Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
robi1000
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a robi1000 Sr nov 04, 2009 7:13 pm

He he... Drugače je med vsemi serijami dobre 2 leti razlike (konec 93 do sredine 96). Sploh pa je bilo tretje serije najmanj narejene. Skoraj najbolj zaželjena je pa druga serija, ker ima dosti več opreme kot prva serija (tistih par kilc se ne pozna toliko, kot se to pozna na udobju) in nima sončne strehe kot tretja serija (rada pušča).

Kar se ploščice tiče smo pa s kolegi iz cele evrope ugotovili, da je bilo par čisto prvih avtomobilov druge serije opremljenih s ploščico. Drugače druga in tretja serija nima ploščice (z izjemo swiss championa- kar ta avto v oglasu je).

Avtomobilov so tekom let naredili okoli 12000, kar se sliši veliko a jih je velika večina takoj bila predelana v dirkalna vozila, ki so do danes ali že končala v jarku/drevesu ali pa so jih po preteku homologacije sprešali. Tako da je avtomobilov morda samo še tretjina začetne številke (v Angliji je od okoli 400 avtomobilov ostalo še manj kot 200 primerkov, od tega kakih 10 lepih v originalnem stanju). V evropi je zgodba podobna. Avto se sicer predvsem v tujini še dobi, a je večina bila xxx-krat sesuta, zaribana,... Lepi primerki so pa redki ko diamanti. In temu so cene primerne.

Za konec še en citat iz letošnje revije EVO (ocene avtomobilov v razredu hot hatch):
- Clio Williams : Najboljši cestni dirkalnik sploh - občutljiv
- Clio RS 197 : Dostojen naslednik legende -še vedno visok položaj sedenja

Mislim, da bi morali vsi biti sposobni izluščiti kateri avto je tu referenca...
::: Enkrat ITB, vedno ITB :::
Clio Williams, Citroen AX GT/Sport, Citroen BX MI16 GTI 16valve

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr nov 04, 2009 7:13 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ahahaha,pa kakšne cene imajo zadnje čase te stare gajbe. pa pm sej pa nima nekega eksota ampak še zmeraj je en star clio ki ima pač športno opremo. za 8 jurjov si kupiš že konkretni avto napram temu cliu.

ga bi blo potrebno poklicat pa vprašat po zdravju.

To ima pa Patrik prav. Se čisto strinjam ;)

SINISA KAJIS
Nov uporabnik

CLIO

Napisal/-a SINISA KAJIS Sr nov 04, 2009 7:17 pm

ja avto zgleda resnicno lep tebi ce je zakon si ga kupi, ne sprasuj za mnenje drugih

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr nov 04, 2009 7:25 pm

stara kanta...hm. Seveda je star- ampak je pač avto z dušo, oz. avto, ki je v zgodovini avtomobilizma nekaj dosegel oz. nam avtomobilistom nekaj pomeni. Raje mam clio williamsa za tak denar , kot pa nekega udobnega volvota, ki si ga itak kupi vsak "podjetnik" oz tak ki hoče pokazat kak je on jaki frajer...

Tak avto je bil delan že kot nov za ljubitelje in tako naprej se mora tudi obravnavat. To ni navadni clio, to je neka IKONA v svetu avtomobilizma. In takšni avti majo specifično ceno, pa tudi specifičnega kupca. Tako, da bedasti komentarji os tarih kantih itd. so totalno neprimerni in dokazujejo nivo nekaterih "ljubiteljev" avtomobililov oz. to so izjave ljudi, ki jim je avto le prevozno sredstvo, ki mora bit nujno ful opremljen in konforten. - seveda tega takim ni za zamerit.

Bi bilo pa primerno zadržat take komentarje, ker v tem primeru ne kupiš avta ampak kupiš nek simbol, simbol - ki ga privrženci spoštujejo kakor ostali spoštujete neke svoje simbole oz. stvari, ki vam naježijo dlako. Meni jo williams sigurno.

;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Sr nov 04, 2009 9:26 pm

BBS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ahahaha,pa kakšne cene imajo zadnje čase te stare gajbe. pa pm sej pa nima nekega eksota ampak še zmeraj je en star clio ki ima pač športno opremo. za 8 jurjov si kupiš že konkretni avto napram temu cliu.

ga bi blo potrebno poklicat pa vprašat po zdravju.

To ima pa Patrik prav. Se čisto strinjam ;)

Za take ta avto ni ane, to bi si že iz postov prebrav, ne da si še sam napisu
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Če nov 05, 2009 2:54 pm

Cena se tudi meni zdi zasoljena,ampak z leti bo takole ohranjenim Willijem samo še rasla. Ne kupovat ga nimam namena,ker je že dovolj gar pr bajti :roll:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Če nov 05, 2009 7:12 pm

Mislim da bi usak dal raje 8k€ za williamsa kot za tole 15k€. Pa ne da bi koga uzalu s tem
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3265496&show=1

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 05, 2009 7:45 pm

Aja, drgač pa - kok vs je tle že sedel u williju? Mislm, k avto je ful udubn - usaj kar se zicov tiče ;)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če nov 05, 2009 7:50 pm

odprti clio je napisal/-a:Aja, drgač pa - kok vs je tle že sedel u williju? Mislm, k avto je ful udubn - usaj kar se zicov tiče ;)

In kaj ma udobje veze pr tem avtu.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če nov 05, 2009 7:52 pm

en3rgie je napisal/-a:Mislim da bi usak dal raje 8k€ za williamsa kot za tole 15k€. Pa ne da bi koga uzalu s tem

raje dam 15k€ za willija,kokr pa 8k€ za tole "plastiko" :P :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če nov 05, 2009 9:14 pm

RejmiK je napisal/-a:
en3rgie je napisal/-a:Mislim da bi usak dal raje 8k€ za williamsa kot za tole 15k€. Pa ne da bi koga uzalu s tem

raje dam 15k€ za willija,kokr pa 8k€ za tole "plastiko" :P :D

x2

lp

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Če nov 05, 2009 9:40 pm

Kolikor poznam boštjana mislim da nižanje cene nebo prišlo v poštev. In avto je v nulo ohranjen.
Nisem fan renojev ampak tole je pomoje njihov najboljši avto kar so jih naredili.

Se pa strinjam da za navadnega uporabnika avto ni tok vreden, tudi moj golf je bil še 1krat dražji od dizlov (pa gotov tud še 1krat bolj zjeban). Sam tak avto ma dušo, ki jo najdeš pri redkih avtih ki jih sedaj izdelujejo (sploh pa ne za tak denar).
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe nov 06, 2009 8:47 am

ta clio je, točno tako kot vsak drug avto, na trgu vreden točno toliko, kot je kupec pripravljen zanj plačat.

bo pa po mojem mnenju (da se bo spet kdo preveč vtikal) tale reč postala res kaj vredna šele, ko bo pridobljen status starodobnika, torej čez kakšnih 15 let.

se mi pa vseeno zdi, da tudi večina tistih, ki trdijo da bi zanj plačali 10 ali 15 jurjev, ne bi več bila tako prepričana, če bi res bili v situaciji nakupa za lastnim denarjem...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 06, 2009 8:53 am

M je napisal/-a:ta clio je, točno tako kot vsak drug avto, na trgu vreden točno toliko, kot je kupec pripravljen zanj plačat.

bo pa po mojem mnenju (da se bo spet kdo preveč vtikal) tale reč postala res kaj vredna šele, ko bo pridobljen status starodobnika, torej čez kakšnih 15 let.

se mi pa vseeno zdi, da tudi večina tistih, ki trdijo da bi zanj plačali 10 ali 15 jurjev, ne bi več bila tako prepričana, če bi res bili v situaciji nakupa za lastnim denarjem...

Tako tako. Pravilno.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe nov 06, 2009 11:39 am

Je.bi ga. Legende tudi ne more vsak imet in tisti, ki jo hoče in si jo zasluži, bo že naštel keš. Zamislite si, da bi bila nastavljena cena 800€? Omenjenemu prodajalcu bi se pa ja telefon užgal...predvsem na račun najstniških razturačev, ki bi radi vse na pol zastonj, potem pa nimajo nobenega odnosa....

Če bi ga prodajal jaz, bi nastavil ceno 10000€. Če ne zaradi kaj drugega, pa zaradi "kosti".

pa saj tole tudi ni vredno svoje cene. ali pač?:)
http://www.carclassic.com/stock.asp?Ref=EB31&Lang=en

lp
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 06, 2009 11:57 am

Vz_ace je napisal/-a:Je.bi ga. Legende tudi ne more vsak imet in tisti, ki jo hoče in si jo zasluži, bo že naštel keš. Zamislite si, da bi bila nastavljena cena 800€? Omenjenemu prodajalcu bi se pa ja telefon užgal...predvsem na račun najstniških razturačev, ki bi radi vse na pol zastonj, potem pa nimajo nobenega odnosa....

Če bi ga prodajal jaz, bi nastavil ceno 10000€. Če ne zaradi kaj drugega, pa zaradi "kosti".

lp

S tem linkom si čist kiksnu realnost. Glede "vilija" pa tudi zaenkrat še ni toliko priljubljen da bi se prav grebli zanj, pa čeprav je prava raketa, saj je bil to moj prvi "športnik" ki sem ga vozil pred 10-tim leti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe nov 06, 2009 12:22 pm

Vz_ace je napisal/-a:Je.bi ga. Legende tudi ne more vsak imet in tisti, ki jo hoče in si jo zasluži, bo že naštel keš. Zamislite si, da bi bila nastavljena cena 800€? Omenjenemu prodajalcu bi se pa ja telefon užgal...predvsem na račun najstniških razturačev, ki bi radi vse na pol zastonj, potem pa nimajo nobenega odnosa....

lp

Res si kiksnu... tukaj gre za predelave in vložen denar, tam pa za načeloma original stanje...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe nov 06, 2009 1:09 pm

lancia hf je napisal/-a:

lp

S tem linkom si čist kiksnu realnost. Glede "vilija" pa tudi zaenkrat še ni toliko priljubljen da bi se prav grebli zanj, pa čeprav je prava raketa, saj je bil to moj prvi "športnik" ki sem ga vozil pred 10-tim leti.

Zakaj bi kiksnu realnost?pa pustimo predelave, ki tukaj ne igrajo pomembnejše vloge. V 69500€ in 8000€ pa je tudi razlika-a ni? Tud ta pežo je enim stara 200KM gajba, drugim pa mokre sanje...

a veyron je vreden svojih 1.000.000€ in čez?
tist, ki hoče razumet bistvo tega, kaj sem hotel povedati, bo razumel.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 06, 2009 1:24 pm

Jaz te že zastopim na kaj ti misliš, samo če bi poznal kaj pomeni T16 in sam avtomobil, bi ti tudi mene razumel. Drugače je pa tisti "pugi" tovarniški brez predelav, razen čipa, ker seriska civilka ni imela toliko konjev.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe nov 06, 2009 1:58 pm

no, konkretno razloži, kaj si hotel povedati, magari na PM , da ne bova toliko smetila teme. Da te ne bi slučajno napak razumel.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov