mraz in sneg pač...
domen_ je napisal/-a:@FLINK: hvala za podatek!
Saj navor ni slab. Ne vem, kar se porabe tiče TCE očitno niso najbolj posrečeni.
FLINK je napisal/-a:Samo zaradi te teme sem prvic nastavil stevec porabe na 0,0 in sel po opravkih.
Startal sem iz centra Nm in odpeljal do City park-a v Lj, tam malo po trgovinah in nato domov. Vse skupaj cca. 200kilometrov.
Avto je scenic 1,4, notri 3 ljudje. Po mestu sem vozil normalno, po avtocesti pa tempomat na 115km/h ( ves cas se v tej temi nekako hitrosti vrtijo okoli te stevilke, ceprou bi kmalu znorel, ko sem moral tako peljat, ker ponavadi imam 130 in je to to). Veliko nisem rabil pospesevat ali brezmzat, saj je bila cesta dokaj prazna.
Pred hiso, ko sem prisel domov je bila poraba 8,1L /100km.
To je pac podatek iz prve roke.
Energetik81 je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Samo zaradi te teme sem prvic nastavil stevec porabe na 0,0 in sel po opravkih.
Startal sem iz centra Nm in odpeljal do City park-a v Lj, tam malo po trgovinah in nato domov. Vse skupaj cca. 200kilometrov.
Avto je scenic 1,4, notri 3 ljudje. Po mestu sem vozil normalno, po avtocesti pa tempomat na 115km/h ( ves cas se v tej temi nekako hitrosti vrtijo okoli te stevilke, ceprou bi kmalu znorel, ko sem moral tako peljat, ker ponavadi imam 130 in je to to). Veliko nisem rabil pospesevat ali brezmzat, saj je bila cesta dokaj prazna.
Si to odčital z BC ali si šel tankat in izračunal porabo? Lahko da ti laže merilnik porabe, zelo verjetno. Ali pa je kaj narobe s samo mašino - če bi bilo vse OK, bi katerikoli bencinar tam do 120KM pri taki relaciji moral žreti 7L ali manj, še toliko bolj turbobencinar. 115km/h tempomat po AC je pač en najbolj varčnih načinov vožnje. Lahko pa da si ene 10km driftal po BTCju...
FLINK je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Samo zaradi te teme sem prvic nastavil stevec porabe na 0,0 in sel po opravkih.
Si to odčital z BC ali si šel tankat in izračunal porabo? Lahko da ti laže merilnik porabe, zelo verjetno. Ali pa je kaj narobe s samo mašino - če bi bilo vse OK, bi katerikoli bencinar tam do 120KM pri taki relaciji moral žreti 7L ali manj, še toliko bolj turbobencinar. 115km/h tempomat po AC je pač en najbolj varčnih načinov vožnje. Lahko pa da si ene 10km driftal po BTCju...
Porabo sem prebral po BC. Omenil pa sem, da to ni poraba le po avtocesti. Tudi voznja po Nm do avtoceste, potem do Lj in okoli btc-ja oziroma trgovin ter nazaj domov. Sem pa 100%, da ce peljem po avtocesti Nm-Lj in imam tempomat na 120km/h, poraba ne bo pol 8L-mogoce deci, ampak mocno dvomim. Pa ce upostevam le pot po avtocesti.
FLINK je napisal/-a:Samo zaradi te teme sem prvic nastavil stevec porabe na 0,0 in sel po opravkih.
pskoda je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:To je čisto normalna poraba 8,1l za tak avto
Po forumu brska: danci1973 in 5 gostov