pskoda je napisal/-a:Tole se pa ne strinjam s tabo, jaz jo nisem mogel dobit več kot dobre 13l pa sem res dobesedno norel z njo. Z cliotom govorite da pije okrog 11l, jaz imam po računalniku na 12kkm porabo 10,4l, pa ne vozim počasi, ker imam zdajle dobrih 15kkm in imam prednje gume čisto hin. Glede udobja pa jaz imam 18 col z 35 serijo zmajšano togost avtomobila in je čisto prav trd, že z 18 je dovolj trd
Vidim da imaš bravota 150km, ta bravo ne gre nikamor proti cliotu oz corsi. Oče ima m-jeta 150 sport in gre bolje kot t-jet. 1.4 za tako velik avto je premajhna, ker ga ima ena ženska ki dela v novem mestu v adriji in se vozi 90% po mestih in ima 9.8l porabe pa ni neka huda voznica. Ko sem ga dobil za probo se je poraba takoj dvignila na 12l in grem stavit, da ti pri 180kmh več žre kot pri meni
Da nebo zmešnjave
1. Kako posamezna oseba dojema hitro vožnjo je subjektivno. Nikjer se ni oz. nismo napisali merilo za te stvari tako, da pisanje da Corse nisi mogel spraviti čez 13L je potem po tvojih merilih? Jaz sem jo res ožemal tako kot Cliota na isti relaciji in je bila razlika več kot jasna. S tem, da sem imel v Corsi veliko več dela in nisem toliko užival ob vožnji. Lahko se pa enkrat pelješ z mano, če bo to bolj razjasnilo zadeve.
Je pa tako, da smo že na Grobniku ugotavljali, da se pri turbaku ali bencincu ali dizlu najbolj pozna pri porabi pri konstantno hitri vožnji kot pa pri NA. Medtem, ko moraš NA relativno pogosto sukati na obrate lahko turbaka bolj umirjeno voziš zaradi obilice navora v nižjih vrtljajih in raporeditvi tega. Na progi oz. konstantnem tiščanju, ko sta oba "tipa" motorja gnana tudi na višje obrate itd., se pa stvar obrne. Lani hmm oz. predlani, ko smo bili na Grobniku so bile majhne razlike v porabi TS-ov napram JTD kateri so butali tudi čez 10L/100km
2. To, da imaš v 15k km uničene sprednje gume mi nič ne pove nažalost. Jaz imam 6k km na mojem in od tega je 2k-2.5k km bilo utekavanja in so robi na sprednjih gumah že kar nagriženi.
3. "Glede udobja pa jaz imam 18 col z 35 serijo zmajšano togost avtomobila in je čisto prav trd, že z 18 je dovolj trd " - kaj si z tem mislil? Zmanjšal togost avtomobila? Kateri avto imaš? Se opravičujem, ampak ne utegnem spremljati a.com tako, da bi bil na tekočem kdo ima kakšen avto itd.
4. Imamo doma Brava 1.4 T-Jet 150hp Sporta. Proti Corsi se res slabše premakne vendar proti Cliotu je v kakšni višji prestavi, ko je Clio na nizkih obratih, kar "dober" Bravo. Velik avto? Ne vem kako imaš ti pojme razčiščene. Bravo ni nikakor velik in nikakršen športni avto in v svojem razredu je relativno lahek kljub trendu zadnjih let, ko so avti zmeram bolj zatesnjeni, opremljeni in varni ter posledično bolj težki. Za 150hp se odlično premakne in tudi poraba je lahko nizka. Ni pa petarda, ki bi jo razganjalo od moči. Časi raznih Golf II, Kadettov, E30, Tipotov,....itd. ko so bili divji avti z 150hp je mimo.
5. Te ne poznam in ne morem tega trditi vendar obstaja tudi možnost, da ti je 12L pil, ker si "napačno" vozil oz. boljše povedano - nisi znal izkoristit motorja/menjalnika/avta?
6. Ne vem koliko žre pri 180km/h ga ne vozim jaz, ampak sestra. Spet ne vem kateri avto imaš ti in ne morem primerjati.
gofra je napisal/-a:Preden pa bom pametoval dalje, moram shecat Ozija, da me zapelje kak krog. Verjamem, da je Clio fantasticna zverina - ko bi le bil malcek bolj dodelan znotraj...
LpF
Ne samo znotraj
@xsara - v smislu zgoraj napisanega. Jaz sem kupil novega Cliota in se razni paneli, havba, blatniki,...itd. ne prilegajo pravilno tako, da iz tega se žal nebo moglo sklepati ali je bil avto razbit ali ne.