Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 26, 2009 4:09 pm

Mene nekja zanima.
Parkrat sem zasledil kakšen oglas na a.net-u in piše nekaj v tem smislu: ''Kredit na položnice brez pologa in vi ste lastnik vozila brez plombe... uredimo leasing z minimalnim pologom.''
Ne zastopim se v te zadeve in me zanima kaj to pomeni (...brez plombe)?
Kaj to pomeni, da v prometni piše lastnik vozila, pač oseba... in ne leasing hiša?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če nov 26, 2009 5:10 pm

nevermind je napisal/-a:Mene nekja zanima.
Parkrat sem zasledil kakšen oglas na a.net-u in piše nekaj v tem smislu: ''Kredit na položnice brez pologa in vi ste lastnik vozila brez plombe... uredimo leasing z minimalnim pologom.''
Ne zastopim se v te zadeve in me zanima kaj to pomeni (...brez plombe)?
Kaj to pomeni, da v prometni piše lastnik vozila, pač oseba... in ne leasing hiša?

Osnovna razlika med kreditom in Leasingom je, da je pri Leasingu, lastnik avtomobila leasingo dajalec in brez dovoljenja avtomobila ni mogoče prenest na novega lastnika ali imetnika. Leasingo jemalec je v prometni vpisan kot imetnik vozila kar pa pomeni da ne more razpolagat z vozilom, ga prodat, zastavit...

Brez plombe se, da različno tolmačit, lahko, da gre za laično interpretacijo leasinga, lahko gre za zastavo oz. da način zavarovanja terjatve ni vozilo samo ampak se plača zavarovanje.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če nov 26, 2009 5:59 pm

prosim pokažte mi banko , ki da lahko samo 4 do 5 k€ kredita, brez zagotovljene plače...nihče ne bo dobil kredita, razen če imaš poroka...oz. zastaviš nepremičnino, noben z avtorskim honorarje, ne študent, sploh pa ne nekdo brez rednih prilivov...glede lizinga, moje izkušnje so zelo dobre, sicer vsi težijo da je drag, ker moraš avto kasko zavarovati...ampak jaz neke gare na lizing itak ne bi vzel, glede na recesijo in situacijo v kateri plujemo sedaj, sem z lizingom prihranih dobre 3k€ pri obrestih in obrok se mi je znižal za 50 € v 2 letih, pri kreditu tega ne bi bilo...mislim da si avto do nekih 10 k€ ne splača vzet na lizinig, potem kredit....dražji avto je bolj se lizing splača
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov