Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So okt 31, 2009 10:19 am

Dj Big je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Jst kle kokr berem ispade koda je zadnji pogon bolš kokr 4x4. Kar se tiče zadnjega pogona kokr pravjo nekateri folk se voz po lj pa prau nimam problemou, pa tut v lj ko napada več snega mam soseda z 330 se sam v dvorišču vrti še vn ne pride hehehehe :lol: da govorim kolega 520i 2007 pa še en kolega 525d to negre nikamor

Ure slovenščine si prešprical?

A jebiga če sm čefur

OFF
Pa ni pomembno kaj si. Potrudi se bolj pravilno slovnično pisati.
Morda boš tudi ti kdaj rabil pomoč in če boš s takšnim načinom
pisal te forumaši ne bodo resno vzeli.

OFF:
Važn je da se razumemo kva eni okol tega tok komplicerate nismo hrvati

Obstajajo nekatera pravila, ki so napisana in pravila, ki niso napisana jih je pa treba mal premislit....
Če boš prišel v Maribor in boš začel " kwa zdej model a grema na điro"....in če boš naletel na mal bolj razdražljivega štajerca se ne bosta lepo gledla....enako če bom jaz prišel v Lj in začel" ka zaj čefur ka ti te dela?" bom enako naletel na neodobravanje....
Če se bomo pa vsaj približno slovnično izražali pa teh problemov ne bo, poleg tega bodo razumeli vsi ne pa včasih , ko moram uporabit prav kake "slovarje" da kaj razumem....
ON:

Glede zadnjega pogona se strinjam z dejstvi...Sem jih občutil na lastni koži...merđo z vsemi pomagali in zelo dobrimi novimi zimskimi gumami je obstal ( ni bilo možno prevozit dokaj mali klanec) med tem ko sem z predpotopno R5 z 5 let starimi zimskimi gumami celo obstal sred klanca in normalno speljal (res da je na začetko malo vrtelo ampak šlo pa je...) . Po zasneženi cesti je vožnja dokaj neudobna , saj je avto popolnoma nemiren in elektronika zelo pogosto posega v način vožnje.....govorim za avtomatika, ki je verjetno še bolj neudoben za vožnjo po snegu kot kak ročni menjalnik. Govorim seveda za ceste z nakloni 5-10% in pa par cm zvoženega snega.....tist da je samo mokro po cesti ali pa samo rahla plundra je popolnoma drugač....
Jeep je še slabši....na prednji osi ima skoraj 1000kg na zadnji pa komaj kaj 500kg (in seveda brez kakršnekoli elektronike)....na polzkem zasnežem vozišču ga je skoraj nemogoče vozit brez vklopljenega 4x4 pogona....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Ne nov 01, 2009 1:14 am

lisko je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Jst kle kokr berem ispade koda je zadnji pogon bolš kokr 4x4. Kar se tiče zadnjega pogona kokr pravjo nekateri folk se voz po lj pa prau nimam problemou, pa tut v lj ko napada več snega mam soseda z 330 se sam v dvorišču vrti še vn ne pride hehehehe :lol: da govorim kolega 520i 2007 pa še en kolega 525d to negre nikamor

Ure slovenščine si prešprical?

A jebiga če sm čefur

OFF
Pa ni pomembno kaj si. Potrudi se bolj pravilno slovnično pisati.
Morda boš tudi ti kdaj rabil pomoč in če boš s takšnim načinom
pisal te forumaši ne bodo resno vzeli.

OFF:
Važn je da se razumemo kva eni okol tega tok komplicerate nismo hrvati

Obstajajo nekatera pravila, ki so napisana in pravila, ki niso napisana jih je pa treba mal premislit....
Če boš prišel v Maribor in boš začel " kwa zdej model a grema na điro"....in če boš naletel na mal bolj razdražljivega štajerca se ne bosta lepo gledla....enako če bom jaz prišel v Lj in začel" ka zaj čefur ka ti te dela?" bom enako naletel na neodobravanje....
Če se bomo pa vsaj približno slovnično izražali pa teh problemov ne bo, poleg tega bodo razumeli vsi ne pa včasih , ko moram uporabit prav kake "slovarje" da kaj razumem....
ON:

Glede zadnjega pogona se strinjam z dejstvi...Sem jih občutil na lastni koži...merđo z vsemi pomagali in zelo dobrimi novimi zimskimi gumami je obstal ( ni bilo možno prevozit dokaj mali klanec) med tem ko sem z predpotopno R5 z 5 let starimi zimskimi gumami celo obstal sred klanca in normalno speljal (res da je na začetko malo vrtelo ampak šlo pa je...) . Po zasneženi cesti je vožnja dokaj neudobna , saj je avto popolnoma nemiren in elektronika zelo pogosto posega v način vožnje.....govorim za avtomatika, ki je verjetno še bolj neudoben za vožnjo po snegu kot kak ročni menjalnik. Govorim seveda za ceste z nakloni 5-10% in pa par cm zvoženega snega.....tist da je samo mokro po cesti ali pa samo rahla plundra je popolnoma drugač....
Jeep je še slabši....na prednji osi ima skoraj 1000kg na zadnji pa komaj kaj 500kg (in seveda brez kakršnekoli elektronike)....na polzkem zasnežem vozišču ga je skoraj nemogoče vozit brez vklopljenega 4x4 pogona....

Glede slovnice se bom trudil in to samo zato ker si edini k je normalno povedal in ne napadal. Kar se tiče Jeepa sm to razlagal v temi X5 vs Grand Cheroke nekaj takega se mi zdi. Uglavnem sem delal v Jeep centru in je točno tako kot si napisal odspredaj izjemno velk (nos, motor usa teža odspredaj...) zadaj pa zelo ozek in lahek 8)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne nov 01, 2009 10:05 am

Po dolgem času prebral zadnje 3 strani, in kar je napisano, zgleda res nekateri prevozite za največji uspon ležečega policaja :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne nov 01, 2009 3:00 pm

@lisko, včasih je dobro da izklopiš vsa elektronska pomagala in poiščeš pravo razmerje med gasom in sklopko (pri avtomatu je druga pesem). če želiš ti demonstriram ob prvem pravem snegu z vožnjo na Areh. tebi na čast bom pa montiral druga platišča s slabimi zimskimi pnevmatikami gor (6 let stara in 2.5mm profila). ;)

na splošno se vsaka takšna tema, kjer se omenja nakup avtopmobila z zadnjim pogonom sprevrže v FWD vs. RWD, ponekod uporabniki nemške "smetane" še radi vmešajo AWD. sam pravim, da novi avtomobili z vsemi elektronskimi pomagali, sploh tisti iz višjega srednjega razreda in naprej niso noben bavbav za vožnjo po snegu, tudi za v klanec ne. dejstvo pa je, da se je treba privadit. tudi meni je muka vozit avtomobil s prvim pogonom in težkim kljunom, ki je zelo slabo vodljiv skozi zavoje.
[OO-(||||)(||||)-OO]

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Ne nov 01, 2009 5:50 pm

Odvisno na kaj si navajen.Nekdo ki 20 let vozi avte s zadnjim pogonom vrjetno pride dlje, kot nekdo ki je je prej vozil prednji pogon in ima sedaj zadnji pogon.
Jaz imam zaenkrat izkušnje samo s prednjim..moram ob priliki probat še kaj zadnjega in awd.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 03, 2009 9:22 pm

Ja itak, da se da povsod prit z zadnjim pogonom, tud če je strma ozka ovinkasta ledena cesta (izkušnje s Sprinterjem)... sicer so pogoji, da izklopiš ASR, ker ti pobira gas dokler se ne ustaviš, da zelo dobro veš kaj delaš z gasom, da v ovinku s sprednjim koncem zapelješ na pesek ob robu ceste(drugače letiš naravnost), da ni nikogar nasproti, da znaš driftat in da se ne ustaviš nikjer, kjer je vsaj malo strmine... aja pa če si rahlo čez les tud ne škodi :D

Sicer ne vem, kako je s kakim bolj sodobnim BMW-jem in boljšo razporeditvijo teže ter naprednejšo elektroniko, vendar malo naložen kombi(2004 letnik) ASR in ESP v klancu kvečjemu ustavita. Toliko o mojih izkušnjah z zadnjim pogonom... je pa adrenalin! :P

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Po nov 09, 2009 5:12 pm

Jah, nič, bomo pa 2 betonska robnika v prtlažnik naložil ( kot pred 20 leti ) in bo šlo.... :lol: :lol: :lol:

Jaz načeloma vedno brez težav, je pa res da ne rinem v največji "drek"...imam pač 245 širino gum na 18 colah....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 04, 2009 1:25 am

:pop: , kaj čem druga zalepit :lol:

Meni res ni jasno, zakaj ne nehajo delat RWD avte, če so pa taki podn na cesti. :D

Še moje izkušnje po dobrem letu vožnje z RWD. Še me niso rabili vlačit s kakšnih grabnov, ali pa bi se moral obračt sred ceste. Ozke gumice gor, seveda dobre, z občutkom na gas, pa jajce met če ti za 15cm rit zamakne včasih, da ne zažlajfaš dol, pa se pride tud tam, kjer so FWD že obstali. To so moje izkušnje. Če pa ma od nekoga sosed letne gume gor, ali pa 255 širine zimske, pa zna bit malo kislo po snegu ja :twisted:
En primer:
Ko domačini v okolici Selnice ob Muri puščajo avte na vrhu brega na koncu ulice, 200m stran od hiše pozimi pa čohaju zjutraj led, Lumpy pa se pripelje v tistem snegu gor v klanec z RWD mimo, pol še verjetno ni za stran moja 10 let stara kanta z "zanič pogonom" :con :EE
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 04, 2009 9:53 am

Lumpy_ je napisal/-a::pop: , kaj čem druga zalepit :lol:

Meni res ni jasno, zakaj ne nehajo delat RWD avte, če so pa taki podn na cesti. :D

Še moje izkušnje po dobrem letu vožnje z RWD. Še me niso rabili vlačit s kakšnih grabnov, ali pa bi se moral obračt sred ceste. Ozke gumice gor, seveda dobre, z občutkom na gas, pa jajce met če ti za 15cm rit zamakne včasih, da ne zažlajfaš dol, pa se pride tud tam, kjer so FWD že obstali. To so moje izkušnje. Če pa ma od nekoga sosed letne gume gor, ali pa 255 širine zimske, pa zna bit malo kislo po snegu ja :twisted:
En primer:
Ko domačini v okolici Selnice ob Muri puščajo avte na vrhu brega na koncu ulice, 200m stran od hiše pozimi pa čohaju zjutraj led, Lumpy pa se pripelje v tistem snegu gor v klanec z RWD mimo, pol še verjetno ni za stran moja 10 let stara kanta z "zanič pogonom" :con :EE

Se popolnoma strinjam stem, samo kaj ko razni "modeli z zlatnim lancem" okoli vratu, ne dajo "normalnih" gum pozimi gor, ker potem nima s čim šminkirat. :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov