simply je napisal/-a:Ker je debata o 1.2 TSIju bom napisal takole. Predvsem me zanima kdo bo kupec takšnega avtomobila. Prej so predvsem starejši kupovali osnovno različico avtomobila - torej 1.6 litrski motor.
Sedaj bodo presedlali na 1.2 TSIje, kjer pa se lahko zalomi, predvsem ob slabem vzdrževanju.
pskoda je napisal/-a:mito155 je napisal/-a:papirji so eno... 10 km v realnosti pa dovolj za test... čipan albert (160 konjev in pa 1200kg) vs. 240 konjev in pa 2000kg. ne bom trdil da gre abarth bolje, vendar krača ni mogla pokazati...
@ggorenc... tce cliota sem vozil... leto nazaj.. in ja... pri 1500 ne gre nikamor, pri 2500 se čuti da bo šlo in pri 3000 sledi brca... oz brcka.. sem pričakoval preveč... in takrat sem se aktivno zanimal za cliota (ker sem zaradi službe tako vozilo rabil)... verjetno ti ne veš kako se pelje tsi. Plus doma imamo enega pripadnika stare šole kateri ima luknjo katera je dosti velika da bi oglede notri priredilsem pa v času testa vozil 330i kateri besede luknja v motornem navoru in moči ravno ne pozna...
In nimam nič proti cliotu.. bi z veseljem imel kakšnega rs-a cliota... seveda z recaro sedeži ... si na napačenga pritisnil
Še Q5 čipaš, men je to full bedno primirjat tuning vs stock. Oba stock in bo Q5 brez problema pusti alberta zadej
In kako si zadovoljen s tem motorjem
mito155 je napisal/-a:O Gofri...
TCE motor sem peljal in lahko mirno zaključim da je neumnost. Prevlika turbo luknja, brez moči... v cliotu sem ga vozil da ne bo pomote... škoda..
Jože20 je napisal/-a:mito155 je napisal/-a:O Gofri...
TCE motor sem peljal in lahko mirno zaključim da je neumnost. Prevlika turbo luknja, brez moči... v cliotu sem ga vozil da ne bo pomote... škoda..
Prevelika turbo lunknja? Vleče zvezno od cca 2000 obratov dalje. Js nevem čemu izraz "prevlika turbo luknja", razn če si ti navajen, da tvoj turbo bencinar vleče iz 800 obratov že. In zakaj bi biu neumnost?
Je pa res, da je Clio veliko manj poskočen kot Twingo GT. Skoraj imam občutek da ima Twingo krajši menjalnik.
mito155 je napisal/-a:Dej enkrat se zapelji z tsi motorjem v golfu... pa potem se usedi v tisto.. luknja je... in zato je neumnost... 5 sek nič potem pa lažni sunek... in ja... tsi vleče dobesedno oz prostega teka... dokler ne probaš ne verjameš... in marsikomu je 122 konjev v 1.4 preveč... 1.2 je pa v osnovi narejen za polota... dobre zmogljivosti za razemroma normalen denar... nizka poraba, DSG in ostali bonbončki katere clio in konkurenca lahko samo sanja ... je polo veliko bolj odrasel avto... mini golf...
scmoky je napisal/-a:Od nule veleče ker ima še kompresor zraven turbine... Logično ne? al tega nisi vedu?
Pa nevem kaj vam je všeč na DSG? Ni veselja pri DSG. Zaj da naki o cliotu primerjaš udobje to ne gre, lahko pa lego in zmogljivosti, katerim VW neja prije blizu. Pa verjemi da 1,2TSI ali ap 14,TSI ni nizka poraba ko se ga muči...
scmoky je napisal/-a:Od nule veleče ker ima še kompresor zraven turbine... Logično ne? al tega nisi vedu?
Pa nevem kaj vam je všeč na DSG? Ni veselja pri DSG. Zaj da naki o cliotu primerjaš udobje to ne gre, lahko pa lego in zmogljivosti, katerim VW neja prije blizu. Pa verjemi da 1,2TSI ali ap 14,TSI ni nizka poraba ko se ga muči...
scmoky je napisal/-a:Sem vozo in se vozil kot sopotnik v veliko avtih(pa ti rečem da me je najmanjši Citroen Jumper 2.8HDI zelo presenetil)... Saj RS je taprava zadeva. JAz ti samo pravim da ni TSI prihodnost tako kot tudi TCE ni... Če se gremo že tak počakajmo na elektro motorje tisto bo tapravo, konstanten navor in moč... Linearno.
Ne pa da TCE popluvaš? Kaj v Meganu RS 2.0T je tudi slaba mašina?
200konjev v prihodnosi, ko menjam zavore, pa mogoče še armortizerje(zaradi varnosti). Te pa bo šel mimo tvoje S3, da malo sprovociram
scmoky je napisal/-a:Ne pa da TCE popluvaš? Kaj v Meganu RS 2.0T je tudi slaba mašina?
200konjev v prihodnosi, ko menjam zavore, pa mogoče še armortizerje(zaradi varnosti). Te pa bo šel mimo tvoje S3, da malo sprovociram
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov