Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Sr mar 10, 2010 10:39 am

ah jej, vi kar poslušajte g. Cruiserja!!

Drugače pa vsi nevedneži... sam v sanjah so še porabe tako velike...

V petek dobim 2006 Dodge Ram 5.7 Hemi, in bom lahko povedal iz prve roke kaka je poraba... na dolgo turo računam okol 13l/100km (precej lahka noga) namreč če še ne veste ima ta motor od leta 2006 naprej v8/v4 delovanje... In lastnik iz amerike je imel porabo na dolge ture pod 12l/100km!

Tako da vsi tisti ki sanjate o 20+... SHUT UP :roll:

Glede pokvarljivosti... Mislim da so ameriške zadeve dokaj vzdržljive...

Pa ne mi prosim o japoncih, raj si poglejte kako porabo majo njihovi dizli in bencinerji...

No, bom sporočil vse iz PRVE roke in upam da bote končno začepili ta svoja lepa usteca kr mi greste pošteno na k****.

Če koga kaj moti, naj ne piše!

Aja, 2009/2010 Ram 5.7 Hemi ima več konjev in še majnšo porabo!

Pa še nekaj v razmislek...

NAjdite mi nemškega terenca ki ima porabo 12l/100km pri 350-380KM... Nevem, js sm ga iskal a nisem našel... prosim, mogoče se motim, a mislim da so ameriški motorji zelo PRIMERLJIVI z nemškimi... ;)

LP

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 10, 2010 10:53 am

Buffy je napisal/-a:
NAjdite mi nemškega terenca ki ima porabo 12l/100km pri 350-380KM... Nevem, js sm ga iskal a nisem našel... prosim, mogoče se motim, a mislim da so ameriški motorji zelo PRIMERLJIVI z nemškimi... ;)

LP

Diesla ali bencinarja? =P

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr mar 10, 2010 10:54 am

benciner avtomatik....

EDIT:

pa še nekaj.... ko američani napišejo porabo, jo avto doseže ali celo preseže!

Ko pa evrpejci napišejo porabo, pa redko kdaj dosežeš v realnosti... :roll:

EDIT2: MB GL 500 ma kao 12l.... vprašanje kok je v resnici... aja, ma pa 380KM...
Zadnjič spremenil Buffy, dne Sr mar 10, 2010 11:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 10, 2010 11:00 am

Uporabniki, kot so branee in podobni: zakaj se sploh ukvarjate in sodelujete v temah, kjer je že iz naslova razvidno, da vas ne bodo pritegnile?
Mislim :roll:... tukaj je že standard, ko je govora o ameriških vozilih, da so požrešneži s predpotopnimi mašinami z varnostjo v podnu in jogurtovo plastiko.

Najboljše, da vsi kupimo Cliote z 1.5 kavnimi mlinčki in imamo porabo 4,359 litra kurilnega olja.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 10, 2010 11:04 am

Glede na način vožnje mogoče že spodnji modeli? Gledam na tovarniško porabo, ki pa itak lahko variira gor ali dol (relacije!).

Q7 4.2 FSI http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen ... ainer=page

ML 500 http://www.mercedes-benz.si/images/kata ... razred.pdf

Malce šibkejši (333 KM) novi Touareg Hybrid: http://www.volkswagen.de/etc/medialib/v ... ouareg.pdf

ipd...

Še vedno pa priznam, da so ameriški sodobni V8 motorji konkurenčni evropskim predstavnikom, kjer je glavnina razvoja v dizlih ter očitno tudi hibridih. Kakšen SRT je še vedno pravi biser! ( http://www.youtube.com/watch?v=epmGE--EtN0 )

Buffy je napisal/-a:benciner avtomatik....

EDIT:

pa še nekaj.... ko američani napišejo porabo, jo avto doseže ali celo preseže!

Ko pa evrpejci napišejo porabo, pa redko kdaj dosežeš v realnosti... :roll:

Se strinjam!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 11:11 am

Torej, moj post je irelevanten ? Se pravi, ce na hitro povzamem, zate ni pomembna udobnost voznje, izolacija zvoka, ipd reci? Me veseli, vendar takih kot si ti ni veliko.

Ma daj, razmisli kaj govoris: 5.7l masina, 350km al kolk avto tezak 2.5T+ in bo poraba 12l pri kombinirani voznji...

Se pravi, ce po zgornjih tezah povzamemo je verjetno ta motor bolj sofisticiran kot kak mercedes,bmw, ipd?

Aja standard sasija bo od kocije (gre po ravnem prvi ovinek bos peljal k po jajcih)

PS: govorim ker imam kolega ki ima mustanga letnik 2006 in pa na podlagi tega da sem jih ze vozil par(hvala bogu si nisem nikoli lastil nobenega). Sicer ne ravno tega doticnega, ampak ne verjamem da so spremenili svoj still

Pa lep pozdrav solanemu; cruiser1!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 10, 2010 11:33 am

branee je napisal/-a:Torej, moj post je irelevanten ? Se pravi, ce na hitro povzamem, zate ni pomembna udobnost voznje, izolacija zvoka, ipd reci? Me veseli, vendar takih kot si ti ni veliko.

He, he! Ravno zato, ker mi je udobje zelo pomebno vozim samo ameriške avtomobile ;) ! Res, da F150 ni ravno najbolj udoben, ker je tovorno vozilo, vendar je zagotovo bolj udoben, kot vsa evropska in japonska tovorna vozila enakega letnika in cenovnega razreda! Imel sem in imam tudi osebne U.S. avtomobile z zares vrhunskim udobjem v svojem razredu.

branee je napisal/-a:Ma daj razmisli kaj govoris, 5.7l masina 350km al kolk avto tezak 2.5T+ in bo poraba 12l v kombinirani voznji...

Toyota tundra ima prav tako 5.7l motor z sicer cca 20 konji več in enako porabo. Primerljivi Japonski motorji imajo z ameriškimi vsi precej enako porabo, nemalokrat imajo ameriški celo manjšo!

Mustang je res bolj poceni športni avtoček. Ne poznam dobro njegovih lastnosti in me tudi ne zanimajo. Tukaj je govora o PICK UPih!

In tvoji posti so še vedno brezvezni, ker posplošuješ in nimaš pojma!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 11:52 am

Bravo, zares si brihtnes svojega razreda. Ta toyota je bila verjetno narejena z namenom, da bo pri nas v evropi uspesnica? Narejena je za neprilagojene americane ki mislijo da nemorjo z manj kot 5.0 vozit avta.
Govorili smo o evropskih znamkah, no konec koncev men je vseeno kaj kupi. Ga ne poznam, lahko mu povem o tem kar vem in o tem kar lahko prebere v vsaki primerjalni studiji vozil.

Se nebom spuscal na tvoj nivo, si kot nek napol odrasel pepotentni narcisiden najstnik.

lep dan

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Sr mar 10, 2010 11:54 am

Pa dejte no folk ne nabijat prou u usaki temi neke stereotipe o ameriških avtih če očitno nimaste pojma ne kakšen avto to je ne zakaj se ga rabi. Itak najbolši terenec je bmw x6 ker gre lepo skozi ovinke in ima lepo plastiko v notranjosti :S:S

Cruiser jst te dejansko občudujem kako maš voljo v usaki temi im isto razlagat al prou zmerom so nekateri najbol pametni,čeprav amerikanca še vidli niso. Kar se pa udobja tiče, dej povej jim kej od montecarlota:)

Aja pa še uni ki ga na pickupu šasija moti... bravo majster genij si;)
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 12:04 pm

Potem takem je vsaka revija, studija, program ki govori o tem, pise to stereotipen/a? Sej vas razumem, mate nek vas pogled na ta vozila, ki ga jest ne delim z vami
Od sasije so odvisne vozne lastnosti? Mislm kere..

BeMyWagen, se oproscam ker je debata vse prej kot konstruktivne narave

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Sr mar 10, 2010 12:24 pm

branee je napisal/-a:Aja standard sasija bo od kocije (gre po ravnem prvi ovinek bos peljal k po jajcih)

nism jst neč o voznih lastnostih pisou, to si biu kar ti. sploh pa če lohko dam en konstruktiven predlog: u galeriji je teme od ene super jdm style honde, bejži raje tisto komentirat, boš majn spravljal ob živce sebe, cruiserja, mene in še marsikoga drugega!
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 12:33 pm

Stvari so povezane med seboj abajc3..
Se strinjam smo pac prevec razlicni, da bi se strinjali na tej stvari in potem nastane to kar je nastalo zakar mi je iskreno zal

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr mar 10, 2010 12:35 pm

:lol: Prav zanimivo je tole brat...

Ram nima 2.5T+, saj prazen tehta okol 2200 - 2400kg...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 12:41 pm

nekje sem prebral da je 5530 pounds kar je nekje 2.5t in malo cez?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr mar 10, 2010 12:47 pm

nevem zakaj vedno, ko je govora o velikih motorjih debata okoli goriva. Pa ljudje božji to ni 1.5dci motor s 82Hp, ki ga naložiš in se pelje 120km/h po avtocesti.

sam sem vozil 3 mesece ram 2500 5.7 V8 hemi... od kod vam poraba 12L nevem. Po vaši logiki bi potem moral 1.2 clio imet porabe 1Liter.

Realna poraba je med 15-20Litri vsekakor pa tudi ni 30L kot večina takoj "butne". Tankaš ga zelo pogosto. Kako pogosto vidiš, ko ga 1x voziš dlje časa. Vlečeš lahko brez težav kakšno težjo prikolico ne da bi preveč občutil.

Zelo odvisno pa je od same noge, kot pri vseh avtomobilih.
Zadnjič spremenil jay, dne Sr mar 10, 2010 12:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 12:52 pm

Kaj pa ko je natovorjen? Mislim predvidevam, da bo to dosti tovorjeno glede na to, da je za to avto narejen?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr mar 10, 2010 12:54 pm

Ko je natovorjen (v mojem primeru 1.5T prikolica) je poraba bila blizu 20L. Res pa, da se ni varčevalo in gledalo na obrate. Tud teren je bil razgiban. Se pravi bolj malo avtocest.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr mar 10, 2010 12:56 pm

Hja, 1 stvar v tej debati JE resnična: Čez lužo imajo silno radi oversizing. Čim večje, tem boljše. Pač njihova mentaliteta. :) Pa ne me spet napadat, da trosim neumnosti. Pač, v taki smeri se je razvijala njihova avtomobilska industrija in miselnost...na podlagi American dream-a, USA=untouchable, poceni naftni derivati...a sprememba cene navzgor jih je nedolgo nazaj MOČNO ugriznila v tazadnjo in malce streznila. ;) No in to, da tam še vedno kupujejo takšne avtomobile, in drugačne zelo težko sprejemajo, je povsem razumljivo...100-letna propaganda dela svoje, in krivit navadne ljudi, ki nimajo nič s tem pa je brezveze. In ravno tako je razumljivo, da mi slabo sprejemamo njihove avtomobile, ker smo navajeni na "naše", in ker živimo v okolju, kjer je bencin drag ko žafran. Se pa situacija (miselnost in propaganda) malenkost obrača, vedno več je poudarka na porabi tudi tam čez, vendar bojo določene "mrcine" ostale, ker so pač njihova tradicija. :)

Tko, en "random thought".
Zadnjič spremenil Daedalus, dne Sr mar 10, 2010 12:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr mar 10, 2010 12:57 pm

jay je napisal/-a:sam sem vozil 3 mesece ram 2500 5.7 V8 hemi... od kod vam poraba 12L nevem. Verjetno ste doma testirali.

Realna poraba je med 15-20Litri vsekakor pa tudi ni 30L kot večina takoj "butne". Tankaš ga zelo pogosto. Kako pogosto vidiš, ko ga 1x voziš dlje časa.
Zelo odvisno pa je od same noge, kot pri vseh avtomobilih.

Ker letnik pa je?

Je pa res da 2500 nimajo sistema MDS in so z drugačnimi prestavnimi razmerji seveda na slabšem glede porabe... Kakšno porabo ma pa vem od prejšnega lastnika iz amerike... Sej zato pa pričakujem okol 14l/100km ker je naša pokrajina tudi drugačna... MAksimalna poraba je pa seveda tudi lahko 20 ampak to so določene razmere ki jih vzameš v zakup...

branee@ Ja prazen je okol 5000lbs oz okoli 2300kg... natovorjen pa odvisno, kolko ga natovoriš... preko 3T vrjetno ne bo šel, je pa pri tako natovorjenem poraba seveda višja...

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Sr mar 10, 2010 12:58 pm

jay je napisal/-a:Ko je natovorjen (v mojem primeru 1.5T prikolica) je poraba bila blizu 20L. Res pa, da se ni varčevalo in gledalo na obrate. Tud teren je bil razgiban. Se pravi bolj malo avtocest.

No to pa niti ni tako slabo... :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov