Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 16, 2010 6:49 pm

speedfreak je napisal/-a:sašo, a je tvoja prva beseda bila golf ali audi? :lol:

F I A T
Slika
takega smo meli doma, ko sem na svet privekal - tam davnega leta 1964

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe apr 16, 2010 6:59 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Jz pa golfa nebi kupil samo zato, ker jih toliko ukradejo :twisted:

hahahahahaha :D :D :D :D

men so enega že spizdili,pa sodelaucu so ga tut glih pred kratkim,tok da :lol:

sicer pa,jebeš tak avto,če še za lopove ni dost dobr ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 16, 2010 7:24 pm

el_diablo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Jz pa golfa nebi kupil samo zato, ker jih toliko ukradejo :twisted:

sicer pa,j**eš tak avto,če še za lopove ni dost dobr ;)

A res tuk kradejo al kaj? :) Še en razlog več za nakup Ceed-a! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po apr 19, 2010 4:14 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:sašo, a je tvoja prva beseda bila golf ali audi? :lol:

F I A T
Slika
takega smo meli doma, ko sem na svet privekal - tam davnega leta 1964

:bow :bow

pa pravijo da prvega ne pozabiš nikoli :lol: :lol:

:pivo :pivo
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po apr 19, 2010 6:16 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

sicer pa,j**eš tak avto,če še za lopove ni dost dobr ;)

A res tuk kradejo al kaj? :) Še en razlog več za nakup Ceed-a! :D

Glede na to kakšen je naval Ceed-ov Pro_Ceed-ov bodo še te začeli spi****** :lol:

sasa90
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a sasa90 Če jun 17, 2010 9:23 pm

Tudi sam sem resen kupec Golfa V 105km in 6 prestava (po možnosti). 1.lastnik in okoli 100.000 prevoženih, rad bi tudi našel takšnega, kateri bi imel potrjeno servisno knjigo!
Če kdo ve za kakšnega... Karkoli... Mi lahko piše. Sem pa tako resen kupec, da dam gotovino na roko, če mi bo avto všeč in seveda da ustreza mojim kriterijem. Grem pa vse do 13k.

Če ga kdo ima in bi ga prodal, ali pa ve za koga, me lahko kontaktira. Ker še v temi "kupim" nesmem pisati, sem kar tukaj objavil, upam da nebo nič narobe.

LP

svit
Nov uporabnik

Napisal/-a svit Če jun 17, 2010 10:16 pm

Zdravo,

nekaj me zanima... Ali po čipanju motorja padeš v višji razred pri obveznem zavarovanju avtomobila?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jun 18, 2010 1:05 am

svit je napisal/-a:Zdravo,

nekaj me zanima... Ali po čipanju motorja padeš v višji razred pri obveznem zavarovanju avtomobila?

točno tako je ja. posebaj pa plačaš tudi zavarovanje na povečan navor.. :? oops rofl
zavarovalnica zajema podatke avtomobila od originalnih tovarniških podatkov. glede na to, da tehnični pregledi nimajo in tudi verjetno ne bodo imeli ustreznih merilnih naprav, sem prepričan, da bo še nekaj časa tako in seveda bo za povečanje konje vedel le lastnik ne pa tudi ostali organi.

sasa90
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa90 So jun 19, 2010 6:06 pm

A mi lahko nekdo odgovori:

Če je razlika med Golfom Comfortline in VW Golf GT Sport 1.9 TDI samo v podvozju, opremi (ETS, ASR...itd.) ??

Vem da mogoče za nekatere smešno in čudno vprašanje, vendar našel sem dobrega Sporta in tudi Comfortlinea pa se nemorem odločit. :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jun 20, 2010 3:09 am

sasa90 je napisal/-a:A mi lahko nekdo odgovori:

Če je razlika med Golfom Comfortline in VW Golf GT Sport 1.9 TDI samo v podvozju, opremi (ETS, ASR...itd.) ??

Vem da mogoče za nekatere smešno in čudno vprašanje, vendar našel sem dobrega Sporta in tudi Comfortlinea pa se nemorem odločit. :roll: :roll:

seveda je smešno.. ker golf gt ne obstaja z 1.9tdi motorjem!
med sport in comfortline ti bodo pa poznavalci povedali kakšna je razlika...

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne jun 20, 2010 9:30 am

GT 1.9 tdi ni bilo (vsaj meni ni znano). Sportline je nekoliko nižji, kakšna točno je razlika v opremi pa ne bi vedel. Nekatere kombinacije 1.9tdi in 6 prestav so imele težave z menjalnikom (šel zobnik šeste prestave). Stroški popravila so kar visoki. O tem se je pisalo tudi na tej strani. Sam bi se torej izogibal tej kombinaciji, predvsem v zgodnjih letnikih.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

sasa90
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa90 Ne jun 20, 2010 11:12 am

Jerch_ je napisal/-a:seveda je smešno.. ker golf gt ne obstaja z 1.9tdi motorjem!

Sprašujem za tega

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3848276&show=1

@damek1a

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jun 20, 2010 1:13 pm

sasa90 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:seveda je smešno.. ker golf gt ne obstaja z 1.9tdi motorjem!

Sprašujem za tega

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3848276&show=1
Povem najprej bolj na splošno - tudi meni se zdi, da pravi golf GT nikakor ni imel 1.9 TDI motorja, temveč samo 2.0 TDI (in to 170 KM verzijo, ali pa 1.4 TSI tudi 170 KM).

Tale konkreten je verjetno samo naknadno dobil GT-jevo masko in zadnji odbijač, pod kožo je pa čisto navaden 'civilni' golf V TDI. Poleg tega, mu na pokrovu prtljažnika piše 'TDI' - če bi bil GT, bi pisalo 'GT'...

Tako da tudi vprašanje, če ima zares športno podvozje (v oglasu pač lahko obkljukaš karkoli, hehe).
Dvomim tudi če ima sploh ESP in ETS - pri ročici menjalnika je samo en gomb za izklop sistemov, zanimivo bi bilo videti kaj gor piše (fotka nima dovolj ločljivosti) - če piše 'ASR OFF', potem niti ESPja nima...

SKratka tale konkretni primerek je pomojem samo navaden golf V, 'oblečen' v GTja...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 20, 2010 1:53 pm

Seveda nima nobene veze z GTjem - kot je že predhodnik povedal.

Ima pa paket GT sport - ki je dejansko obstajal in je bil opcija pri ( skoraj ) vseh motorizacijah Golfa ( največ jih je TDI ). Ta paket se je pojavil proti koncu prodaje modela.

sasa90
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa90 Ne jun 20, 2010 2:49 pm

Najlepše hvala za odgovore. :D

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Ne jun 20, 2010 2:54 pm

Torej Golf Sport GT je bil "naslednik" Sportline (nekako faclift tega paketa) in je le paket opreme tako kot comfortline. Golf gt pa je imel le dva motorja 1.4 tsi in 2.0tdi oba z 170km.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 Ne jun 20, 2010 4:36 pm

sonic je napisal/-a:SKratka tale konkretni primerek je pomojem samo navaden golf V, 'oblečen' v GTja...

Ravno obratno, tole je povsem serijski Sport GT, ima športno podvozje znižano za 15mm,takrat nov model platišč Mugello, skratka tako kot sem rekel Sport GT je samo paket opreme ki je tam nekje v drugi polovici leta 2006 (se mi zdi) zamenjal Sportline. Na voljo je biu tudi z vsemi diesel motorji, na maski je sicer pisalo GT, vendar na zadku pa nikoli, ta oznaka zadaj je bila le za dejanskega GT rezervirana, ki je imel tudi za razliko od Sport GT še izpušne cevi podobno kot gti.
Tale primerek ki je zgoraj omenjen je zelo lepo opremljen, vendar predrag.

sasa90
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa90 Ne jun 20, 2010 7:07 pm

4vale6 je napisal/-a:Ravno obratno, tole je povsem serijski Sport GT, ima športno podvozje znižano za 15mm,takrat nov model platišč Mugello, skratka tako kot sem rekel Sport GT je samo paket opreme ki je tam nekje v drugi polovici leta 2006 (se mi zdi) zamenjal Sportline. Na voljo je biu tudi z vsemi diesel motorji, na maski je sicer pisalo GT, vendar na zadku pa nikoli, ta oznaka zadaj je bila le za dejanskega GT rezervirana, ki je imel tudi za razliko od Sport GT še izpušne cevi podobno kot gti.

Hvala tudi tebi za odgovor, tale avto bi na gotovino šel za 13.500€. Kaj pa misliš o tej ceni?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jun 20, 2010 7:35 pm

Aha, hvala uporabniku 4vale6 za razjasnitev glede GT in GT sport (jaz sem čisto spregledal besedo 'sport' pri tem konkretnem avtu oops ...

Verjetno tudi moji zgornji dvomi glede ostalih zadev pri avtu torej niso upravičeni in verjetno vse štima.

sasa90 je napisal/-a: tale avto bi na gotovino šel za 13.500€. Kaj pa misliš o tej ceni?
Jaz mislim da če ima vso našteto opremo in je z avtom vse OK, je to čisto poštena cena in na tvojem mestu ne bi čakal.
(vsaj jaz bi, na mestu prodajalca, steral kupca v PM, če bi mi hotel še nadalje zbijati ceno.. :twisted:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Napisal/-a 4vale6 Ne jun 20, 2010 7:46 pm

@sonic: ni problema, se zgodi!;)

sasa90 je napisal/-a:
4vale6 je napisal/-a:Ravno obratno, tole je povsem serijski Sport GT, ima športno podvozje znižano za 15mm,takrat nov model platišč Mugello, skratka tako kot sem rekel Sport GT je samo paket opreme ki je tam nekje v drugi polovici leta 2006 (se mi zdi) zamenjal Sportline. Na voljo je biu tudi z vsemi diesel motorji, na maski je sicer pisalo GT, vendar na zadku pa nikoli, ta oznaka zadaj je bila le za dejanskega GT rezervirana, ki je imel tudi za razliko od Sport GT še izpušne cevi podobno kot gti.

Hvala tudi tebi za odgovor, tale avto bi na gotovino šel za 13.500€. Kaj pa misliš o tej ceni?

Malenkost!

13.500 bi znalo že bit kr zanimivo(še bolje pa bi bilo če bi ga dobil za tvojo zgornjo mejo, za 13 tisoč;) ) glede na to da je zunanjost tega avtomobila res toliko osvežena, da dejansko ne kupuješ oblike ki izvira iz 2004. Skratka zelo lep avtomobil ki izstopa iz množice običajnih "petic", in bo vrjetno še nekaj časa "zanimiv".

Razlika v opremi v primerjavi z comfortline ni tako velika:
-Razlika je v sedežih, Sport GT ima bolj športne z malo več opore
-Sport GT ima športno podvozje, znižano za cca. 15mm.
-Comfortline ima tempomat serijsko prav tko meglenke (vendar jih ma tudi ta iz linka)
-Comfortline ima odprtino za prevoz daljših predmetov, (za sport GT nisem prepričan če jo ima)
-Sport GT ima 16" platišča, comfortline 15"
-Sport GT ima stranske zaščitne profile (letvice) in kljuke v barvi vozila
-Comfortline ima "žepa" na hrbtnem delu sprednjih sedežev
-Mogoče je še kaka malenkost,malo sem že pozabil,ampak to so glavne stvari

Ko sem jaz kupoval golfa sem bil pred podobno dilemo, na koncu sem uzel Comfortline ker ni bilo nobenga Sport GT za pametno ceno.
Zadnjič spremenil 4vale6, dne Ne jun 20, 2010 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost