Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Če jan 14, 2010 5:10 pm

abcabc je napisal/-a:
zoltan88 je napisal/-a:
obcasnigledalec je napisal/-a:Si razmišljal o kaki Škodi Octavii?
Recimo kaj takega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2569261&show=1

Samo za primer.

Pa za malo mlajšega dizla se bo treba stegniti po kakem jurju(če ne celo več) več kot za ekvivalentnega bencinarja. To seveda v istem rangu opreme in predvsem ohranjenosti. Delaš okoli 20.000km letno. Recimo da vzamemo za ceno bencina 1,15 in za dizel 1,09, pa da ti dizel kuri 6.5L povprečno, bencinar pa okoli 8.5L. To je neka kombinirana vožnja.
Torej letno daš za dizla 1417€ za gorivo, za bencinarja 1955€. Torej je razlike okoli 500€. Pa recimo da daš za dobrega dizla okoli 1500€ več(vredu, malo pretiravam, ampak mlajši avti in sploh dizli kar dobro držijo ceno) se ti šele v treh letih amortizira tisti začetni vložek. Potem pa mogoče še kakšen stroškek več ki ga dizel ima, pa bencinar nima, ampak je to lahko tudi obratno.

Ne vem, osebno se raje nebi stegoval po dizlu pri 20.000km letno(ravno tam nekje jih jaz delam).

No letno delam minimalno 20000 km, raje več. Sigurno pa bi jih še več, če bi bila poraba bolj skromna, zato bom definitivno kupil dizla drugače avta sploh ne zamenjam ampak ga raje zgonim do konca.
Najmanjši strošek bi pa itak bil, da bi se peš okoli podil :D

Glede bore sem pa prepričan, da meni ne bi zneslo imeti porabo 6,6, mogoče z dizlom z bencinarjem 1.6 16V pa sigurno ne.

Zanima me kaj si mislite o toledotu http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3352876&show=1. Tale ima pomoje sicer prevrtene kilometre, pa vendarle če je lepo ohranjen zakaj pa ne + ima vso dodatno opremo. Zdaj vprašanje je samo kako je s stroški, ker je avto že malo višjega cenovnega razreda.

Tega Toledota sem šel danes gledat pa je rahlo stolčen od toče in desna stran ma ena manjšo vdolbinco

Jah treba se je zavedat, da je avto 10 let star in se mi zdi za ta leta odlično ohranjen. Drug teden ga obišče še mehanik, da vidim kaj bo on rekel glede mašine....
Če bo avto vredu, sledijo pogajanja za ceno + solidno ocenitev mojega avtomobila ki bi mi ga vzel v ceno.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če jan 14, 2010 5:21 pm

Kaj ti boš tega Toledota kupil no, če potem ti bi nekaj napisal.

Jest nočem, da bi se prerekal, ampak a maš ti sploh trezno glavo, da greš kupovat stolčen avto od toče, tak avto za tak gnar bi moral bit TIP TOP, če ga nebi dobila toča potem se bi splačal nakup, saj četudi je bil karamboliran, je bilo dobro popravljeno.
No, če greš vseeno v nakup tega toledota potem zbij ceno dol pošteno, popravilo od toče te pride, kar precej drago....bog vedi, kaj je še kaj anrobe, saj je avto že star, kilometri pa dvomim, da s realni, no čeprav ej bil vidt na pogled lep.
Sicer pa, če bi jest kupoval avto ta trenutek za ta denar in tegale toledota sploh nebi kupil, sicer pa nekaj vedi, da sem pri njih že več, kot 5x bil in so bili avti bolj slabi.
Še nekaj enostavno je trg z avti nasičen do amena in si pač moraš vzet čas in kupit dober avto. ..jest se čisto zavedam, da rabljen avto ne more biti nov in da se najde tja in sem kakšna napaka, ki se jo da odpravit, ampak trg z avti je prenasičen.

Iz kje pa si?

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če jan 14, 2010 5:39 pm

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Če jan 14, 2010 5:49 pm

Hm ravno včeraj sem gledal tega toledota resda zelo na hitro pa še tema je bila, tako da udarce od toče sploh nisem opazil. To da kupim ta avto je boolj kot ne 30% verjetnost, se ne mislim nikamor zaletavat ampak bom počakal na ugodno ponudbo.
Ta avto pa bi vzel le pod pogojem, da zniža ceno za 500 evrov + da vzame moj avto za 900 evrov, se pravi da moram doplačat okoli 3000 eu. Me zanima za koliko bi vzel moj avto. Avto pa je daewoo nubira ima 107.000 realno prevoženih km, zamenjanih je bilo dosti delov, slovesnko poreklo, zaenkrat dela brez problemov, problem je le da je malo zbit od toče in ima kar nekaj prask iz parkirišča in ključev.
Drugače pa sem iz novih jarš, tako da mi je ta avtohiša praktično samo čez šmartinko.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če jan 14, 2010 5:58 pm

Pozabi na 900 evrov in pozabi na 500 evrov.
Pomojem ti bodo dali za nubiro max.500 evrov...in težko rečem, da ti bodo spustili 500 evrov, vrjemi mi ga imajo raje še 1 leto in ga prodajjao za 4500 evrov.
NO saj od toče se ne vidi takoj, ampak pod kotom pa takoj.
Avto ma sicer tud eno vdolbinco ravno med desno sprednjo in zadnjo vrato, vrjetno je prejšnji lastnik nekam podrgnil.
O motorju in notranjosti in o podvozju pa ne vem, ker nisem gledal.

Še nekaj glede nubire, da imaš tako visoko porabo je vrjetno, zaradi mestne vožnje tam pa tudi meni pije precej več accent

Drekcpekc
Nov uporabnik

Napisal/-a Drekcpekc Če jan 14, 2010 6:16 pm

Če hočš res zanesljiv in pošten avto, (in kokr sm razumel, ne iščeš nekega Cliota in ostale majhne avte), ti priporočam takšen avto.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3405115&show=1
Volvo S40, 1.9 TDi, imaš udobje (preizkušeno, saj ga tudi sam vozim), imaš moč in tudi zelo pomembno varnost...Pa tudi cena ni preveč visoka za takšen avto.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Če jan 14, 2010 6:36 pm

Drekcpekc je napisal/-a:Če hočš res zanesljiv in pošten avto, (in kokr sm razumel, ne iščeš nekega Cliota in ostale majhne avte), ti priporočam takšen avto.
Volvo S40, 1.9 TDi, imaš udobje (preizkušeno, saj ga tudi sam vozim), imaš moč in tudi zelo pomembno varnost...Pa tudi cena ni preveč visoka za takšen avto.

Samo oblika pa ravno ni nevem kak lepa. No vsaj jaz ga ne bi kupil! :D

Drekcpekc
Nov uporabnik

Napisal/-a Drekcpekc Če jan 14, 2010 6:41 pm

miha_racer je napisal/-a:
Drekcpekc je napisal/-a:Če hočš res zanesljiv in pošten avto, (in kokr sm razumel, ne iščeš nekega Cliota in ostale majhne avte), ti priporočam takšen avto.

Glih tu je fora...najprej ti ni ušeč. pol pa nemorš odlept oči stran od njega, pa sej itak doda samo spoiler, pa je avto že dost lepši... :D

Pa še to, če se odločaš med Seatom Toledotom pa Volvotom S40 ...mislm da že usi vejo kakšn je odgovor (volvo :D)

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Če jan 14, 2010 6:42 pm

Študent pa volvo...hm. Pa so ja deli dragi ko žafran, ker se večinoma samo original dobijo, no razen če je pri starejših modelih tudi možno dobiti ponaredke.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Drekcpekc
Nov uporabnik

Napisal/-a Drekcpekc Če jan 14, 2010 6:54 pm

Wini je napisal/-a:Študent pa volvo...hm. Pa so ja deli dragi ko žafran, ker se večinoma samo original dobijo, no razen če je pri starejših modelih tudi možno dobiti ponaredke.

Vse se da, će se hoče ;) , servisi pa pridejo tam okol 300 €, samu so pa zdržljivi, moj gre zdej blizu 200 000 km, pa še zmeri teče "kot po maslu " :D

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Če jan 14, 2010 6:55 pm

miha_racer je napisal/-a:

Isto mnenje

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Če jan 14, 2010 7:34 pm

kake pa vi kvasite tu. Navajate porabe za dizle, kot da majo zamasene sobe, bencinarje pa z lukno na keslu. Res je, dizel porabi manj, kot bencinar. Ampak pri sodobnih bencinarjih se je zelo veliko naredilo pri porabi. Ko navajas porabo, je zelo pomembno, kaksen je motor in teza avomobila, relacija testiranja ter voznikove navade. Vam pa dizli pijejo 3litre, bencinarji pa prek 10. Avtomobili so pa vsi tam tam :)
Dizel tudi pije, ce ga priganjas. Sam 3k obratov in rahel sunek ni priganjanje JTD-ji slovijo kot eni boljsih, pa majo porabo kar nad 6 litrov, pa dvomim da so traktor wagen dizli superiornejsi, kvecjemu na racun ropota cca pol litra dol. Bencinar s podobno mocjo pa bo mel porabo nekje okrog 8 litrov. Pri priganjanju pa se poraba poveca obema.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če jan 14, 2010 8:01 pm

Avtor:
Karkoli bos ze kupil, kupi nekaj kar so ti ze prej svetovali: cim mlajse z znano zgodovino. Golf 4 ni slab avto, samo 5000€ za 12 let star avto ... hmmm, ne.
Jaz bi vzel mogoce kaksno SDI masino. Pospeski zadovoljivi, zanesljiv mlincek, mala poraba ;)
Kaj pa kaksna Ibiza? 1.6 motor ...? Mogoce Polo? Skratka miljon avtov imas na izbiro ;)

pero666 um ... ti ocitno ne razumes. Zakaj bi kupoval avto z 150 konji? Glede na to da isce avto s cim manjso porabo in neko ugodno resitev nasploh predvidevam da nima toliko denarja da bo kazni placeval... 90kmh pa lahko dosezes tudi v Cliotu 1.2 ... sicer bo trajalo desetletje ampak dobro.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če jan 14, 2010 8:17 pm

Glede 1.6 in porabe DOBRE 6l (se pravi sem štejem nekje 6,3 do 6,5 litrov porabe) se jaz vozim že več kot 1 leto z 1.6 16v motorjem v renaultu. Imel sem tudi navaden 1.6 motor 90 km v nekaj!! renaultih in še mogoče kak deci manj kot 16v, pa ful dober navor v nizkih obratih. To je dejstvo, pa lahko napišete biblijo tukaj, sem že menjal veliko avtov in vozil veliko večino vseh avtov, tako da vem kaj pišem. Da se jajcam, mi ne more nihče rečit, ker imam rad dinamično vožnjo, je pa res da avta ne gonim vsak dan do blokade, se pa pogosto zvrsti tja do 5k, pa tudi dostikrat preko, tako da nisem ravno frik, usekan na vsak deci porabe. Je pa res da meni porabo znižuje veliko relacij, v mestu imam s tem avtom porabo 7,5l.
Imamo v družini isto 1.6 bencinar z manj konji kot moj, in poraba povprečno 9-10l, pa je veliko boljsi avto kot moj, bil na vseh testerjih, pa ni šans da je poraba manjša. Se pravi ista kubikaža pa podobni konji, poraba pa razlika 3 litre. ;) Bivši BMW 6-valjni je imel porabo nekje 9,10 litrov, sem ga vse prej kot nežno vozil, če vprašaš nekoga, ki ga še nikoli vozil ni, kaj šele si ga lastil, misli da stvar pije 15litrov. Bencinarji niso taki požeruhi kot hočejo nekateri prikazat, je pa res da pri istih pogojih dizelske porabe ne morejo dosežit.

Glede porabe dizlov..... realno večina dizlov pije nekje 5-7 litrov, so tukaj razne izjeme, kot npr 1.5 dci, ki pije 4 l,(pod dol.pogoji tudi manj) in močnejše mašine 3.0 ki so okoli 8-10l. Imel sem Audija 1.9tdi poraba nekje 5,5l. (relacija 5, mesto nekje 6,5l)

Glede pospeškov B:vs:D je bilo stestirano enak avto in bom samo rekel, da zase vem kako se je stvar odvila na 400m progi. Se strinjam da ima dizel prednost v klancu in pri prevozu tovora

Avtorju teme sem predlagal naj pogleda za kakšnim bencinarjem, ker bo za ta denar lažje našel pametno ponudbo in poraba ne bo tako drastično višja (MOJE MNENJE) ampak ker ga zanimajo samo dizli mu želim uspešen nakup in se umikam iz teme.

LP
Freude am Fahren

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Če jan 14, 2010 8:19 pm

pero666 je napisal/-a:kake pa vi kvasite tu. Navajate porabe za dizle, kot da majo zamasene sobe, bencinarje pa z lukno na keslu. Res je, dizel porabi manj, kot bencinar. Ampak pri sodobnih bencinarjih se je zelo veliko naredilo pri porabi. Ko navajas porabo, je zelo pomembno, kaksen je motor in teza avomobila, relacija testiranja ter voznikove navade. Vam pa dizli pijejo 3litre, bencinarji pa prek 10. Avtomobili so pa vsi tam tam :)
Dizel tudi pije, ce ga priganjas. Sam 3k obratov in rahel sunek ni priganjanje JTD-ji slovijo kot eni boljsih, pa majo porabo kar nad 6 litrov, pa dvomim da so traktor wagen dizli superiornejsi, kvecjemu na racun ropota cca pol litra dol. Bencinar s podobno mocjo pa bo mel porabo nekje okrog 8 litrov. Pri priganjanju pa se poraba poveca obema.

Ja končno neko solidno mnenje oz. resnica.

Po mojem se bi ti res bolj splačalo kupit bencinarja, ampak tudi dizli se morajo prodajat in kupovat
Glej če te zanima Kia Spectra ima porabo nekje 8l bencina/100km 1.6 motor pri noramlni vožnji! http://www.avto.net/_AVTO/results.asp
Mogoče ti avto na slikah ne bo ravno všeč, ampak v resnici ni slaba oblika, sploh če primerjaš nekega starega Volva! :D In pa Te Kie sploh niso kvarljive. Pa v skrajnem primeru, če se ti že kaj pokvari, deli so dosti bolj poceni in vzdržljivi!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe jan 15, 2010 9:11 am

hladni je napisal/-a: Poleg tega ne vem od kod vam predstava, da turbine tako crkujejo?! Crkne če si i**** ali če je tovarniška napaka, ob normalni vožnji ne crkne.

O, crkne, crkne, ni nič treba da si i****. Dovolj je, da je bil i**** eden od prejšnjih lastnikov. Poleg tega nobena turbina nima neomejene življenjske dobe, VSAKA bo crknila slej ali prej, ko bo prišel njen čas. Pri nakupu starega (tukaj se govori že o zares starih in ne samo o rabljenih vozilih, ker 10 let je že konkretno staro) diesla imaš riziko, vsaj, da je prejšnji lastnik oz. bolj verjetno lastniki, vozilo slabo vzdrževal in vozil dieslu neprimerno, pa še kilometrina 10 let starega diesla je v 90 % spoštljiva. Na števcu sicer piše 150 - 200.000, kaj je pa zares je pa druga pesem.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Pe jan 15, 2010 9:24 am

Bolje vzeti avto novejšega datuma izdelave, pa če tudi na račun enega razreda manjše karoserije. Sem pa tudi jaz bolj za dizla, ker bencinar v povprečju spije (vsaj) 2l več kot enako močan dizel.

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Pe jan 15, 2010 10:24 am

V naslovu teme piše "avto za relacije in študenta". Pri relacijah si prideta dizelaš in bencinar s porabo najbliže skupaj. Tako, da ni kaj razmišljat. Če bencinarja voziš v normalnih obratih v porabi skoraj ni razlike.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe jan 15, 2010 10:25 am

hmmm ...sicer ni dizel je pa po mojem mnenju best buy za tak denar: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3395372&show=1
ali pa tale (samo meni je barva grda): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3395372&show=1

Poraba tega avta je okrog 8 litrov, kar je razvidno tudi tukaj: http://www.poraba.com/average_car.php?s ... nEntries=2

Avto ima tudi ketno namest jermena, kar pomeni še en strošek majn. Če premisliš, daš za tak avto vsaj 1000€ majn kot za kakega opipanega dizla ... to pa pomeni da dobiš za 1000€ ob taki porabi in trenutnih cenah benza za okoli 10.000km benza, kar pa niti ni tako slabo. Primera je pa po mojem dovolj velik avto za udobno počutje + opreme ima toliko, da jo boš malo kje dobil (sploh pri VAG grupi jo lahko samo sanjaš)

Prav tako ti iz lastnih izkušenj povem, da so razni TDI, DTI, JTD super motorji dokler so še razmeroma novi, ko so pa stari okoli 10 let in imajo 200.000km pa je to čisto druga pesem. Sej ne crkne sam motor kot tak, zezat začnejo bosh pumpe, kakšni ventili, LMM,... in to je drago kot žafran. Jaz sem tudi še študent in sem 2.0 turbodizla, ki je pil povprečno 6.5l, zamenjal za 1.6 bencinarja, ki pije 7.5l in ko skupaj potegnem končne stroške (benz + cestnina + stroški servisov) se z bencinarjem vozim veliko ceneje kot sem se z dizlom. Delam pa tudi povprečno okoli 20.000km na leto.

Če pa res res, hočeš dizla bi pa jaz šel gledat mogoče tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3357608&show=1

p.s: pravzaprav mi je že žal, da sem dal srebrno primero na forum, ker sam razmišljam o tem da bi šel ponjo :)
Zadnjič spremenil gusti85, dne Pe jan 15, 2010 10:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Pe jan 15, 2010 10:38 am

gusti85 je napisal/-a:hmmm ...sicer ni dizel je pa po mojem mnenju best buy za tak denar: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3395372&show=1
ali pa tale (samo meni je barva grda): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3395372&show=1

Poraba tega avta je okrog 8 litrov, kar je razvidno tudi tukaj: http://www.poraba.com/average_car.php?s ... nEntries=2

Avto ima tudi ketno namest jermena, kar pomeni še en strošek majn. Če premisliš, daš za tak avto vsaj 1000€ majn kot za kakega opipanega dizla ... to pa pomeni da dobiš za 1000€ ob taki porabi in trenutnih cenah benza za okoli 10.000km benza, kar pa niti ni tako slabo. Primera je pa po mojem dovolj velik avto za udobno počutje + opreme ima toliko, da jo boš malo kje dobil (sploh pri VAG grupi jo lahko samo sanjaš)

Prav tako ti iz lastnih izkušenj povem, da so razni TDI, DTI, JTD super motorji dokler so še razmeroma novi, ko so pa stari okoli 10 let in imajo 200.000km pa je to čisto druga pesem. Sej ne crkne sam motor kot tak, zezat začnejo bosh pumpe, kakšni ventili, LMM,... in to je drago kot žafran. Jaz sem tudi še študent in sem 2.0 turbodizla, ki je pil povprečno 6.5l, zamenjal za 1.6 bencinarja, ki pije 7.5l in ko skupaj potegnem končne stroške (benz + cestnina + stroški servisov) se z bencinarjem vozim veliko ceneje kot sem se z dizlom. Delam pa tudi povprečno okoli 20.000km na leto.

p.s: pravzaprav mi je že žal, da sem dal srebrno primero na forum, ker sam razmišljam o tem da bi šel ponjo :)

X2 - super avto za ta dnar
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov