Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe mar 26, 2010 12:39 pm

Če že kupuješ tak avto, še enkrat premisli o novi Škod Octaviji. Ravno včeraj sem govoril s prodajalcem na Porsche v MB. Nova 1.6TDI (green line) pride cca 15.600 EUR. S 1.3. se je zaradi čistega motorja precej pocenila. Če to ni optimalen nakup potem tudi ne vem kaj je. Je 5 vratna, prostora tudi za 4 odrasle na dalji poti. Prtljažnik milo rečeno ogromen, pa še solidno se vozi. Avto res ni šminkerski, bo pa zagotovo dobro služil potrebam mlade družine. Lahko pa za isti denar (pri istem dilerju) dobiš letnik 2009 Golf VI z 1.4 TSI motorjem in Trendline opremo (ex službeno vozilo).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe mar 26, 2010 12:42 pm

Po podatkih @Chana, mislim da je najboljša izbira Kia Ceed SW. Cenovno ugodna in velik prtljažnik.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe mar 26, 2010 3:50 pm

@sonic:
mogoče po litraži. drugače pa je v enoprostorcu prtljažnik praktično postavljen pokonci, več prostora imaš proti stropu.

sicer pa po pravici povedano, takole s številkami nisem nikoli primerjal, bolj od oka. touran ma res velik prtljažnik. tud zafira nima majhnega, če pa pogledaš scenica...

glede cene pa...touran vs golf? primerjaj

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Pe mar 26, 2010 4:22 pm

Najprej čestitam za prihajajočega novega člana družine!

Sam imam Laguno, ki nima majhnega prtljažnika in lahko samo rečem da mi včasih zmanjka prostora :D

Tudi sam imam 8.mesečno hči in ti lahko iz izkušenj povem, da kupi avto, ki ima vsaj malo čez 500 litrov prtljažnika. Zakaj? Ker vsa krama in voziček (pa tudi če imaš najmanjši voziček) ti hitro zapolni cel prtljažnik. Mogoče misliš, da boš imel na sedežih dovolj prostora, ampak ti povem da ne.

Zato ti priporočam, da daj malo premisli pred nakupom, ker otroci rabijo veliko za oblečt, plenice, igrače,....................... ni da ni. Ne glej kaj vzameš ti na potovanje
ampak kaj boš moral vse vzeti za otroka!

Jaz sem osebno gledal za karavane in se mi zdi nova Škoda Octavia najboljša izbira, itak pa je to vw motor, tko da boljš Škoda kot pa Golf za ta denar in za prostornostjo.(Vsaj zame)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe mar 26, 2010 9:23 pm

C4V4L13R je napisal/-a:@sonic:
mogoče po litraži. drugače pa je v enoprostorcu prtljažnik praktično postavljen pokonci, več prostora imaš proti stropu.

sicer pa po pravici povedano, takole s številkami nisem nikoli primerjal, bolj od oka. touran ma res velik prtljažnik. tud zafira nima majhnega, če pa pogledaš scenica...

glede cene pa...touran vs golf? primerjaj
Glede konkretnih dimenzij prtljažnika (širina in dolžina) sem pred kratkim že napisal v tej temi: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=76022
evo copy paste od tam:
dimenzije prtljažnika v normalni konfiguraciji (zadnji sedeži normalno, ne podrti, višina do roba oken oziroma do zaprtega prtljažnega roloja):
- Touran: širina 105 cm, dolžina 114,5 cm, višina 571 cm
- Passat Variant: širina 101,4 cm, dolžina 116,4 cm, višina 409 cm
Golf Variant (V in VI) ima praktično skoraj enake dimenzije prtljažnika kot razred višji Passat Variant, ampak mislim da je tu VW precejšnja izjema - pomojem kak Megane/Focus v karavanski varianti nimata podobno velikega prtljažnika kot karavanski Laguna/Mondeo, na primer.

Skratka, uporabni tloris Touranovega prtljažnika (tudi če torej pozabimo višino) je povsem primerljiv/enakovreden s tistim v karavanskih Golfih in Passatih.

Imaš pa prav, so kar razlike med avtomobili iz načeloma istega razreda. Ne samo pri Scenicu, tudi pri Corolla Verso/novi Verso se mi je zdel razmeroma precej majhen prtljažnik.

Cena touran/golf? - ja, touran je precej drag. Nov golf je najcenejši manj kot 16k EUR, najcenejši nov touran krepko čez 18k oz. blizu 19k. Je touran vreden razlike 2-3 jurjev? Če rabiš tovrsten avto, nedvomno. S tem pa da ne govorimo o novih, temeč 2-3 leta starih, kjer se tudi ta razlika verjetno zmanjša...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Prometej
Nov uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Prometej So mar 27, 2010 12:15 am

sonic je napisal/-a:Megane v karavanski varianti nimata podobno velikega prtljažnika kot karavanski Laguna na primer.

Ne bo držalo - megane II poseka laguno II (520 proti 508 l prostornine). In z vidika racionalnosti je dejansko best buy dobro ohranjen megane II (motorizacija po želji oz. potrebah).
Indeed.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So mar 27, 2010 1:19 am

C4V4L13R je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Boš kaj hitro po nakupu avta s tako kratkimi prtljažniki kot jih imajo Golf in podobni, preklinjal svojo odločitev. Enostavno so to premali avti, sploh če boste šli kam na morje oz. dopust. Taki avti kot jih gledaš so primerni za mladi par brez otrok, ali pa z otrokom starim dovolj, da ne rabi vozička pa plenice, pa ne vem čega vsega.

Ostajam pri tem - Golf Variant, Focus karavan, Octavia (če hočeš res dosti prostora potem Combi, ampak je že navadna 5-vrata s kar 560 litrskim prtljažnikom) in ostali podobni avti.

Daj preberi moj post na 2. strani v tej temi, ker mislim da ga nisi.

pr limuzinah je bl problem dostopnost prtljažnika, ker je precej majhna luknja, kar zna bit nerodno za kak voziček pa tako not tlačit. v takem primeru je boljše hatchback, ampak tukaj te tepe spet, ker je prtljažnik toliko manjši.

sam za familijo sploh nebi razmišljal in bi gledal za karavani. že nasploh je to daleč najbolj praktičen avto, ki niti ni nujno da je toliko večji in dražji. vzdrževanje je pa itak enako, kot pri limuzini. po moje bi v poštev prišel še kakšen enoprostorec, vendar so tu potem cene že mnogo višje, pa ponavadi so prtljažniki malo večji, kot v kakšnem golfu. vendar pa, kot rečeno, so toliko bolj praktični za nalagat kaj noter, zaradi velike odprtine.

Malo si napačno prebral. Govoril sem o 5-vratih avtih. Torej limuzine tukaj odpadejo (imajo namreč 4-vrat), ravno zaradi tega kar si napisal. Recimo Mondeo obstaja v 5-vrati in 4-vrati različici, mislim, da je še ene par avtov v tem razredu, ki se tako prodaja. Octavia ima tudi 5--vrat recimo, medtem ko ima pa novi Superb opcijsko in ga lahko uporabljaš kot 5-vratega ali 4-vratega.

@maj-mun: Evo to kar je napisal @st-maverick vzami za sveto pravilo, to je to kar ti jaz govoril že cel čas. Drži se tega kar je anpisal in ne kupuj razne Golfe, tudi CHAN je dobro napisal.

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun So mar 27, 2010 8:25 am

no sej bom šel še na kako testno vožnjo in vam nato sporočim kaj bom vzel.
Najlepša hvala za odgovore in nasvete

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Po mar 29, 2010 7:32 am

no danes grem iskat avto..sicer izstopa iz mojih kriterijev vendar je bila ponudba tako ugodna da sem se odločil kar zan.. Gre za avto Bmw 330D karavanska izvedba..skoraj vsa oprema.. Na testni vožnji je avto bombnik prostora pa dovol..edino za vzdrževanje me skrbi a vseeno take ponudbe nebi dobi nikoli več..avto pa je bil vs čas sicer v lasti avtohiše v kateri sem ga vzel vendar ga je vozil moj dobri prijatel..zaradi tega je bila tudi tok ugodna cena..za servise pa tudi imam enega znanca..tako da kumaj čakam da ga grem iskat

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po mar 29, 2010 7:41 am

hja to pa je fajn preskok :) , najprej je bil v igri fiat 500 zdej je pa bmw.. Varno voznjo ti zelim in cim vec veselih kilometrov!
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

maj-mun
Nov uporabnik

Napisal/-a maj-mun Po mar 29, 2010 7:57 am

ja kr je preskok..sj sm ga uzeu sam zarad ugodne ponudbe..prvi lastnik, potrjena servisna, 60.000km letnik 2007..za 14.800€
na a.netu nism najdu nubenga za tok dnarja da je tak letnik s tok kilometri pa da 3.0 dizla..
Ugoden je bil pa samo za mene tok ker ga je prodajal moj kolega in so mi dal nele popuste pa use žive stvari..drgač je bla cena par tisoč € višja..ne vem točno kok..

Samcho
Nov uporabnik

Kraj: Gorenska

Napisal/-a Samcho Po mar 29, 2010 8:40 am

Čestitam ... :pivo ... Srečno vožnjo ... ;)
Renault CLIO 3 1.4 16V Dynamique Luxe ..! BOMBA ..!

Slika

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po mar 29, 2010 9:40 am

Se pridrizujem cestitkam. Odlocil si se za odlicen kompromis!

Edino kar me matra je vzdrzevanje tega autobahn cruzerja - pa nimam v mislih servisov pac pa kasko zavarovanje...

LpF

sandisandi
Nov uporabnik

nikoli več v življenju NE wolksvagen!!!golf5

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 1:11 pm

nikoli več v življenju NE wolksvagen!!!golf5
pa to še ni edina napaka na mojem wolksvagen golfu.

že dvakrat so mi barvali kompletno vse pragove!!!
enkrat zamenjali ključavnico na šoferjevi strani vrat
enkrat zamenjali ključavnico na prtljažniku
zamenjava daljinca na ključu za vžig avtomobila
zamenjava zadnjih zavornih ploščic (ker se je ena odlepila),struženje zadnjih diskov.
še ekrat reklamacija za zadnje zavore in še enkrat struženje zadnjih diskov

in vse to pri vseh redno opravljenih servisih na pooblaščenih servisih in pri 76000 km. da sploh ne omenjam da je avto vseskozi garažiran tudi pred službo in da ga čuvam (redno pranje nikoli z ''wapom'')

zatorej vas obveščam
NE KUPUJTE WOLKSVAGEN GOLF VOZIL!!!
ker vam bo prav kmalu žel tako kot je meni

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe sep 03, 2010 1:51 pm

dj še ene 4x napiši v vsaki temi kar se tiče vw. prodaj avto pa ne jokaj. me prav zanima kolko teh stvari ki so ti jih zamenjali si plačal? :roll:

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Pe sep 03, 2010 3:19 pm

pa s tabo nekaj ni vredu ej! v neko staro temo začneš kr nekaj pisat... tiger si ja!

sandisandi
Nov uporabnik

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 8:06 pm

plačal sem sledeče:

ključavnico na šoferjevi strani vrat, ključavnico na prtljažniku,zamenjava zadnjih zavornih ploščic (ker se je ena odlepila),struženje zadnjih diskov in sedaj me čaka popravilo menjjalnika.
nalašč sem pisal v več temah - da bo obveščenih več ljudi. se ti ne zdi da je forum (forumi) prav zato!!!
večini pooblaščenih servisov in trgovcem ni mar za nas potem ko že kupimo pri njih novi avtomobil

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe sep 03, 2010 8:20 pm

sandisandi je napisal/-a:nalašč sem pisal v več temah - da bo obveščenih več ljudi. se ti ne zdi da je forum (forumi) prav zato!!!

off:
Opozarjam vas, da v kolikor ste res nalasc pisali v taksnem slogu, boste tudi prekrsili kmalu kaksno pravilo nasega portala (dobronameren nasvet in hkrati pogled na pravilnik) umirite se. Vsakdo je ze takole naletel na probleme in forum je zato da se 1x obvesti o tem ne pa, da se kar prosto po presernu pise se v druge teme ter s tem moti topic. Mislim, da ste dovolj zreli in da boste (glede na dolocene stavke v postu) to tudi razumeli.

Hvala.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe sep 03, 2010 8:27 pm

sandisandi je napisal/-a:plačal sem sledeče:

ključavnico na šoferjevi strani vrat, ključavnico na prtljažniku,zamenjava zadnjih zavornih ploščic (ker se je ena odlepila),struženje zadnjih diskov in sedaj me čaka popravilo menjjalnika.
nalašč sem pisal v več temah - da bo obveščenih več ljudi. se ti ne zdi da je forum (forumi) prav zato!!!

in koliko je avto star? koliko ima km? si kupil novega?

sandisandi
Nov uporabnik

Napisal/-a sandisandi Pe sep 03, 2010 8:29 pm

12/2006
76000km
prvi lastnik - kupljen NOV
večini pooblaščenih servisov in trgovcem ni mar za nas potem ko že kupimo pri njih novi avtomobil
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov