materialih, pa o hrupnosti v vozilih itd.....
Itak, da je Octavia bolj hrupna v notranjosti od Passata pa A4, če imata boljše izoliran motor, ... osnova motorja pa je enaka. V ceni pa je razlika a ne??

Itak je pa subjektivan odločitev posameznika, kaj bo kupil in kaj bo vozil.
Men osebno tud C5 ne sede, ker je za mene premehak in pre len...drugače pa odličen avto.

Boštjan

x2

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 So sep 05, 2009 12:24 pm

Kaj pa recimo Saab 9-3 SportCombi 1.8t 110kw Vector oprema. Zdele je akcija in pride avto 29.990€. Jest bi ga definitivno dal v ožji izbor, ker se mi zdi super avto.

Lp

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So sep 05, 2009 1:19 pm

Lexus, 32000€!

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So sep 05, 2009 1:39 pm

Ja, dizl.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So sep 05, 2009 9:36 pm

Osnovni pogoji so bili: 5 vrat, udobnost - ker bosta voznika starša, racionalno gledano glede na letne kilometre - bencinar ter cenovni razpon do 30.000. Premijski razred poslovnih limuzin ne sovpada v omenjen izbor,(A4, BMW3, MB C, Lexus,...) ker ne ponuja niti 5 vrat, cena najbolj oskubljenih različic pa se začne pri cca 30.000€, "pametno" opremljen model pa kaj kmalu preseže ceno 40-45.000. Omenjeni so bili razni A5 z nerealno previsokimi cenovnimi odmiki. Še najbliže se približa tej ceni akcijska ponudba dieselskega Lexusa, vendar brez 5. vrat.

Razmišljal bi v smeri srednjega razreda z najvišjo stopnjo opreme, brez odrekanj pri varnosti ter namesto "prestižnosti" pri znački iskal prestižnost v notranji opremi (usnje, odličen avdio sistem, eventuelno hlajenje poleg gretja sedežev,...). V cenovnem razredu do 30.000€ je ponuda dovolj bogata - sam bi preizkušal že omenjene Insignio (poslušajoč na testni vožnji plastiko sredinske konzole, če je podvržena čričkom), Mazdo 6, Mondea, nenazadnje tudi Citroena C5 (akcijske cene) ter novo Laguno z opremo Privilege, osebno bi se navduševal nad Superbom, kateremu očitam samo oblikovno medlost zadka (o primerjavi znamk znotraj koncerna VW raje ne bi - osebno mi je Superb z notranjo arhitekturo daleč lepši od neposredne konkurence Passata, neupoštevajoč že malce izvenserijskega CC). O Superbovih kvalitetah nenazadnje priča tudi veliko izjemno zadovoljnih lastnikov, ki na tujih forumih z veseljem opišejo avtomobil z angleškim izrazom: "Superb!"

Razširjajoč izbor nakupa: eventuelno tudi kakšen dieselski model, dvokolesno gnanih SUV-jev bi se izogibal, ker niso ne tič ne miš (že omenjeni Koleos), enoprostorcev pa starši najbrž ne iščejo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So sep 05, 2009 10:21 pm

Za 30000€ bi po moje pri renaultu naročili laguno z Initiale paketom opreme (Francoski trg) oz. za kak evro manj naš privilage z doplačilom za luksuzne igrače, polno opremljenega terenca Koleos (z dizelskim motorjem), pa vendar verjetno ne iščete terenca (ali pa enoprostorca), v kolikor pa se vam dopade novi megan karavan, bi pa tudi takega dobil zelo opremljenega (z vso opremo pri nas, navigacija, komplet usnje, panoramsko okno, bixenoni, spodobnim ozvočenjem, vsa okna z impulznim pomikom...) s tce130 motorjem (1.4 turbo motor) za manj kot 25000 (po mojih izkušnjah precej manj) €; aja, notranjost je pa zelo podobna lagunini. Nočem posiljevati z renoji, pač jih malo bolje poznam kot ostale znamke.

PS: lahko ti pa na ZS napišem, kaj je vsa oprema pri renaultu
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne sep 06, 2009 10:07 am

Moja izbira bi bila zagotovo VW Passat.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

srboljub05
Nov uporabnik

Napisal/-a srboljub05 Ne sep 06, 2009 9:07 pm

danatory je napisal/-a:
srboljub05 je napisal/-a:lJUDJE !! NEMOREM VERJET DA SE KREGATE OKROG NOROSTI DA JE AUDI=SKODA?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: MISLIM.... Pol se lahko zacnemo raspravljat da je Dacia danes ista kot Renault in da bo ju3 Jugo isti kot Fiat!!! Stoji da je skoda napredovala z svetlobno hitrostjo vendar je se to leta in leta do vw kaj sele do Audija!!! Sploh pa nemorem verjet da mu nisce ne svetuje najjaci avto ki brise z vsemi tla!!! PRIJATU NAGOVORI FOTRA ZA LEXSUSA IS IN BOG DA TE VIDI!!! KAKE SKODE IN CITROENI! KUPIS LEXSUS IN VES NA CEM SI...... ILI JESI ... ILI NISI..... LAV! :shock:

Žalostne primerjave. No, tudi taki morajo biti.

Pri Lexusu je en problem. Avtor teme je navedel ceno do 30000€. Koliko je pa Lexus? Nekako 5-6k€ več.

Zalostne primerjave?!?! Zakaj bi ble zalostne?? Ni sel Vw v Cesko da kupi Skodo in da iz nje naredi bolsi avto kot ga ima v maticni Nemciji! Sel je z namenom da poceni kupi delovno silo in v tej firmi proizvaja avte za manj denarja, z slabsimi materjali in seveda da je bolj dostopen ljudem v slabse razvitih drzavah evrope!! Zakaj bi si Vw zraven Audija dvigoval se Skodo na taksen nivo ves samo ti in se par taksnih ki govorijo da je Skoda=Audi=Vw.... Zakaj pa je primerjava podobno glih zaradi tega ker zdaj Renault dela popolnoma isto stvar z Dacio. Vlozil je denar kupil poceni radno silo zdaj pa bo izdeloval manj kvalitetne avte za cene primerne standardu v Romuniji, Bolgariji, Srbiji.... Samo poglej dacia Duster in podobno. Vendar verjemi Dacia nikoli in nikdar nebo isto kot Reno! Identicni promer je z zastavo samo poglej modele zastve ki se izdelujejo zdaj na zunaj isto kot punto pod pokrovom ma masina ispred 20 let. Samo mi povej en argument zakaj bi bili ti primeri med sabo si razlicni!?!? To pa da tudi taki morejo biti nevem kaj ti pomeni?
brm,brm,brrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmm
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov