abcabc je napisal/-a:zoltan88 je napisal/-a:obcasnigledalec je napisal/-a:Si razmišljal o kaki Škodi Octavii?
Recimo kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2569261&show=1
Samo za primer.
Pa za malo mlajšega dizla se bo treba stegniti po kakem jurju(če ne celo več) več kot za ekvivalentnega bencinarja. To seveda v istem rangu opreme in predvsem ohranjenosti. Delaš okoli 20.000km letno. Recimo da vzamemo za ceno bencina 1,15 in za dizel 1,09, pa da ti dizel kuri 6.5L povprečno, bencinar pa okoli 8.5L. To je neka kombinirana vožnja.
Torej letno daš za dizla 1417€ za gorivo, za bencinarja 1955€. Torej je razlike okoli 500€. Pa recimo da daš za dobrega dizla okoli 1500€ več(vredu, malo pretiravam, ampak mlajši avti in sploh dizli kar dobro držijo ceno) se ti šele v treh letih amortizira tisti začetni vložek. Potem pa mogoče še kakšen stroškek več ki ga dizel ima, pa bencinar nima, ampak je to lahko tudi obratno.
Ne vem, osebno se raje nebi stegoval po dizlu pri 20.000km letno(ravno tam nekje jih jaz delam).
No letno delam minimalno 20000 km, raje več. Sigurno pa bi jih še več, če bi bila poraba bolj skromna, zato bom definitivno kupil dizla drugače avta sploh ne zamenjam ampak ga raje zgonim do konca.
Najmanjši strošek bi pa itak bil, da bi se peš okoli podil![]()
Glede bore sem pa prepričan, da meni ne bi zneslo imeti porabo 6,6, mogoče z dizlom z bencinarjem 1.6 16V pa sigurno ne.
Zanima me kaj si mislite o toledotu http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3352876&show=1. Tale ima pomoje sicer prevrtene kilometre, pa vendarle če je lepo ohranjen zakaj pa ne + ima vso dodatno opremo. Zdaj vprašanje je samo kako je s stroški, ker je avto že malo višjega cenovnega razreda.
Tega Toledota sem šel danes gledat pa je rahlo stolčen od toče in desna stran ma ena manjšo vdolbinco
Jah treba se je zavedat, da je avto 10 let star in se mi zdi za ta leta odlično ohranjen. Drug teden ga obišče še mehanik, da vidim kaj bo on rekel glede mašine....
Če bo avto vredu, sledijo pogajanja za ceno + solidno ocenitev mojega avtomobila ki bi mi ga vzel v ceno.