Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr apr 14, 2010 2:49 pm

MyWay! je napisal/-a:Raje še šparaj in si vzami kakšen R20, ko se bo pojavil kak malo rabljen. Voham, da ti VW leži. :D

Hja in še vedno mora ''napšarat'' šeenkrat toliko kot misli zdaj zapravit, pa pe nevem če bi blo zadost ...
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr apr 14, 2010 3:41 pm

Matey_ je napisal/-a:
MyWay! je napisal/-a:Raje še šparaj in si vzami kakšen R20, ko se bo pojavil kak malo rabljen. Voham, da ti VW leži. :D

Hja in še vedno mora ''napšarat'' šeenkrat toliko kot misli zdaj zapravit, pa pe nevem če bi blo zadost ...

sem velik vw fan, ampak 35jurjev pa nebi dal za golfa.
peugeota ni šans, sploh pa ne 206, ker večjega sekreta od avtomobila ne vem če sem že kdaj peljal, edino fiat punto mk1 recimo.
megane rs me ne zanima. res da je poceni in sigurno super avto, ampak jz še vedno ne maram renojev :lol: izjemo bi naredil edino pri cliotu rs.
speedster mi sploh ni zanimiv, ker bi rad ta avto potem še kdaj prodal :)
tako da ali clio rs ali mini s. treba bo it oba probat in potem vidt. kateri se bolš pelje čez ovinke, kater ima boljši zvok, in pa kateri ima večji potencial za predelavo, predvsem motorja. clio vem da se neda skoraj nič, glede cooperja se še nisem zanimal kako je s čipanjem, menjavo auspuha pa teh stvari. neki sem enkrat zasledil o nekih manjših jermenicah na kompresorju, samo ne vem kolk je tle kj resnice. aja pa pri miniju mi notranjost ni kj preveč všeč in premalo školjkasti sedeži glede na slike.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr apr 14, 2010 3:45 pm

Slicker je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:

peugeota ni šans, sploh pa ne 206, ker večjega sekreta od avtomobila ne vem če sem že kdaj peljal, edino fiat punto mk1 recimo.
megane rs me ne zanima. res da je poceni in sigurno super avto, ampak jz še vedno ne maram renojev :lol: izjemo bi naredil edino pri cliotu rs.
tako da ali clio rs ali mini s. treba bo it oba probat in potem vidt. kateri se bolš pelje čez ovinke, kater ima boljši zvok, in pa kateri ima večji potencial za predelavo, predvsem motorja. clio vem da se neda skoraj nič, glede cooperja se še nisem zanimal kako je s čipanjem, menjavo auspuha pa teh stvari. neki sem enkrat zasledil o nekih manjših jermenicah na kompresorju, samo ne vem kolk je tle kj resnice. aja pa pri miniju mi notranjost ni kj preveč všeč in premalo školjkasti sedeži glede na slike.

je v sloveniji mini cooper jcw ( čipan v nemčiji ter nekaj predelav na motorju je bilo narejenega), ki proizvede cca. 225hp

;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Sr apr 14, 2010 3:52 pm

samo kolikor jaz spremljam cene jcw skoraj za 1x presega moj budget...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr apr 14, 2010 4:33 pm

Če govorimo o majhnih raketah, bi jaz izbiral med temi:

Mini Cooper S (2005 letnik, xenon, esp, 68k km, 170 konj)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3352792&show=1

Reanult Clio RS (letnik 2007, xenon, esp, 38k km, 200 konj)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3605856&show=1

VW GolfV GTI (2005, xenon, esp, 110k km, 200 konj)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3150618&show=1

Opel Corsa OPC (letnik 2007, xenon, esp, 38k km, 190 konj)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3640162&show=1

Renault Megane RS (letnik 2006, xenon, esp, 48k km, 225 konj) - ta bi bil sicer zadnji v moji izbiri, ker mi je ta model megana skrajno grd že odkar je prišel ven - samo moje mnenje, da ne bo kakšnega krega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3516796&show=1

So pa vsi, razen Cliota na turbine (mini ima kompresor), samo tudi to mislim, da ne bi smel bit kej preveč velik problem, marsikdo te avte fura na 3 km, tako ali tako nobenega avta ne smeš stiskat na 3km relacijo.

V glavnem, razen turbine pri večini, ustrezajo tvojim pogojem

Seveda pa nisem povedal nič novega, kot predhodniki, le parametre sem stisnil v avto.net in izbral tiste, ki so mi bili všeč in ustrezali pogojem

lp
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr apr 14, 2010 4:45 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3680506&show=1

Tale naj bi bil po besedah nekaterih naj bi bil avto res kot nov. Lastnik ga je prodajal za zadnjo ceno 11.500€

Vsekakor jaz glasujem za MINI-ja, tale rumen, če bi bil tehnično brezhiben bi bil pravi cuker ;)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr apr 14, 2010 5:03 pm

Slicker je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:

pomoje mas pri corsi, vecji potencial iz financnega vidika, kot pri teh dveh, kar se tice predelave motorja.. je lahko zelo daily car, poraba tud okoli 8l, ce si nezen, lahko pa tud 10l, ampak nekje realna poraba je 9l! Kar se lege tice, z Conti SportContactom sem letel v ovinke, kot z cugom po tirih.. avto je se v garanciji, ohranjen odlicno (avto se ni NIKOLI tisal mrzel ali vgasal vroc), opreme ima tud nekaj, ozvocenje je max. pri tem avtu, pomoje boljsa izbira, kot Corsa iz zgornjega link.. + dam ti ga za 13k€! (valda, da navijam za svojega!) :D

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr apr 14, 2010 5:16 pm

Ne vem za kaj te je strah turbača, zaradi oddaljenosti službe?

Mini nima več kompresorja, ne vem pa od kdaj naprej so vgrajevali turbine notri.

Težko boš pomoje dobil N/A s tvojimi pogoji. Navor in moč pa veš kje bosta na razpolago.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Sr apr 14, 2010 5:19 pm

@SamoK: če bi zdajle kupoval avto, bi se verjetno slišala ker mi je zanimiv avto. sploh sedeži so :shock: do takrat ko bom jaz kupoval drug avto upam, oz ti želim da tega že prodaš :)
kaj je fora pri minijih da imajo eni na sredini števec, drugi pred volanom? ker števec na sredini bi me takoj odvrnil od nakupa, že če je tam ko more bit, pred volanom punca točno ve kolk se peljeva, nikar da bi ga mel pa na sredini :lol: pol ne rabim takega avta oops

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr apr 14, 2010 5:31 pm

mislim, da imajo vsi miniji stevec na sredini.. pri volanu je samo obartomer in pa digitalni prikaz hitrosti, plus nekaj drugih funkcij (potovalni, temp, ura..)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr apr 14, 2010 5:48 pm

Starejši modeli (torej letniki 2004-2008) katere gledaš, imajo števec za hitrost za volanom ob predpostavki, da ima avto navigacijo. Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3481266&show=1 Tako ekran za navigacijo zasede tisti velik krog na sredini, števec za hitrost pa se pridruži obratomeru. Obstaja pa še tretja različica, ki je v temle avtu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3296352&show=1 (tako mislim imajo cabrioti)

V novejših pa števec za hitrost kljub navigaciji ostane v sredinskem krogu.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 14, 2010 6:36 pm

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 14, 2010 6:59 pm

Ker pač ne želiš povedati svojega favorita ;) naj še jast pristavim svoj lonc.
Podal si zelo eksplicitne kriterije kaj želiš oz. kaj bi imel.
Uporabniki so ti podali veliko vozil ampak res je, da jih je veliko z turbino ali pa so 3.0 bencinci ( kar ni nič narobe ).
Načeloma se moraš odločit približno kaj bi imel, ker malo raketo brez turbine boš težko dobil. Izjema je clio rs, ki pa je tudi moj izbor in predlog.

Je pa res, da bi osebno v tvojem primeru ravnal drugače ampak to je že druga zgodba za kdaj drugič. Veselo odločanje še naprej ti želim.

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr apr 14, 2010 7:07 pm

King1 je napisal/-a:Ker pač ne želiš povedati svojega favorita ;) naj še jast pristavim svoj lonc.
Uporabniki so ti podali veliko vozil ampak res je, da jih je veliko z turbino ali pa so 3.0 bencinci ( kar ni nič narobe ).
Načeloma se moraš odločit približno kaj bi imel, ker malo raketo brez turbine boš težko dobil. Izjema je clio rs, ki pa je tudi moj izbor in predlog.

Je pa res, da bi osebno v tvojem primeru ravnal drugače ampak to je že druga zgodba za kdaj drugič. Veselo odločanje še naprej ti želim.

lp

x2
... kljub temu, da nisem pristaš Cliota RS ... pod takimi pogoji nakupa nebi kaj dosti razmišljal ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 14, 2010 7:28 pm

clio RS

@samo..kje si bil lani ko sem kupoval avto, tole OPC bi takoj imel 8)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 14, 2010 8:31 pm

Osebno se mi ob ponudbi rabljenih glede na performance zdi bolj smiselno megana kot cliota RS-a vzet ampak to je tvoja izbira. OPC je tud zanimiva izbira...

Ti pa polagam na dušo, da probaš coopera S, mogoče(ne vem kako je) nima podvozja tako dovršenega kot clio, je pa res nekaj posebnega za vozit, meni je zlezel pod kožo!

Ta zvok je v živo tako lepo slišat že na prazno, kaj šele med vožnjo, na AC sem samo v nižjo dal, pa so se vsi umikali na desni pas! oops :D

http://www.youtube.com/watch?v=SSmwzME_wxA
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Sr apr 14, 2010 8:46 pm

King1 je napisal/-a:Ker pač ne želiš povedati svojega favorita ;) naj še jast pristavim svoj lonc.

lp

saj sem napisal da sta moja favorita clio rs in pa mini cooper s. clio mi je zelo všeč, ker izgleda precej drugače od običnega. notranjost mi je tudi všeč, ker ni preveč našarjena z miljon knofi ipd. sem se peljal z njim in me s pospeševanji ni preveč prepričal, ampak to odtehta vožnja po ovinkastih cestah in pa zvok nad 5000rpm. moti me da je spodaj precej mrtev, ampak je to pač atmosferc tako da bi to vzel v zakup. moti me recimo tudi precej visoko sedenje, ampak bi se dalo navadt. všeč so mi 4batne brembo bremze, to sicer za sabo potegne tut zimske gume 17" ampak to bi se tut dalo prežvet :) tako da v tem primeru sem, pa nisem. minija še nisem peljal, niti še nisem sedel v njemu. bojim se ga malo ker v naši okolici ni mehanikov ki bi to znali rihtat v primeru da se kaj pokvari, glih na bmw servis ga pa tut nebi vozu. moti me recimo tudi za moje pojme preveč našarjena notranjost, sploh na armaturki je čist preveč knofov po slikah sodeč. pa še problem je ta ker bi mogu bit točno določene barve, ker tile rumeni, črni, zeleni ipd mi niso všeč. more bit svetlo moder z belo streho in po možnosti že belimi feltnami. to bi bla nekak moja razmišlanja. vem da sem picajzel kar se avtov tiče, ampak hoče da mi avto nonstop nudi 100% užitek v vožnji, tako z izgledom, vodljivostjo in nenazadnje tudi zvokom izpuha, ne samo prevoz od točke A do B. bi pa po eni strani rad prešaltal iz vag koncerna na kj druzga, nenazadnje po po štirih vag avtomobilih pasalo tud kj svežega, še ne sprobanega.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr apr 14, 2010 8:57 pm

nisem pristaš renaultov, ampak jaz bi vzel clia RS...lepa oblika, v modri barvi je hudc:),notranjost res ni nekaj posebnga, kar velja isto za minija( razen števcev no!), lega odlična , zvok dokaj hud, performance pa se lahko kosajo z marsikaterim drugim malim športnikom, drugi moj favorit je pa vsekakor corsa opc, velik tuning potencial, lepa notranjost in zunanjost, lega napram cliu malo peša( malo), sicer pa dvomim, da boš avto večino časa vozi na mejah ....
lahko pa kupiš imprezo:)
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Sr apr 14, 2010 9:00 pm

impreza je predraga za moj žep :) glede na to da mi je ibiza s težkim dizlom v nosu čist ok za ovinke, pol je verjetno jasno da pretiravam nikjer.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr apr 14, 2010 9:02 pm

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov