Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr nov 04, 2009 12:40 pm

/miha\;

tole tvoje drkanje mi ni čisto jasno zakaj. Se strinjam s "gofra".

Po eni strani pišeš o Alfah samo zadeve, ki si jih nekje prebral v enih statistikah, oz. ti jih je nekdo povedal.
Alfe v življenju še od blizu (predvidevam) vidu nisi,zdaj si pa o Alfah najbolj pameten. Hkrati pa takoj napišeš,
da se ne boš menil o stvareh o katerih so ostali nekje nekaj slišali. Dvoličnež.

V življenju nisem imel drugega avta, kot Alfe ali Fiata. Z nobenim nisem imel in nimam težav. Z razliko od očeta,
ki je bil na BMW-ju, Audi-ju in Ford-u.

Tako, da nima smisla besedičiti o stvareh, o katerih nimaš pojma.

PS
Delam pa na avtoservisu.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr nov 04, 2009 12:56 pm

Evo še malo bencina :P jaz bom pa kar na XAntii ostal :D Sedaj imamo Mareo letnik 2001 pa 1.8 motor z 124990km hm hm saj se vozi ni pa to to, če pogledam, da sem imel Citroena 6 let se ni nikoli pokvaril ( ostal na cesti ) ali pa ,da ne bi moral priti do cilja :) Tu še čakamo na presenečenja, ki so stalnica pri Fiatu ( Croma 2.0 91) Upam, da bo preživela prvo zimo brez okvare :roll:

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Sr nov 04, 2009 1:59 pm

Pri VSAKEM avtu imaš lahko ob nakupu srečo ali smolo, in se ti lahko kvari ali pa dela ves čas kot šus.
Moj fotr je mel 15 let škodo favorit, ki so jo vsi prešimfal, a njemu je delala vedno. Vse kar je bilo za zamenjat je bil ventil na pokrovčku za vodo, zadnja dva amortizerja, kolesni ležeji in ploščice. Diski (postruženi), zadnje ferode, sklopka (na koncu je bla že boga) je blo pri 208 000km, kolikor jih je imela ko jo je prodal je bilo serijsko. Je pa res da jo je pri zadnjih obrobah nečela rja (enkrat je bila popravljena). Na koncu je za 200e odšla čez mejo.
Sam si zadnje leto lastim bravota 1.6, naredu sem 21 000km in sem menjal zadnje cilindrčke na zavorah in prednje končnike.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 04, 2009 2:00 pm

čare je napisal/-a:Kako bi te rad videl kok časa ga boš menjal ti.Ali pri 2.0 Tdci 2002 letnik zamenjaš mikro jermen brez da bi šponar dol dal??

do sedaj sem ga menjal le in samo na enem mondeotu 2.0tdci l. 2003. Avto je bil kupljen rabljen, iz uvoza iz francije. Poleg jermena sem menjal še šponer, ker se je revež pri 130kkm na števcu na cca. 200kkm podlage skoraj razletel in rolco. Poleg sem menjal še olje in filtre z dezinfekcijo prezračevalnega sistema in vse skupaj sem počel skoraj dve uri.S tem, da nisem šolan mehanik ampak samo zastopim zadevo in znam porihtat mariskaj.

Drgač pa glede fiatov:
Na bravi je crknu motorček za prednje brisalce. Notr smo dali original magneti marelli,ki pa je po letu in pol začel dušo spuščat. Prav tako se je zgodilo s prednjimi rokami. Zanič original ven, nov original noter in po dveh letih in 40kkm so bile zrele za menjavo.Sedaj je notri neki cheap ponaredek.
Na stilotu 1,9jtd, ki je bil kupljen nov in redno servisiran na poobleščenem servisu, je pri 75kkm spustila vodna pumpa in malo je manjkalo da ni revež zakuhal sredi italije.Stilo bencinar: da se ti pri 3 leta starem avtu in 60kkm usuje katalizator?????To je normalno?Yeah right.
Punto: Kupljen nov. do prvega servisa je bilo še vse ok. 10kkm po prvem servisu, se sliši šklopotanje v motorju. Na servisu pravijo, da je to normalno in da je vse ok. Do naslednjega servisa motor ni zdržal.Motor so menjali pod garancijo, stranki je film poču in je puntota prodala. Sedaj vozi fiesto in je z njo zelo zadovoljna.

Pa da ne bo kdo še meni očital, da fiata še od daleč nisem povohal...imam enega pr bajti in ob prvi priliki se ga imam namen znebit.

Ajd, zdej pa res zaključujem v tej debati.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Sr nov 04, 2009 2:57 pm

A ta statistika? Kjer je Alfa pred Audijem? In samo 5 avtomobilov na 100 za BMW-jem? Al mogoce ta da je fiat samo 1 avto na 100 za BMW-jem? Kjer je recimo honda prva, Hyundai 6?

2 leti preverjanja in 31.000 avtomobilov v UK?... Al je to statistika ki laze in v tvojem primeru ne velja?

Samo preverjam....

http://www.whatcar.com/car-news/what-car-reliability-survey/alfa-romeo-to-bmw/217350

Nisem aktiven clan, samo redni bralec. Vkljucim se samo ce so res kaksne totalne nebuloze napisane in ta post se navezuje le na prvi post od mihata....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 04, 2009 3:17 pm

Letošnja raziskava nemškega Autobilda:

http://www.bild.de/BILD/auto/2009/06/j- ... wnload.pdf

Posamezni razredi so ločeni po barvah, legenda je na dnu linka.

lp

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr nov 04, 2009 4:09 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Kako bi te rad videl kok časa ga boš menjal ti.Ali pri 2.0 Tdci 2002 letnik zamenjaš mikro jermen brez da bi šponar dol dal??

do sedaj sem ga menjal le in samo na enem mondeotu 2.0tdci l. 2003. Avto je bil kupljen rabljen, iz uvoza iz francije. Poleg jermena sem menjal še šponer, ker se je revež pri 130kkm na števcu na cca. 200kkm podlage skoraj razletel in rolco. Poleg sem menjal še olje in filtre z dezinfekcijo prezračevalnega sistema in vse skupaj sem počel skoraj dve uri.S tem, da nisem šolan mehanik ampak samo zastopim zadevo in znam porihtat mariskaj.

Drgač pa glede fiatov:
Na bravi je crknu motorček za prednje brisalce. Notr smo dali original magneti marelli,ki pa je po letu in pol začel dušo spuščat. Prav tako se je zgodilo s prednjimi rokami. Zanič original ven, nov original noter in po dveh letih in 40kkm so bile zrele za menjavo.Sedaj je notri neki cheap ponaredek.
Na stilotu 1,9jtd, ki je bil kupljen nov in redno servisiran na poobleščenem servisu, je pri 75kkm spustila vodna pumpa in malo je manjkalo da ni revež zakuhal sredi italije.Stilo bencinar: da se ti pri 3 leta starem avtu in 60kkm usuje katalizator?????To je normalno?Yeah right.
Punto: Kupljen nov. do prvega servisa je bilo še vse ok. 10kkm po prvem servisu, se sliši šklopotanje v motorju. Na servisu pravijo, da je to normalno in da je vse ok. Do naslednjega servisa motor ni zdržal.Motor so menjali pod garancijo, stranki je film poču in je puntota prodala. Sedaj vozi fiesto in je z njo zelo zadovoljna.

Pa da ne bo kdo še meni očital, da fiata še od daleč nisem povohal...imam enega pr bajti in ob prvi priliki se ga imam namen znebit.

Ajd, zdej pa res zaključujem v tej debati.

LP!

No da še jst mal na tak način..
Moja mati ima eno fiesto l 2003. Najprej je odletela plastika na stebričku, leva. Nato kmalu še desna. Plastika na menjalni ročki se je najprej odlepila, nato je šla na 2 kosa. Plastika, ki služi za podiranje zica, je razpadla (tudi uporabnica foruma toži o tem). Avto je znotraj bolj znucan kot moja lancia z vsaj 4x toliko prevoženimi. Nič resnega, ampak nismo navajeni takšnega shita. Noben avto pri bajti sicer ni tako slabo narejen (tudi starejša kia ne). Aja, superiorna lega je skoraj tako dobra, kot je bila na mojem 20 let starejšem audiju (govorim iz precej bogatih izkušenj, ne na pamet)
Sem pa skoraj kupil enega focusa tddi. Lep za svoje kilometre, poceni.. je pa motor strašno len (če ga primerjamz z D in IT konkurenco. Ne vem, kako je s podatki, vem samo, da nič ne butne :D )

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr nov 04, 2009 4:13 pm

žabar je napisal/-a:A ta statistika? Kjer je Alfa pred Audijem? In samo 5 avtomobilov na 100 za BMW-jem? Al mogoce ta da je fiat samo 1 avto na 100 za BMW-jem? Kjer je recimo honda prva, Hyundai 6?

2 leti preverjanja in 31.000 avtomobilov v UK?... Al je to statistika ki laze in v tvojem primeru ne velja?

Samo preverjam....

http://www.whatcar.com/car-news/what-car-reliability-survey/alfa-romeo-to-bmw/217350

Nisem aktiven clan, samo redni bralec. Vkljucim se samo ce so res kaksne totalne nebuloze napisane in ta post se navezuje le na prvi post od mihata....

Tole sem vidu... ti pa očitno bolj malo gledaš številke ali pa bolj malo razmišljaš.

Poglej povprečen zahtevek za popravilo bmw-ja in in alfo. Ugotovil boš, da je od alfe skoraj dvakrat večji. Tudi čas za popravilo alfe je 2x tistega od bmw-ja.

Glede na to, da je odprava napak pri bmwjih občutno cenejša sta dve možnosti:
- deli za bmw-je so cenejši
- napake bmw-jev so majhne in lahko odpravljive (na kar nakazuje tudi pol krajši čas popravila)

peroRS je napisal/-a:Letošnja raziskava nemškega Autobilda:

http://www.bild.de/BILD/auto/2009/06/j- ... wnload.pdf

Posamezni razredi so ločeni po barvah, legenda je na dnu linka.

lp

JD raziskavam ne verjamem. Predno se začnete dret kok sem str in da nimam pojma in ne kaj še vse, nej povem še zakaj jim ne verjamem. Preprosto zato, ker temeljijo na osebnem mnenju ljudi. Kdo garantira, da bo 5, 10 al pa 100 ljudi za identičen avto, dalo enake ocene. Kar se mene tiče so rezultati precej naključne narave.

Da še malo dopolnim... hočem reči, da se bo enemu zdelo, da se avto obnaša za 5, drugemu se bo pa zdelo, da je isti avto poden od podna, ker je pač prejšen dan vozil en dobr avto. Ljudje imamo različne reference. Moji mami se berlingo zdi tok dobr avto, da ni boljšega... sej dela (glih komi).
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr nov 04, 2009 5:18 pm

No ce te ze tolko zanima o alfi 156.
Kupljena z 130000v enem letu jih ima zdej 160000km
Narejen mali servis pac 2x ter velik servis kar je normalno.
Izredno so bile zamenjane roke kar je njihova napaka manseta ter cev od turbine.

Svaki cigo svog konja hvali.
Tko pravijo :D .
A ni ta tema primerna za izbris.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov