Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So dec 05, 2009 6:22 pm

miha kva teb ni jasn? a ne znaš tabel brat?
poglej zanesljivost lagune l.2005 in naprej, se ti ne zdi da je čist primerljiva z drugimi znamkami?

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar So dec 05, 2009 6:34 pm

http://www.die-auto-experten.de/blog/20 ... statistik/

tukaj je odgovor za adac 2008 (in laguna se zelooo dobro drži...).

Zanimivo je, da če bi renault zamenjal ime avtomobila - npr. iz Laguna v Zaliv, bi bil avto takoj v vrhu po statistiki... :)

lp

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So dec 05, 2009 7:01 pm

Mi smo mel v družin že veliko znamk od: Opla, Škode, Renault, WV pa nismo imel z nobenmu do sedaj nekih velikih problemov ali okvar.

Pri WV (Santana) kupljen v Nemčiji in je bil star okoli 25 let (ni bilo točnega podatka) nismo na koncu niti opravljali servisov ker je itak spil liter olja, če si naredu turo 1100km (10 ur vožnje). Uporabljal se je pa za vožnjo med Nemčijo in Slovenijo in ni bilo nikoli težav. Zame je bil ta avto biser tehnike (motor). Drugi po priljubljenosti sta bila Opela (ne vem več katera točno). Tudi brez problema. Tretja Škoda z manjšimi napakami (vžig nekaj zajebaval- min. stroški). Sedaj smo pa tudi lastniki eno leto Renault Lagune 1 in tudi brez problema. Star je pa 11 let.

Kupujemo pa samo stare avtomobile nad 10 let ali pri Škodi nad 5 let. Smo se pa vedno vsaj malo pozanimali o samem modelu avta, o znamki nikoli. Ja pa skoz bencinski motorji.

Ker na koncu se dela krivica neki avtomobilski firmi, če se ji pri določenem modelu kaj zalomi se to odseva na celoto, kar ni nujno vedno res. Preveč pa govorite o znamkah na splošno. Če je kaj pomembno je model avtomobila in njegovo vzdrževanje Olje na 10000-15000km, svečke na 50000km, filtri od 15000-30000km, zavorna tekočina in olje v menjalniku ter servotu 60000km). Ostalo pa po potrebi. Pa ti bo tud avto hvaležen. Če vse to narediš sam ali kakšen frend te pride zelo malo v obdobjo ko imaš nek avtomobil.

Ko ti pa tud to ne koristi si pa pač nastradal (v smislu popravil) s svojim avtomobilom. Potem ga pa nekateri prodajo in se spet najde nekdo, ki je zelo nezadovoljen z istim avtomobilom.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So dec 05, 2009 7:40 pm

kolesar je napisal/-a:miha kva teb ni jasn? a ne znaš tabel brat?
poglej zanesljivost lagune l.2005 in naprej, se ti ne zdi da je čist primerljiva z drugimi znamkami?

Po pravici povedano... nisem niti kaj dosti gledal, ker se mi je mudilo. Hotel sem pač povedat, da bi jaz kupil, če bi že kupoval, kvečem novejše letnike in sem mal z rezervo letnik napisu.

Drugič pa ni treba na tak način reagirat, ker ti nisem nič naredil. Je veliko drugih, bolj primernih načinov, kako človeka opozorit na napako.
Sam ne se kregat :P

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Ne dec 06, 2009 2:02 pm

pa tud ne sta bla včeraj pri emnie n z kratko laguno 2001 letnik 130 prev nič porblomov drugo pa z 2004 pa 200 prevo. nič problemov tak da jas mislim da samo tisim crkuje avto ko hodijo na orginal reno servise ki so na 30.000 tak je moje mnenje ...
sdted

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne dec 06, 2009 3:23 pm

.GT. je napisal/-a:pa tud ne sta bla včeraj pri emnie n z kratko laguno 2001 letnik 130 prev nič porblomov drugo pa z 2004 pa 200 prevo. nič problemov tak da jas mislim da samo tisim crkuje avto ko hodijo na orginal reno servise ki so na 30.000 tak je moje mnenje ...

misliš takim ki sploh ne delajo servisov?
takih je velik ;)

drugače pa ob teh statistikah lepo piše kar je bilo tukaj že 100x povedano...

da so imele renault lagune težave do l.2003
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov