Tattoo- je napisal/-a:@CHAN: zelo lepo napisano...se popolnoma strinjam!
x2
hladni je napisal/-a:Ceed je napisal/-a:Kar se tiče ESPja. Edini način, da spraviš NEHOTE avto v bočni zdrs pri omejitvah, je možen, če si brus![]()
Če je spolzko cestišče bo avto zdrsel naravnost, pa tudi če bi bočno zdrsel zaradi slabega oprijema, bi končal v jarku z ESPjem ali brez, ker ta ne dela čudežov.
ESP je uporaben edino pri minimalnem zanašanju, to pa, če imaš minimalen občutek čemu volan služi poravnaš brez nekih velikih vozniških veščin.
Glej ceed povem ti kratko in jedernato: bluziš in bluziš in strahotno bluziš. To kar ti opisuješ je mogoče pri kiiinem esp-ju. Vsaj pri vagu in verjetno tudi pri ostalih funkcionira zadeva malo drugače. Rabiš ga v snegu, dežju, na ovinkih polnih peska če hočeš hitro zvozit...
ggorenc je napisal/-a:2simpl je napisal/-a:ggorenc je napisal/-a:Jaz sem pred enim tednom kupil aktualno opel astro, 1.6 16V (115KM, bencinar), mp3 avtoradijo, avt. klima.. popust iz cca 18.200eur -> 12.500. Tako za info.
Karavan bi me prisel 300 eur drazje.
In kakšne so vozne lastnosti, npr. kako kaj vleče v hrib? Je dovolj močan motor?
Bom predlagal danes očetu megana, ampak najverjetneje mu nebo všeč oblika
Cisto soliden motor je tale opel 1.6 s 115KM. Konec koncev je tudi avto relativno lahek in tako nima veliko dela. Ni pa to dizel raketa, chipan na 170KM. Ga vozim se dokaj pocasi in previdno, ker nimam vec kot 840 prevozenih km. Trenutna komplet poraba je 6.4 po BC>
Sicer pa je voznja nemcu podobna, trse podvozje, vseeno ne tako kot kaksen ford focus recimo. Znotraj solidno tih, malo manj kot novi golf VI. Kompakten in solidno izdelan. Mislim, da hyundai i30 in ceed ne prideta blizu, razen v ceni. Ena vecjih zamer je majhen rezervoar goriva (cca 55l). Glede ostalega sem pa za to ceno kar lepo tiho. Preveri se koliko pride redni servis za kijo ali hjundaja. Da te ne bo vrglo na rit, kakor se dogaja.
Gosic je napisal/-a:Oh ja. Vozil sem astro,vozil sem novega ceeda in bi rekel da v tem trenutku tale stara astra ne pride do kolen ceedu. Po vožnji. Ravno danes sem jo vozil, novega ceeda in celo sw. Sicer dizla. In ni narejeno tko tko. Pač ti si srečen ker imaš nemca, ki ga ma v rokah američan, mašine jim dela italjan, luči jim delamo Slovenci ampak avto je pa nemc. Traparije. Pojdi peljat avto. In za 16 jurju boš pri kiji dobil prakticno vrh opreme.
lancia hf je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:Oh ja. Vozil sem astro,vozil sem novega ceeda in bi rekel da v tem trenutku tale stara astra ne pride do kolen ceedu. Po vožnji. Ravno danes sem jo vozil, novega ceeda in celo sw. Sicer dizla. In ni narejeno tko tko. Pač ti si srečen ker imaš nemca, ki ga ma v rokah američan, mašine jim dela italjan, luči jim delamo Slovenci ampak avto je pa nemc. Traparije. Pojdi peljat avto. In za 16 jurju boš pri kiji dobil prakticno vrh opreme.
Tole si se pa kar precej zmotil, saj če bi motorje delali italijani, bi bili definitivno bolj zanesljivi kot so.Ja pa res, da so ogromno stvari od njih kopirali.
2simpl je napisal/-a:Glede testne vožnje sem izvedel sledeče:
Kia ima na voljo samo dizle za testiranje, kar je problemOčeta najbolj zanima prav moč motorja, ker pa nemore primerjat če se pelje z dizlom
![]()
Astra karavan sicer ni na voljo (spet samo dizel), je pa limuzina astra 1.6 z istim motorjem kot je v karavanu, tako da sem se zmenil za testiranje
2simpl je napisal/-a:Ravno v tem je poanta kupiti staro astro, ker bo zaradi prihoda nove cena stari padla
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost