Dr.M3 je napisal/-a:Predvidevam da en turbo dizel s 100km pri 150km/h porabi 5l/100. Prav tako vam verjetno porabi za vožnjo po mestu tudi okrog 5l.![]()
Če dizla pritisneš prav tako pokuri potrebno zalogo nafte. Nič bat.Ampak se folk pač boji priznat, ker ko kupijo dizla pa mislijo kako se bodo po AC in mestu vozili z magičnimi petimi litri.
Dizel malo porabi v pravem režimu vožnje. Nek 100 konjski dizel in teranje 150 in več pa seveda prav tako terja svoj davek (pri tem pa seveda upaš, da ne gre turbina rakom žvižgat, ker če gre (in enkrat zagotovo gre) imaš pa itak strošek v vrednosti "popusta", ki si ga pridelal v preteklih 100k km)
Matjazy je napisal/-a:Lahko ti jst povem svojo porabo, po a-c nekje po omejitvah, nekaj mestne vožnje, nekaj regionalke: 5,56 l/100km
To je poraba za vseh 16k km, ki sem jih naredil z avtom, lybra karavan JTD 1.9 115km. Vključno z nekaj izžživljanji, smučarijo, sicer pa vsakodnevno v službo in nazaj vožnjo.
Bencinarji so tudi meni bolj všeč. Sploh močnejši. Porabijo pa pač dizli manj.
Dr.M3 je napisal/-a:Saj to sem hotel povedati.
Naj pove en lastnik 1.9TDI koliko mu kuri, če se vozi po omejitvah na avtocesti (torej 130 na uro)? Pa ne mi prihajati ven s kakšnimi petimi litri in podobnimi fizikalnimi nesmisli
fare je napisal/-a:Zimske 165/95 R15Tomas666 je napisal/-a:Seat Leon 1,9 TDI 110KM
Poraba 6,5L -6,7L( približno 70000km sem jih prevozu). Večinoma relacijske vožnje...
Zimske 165/95 R15 in letne 225/45 R17 ( nism še opazu da bi se poraba spremenila zaradi velikosti gum).
LP!
Dr.M3 je napisal/-a:Saj to sem hotel povedati.
Naj pove en lastnik 1.9TDI koliko mu kuri, če se vozi po omejitvah na avtocesti (torej 130 na uro)? Pa ne mi prihajati ven s kakšnimi petimi litri in podobnimi fizikalnimi nesmisli
hladni je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:Saj to sem hotel povedati.
Ti živiš še vedno v preteklosti. Veš kaj je danes moderno? Varčevanje! Kaj meni koristi avto, ki ga moram šaltat če hočem hitro pospešit od 80-120. Hvala lepa pa taka smrdljiva gara, fuj. Varčevanje se začne tam, kjer to najmanj opaziš. In tak btw: Ošpice dobim, ko moram prehitevat s kakim benzincem oko 150 konja, da o prehitevanju v hrib niti ne govorim...
Poraba pri 130km/h je konstantno po tempomatu 5,8-6,2l odvisno od dviganja ali spuščanja ceste. 1,9tdi lahko goniš do onemoglosti kolk ti paše, poraba nikoli ne bo presegla 8l. Razen ko je hladen. Seveda 2.0.tdi že lahk 10l vleče če si hitre narave.
Zdaj kdo pa je otročji oz. kao pravi moški,mačo,frajer in ga vzburja ko vedno drka tisti hebl v roki in se ne sekira ker meče denar skozi auspuh pa naj.
Komu pa kaj ni jasno glede porabe, pa ima zato spletne strani, ki so bolj objektivne kot par uporabnikov tukaj gor, sama kregarija bo spet. Tema pa je o octaviji če se ne motim...
nebivedu je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:Saj to sem hotel povedati.
Evo ti bom jaz povedal, pa nimam jaz avta, imel ga je stari, pa ga je prodal zarad preveč problemov.
Avto škoda oktavija elegance s 110KM. Vsak dan 3km v službo in nazaj in popoldne vsak drugi dan relacija 40km daleč in zvečer nazaj. Povprečna poraba 6,9 litra zaradi relacij, če kak teden ni hodil na vikend, je bila poraba 10 litrov (1,5km do službe in 1,5km nazaj.
Avto je pri 84.000km prvič zaribal, pri 110.000 drigič in pri 160.000 tretjič, takrat je pa šel v prodajo. Nikoli tankanega kurilca, vedno samo nafta in so vseeno bili orenk problemi z pumpo.
Dr.M3 je napisal/-a:hladni je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:Saj to sem hotel povedati.
Ti živiš še vedno v preteklosti. Veš kaj je danes moderno? Varčevanje! Kaj meni koristi avto, ki ga moram šaltat če hočem hitro pospešit od 80-120. Hvala lepa pa taka smrdljiva gara, fuj. Varčevanje se začne tam, kjer to najmanj opaziš. In tak btw: Ošpice dobim, ko moram prehitevat s kakim benzincem oko 150 konja, da o prehitevanju v hrib niti ne govorim...
Poraba pri 130km/h je konstantno po tempomatu 5,8-6,2l odvisno od dviganja ali spuščanja ceste. 1,9tdi lahko goniš do onemoglosti kolk ti paše, poraba nikoli ne bo presegla 8l. Razen ko je hladen. Seveda 2.0.tdi že lahk 10l vleče če si hitre narave.
Zdaj kdo pa je otročji oz. kao pravi moški,mačo,frajer in ga vzburja ko vedno drka tisti hebl v roki in se ne sekira ker meče denar skozi auspuh pa naj.
Komu pa kaj ni jasno glede porabe, pa ima zato spletne strani, ki so bolj objektivne kot par uporabnikov tukaj gor, sama kregarija bo spet. Tema pa je o octaviji če se ne motim...
Varčevanje je seveda relativnega pomena. Ti crkne turbina in kaj si privarčeval? Dizel je v osnovi kar nekaj evrskih stotakov dražji. Ni tako varčevanje, kot ga hočeš prikazati (razen v idealnem svetu). Morda ne mečeš denarja skozi avspuh, ga pa zagotovo enkrat pri servisu ter pri nakupu![]()
Glede šaltanja: kakor za koga. Meni je zabavno. In ne vem kaj takoj ljubitelji turbašev omenjajo ravno "od 80-120" za neko referenco. Predvsem moraš znati voziti. In ne vem kateri papak bo šel iz 80 pospeševati v peti. Si razmišljal o avtomatiku? Potem ti ne bo treba niti migniti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov