Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po okt 12, 2009 8:36 am

Energetik81 je napisal/-a:. Na ta način bi morda sami SLO uvozniki bolj poskrbeli, da se z avti med prevozi dela korektno.

A so samo slo prevozniki? A misliš da kitajčeki razne Hyundaie pa Daewoo-je na roke zlagajo na ladjo, da se slučajno ne bi kaj poškodovalo? Res ste smešni.
Sem kot študent pred leti razlagal hišne elektronske naprave, pa lahko povem, da se je z temi napravami delalo katastrofalno. Edino z steklenimi izdelki s(m)o bili nežni, vse ostalo je letelo po zraku. tako da to se dogaja povsod.

@Kael
spoštujem tvoj trud, ampak iz tega ne bo nič. Kje boš dobil dokaze? Boš rekel, da je nekdo na forumu napisal kako grdo se dela z avti pa si mu verjel?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po okt 12, 2009 9:54 am

GiGi1985 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:. Na ta način bi morda sami SLO uvozniki bolj poskrbeli, da se z avti med prevozi dela korektno.

A so samo slo prevozniki? A misliš da kitajčeki razne Hyundaie pa Daewoo-je na roke zlagajo na ladjo, da se slučajno ne bi kaj poškodovalo? Res ste smešni.
Sem kot študent pred leti razlagal hišne elektronske naprave, pa lahko povem, da se je z temi napravami delalo katastrofalno. Edino z steklenimi izdelki s(m)o bili nežni, vse ostalo je letelo po zraku. tako da to se dogaja povsod.

Če bi vsi potrošniki dosledno pritiskali na prodajalce, bi tudi ti začeli bolj pritiskati na proizvajalce, da bi ti poostrili nadzor nad prevozi. Recimo.
Lenivec ne, tudi sicer bi jo prijavil. Mi pa tega ni treba, ker še nisem nikoli kupil novega avta ali avta v garanciji. Je pa zelo verjetno tko, da se večini ne da ubadati z malenkostmi in to prodajalci vedo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 12, 2009 12:05 pm

.....ko smo glih pri luki;(vedel sem, ampak nikoli se nisem vprašal) zakaj npr. "nemški" avto (vw- audi, bmw, mb, Opel...) če se gre za kupca v Slo,Hr... pride v luko.....še večjih "hec" TT-ji z Madžarske pa v luko in nato v notranjost EU-ja recimo :?:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 12, 2009 7:07 pm

sašo5 je napisal/-a:.....ko smo glih pri luki;(vedel sem, ampak nikoli se nisem vprašal) zakaj npr. "nemški" avto (vw- audi, bmw, mb, Opel...) če se gre za kupca v Slo,Hr... pride v luko.....še večjih "hec" TT-ji z Madžarske pa v luko in nato v notranjost EU-ja recimo :?:

Ja zato, da jih v luki spihajo :lol:
Samo to je pa res čudno, da se kaj takega dogaja, kaj to nobeden ne posname?
Pikolina pri nas na šihtu so po celi firmi kamere, en klinčev Madžar te v glavo j**e, če gre ena metlica za mikser za dve stotinki prek tolerance. Tule pa z avti delajo kar jim paše :roll:
Naj se enkrat nekdo spravi v to luko s skrito kamero pa to posreduje na prav naslov, pa še na televizijo, bodo ziher takoj zagrabli.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Po okt 12, 2009 7:46 pm

Ja cimprej, ker tega noben ne ve, mogoce pa odkrijete toplo vodo. Sej v tovarnah gre iz tekocega traka naprej po traku na kamione, vagone, ladje,... Tako da samo v luki lahko unicijo vozilo.
Sofer pa ma na kamionu kamere, ki cel cas snemajo. Tako da na postajaliscih ne bi prisli do poskodb (razne rise, kamenjanje,...). Vozilo pa ki je bilo kamenjano, grafitirano,... gre nazaj v tovarno, tam ga reciklirajo in naredijo novo, samo po vasi zelji.

Mislim, ko to berem, se zamislim, morda pa res obstajajo Butalci in njihovo mesto Butale :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 12, 2009 8:19 pm

@NoFear85 kaj se pa ti zdaj norce delaš??
Slej ko prej bo tudi prišlo, da bodo te kretene zašili.
Če moramo mi pri enih metlicah za mikserje delat 100% kontrolo, boh ne daj da je na kovinskem delu kaka pikica, da slučajno kje ne ostane kaka špička od brizganja plastike. Pakirat je treba kot kozarce, nikjer ne smejo priti metlice med seboj v stik. Kar se pa dela za avto industrijo pa če tudi je to samo notranji del sedeža mora pa tudi biti vse v nulo, nobenega odstopanja. Reklamacijo ti stisnejo za vsako malenkost. A tule, ko pa se gre za evte za katere dajejo ljudje več kot 20.000 eur se bojo pa eni kreteni izživljali nad njimi?
Bemu jim sunce :mrgreen:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po okt 12, 2009 8:37 pm

sašo5 je napisal/-a:.....ko smo glih pri luki;(vedel sem, ampak nikoli se nisem vprašal) zakaj npr. "nemški" avto (vw- audi, bmw, mb, Opel...) če se gre za kupca v Slo,Hr... pride v luko.....še večjih "hec" TT-ji z Madžarske pa v luko in nato v notranjost EU-ja recimo :?:
Očitno je Luka najcenejša in majo centralno skladišče za ta del evrope dol.
Sem pa prvo mislil, da se tam skladiščijo VAG avti samo za na ladjo. Včasih je vso to logistiko kr mal težko razumet, ko vidiš kaj taeni izdelki prepotujejo.
Drugače pa ma opel na madžarskem tisto njihovo centralo, če se ne motim, za ostale nemce pa nevem. Vem sam, da je VAG in pa azijcev dol parkiranih ko listja.
LP Rok

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Po okt 12, 2009 9:09 pm

mišek: zbudi se, oz. ob tej uri, bolje receno lahko noc, pa bova jutri o tem ko bos naspan.

1. Ti primerjas transport in pa izdelavo. Torej vase "metlice" so izdelane na 1/100mm natancno, torej kot ti opisujes je potem motor vozla lahko narejen na 1cm natancno, vazno da je pri transportu vse OK.

2. Si ti siguren, da ko zapakiras ti oz. pri vas v podjetju za to zadolzeni, da pridejo te metlice do uporabnika cele, skatle/embalaze neposkodovane. Jaz vem iz prve roke, da se stvari po skladiscih premetava, dobesedno premetava.

Torej, izdelava vasih "metlic" in pa izdelava motorja/vozila morejo ustrezat nekim standadom - tu se oba strinjava. Kako je pa potem z razvozom/distribucijo pa je druga tema debate, oz spada prav v to temo.

In ja, ce boste verjeli vsemu kar temelji na rekla - kazala, ne boste prisli dalec. Povsod so nadzori, prav tako v luki Koper. To s notranji nadzori, ki jih vrsijo za to odgovorni na avtomobilskem terminalu, kakor nadzori špedicij, ki so lastniki vozil in pa nadzori iz maticne tovarne vsakega proizvajalca.

Dokler je pa vse znotraj dolocil/navodil proizvajalca se ni kaj bati.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To okt 13, 2009 10:40 am

NoFear85 pa kje ti to živiš? V neki balkanski firmi ali kaj?
Te naše metlice morajo priti nepoškodovane do kupca. V našem primeru recimo Philips. Če najdejo eno na paleti, ki je poškodovana ti pošljejo celo nazaj. Pakirat jih je treba, kot sem rekel, kot kozarce v satovje. In, da bi potem te škatle kje premetaval? Ne vem kaj drugi delajo, sej mogoče zaradi takih kretenov pa moramo pri nas tako pakirat. Dobro to zahtevo je dal naročnik in jo plača. V glavnem v naši firmi so kamere tudi v skladišču in vse povsod so. Da bi direktor videl koga, ki škatle premetava, adijo pamet. Če pa je tam, kjer si ti to videl dovoljeno vse delat si pa to gledal v fejst zaostali organizaciji :?
Če to prenesem na avte, vse kar se dela za avtomobilsko industrijo more bit - po domače povedano v nulo. Se pravi pri izdelavi ni milosti in popuščanja, a potem, ko pa gre ta celota k končnemu kupcu se pa lahko dela kot svinja z mehom. Res ne zastopim, kako ni nadzora nad tem.
To je pol glih tak, kot da bi se pri nas matrali, da je vse v tolerancah, da nič ne opleta itd., pol bi se pa en študent v skladičču vsedel na škatlo pa vse skupaj pomučkal. To je čist isto, kot če se tam cepci grejo reli z novimi avti.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To okt 13, 2009 12:11 pm

mišek.. teorija je eno, praksa drugo. kar se tiče luke mi je znano dogajanje. dosti kolegov je tam zaposlenih. pravijo, da so se izživljali nekoč nad eksoti, danes pa so dražji avti vsi voženi le od določenih zaneslijivih oseb. tako da ravno vsak mulo ne mora delati tega kar pišete.
ne glede na to pa se zamislite, če je možno da pri vseh teh transportih ne pride do rahlega rajsanja, obtolčenja?? tudi če se dela res lepo lahko prileti kakšen kamenček, kdo z jakno podrgne ko izstopa itd.. in ker je avto nov in če je tisti del menjan potem nobenemu nebo glava padla z ramen. in ja avti se ne vračajo, reciklirajo. vsi se prodajo. tudi tisti razbiti.
kako to da vas recimo pri nakupu ferrarija in drugih zvenečih imen ne moti da so tik pred prodajo polirana in se jim s tem uniči prvotno teksturo? barva oz. lak je tako v resnici na dolgi rok manj obstojen. potrebuje več nege. mene osebno bi to bolj motilo, kot pa če bi bila menjana prednja luč, ki bi zaradi lažje nesreče imela popokane nosilce..

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To okt 13, 2009 12:43 pm

Sicer smo malo offtopic, ampaktole je zanimivo za pogledat:

http://www.youtube.com/watch?v=WzpdefAccQE

Sam sem imel podobno izkusnjo. Pripeljal avto na preventivni pregled, pred prevzemom povprecna poraba okoli 8,7 L/100 km (povprecje bazirano na cca 150 km) po prevzemu 10,2 + nekaj dodatnih kilometrov. Vec kot ocitno precej "veselih"...

Toliko o odnosu do tuje lastnine.

LpF

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 13, 2009 4:08 pm

gofra je napisal/-a:Sicer smo malo offtopic, ampaktole je zanimivo za pogledat:

Sam sem imel podobno izkusnjo. Pripeljal avto na preventivni pregled, pred prevzemom povprecna poraba okoli 8,7 L/100 km (povprecje bazirano na cca 150 km) po prevzemu 10,2 + nekaj dodatnih kilometrov. Vec kot ocitno precej "veselih"...

ni mus: lahko je avto delal rec. 5 minut na leru, ali pa premikan po dvorišču v prvi....zna dvignit povprečje(sploh, če si samo 100km nazaj resetiral BC).....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 13, 2009 4:11 pm

LpF

Jaz ni ga pbjajču če bi take stvari delal z mojim avtom

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 13, 2009 7:18 pm

Jerch_ je napisal/-a:kako to da vas recimo pri nakupu ferrarija in drugih zvenečih imen ne moti da so tik pred prodajo polirana in se jim s tem uniči prvotno teksturo? barva oz. lak je tako v resnici na dolgi rok manj obstojen. potrebuje več nege. mene osebno bi to bolj motilo, kot pa če bi bila menjana prednja luč, ki bi zaradi lažje nesreče imela popokane nosilce..

upam da se hecaš no. po tvoji logiki bi moral imeti punto bolj obstojen lak kot ferrari ? :jao:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 13, 2009 7:28 pm

LpF

Lej ga frajerčka. Joj kako bi ga namlatu, da z mojim avtom tako dela.

On
Novinec

Napisal/-a On To okt 13, 2009 9:02 pm

nevermind je napisal/-a:

LpF

Lej ga frajerčka. Joj kako bi ga namlatu, da z mojim avtom tako dela.

X2

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To okt 13, 2009 9:37 pm

GiGi1985 nisem nič primerjal različne avte, le napisal sem kar vem za ferrarije ki se recimo prodqajajo v slo... stranke tega nevejo in so vesele da se jim avto sveti. tako kot se sveti ketna na novem kolesu ali pa pomaranča zaradi pesticidov.

ja na tem filmčku pa spet nič pretresljivega. kaj ste mislili, da se za vaš avto skrbi kot za ravno zvaljena jajčka? ne odobravam tega, ampak sem prepričan da se z eksoti povsot ravna podobno.. pač dol je zgleda že corsa opc avto na katerega padajo.. motoristi :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov