Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 03, 2009 12:49 pm

Tattoo- je napisal/-a:@CHAN: zelo lepo napisano...se popolnoma strinjam! :clapclap

x2

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Če dec 03, 2009 1:58 pm

:lol: :lol:
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 03, 2009 2:15 pm

Še to, kia ima 93kW kar pomeni malo višje zavarovanje.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 03, 2009 2:17 pm

hladni je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Kar se tiče ESPja. Edini način, da spraviš NEHOTE avto v bočni zdrs pri omejitvah, je možen, če si brus :D

Če je spolzko cestišče bo avto zdrsel naravnost, pa tudi če bi bočno zdrsel zaradi slabega oprijema, bi končal v jarku z ESPjem ali brez, ker ta ne dela čudežov.
ESP je uporaben edino pri minimalnem zanašanju, to pa, če imaš minimalen občutek čemu volan služi poravnaš brez nekih velikih vozniških veščin.

Glej ceed povem ti kratko in jedernato: bluziš in bluziš in strahotno bluziš. To kar ti opisuješ je mogoče pri kiiinem esp-ju. Vsaj pri vagu in verjetno tudi pri ostalih funkcionira zadeva malo drugače. Rabiš ga v snegu, dežju, na ovinkih polnih peska če hočeš hitro zvozit...

Kiin ESP sem na svojem Proceed-u sprobal lansko zimo na praznem in zasneženem parkingu. Z vključenim ESP-jem nisem nikakor mogel avta spraviti iz smeri, ga zavrteti ali kakorkoli drugače po rallyjevsko obrniti. Jasno je, da na parkingu nekih vratolomnih hitrosti ne moreš doseči - niti ni varno biti prehiter, ampak vendarle je to, to - pri močnem pretiravanju, ki se ga na navadni cesti ne bi poslužil niti v 10% preverjeno deluje kot mora! Dvomim, da pri VAG-u in ostalih deluje kakorkoli drugače oz. superiorno napram kiinemu. Se pa strinjam glede nujnosti le tega in @CHAN je to lepo obrazložil. ;)
Antiznačkar po prepričanju

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Če dec 03, 2009 2:47 pm

:o :o
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če dec 03, 2009 3:04 pm

drži, kategorija je od 81 do vključno 100 kw.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 03, 2009 6:34 pm

Kot so že predhodniki ugotovili ESP za običajno vožnjo :
- mokro cestišče z listjem
- sneg, plundra, led
- nepredvidljive okoliščine...

Verjamem pa, da nekateri tega ne potrebujejo. Uvrstiti jih je potrebno v tri skupine :
- izjemno dobri vozniki
- vozniki ki naredijo 5000km letno
- butlji

Sami že vedo kam spadajo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če dec 03, 2009 6:50 pm

ggorenc je napisal/-a:
2simpl je napisal/-a:
ggorenc je napisal/-a:Jaz sem pred enim tednom kupil aktualno opel astro, 1.6 16V (115KM, bencinar), mp3 avtoradijo, avt. klima.. popust iz cca 18.200eur -> 12.500. Tako za info.

Karavan bi me prisel 300 eur drazje. :D

In kakšne so vozne lastnosti, npr. kako kaj vleče v hrib? Je dovolj močan motor?

Bom predlagal danes očetu megana, ampak najverjetneje mu nebo všeč oblika :?

Cisto soliden motor je tale opel 1.6 s 115KM. Konec koncev je tudi avto relativno lahek in tako nima veliko dela. Ni pa to dizel raketa, chipan na 170KM. Ga vozim se dokaj pocasi in previdno, ker nimam vec kot 840 prevozenih km. Trenutna komplet poraba je 6.4 po BC>

Sicer pa je voznja nemcu podobna, trse podvozje, vseeno ne tako kot kaksen ford focus recimo. Znotraj solidno tih, malo manj kot novi golf VI. Kompakten in solidno izdelan. Mislim, da hyundai i30 in ceed ne prideta blizu, razen v ceni. Ena vecjih zamer je majhen rezervoar goriva (cca 55l). Glede ostalega sem pa za to ceno kar lepo tiho. Preveri se koliko pride redni servis za kijo ali hjundaja. Da te ne bo vrglo na rit, kakor se dogaja. ;)

Oh ja. Vozil sem astro,vozil sem novega ceeda in bi rekel da v tem trenutku tale stara astra ne pride do kolen ceedu. Po vožnji. Ravno danes sem jo vozil, novega ceeda in celo sw. Sicer dizla. In ni narejeno tko tko. Pač ti si srečen ker imaš nemca, ki ga ma v rokah američan, mašine jim dela italjan, luči jim delamo Slovenci ampak avto je pa nemc :roll: . Traparije. Pojdi peljat avto. In za 16 jurju boš pri kiji dobil prakticno vrh opreme.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če dec 03, 2009 11:52 pm

CHAN je napisal/-a:
....Velika večina voznikov k sreči nikdar ne potrebuje vmešavanja ESP, ....

to je vse kar sem hotel povedal in kar si tudi sam potrdil. drugega ne bom komentiral ker ni šans da pridemo do konca. vsak naj vozi kot ve ;)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 04, 2009 12:02 am

Gosic je napisal/-a:Oh ja. Vozil sem astro,vozil sem novega ceeda in bi rekel da v tem trenutku tale stara astra ne pride do kolen ceedu. Po vožnji. Ravno danes sem jo vozil, novega ceeda in celo sw. Sicer dizla. In ni narejeno tko tko. Pač ti si srečen ker imaš nemca, ki ga ma v rokah američan, mašine jim dela italjan, luči jim delamo Slovenci ampak avto je pa nemc :roll: . Traparije. Pojdi peljat avto. In za 16 jurju boš pri kiji dobil prakticno vrh opreme.

Tole si se pa kar precej zmotil, saj če bi motorje delali italijani, bi bili definitivno bolj zanesljivi kot so.Ja pa res, da so ogromno stvari od njih kopirali.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 04, 2009 12:26 am

lancia hf je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Oh ja. Vozil sem astro,vozil sem novega ceeda in bi rekel da v tem trenutku tale stara astra ne pride do kolen ceedu. Po vožnji. Ravno danes sem jo vozil, novega ceeda in celo sw. Sicer dizla. In ni narejeno tko tko. Pač ti si srečen ker imaš nemca, ki ga ma v rokah američan, mašine jim dela italjan, luči jim delamo Slovenci ampak avto je pa nemc :roll: . Traparije. Pojdi peljat avto. In za 16 jurju boš pri kiji dobil prakticno vrh opreme.

Tole si se pa kar precej zmotil, saj če bi motorje delali italijani, bi bili definitivno bolj zanesljivi kot so.Ja pa res, da so ogromno stvari od njih kopirali.

Opeani VM koncern?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Pe dec 04, 2009 12:39 pm

8) 8)

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe dec 04, 2009 12:47 pm

2simpl je napisal/-a:Glede testne vožnje sem izvedel sledeče:

Kia ima na voljo samo dizle za testiranje, kar je problem :roll: Očeta najbolj zanima prav moč motorja, ker pa nemore primerjat če se pelje z dizlom :?

Astra karavan sicer ni na voljo (spet samo dizel), je pa limuzina astra 1.6 z istim motorjem kot je v karavanu, tako da sem se zmenil za testiranje :D

Ne bom ti nobenega vsiljeval, saj je odlocitev vajina-oziroma njegova. Astra je super avto-ampak starega modela ne bi kupoval-nov je zunej, pride karavan...skoda je sedaj starega kupit.
Pojdita sprobat se grandtourja megana vseeno-bosta presenecena. PA ful popusta se da dobit in je cena privlacna.

Lp
:)

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Pe dec 04, 2009 1:07 pm

8) 8)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Pe dec 04, 2009 1:42 pm

2simpl je napisal/-a:Ravno v tem je poanta kupiti staro astro, ker bo zaradi prihoda nove cena stari padla :D

ful dober filing ti je kupit stari model, k cez mesec pride novi. In kakor ti zdj pade cena za star model, ti potem se enkrat vec pade, cez nekaj casa....:)
Sicer se vsak odloca sam ampak vseeno-tudi nova ne bo nekej ful drazja, bo pa oblika, materiali, nasplosno vse razred visje kot pri modelum, ki je dolgo casa na trgu.

Lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So dec 05, 2009 7:47 am

Predvidevam, da bo trenutna astra tudi po prihodu novega modela ostala v prodaji kot classic.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So dec 05, 2009 10:50 am

M je napisal/-a:Predvidevam, da bo trenutna astra tudi po prihodu novega modela ostala v prodaji kot classic.

pa bo cena 10.000 ane :lol:

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Po dec 07, 2009 8:09 pm

Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po dec 07, 2009 8:14 pm

Najprej reces, da je astra katastrofalna, potem bi jo izbral :)
In o kateri astri je govora? o kateri generaciji?
Lisingi, krediti...da ti dajo popust, ce vzames lizing al pa kredit je zame nategancija.
to je samo biznis banka-prodajalec tudi:)
ce mas kes, skesirej in pri tem nafehti popust

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Po dec 07, 2009 8:27 pm

Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost