Glede konkretnih dimenzij prtljažnika (širina in dolžina) sem pred kratkim že napisal v tej temi: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=76022C4V4L13R je napisal/-a:@sonic:
mogoče po litraži. drugače pa je v enoprostorcu prtljažnik praktično postavljen pokonci, več prostora imaš proti stropu.
sicer pa po pravici povedano, takole s številkami nisem nikoli primerjal, bolj od oka. touran ma res velik prtljažnik. tud zafira nima majhnega, če pa pogledaš scenica...
glede cene pa...touran vs golf? primerjaj
sonic je napisal/-a:Megane v karavanski varianti nimata podobno velikega prtljažnika kot karavanski Laguna na primer.
C4V4L13R je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Boš kaj hitro po nakupu avta s tako kratkimi prtljažniki kot jih imajo Golf in podobni, preklinjal svojo odločitev. Enostavno so to premali avti, sploh če boste šli kam na morje oz. dopust. Taki avti kot jih gledaš so primerni za mladi par brez otrok, ali pa z otrokom starim dovolj, da ne rabi vozička pa plenice, pa ne vem čega vsega.
Ostajam pri tem - Golf Variant, Focus karavan, Octavia (če hočeš res dosti prostora potem Combi, ampak je že navadna 5-vrata s kar 560 litrskim prtljažnikom) in ostali podobni avti.
Daj preberi moj post na 2. strani v tej temi, ker mislim da ga nisi.
pr limuzinah je bl problem dostopnost prtljažnika, ker je precej majhna luknja, kar zna bit nerodno za kak voziček pa tako not tlačit. v takem primeru je boljše hatchback, ampak tukaj te tepe spet, ker je prtljažnik toliko manjši.
sam za familijo sploh nebi razmišljal in bi gledal za karavani. že nasploh je to daleč najbolj praktičen avto, ki niti ni nujno da je toliko večji in dražji. vzdrževanje je pa itak enako, kot pri limuzini. po moje bi v poštev prišel še kakšen enoprostorec, vendar so tu potem cene že mnogo višje, pa ponavadi so prtljažniki malo večji, kot v kakšnem golfu. vendar pa, kot rečeno, so toliko bolj praktični za nalagat kaj noter, zaradi velike odprtine.
sandisandi je napisal/-a:nalašč sem pisal v več temah - da bo obveščenih več ljudi. se ti ne zdi da je forum (forumi) prav zato!!!
sandisandi je napisal/-a:plačal sem sledeče:
ključavnico na šoferjevi strani vrat, ključavnico na prtljažniku,zamenjava zadnjih zavornih ploščic (ker se je ena odlepila),struženje zadnjih diskov in sedaj me čaka popravilo menjjalnika.
nalašč sem pisal v več temah - da bo obveščenih več ljudi. se ti ne zdi da je forum (forumi) prav zato!!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov