Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 23, 2010 4:01 pm

cardak je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Nekdo je zgoraj napisal, da ima Mazda dražje rezervne dele. To je spet eden tistih zakoreninjenih mitov (da ne rečem pravljic) o avtomobilih iz daljnega vzhoda, ki seveda ne držijo oz. če že, zelo redkokdaj. :lol: Morda ima Mazda malenkost dražje redne servise pri pooblaščenem serviserju, to je pa tudi vse. Neoriginalni rezervni deli so pri obeh znamkah približno enako dragi.

Pa veliko sreče pri nakupu! ;)

to ni mit to je dejstvo da so deli drazji! :evil: se pravi kupis nov avto in na njega das neoriginalne dele,da bos ja prisparal?pol pa ta neoriginalni del naredi skodo na autu in sem siguren da ti bo veljala garancija...za originalne dele pravim da so drazji(servisi tudi) pri mazdi!in pika! :twisted:

A res?! A si si že lastil avtomobile obeh znamk, da to trdiš s tako zanesljivostjo??? Kot že rečeno, JA, redni servisi so morda res malenkost dražji (predvsem zaradi dražjih originalnih delov kot npr. filtri ipd.) ampak razlika niti slučajno ni tako velika, da bi zaradi tega bankrotiral (nevem zakaj je treba tolk komplicirat zaradi dobesedno drobiža) :roll:

Ko pa pridemo do 'aftermarket' variant (po preteku garancije jasno - BTW, a vsi kupujete avte samo za 2-3 leti?!) pa te razlike ni več, kak del za mazdo je celo cenejši kot od VW - npr. prednji zavorni diski so me za Mazdo 6 prišli manj kot za Pola. V plus pri Mazdi štejem tudi to, da je večina delov od 'nippan parts', ki so enake kvalitete kot originalni, le da pač na njih ni pečata od Mazde ali bilo katere druge znamke.

No, če smo pa že tako pikolovski in gledamo na vsak euro, ki ga bomo odšteli za servis (beri: popravilo, potem ko avto ne bo več v garanciji) pa rajši ne bom preveč poudarjal, da Mazda manj crkuje kot VW...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To feb 23, 2010 4:39 pm

nasvet kleparja pri Mazdi je bil, da moraš obvezno imeti kasko... tudi po preteku garancije... stvari so drage, original rabljeni kosi gredo pa za med... lahko pa @polo78 natvezi še svojo idejo o poceni rabljenimi deli za Mazdo.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 23, 2010 5:28 pm

Mazda ima nasplošno svinjsko drage servise, tu je po moje golf v prednosti, čeprav ni pocenio, jaz bi res i 30 kupil, predvsem ker ima 5 let garancije brez omejitve km, to pa je pomemben podatek pri tako veliki kilometrini.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To feb 23, 2010 5:29 pm

Peychek. Malo se pozanimaj da neboš spet kakšno mimo butneš. Japonska zanesljivost,kakovost je 3 razrede pred ostalimi. dost OFF
Kar se pa tiče M3 vs Golf bi pa avtorju svetoval naj gre na testno vožnjo in izbere najboljše...sam bi se sicer odločil za japonca ;)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To feb 23, 2010 6:32 pm

Zdravo!

Sam imam golfa VI, sicer bencinarja (TSI), sedel in peljal pa sem tudi Mazdo 3 (nova serija). Nisem pristaš znamk in mi bolj malo pomeni kaj je na nosu "napopano"; več mi pomeni udobje, ergonomija v kabini in za volanom + kvaliteta materialov kot kaj drugega, kar se tiče izgleda. Če pa je za povrhu še zanesljiv, poskočen in ob normalno težki nogi še "šparoven", je to zame prava kombinacija. In TSI motorji so vse to v enem. In če je to ravno VW in golf, je pač VW in golf in ne kaka druga znamka. Da ne bo pomote: govorim o kompaktnem (C) avto. razredu!
Če se boš odločil za VW VI.-ico, poizkusi še te bencinarje. Cenejši kot dizel, ob zmerni nogi pa je poraba (v veliko pomoč je tempomat!!) pod 6L, na avtocestah pa tam med 5-5,5, pri hitrosti cca. 115 (preverjeno). Odvisno od zunanjih pogojev. Zakaj bi ga tiščal 130, 140, 150 km/h, poraba bi zrasla občutno, časovno pa bi prišparal nekaj minutk. Ne vidim smisla v tem.
Kar se tiče Mazde 3: na zunaj je res bolj agresivna, dinamična od golfa VI, tudi znotraj deluje bolj razigrano. A ker nisem ravno nek pubertetnik, ne rabim neke vesoljske ladje in vse polno enih stikal razmetanih po sredinski konzoli, ampak tako da so čim bolj priročna in smiselno postavljena. In tu je golf v veliki prednosti, kar se mene tiče.
Mazda3 me je znotraj razočarala s prostornostjo (počutil sem se utesnjeno), sedeži so mehkejši od golfovih (sam imam comfort sedeže) in z manj bočnega oprijema. Kar je sprva fajn, a na dolgih vožnjah utrujajoče in nič kaj dobro za hrbet in zadnjico! S svojim golfom sem naredil turo brez prestanka od Munchna do Domžal in sem ven stopil spočit. Pa ne želim hvalit, ampak povedat golo dejstvo. Golfovi sedeži so res enkratni (+ ledveno nastavitev imajo odlično).
Plastika v Mazdi3 mi je delovala bolj cenena od golfove; visokopolirana plastika mi že od nekdaj deluje za nižji cenovni rang in Mazda3 jo ima dosti. Manj površin je odetih v t.i. guma plastiko. Torej plastika, ki je mehka na otip. Jo ima golf veliko več in prijetnejša je na otip od Mazdine.
Zelo me je razočarala Mazdina postavitev klimatske naprave. Postavljena je tako nizko na sred. konzoli, prestavna ročica pa zelo blizu sred. konzole, da je moteno vrtenje vrtljivih gumbov klime, ko je prestavna ročica v gornjem položaju. To mi je bila zelooo moteča stvar. Veliko manj so funkcionalno razporejeni tudi vsi ostali gumbi radia pri mazdi kot pa pri golfu. Se pa pri slednjem splača vzeti radio s touchscreen-om. Res odlična zadeva!
Osebno mi je lepša osvetlitev armaturne plošče od golfa (bela+rdeča) kot od Mazde3, volan pa mi je Mazdin prijetnejši na pogled, a na otip sta mi oba enakovredna, čeprav ima moj to prednost da je na otip prijetnejši ker je usnjen (od Mazde je bil plastičen) in tudi mehkejši.
Odlagalnih prostorov imata dovolj oba, s tem da so v golfu bolje dodelani, v vratih dani celo v tekstilno oblogo (da plastenka ne ropota). Sredinski naslon je v golfu nastvljiv v globino in višino (Mazda ima samo globino-vsaj ta, katero sem testiral).
Mazdo sem probal bencinarja. In če kje, je tu ogromna razlika med golfom in 3-jko. Golf je neprimerno boljši v vseh pogledih kar se tiče tehnike. Preveč je tega, da bi tule pisal. Za dizelaše ne vem, ampak po vsej verjetnosti je zgodba podobna.
Aja, da ne pozabim: zvočna izolacija je neprimerno boljša v golfu kot v mazdi, še posebej pride to do izraza pri večjih hitrostih ali pa višjih obratih. In na AC je to še kako pomembno.
Za konec še tole: golfa se da fajn "zdilat" - vse tja do 15% popusta če si mojster (jaz sem uspel do 11,5%). S tem, da si ga opremiš po svoji želji. Pri Mazdi ni tako kar se tiče opreme. In cena rabljenega vozila je močno v prid golfa. Če je zasluženo ne bom polemiziral, a dejstvo je tako in le to velja nekaj!
Sedaj je prišla ven nova Opel astra. Tudi "stari" Ford focus ni od muh kar se tiče voznih lastnosti.
Sam bi raje kot Mazdo3 poizkusil še ta dva. Še posebej astro!
BMW1 je bil omenjen: sam ga nisem vozil, a verjamem da je, kar se tehnike+lege+kvalitete tiče res pri vrhu! A ima tudi svoje minuse: glede prostornosti je ni še nihče hvalil (govorimo o seriji 1 in za primerjavo vozila C segmenta). Tisti oglas z 21 tisočaki je res mamljiv, a primerljivo (razen ksenona) opremljen golf, pa tudi Mazda3 in ostala druščina, se jih da dobiti za vsaj 2 do 3 tisočake ceneje. In zavedati se je treba, da bo vzdrževanje (servisi, deli) BMW-ja dražje kot katerikoli japonec, francoz, "američan" in nenazadnje nemški ljudski VW.

In res: če boš testiral golfa, vzemi še na probo TSI (90kw bo dovolj)! Res ti ne bo žal!!

LP

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 7:24 pm

@ brett
da te vsaj pri eni stvari popravim: vsaj kar se dizlov tiče (za bencinarje ne znam reč) je tudi bmw cenejši za servisiranje kot pa mazda..
aja, pa kar se tiče cene rabljenih vozil med ceno rabljene mazde 3 in golfa ni neke velike razlike.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 23, 2010 7:54 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Kar se pa tiče M3 vs Golf bi pa avtorju svetoval naj gre na testno vožnjo in izbere najboljše...sam bi se sicer odločil za japonca ;)

x2.

Mislim, da bo res najboljše, da greš na testno vožnjo in se odločiš po občutkih.

Uspešen nakup ti želim in dobro izbiro.

lp

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To feb 23, 2010 8:23 pm

Golf po prebranem je tehnično boljši, po prebranem ima boljše materiale, po prebranem ima dele cenejše, skratka človek dobi občutek, da je boljši v vsem.
Verjetno tudi je.
Sam ga ne bi nikoli kupil, niti ga nikoli ne bom.
Mazda deluje sveže in vsaj za dve sekunde jo pogledam, če jo vidim na cesti.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To feb 23, 2010 9:13 pm

negdo pred mano je omenil novo astro. to bi lohka tudi uvrstil u izbor.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To feb 23, 2010 9:23 pm

ducky je napisal/-a:@ brett
da te vsaj pri eni stvari popravim: vsaj kar se dizlov tiče (za bencinarje ne znam reč) je tudi bmw cenejši za servisiranje kot pa mazda..

Morda je cenejša ura dela, original deli, pa potrošni material pa je sigurno dražji. Ne bom 100% trdil, da je tako, ker se nisem pozanimal (o potrošnih materialih: olje, filtri, ipd.), deli pa so sigurno dražji!

Cena rabljenega vozila pa je itak odvisna od mnogih dejavnikov: stanje, km, oprema, lastnik,... In če vzamemo po vseh teh kriterijih eno M3 in golfa, je slednji kar lepo višje rangiran po dobljenem. Še posebj dizli. o konkretnih zneskih bi pa morali pogledati npr. na avto.net.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 9:33 pm

@ brett
no, potem pa se o teh zadevah najprej pozanimaj pa potem piši tukaj in ne kar neki napamet.. omg :roll:
Zadnjič spremenil ducky, dne To feb 23, 2010 9:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Maximus
Nov uporabnik

Napisal/-a Maximus To feb 23, 2010 9:37 pm

Navijam za mazdo... iz izkušenj ( pozitivnih ) ; tudi i30 poglej....

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To feb 23, 2010 9:37 pm

brett je napisal/-a:

Morda je cenejša ura dela, original deli, pa potrošni material pa je sigurno dražji. Ne bom 100% trdil, da je tako, ker se nisem pozanimal (o potrošnih materialih: olje, filtri, ipd.), deli pa so sigurno dražji!

Cena rabljenega vozila pa je itak odvisna od mnogih dejavnikov: stanje, km, oprema, lastnik,... In če vzamemo po vseh teh kriterijih eno M3 in golfa, je slednji kar lepo višje rangiran po dobljenem. Še posebj dizli. o konkretnih zneskih bi pa morali pogledati npr. na avto.net.

Ne na pamet pisat o vrednosti delov med mazdo in bmw-jem , pozanimaj se na pooblaščenih servisih, primerjaj razne dele med seboj v istem razredu avtomobilov, pa boš ugotovil kako "poceni" dele ima mazda!

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To feb 23, 2010 9:37 pm

Spasky je napisal/-a:Golf po prebranem je tehnično boljši, po prebranem ima boljše materiale, po prebranem ima dele cenejše, skratka človek dobi občutek, da je boljši v vsem.
Verjetno tudi je.
Sam ga ne bi nikoli kupil, niti ga nikoli ne bom.
Mazda deluje sveže in vsaj za dve sekunde jo pogledam, če jo vidim na cesti.

Se strinjam da deluje M3 bolj sveža, a je nova astra še bolj npr. Ampak vsaj jaz mislim, da večina ljudi ne kupuje vozila zato, da se pogledi soljudi ustavljajo na njihovih vozilih (če govorimo o zunanjem izgledu). Ampak zato, ker je njim kot bodočim lastnikom vozilo privlačno.
Sam raje vidim, da se nihče ne bi oziral za mojim vozilom. Me vsaj ni tako strah za tatvino ali pa škodoželjno rajso po pločevini!!
Če bi si jaz kupoval vozilo, da bi ljudje zijali vanj, bi si kupil kakega Aston Martina, Bentlya, Maseratija, Ferarrija, ipd., ne pa Mazd, VW-jev, Oplov, itd.
Golf res ne izžareva take mladostnosti, športnosti, energije kot M3 (čeprav jo v dejanjih povozi, če smo iskreni, tudi v športnosti, energičnosti), ampak zadržanost, resnost. Deluje kompaktno, nabito, mišičasto v ravno pravi meri. Skriva svojo moč, energijo, katera pride na dan, ko voznik od njega to pričakuje. In ga ne pusti na cedilu.
Za M3 pa je bilo že velikokrat napisano, da iskriva zunanjost skriva zadržan motor. Še noben test ni govoril v prid Mazdinih motorjev in celotnem pogonskem sklopu v superlativih (pa ne da so slabi. So čisto OK, samo nič posebnega. Tu so pač Nemci boljši) Voznike je ponavadi pustil hladne, ravnodušne, celo razočarane. Saj so pričakovali glede na športen dizajn vozila le to tudi v praksi. Pa, ŽAL, ni tako.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To feb 23, 2010 9:41 pm

polo78 a vidis da tudi drugi pravijo da so mazdini deli drazji?se pravi vsi to pisejo samo tako,ker so slisali tako?!ma no ne mislim se kregat tukaj.ce mislis da je tako kot ti pravis naj bo ampak v resnici je drugace.ja imel sem mazdo 323,super avto dokler nisem imel crash in ko sem ga hotel popravit bi me cifra za popravilo prisla 3X vec kot vrednost avta!zato sem ga prodal po delih... :?
golf je pa se vedno in vedno bo 1.na lestvici v tem segmentu...pa ce vam je prav al pa ne... :twisted:
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To feb 23, 2010 9:43 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
brett je napisal/-a:

Ne na pamet pisat o vrednosti delov med mazdo in bmw-jem , pozanimaj se na pooblaščenih servisih, primerjaj razne dele med seboj v istem razredu avtomobilov, pa boš ugotovil kako "poceni" dele ima mazda!

Zato pa sem napisal, da ne vem za uro dela in potrošni material (samo domnevam - glede na prestiž znamke! - bi to upravičeno tudi pričakoval! In pozdravil).
Original odbijač, prednja luč, meglenka, stransko ogledalo, radio, sedež, itn., pa ima BMW dražje kot Mazda. Za to mi ni treba iti na pooblaščen servis. Že na net-u se dobi te podatke.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 9:49 pm

@ brett
pa saj ti že več sploh ne veš o čem pišeš.. :jao:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To feb 23, 2010 9:50 pm

Ampak sej Mazda 3 je napol nemec, ker ima Focusovo podvozje :D

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To feb 23, 2010 9:59 pm

BBS je napisal/-a:Ampak sej Mazda 3 je napol nemec, ker ima Focusovo podvozje :D

:lol: ja mislim da imas prav,mogoce je malo modificirano.(japonska kvaliteta)
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr feb 24, 2010 9:12 am

cardak je napisal/-a:polo78 a vidis da tudi drugi pravijo da so mazdini deli drazji?se pravi vsi to pisejo samo tako,ker so slisali tako?!ma no ne mislim se kregat tukaj.ce mislis da je tako kot ti pravis naj bo ampak v resnici je drugace.ja imel sem mazdo 323,super avto dokler nisem imel crash in ko sem ga hotel popravit bi me cifra za popravilo prisla 3X vec kot vrednost avta!zato sem ga prodal po delih... :?
golf je pa se vedno in vedno bo 1.na lestvici v tem segmentu...pa ce vam je prav al pa ne... :twisted:

daj ne piši bedarij prosim! Imel sem 3 mazde, pa na vse 3 mi ni bilo treba vložit niti centa, razen rednega servisa. Ni moja navada pljuvat po neki znamki, ampak Golf 3 in 4 sta vedno zahtrvala nek izredni vložek (vodilo stekel, senzor ABSa.... sicer niso bili to veliki denarji, ampak je pa moteče)
Je Polo78 lepo napisal. Kar se tiče rednega servisa na pooblaščenem servisu je pri Mazdi dražji, pri VW je redni nekje 200 eur, pri mazdi bo 250 eur, oz. če butnemo v procente bo za mazdo dal 20% več. Ko pa bo garancija mimo se pa stvar drugačna. Mene je velik servis za 323f stal 220 eur pri lokalnem mehaniku, vsaj zame je to smešno poceni. Kar se tiče motorjev, ima Mazda tudi motorje od Forda in komplet podvozje, tako da tole o dražjih delih je krneki, oz. nič dražje kot za vsak drug avto.
Kar se pa tiče karoserijskih delov imaš pa delno prav. Tako drago popravilo bi prišlo, ker ni kopij za te avte in je treba vse kupit original. Tudi veliko razbitih Mazd ne leži ravno za vsakim vogalom kot npr. Cliotom in zato te je skoraj kap, ker nisi imel možnosti "flikat" z poceni rabljenimi deli. Ampak pojdi vprašat na VW koliko stane nov odbijač in pokrov motorja za golfa 6 pa ne pozabi vzet kake tablete preden ti povedo ceno ;)

Pa preden se začneš prepirat z menoj, ti povem, da delam v tem fohu tako da me ne moreš prepričat koliko so japonci dražji ;) Aja, pa sprašuješ če tako pravijo samo zato ker so tako slišali? JA, ko pa koga vprašaš če so že kdaj vozil ali celo imeli tak avto, pa vsi ne! Vprašaš zakaj ne...je imel od tetinega strica pol brat same probleme s svojim pa so to jajce! :roll:
Freude am Fahren
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov