Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Če jan 28, 2010 9:09 pm

zdaj se bo mogoče kdo nasmejal ampak jaz bi pogledal za tem;

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3317658&show=1

mislim da znamka ki se je najbolj popravla tako v kvaliteti kot zanesljivosti, vem da bo spet kdo imel kakšno pripombo ampak sem delno povezan z avto industrijo in vem da je tako!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če jan 28, 2010 9:16 pm

aleshondas je napisal/-a:zdaj se bo mogoče kdo nasmejal ampak jaz bi pogledal za tem;

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3317658&show=1

mislim da znamka ki se je najbolj popravla tako v kvaliteti kot zanesljivosti, vem da bo spet kdo imel kakšno pripombo ampak sem delno povezan z avto industrijo in vem da je tako!!

Osebno mislim, da je to dober predlog in ne vem zakaj se bi ti smejali.

lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če jan 28, 2010 9:23 pm

King1 je napisal/-a:

lp

ka ti veš, ko Opla voziš :-P :lol:

Se strinjam s vama (King1 in AlešHondaš) res je kvaliteta Škode na zavidljivi ravni.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če jan 28, 2010 9:26 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Se strinjam s vama (King1 in AlešHondaš) res je kvaliteta Škode na zavidljivi ravni.

Al pa ti k renaulta voziš. :-P :-P :lol:

lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če jan 28, 2010 9:27 pm

King1 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Al pa ti k renaulta voziš. :-P :-P :lol:

lp

bmw fahrer wannabe :cry :cry :cry (pol pa za vikend nebi imel kaj šraufat :lol: )
Freude am Fahren

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Če jan 28, 2010 9:29 pm

ne če res kak s je škoda pobrala ne moreš verjet pa smešno je to da vgrajujejo vag motorje in je tukaj najmanj težav!!
7 gen honda civic sport

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Pe jan 29, 2010 9:01 am

Daedalus je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:al pa kak 407SW?...mi ne zgleda napačen avto, pa tudi dokaj velik..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3431084&show=1

hm ta 407 ma pa res dobro ceno, malo prevoženih, redni sevisni, tu ti nima kaj bit, dober nakup. Sem pa vozil že 407 cupeja in se pelje odlično

Prvič: od kdaj so malo število km in servisna knjiga garancija, da bo avto laufal kot more?
Drugič: ali mogoče VEŠ, da so realni? Servisne se tudi da ponarejat.
Tretjič: nizka cena postavi točki "Prvič" in "Drugič" pod še večji vprašaj.

Večje bedarije pa ni še noben napisal. Ja ko kupuješ rabljen avto, kakšne stvari pa ti gledaš, a ne gledaš št. prevoženih pa če ima redne servise pa ohranjenost? Kaj ti si mogoče bolj vesel če ima avto čimveč prevoženih pa da sevisna ni poštemplana. Ja pa valda da ni garancije da bo avto lavfal kot more. Te garancije ti noben ne more dat, tudi če je avto redno servisiran. In logično je da boš šel prvo gledat tiste avte ki imajo najmanj prevoženih in so redno servisirani. Za tebe to očitno ni! Pa nizka cena za tebe takoj pomeni da je avto slab. Koliko vidim bi bla za tebe najboljše 407-ka z 200k prevoženih, brez servisne in za 15.000 €. Takoj bi ti jo prodali!

Sam tiho, ti si tisti, ki je izjavil največjo bedarijo, v katero sem se sploh zapičil. Še enkrat preberi odebeljen text. NISI napisal, da bi ta avto lahko bil dobra izbira, ker ima malo km in potrjeno servisno in ugodno ceno, ampak si napisal "tu ti nima kaj bit, dober nakup.". Wrong! Torej, glede točke PRVIČ upam, da ti je vse jasno.

Glede točke DRUGIČ mi tudi povej, kaj imaš za oporekat. V teh časih nategovanja avtohiš je vse mogoče, TUDI ponarejene servisne in take bedarije...sem že bral, da je folk prišel po avto, hotel servisno na vpogled, in pol nobenga nikjer. Torej, kje je TUKAJ zagotovilo, da "ti nima kaj bit, dober nakup"?

Glede točke TRETJIČ...tržna logika avtohiš NI "value for money", kar pomeni, da boš zelo težko našel avto, ki je dejansko POCENI za kar ponuja (napram ostalemu trgu!)...iz česar sledi, da je PRECEJ MOŽNOSTI, da je takšna cena enostavno zato, ker avto v resnici NI tako odličen in oh-in-sploh, kot je prikazan v oglasu. Ni nujno, seveda, ampak na žalost v teh časih so možnosti za to večje.

Nisem rekel, da je avto v oglasu zanič. Ne. Avta v oglasu praktično sploh nisem komentiral, komentiral sem tvojo izjavo.
Tko da, naslednjič malo bolj pazi, kaj pišeš, in se ne p***i, če te nekdo popravi. Verjemi, bilo je dobronamerno, predvsem za morebitne neizkušene kar se tiče avtohiš in njihovih "cvetk".

Razpizdo sem se, ker avtomatsko posplošuješ zadeve in po tvoje dober oglas ne obstaja, ker vsi imajo samo cilj da nekoga napizdijo. Da je to dober nakup sem dal ob predpostavki, da vse zapisano v oglasu drži, sploh o št. prevoženih km in slovenskem poreklu. V tem primeru je to dober nakup! Logično pa je da ne nebo šel kr z denarjem tja pa kupil. Prvo treba vse preverit.

Pod tvojo točko tri: očitno ne veš kako poteka prodaja v avtohišah, kaj misliš da oni po tržnih cenah odkupujejo avte in pol še na to nabijejo cene? Kaj dejansko misliš da lahko v dobi interneta pol taki avto dalje prodaš? Danes lahko dejansko najdeš avto, ki je poceni za to kar ponuja. Če za tebe to ni poceni, da se 2-3 leta stari avto, ki je nov stal 20k+, danes prodaja za 11k pol res ne vem kaj je za tebe poceni? Malo si poglej cene novih pa cene rabljenih pa pol pametuj.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 29, 2010 11:06 am

ales3112 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
ales3112 je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:al pa kak 407SW?...mi ne zgleda napačen avto, pa tudi dokaj velik..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3431084&show=1

Ta peugeot je predrag če ga dobiš za navigacijo in ksenonom za 10k€ 05-06l.
Kar se pa škode tiče je pa meni osebno premajhna ,če sedim jaz za volanu ki sem velik 186cm za mano na zadnjih sedežih lahko sedi samo 10let star otrok.lp :D :D
Moj glas še vedno k peugeotom.Verjetno ga bom tudi sam vzev pozno spomladi :D :D :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Pe jan 29, 2010 11:14 am

To o prostoru govoriš za octavio II combi?

Ker meni se resnično ni zdelo, da bi mela malo prostora, pa sem čez 190 cm. :?

Uporabniški avatar
buffalo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a buffalo Pe jan 29, 2010 1:57 pm

Jaz imam octavio II combi in sem visok 185, pa za menoj brez problema sedi odrasla oseba. Tudi jaz mislim, da je hondas-ov oglas vreden ogleda.

LP

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Pe jan 29, 2010 3:02 pm

Kdo pozna tega prodajalca oz ta avto?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3441739&show=1
It's never good enough.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe jan 29, 2010 6:24 pm

Jurchi je napisal/-a:To o prostoru govoriš za octavio II combi?

Ker meni se resnično ni zdelo, da bi mela malo prostora, pa sem čez 190 cm. :?

tisto 2000 letnik med zadnjo vrsto sedežev in sprednjim zicem je 10-15 cm placa
je pa res tudi to da sem pač jaz spredaj kamot :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Pe jan 29, 2010 6:51 pm

hous3r je napisal/-a:Kdo pozna tega prodajalca oz ta avto?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3441739&show=1

Kaj je z volanom, kar nekaj vdrt!
It's never good enough.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jan 29, 2010 7:14 pm

Jaz bi se malo bal kupiti rabljen avtomobil s turbino. Ko gledam kako ljudje vozijo.. Dobro, sej niso iz papirja, samo spet..

Pa tudi avto z malo kilometri nevem ali je najboljša varianta..prej sem mislil da je. Lahko da je vožen, kot ga vozi polovica mojih sovaščanov..vžgejo avtomobil, pustijo da se greje na mestu 5 min, se usedejo in peljejo 1 km do železniške postaje, tam avto pustijo, popoldne pa ponovi vajo.. Letno prevozijo 5.000-10.000 km..

Ne pravim, da glej za avtomobili z veliko kilometri, samo upoštevaj tudi to. Se spomnim, ko je foter imel avto, ki se je praktično vozil le na dolge službene poti (500-2.000 km naenkrat) in je bil tudi z 230.000 km veliko bolj ohranjen kot pa recimo drugi avto, ki se je vozil skoraj izključno na kratke ture.

lp

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jan 29, 2010 8:40 pm

ales3112 je napisal/-a:Razpizdo sem se, ker avtomatsko posplošuješ zadeve in po tvoje dober oglas ne obstaja, ker vsi imajo samo cilj da nekoga napizdijo. Da je to dober nakup sem dal ob predpostavki, da vse zapisano v oglasu drži, sploh o št. prevoženih km in slovenskem poreklu. V tem primeru je to dober nakup! Logično pa je da ne nebo šel kr z denarjem tja pa kupil. Prvo treba vse preverit.

Pod tvojo točko tri: očitno ne veš kako poteka prodaja v avtohišah, kaj misliš da oni po tržnih cenah odkupujejo avte in pol še na to nabijejo cene? Kaj dejansko misliš da lahko v dobi interneta pol taki avto dalje prodaš? Danes lahko dejansko najdeš avto, ki je poceni za to kar ponuja. Če za tebe to ni poceni, da se 2-3 leta stari avto, ki je nov stal 20k+, danes prodaja za 11k pol res ne vem kaj je za tebe poceni? Malo si poglej cene novih pa cene rabljenih pa pol pametuj.

Spet nisi dojel kar sem ti jaz hotel dopovedat. Posplošitev je bila popolnoma namerna. ŠE ENKRAT: če bi ti napisal svoj post drugače, te ne bi niti pipnil.

hm ta 407 ma pa res dobro ceno, malo prevoženih, redni sevisni, tu ti nima kaj bit, dober nakup. Sem pa vozil že 407 cupeja in se pelje odlično

KJE v tem postu vidiš ti kakršenkoli indikator predpostavke? Jaz vidim v tem postu samo naštevanje DEJSTEV, za katera ti ne veš, ali so resnična. "...ima res dobro ceno, malo prevoženih, redni servisi, tu ti nima kaj bit, dober nakup." KJE vidiš tu "če ma ta avto res vse to, pol bi bil to zelo ugoden nakup. sem ga že vozil in se pelje odlično" ali kaj podobnega? Če bi tko napisal, bi bil tvoj post čist legitimen, tko pa je izpadel popolnoma nekredibilno in daje vtis, da ga je napisal mulo ki se dela pametnega ker vsak dan pregleda x število avtov na avto.net.

Glede točke Tretjič: Nisem nikjer rekel, da avtohiše odkupijo avte po tržni ceni. Ker je jasno, da jih ne. Ampak kar avtohiše u veliki večini delajo pa je to, da avto odkupijo po ceni po evrotaxu, in ceno nabijejo na tržno oz. še malenkost višjo, kot bi jo lastnik. Ker drugače ti menda ne bi nihče svetoval "ne kupuj pri avtohišah, ker so tam avti precenjeni", ande? In na primer, da avtohiša odkupi močneje karamboliran in popravljan avto z veliko kilometri od 3. lastnika, po evrotax ceni...namesto, da dajo ceno, ki bi jo dal lastnik glede na ohranjenost avta in kilometre (oz. približno), avto lepo opucajo da se sveti zunej in znotrej in sploh povsod, večina AH bi dala oznako "nekaramboliran", "1. lastnik" (ali pa to polje pustijo prazno), in nekatere (na žalost jih je kr precej) bi tudi prevrtele kilometre, in dale VIŠJO ceno kot bi jo dal lastnik. Double the trick, double the profit. Če boš ti prišel tak avto pogledat, in začel težit "to ni vredu, bil je karamboliran, sigurno so km prevrteni" bi se oni delali neumne, ampak prej ali slej bi seveda trefnili talentirano osebo, ki se bo zapičila v ugodno ceno in svetleč avtomobil, prinesla € in adijo. In prej ali slej prispevala "anekdoto" na ta a.com v temo "nategatorji". In pri tem avtu konkretno, je cena v primerjavi z ostalim trgom čist OK, kar POVEČA MOŽNOST da je slabše ohranjen kot ostali. ŽAL, tako je. In zato me v avtohiši verjetno ne bodo nikoli videli, razen če bo katera res slovela po tem, da je fer in ne dela takih pi******.

To je to, dovolj offtopica. Če zdaj ne dojameš, kaj in zakaj sem ti hotel dopovedati, ne boš nikoli.

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r So mar 13, 2010 9:17 am

Pozdravljeni.

1 teden nazaj sem kupil avto, Mitsubishi lancer karavan 1,6, intense.

Par avtohiš sem šel pogledat, vendar so bili avtomobili "slabi" glede na to, kar so objavljali na a-netu.

Za mitsubishija sem se odločil, ker je bil slovenskega porekla, od prvega lasnika, prva registracija 2008 in 26000km.
Arrmaturka mi ustreza, saj ni izstopajoča, na dosegu imaš vse kar potrebuješ.

Avto se ceste odlično drži, brez nagibanja, gre solidno.
lp
Priponke
1.jpg
6.jpg
2.jpg
It's never good enough.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 So mar 13, 2010 11:05 am

lep avto !! naj ti dobro služi. srečno vožnjo 8)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask So mar 13, 2010 10:03 pm

Čestitke, jaz mam takega od leta 2007, kupil sem novega, sedaj imam 96.000 km, nobenega problema. Ni nek dirkalnik, za civilno uporabo je pa čist ok, dovolj hiter, pa še nekaj posebnega , ker jih ni veliko na cesti ;)
Edino, kar mene moti, je dimenzija gum 195/50/16. Edina homologirana, so pa precej drage, ker je redka zadeva. Dobre se začnejo šele tam nekje pri 90-100 EUR/kom.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So mar 13, 2010 11:33 pm

dask je napisal/-a:Čestitke, jaz mam takega od leta 2007, kupil sem novega, sedaj imam 96.000 km, nobenega problema. Ni nek dirkalnik, za civilno uporabo je pa čist ok, dovolj hiter, pa še nekaj posebnega , ker jih ni veliko na cesti ;)
Edino, kar mene moti, je dimenzija gum 195/50/16. Edina homologirana, so pa precej drage, ker je redka zadeva. Dobre se začnejo šele tam nekje pri 90-100 EUR/kom.

Pol pa plačaj 30 € pa idi homologirat drugo dimenzijo, kaj je to tak tezko ?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po mar 15, 2010 10:53 am

Courage™ je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Čestitke, jaz mam takega od leta 2007, kupil sem novega, sedaj imam 96.000 km, nobenega problema. Ni nek dirkalnik, za civilno uporabo je pa čist ok, dovolj hiter, pa še nekaj posebnega , ker jih ni veliko na cesti ;)

Pol pa plačaj 30 € pa idi homologirat drugo dimenzijo, kaj je to tak tezko ?

Saj bi, pa se mi tudi slučajno ne da oops
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov