Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če jul 01, 2010 9:33 pm

Pomojem ti je najbolje nekaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3850737&show=1
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jul 01, 2010 9:43 pm

Če človek živi v Nemčiji kjer ima Autobahn, pol maš res užitek si kupit makino s 200 KM+, se zapeljat nanj pa gas do daske in izlet do severnega morja. Ali pa če si kdorkoli, ki vsak dan prevozi 150 KM v eno smer po zadevi, kateri se reče avtocesta (autobahn). Potem ja, avto izkoristiš. Drugače pa, al te po žepu udari poraba če malo pritisneš, večinoma pa se tako vozimo do 70 km na uro po regionalnih cestah, ki so tako polno zabite in stojimo po avtocestah, ker mamo kup cestninskih, del na cesti ipd neumnosti. Za 100 na uro vozit, pa je brezveze metat denar v avto... Edino kar velja, dažji in večji avtomobili so bolj varni - vendar pri omejenih financah, samo o tem tudi ne moreš razmišljat. Nekateri nočejo razumet, da večji in močnejši kot je avto, dražji je praviloma (šlamparijo, serijske napake pustimo na strani) za vdrževanje. Banalen primer: razlika je že med 1.4 TSI s 125 KM pri 1.6 s 102 KM pri vzdrževanju (poraba goriva nima tukaj veze). Lapsus pa je, da se pri nas (naša družina) trenutno v avtomobilu za 3.900 € pripeljemo v istem času iz Celja preko Ljublajne do Novega Mesta kot z avtomobilom za 19.100 €, utrujenost je enaka, v obeh je prijetno hladno, razlika je le v porabi - dober liter manj in stroških, ko je na vrsti servis ter luksuzu vožnje.

In dejansko ne vidim razloga, zakaj bi bil en novi Clio Storia, Aveo bolj pokvarljiv od enega šest let starega avtomobila. Če se poznanimaš kateri od treh modelov, ki pridejo v poštev je najbolj zanimiv in najbolj preverjen, ne vidim razloga, zakaj bi moral avtomobil razpadit po 40.000 km. Jasno, da če boš vžgal prva 6000 rpm, druga 6000 rpm o lej lukna gas do daske, na vsakem križišču šaltanje in speljevanje kot na startu F1 in vsak ovinek s tako hitrostjo da te kr postran nese, pa same kratke vožnje po 1km, ja potem ni čudno, da bo tak avto hudič vzel. Avtomobil, vožen na relacije, četudi je bencinec, pa če ta nima neke serijske napake, šaltan na nekih razumljivih obratih, redno servisiran, bo brez težav zdžal 200-300.000 km, če ne še več.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 01, 2010 10:02 pm

Kael je napisal/-a:

sva za punco, ki se bo dnevno vozila iz Celja v Domažle (150 KM v obe smeri) kupila 7 let starega Peugeota 206 1.4 HDI s 68 KM s 87.000 km za 3.900 €.

OFF............... vendar ni bilo nič z nakupom stanovanja, ampak bo vsakodnevna vožnja ?

Avtorju teme je dokaj težko svetovat in tudi težko je bit pameten, kot stalnica na forumu pa itak vsak favorizira svojo znamko.....in najdejo se še vedno taki, ki bluzijo o skladih.....

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 01, 2010 10:07 pm

Ronin je napisal/-a:Kaj pa ksn Chevrolet Aveo ali Lacetti?

Recimo tegale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3338370&show=1
...ali malo manjše, Getz http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3323265&show=1

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jul 01, 2010 10:20 pm

Kael

Komu se da brat tvoj dolg komentar, spravi naslednjič v par stavkov.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 01, 2010 10:27 pm

tiguan je napisal/-a:Kael

Komu se da brat tvoj dolg komentar, spravi naslednjič v par stavkov.

Jaz sem ga prebral; če bi bilo več takih kot je on, bi se tema zaključila na 2. strani.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če jul 01, 2010 10:37 pm

Meni se da brat, ceprav se ne strinjam z vsem kar napise. Recimo js mislim, da vzrok da pri nas ni smiselno kupovati drazje in mocnejse avtomobile ni v slabi kakovosti in preobremenjenosti cest (to dejstvo sicer priznavam), pac pa v tem, da denarno Slovenci nismo sposobni tak avto odplacati in vzdrzevati, brez da bi kje drugje zacelo denarja zmanjkovati. Standard pac ni tak, krivi pa smo si pravzaprav sami.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 01, 2010 10:38 pm

excalibur
na tem forumu očitno neboš nič pametnega izvedel, ker itak še 3/4 folka tukaj gor, ni niti imela v lasti nov avto, glede nato da ti ponujajo nekateri 8 let stare gare, pa si lepo napisal da misliš imet avto dalje kot 7 let.. idi po salonih , ter si poglej cliote. jaz bi na tvojem mestu vzel cliota za ta denar in res nebi gledal nekih rabljenih avtov. ne more pa niti pod nobenim pogojem primerjat neki 3 leta star avto z novim .

sem se zadnjič peljal v novi kiji ceed in ko sem se vsedo v mojo 7 let staro kanto, sem spet ugotovil, kak je lepo, če imaš nov avto. nič ne ruži, nič ne šklopoče, imaš garancijo tako da si lahko brez skrbi iz dneva v dan.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Če jul 01, 2010 10:46 pm

Avtorju teme bi tako kot so že nekateri ostali, predlagal nakup rabljenega avtomobila v vrednosti do 4-5 tisoč evrov. Naj kupi manjši avto, pri teh kilometrih letno obvezno dizla, neglede na to ali so mu všeč bencinarji ali dizli. Privarčeval bo zelo veliko denarja.

Pred dvemi leti sem kupoval rabljenega majhnega dizla do 6000€ in zmagal je, kakopak, peugeot 206 1.4 HDI. Kupil sem 6 let starega. Troši malo, če voziš po avtocesti recimo okoli 110 km/h je poraba nekaj nad 4l/100km, pri 130 km/h en liter višja.

Kupil sem avtomobil od prve lastnice, fizične osebe, s preverljivo zgodovino (servisna knjiga) in z malo kilometri - takrat jih je imel niti 70.000. Danes jih ima skoraj 100.000 km. V dveh letih kar si ga lastim sem opravil dva redna servisa: prvega sem (pre)plačal 200€, drugega zgolj 140€. Naslednjič bo šlo še ceneje, saj bom kupil dele in jih pripeljal sam.

V času, kar si ga lastim sem imel vsega dve okvari, pa še ti poceni:
- števec je bilo potrebno menjati
- zadnji lonec (potrošni material)

Skratka, poglej za kakšnim peugeotom 206 1.4 HDI, VW polotom/seat ibizo/škodo fabio 1.9 SDI oz. 1.4 TDI, renault cliotom 1.5 DCI (izjemno majhna poraba goriva), opel corso/fiat puntom 1.3 dizel ter podobnim konkurentom.

Obvezno glej avte:
- od prvega lastnika, ki je fiz. oseba
- s preverljivo preteklostjo

Na koncu izberi tistega, ki ti je najbolj všeč.

Še nekaj primerov:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3907513&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3835408&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3905684&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3859238&show=1

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 01, 2010 11:21 pm

nejc1 je napisal/-a:
Mogoče tudi Tata Indigo SW=8400EUR

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3646896&show=1

Do danes sem bil preprican da so Hyundai Accenti in podobne gare avti z najgrso notranjosto, potem pa je prisel tale... :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jul 02, 2010 6:21 am

Še vedno nočete razumet, da išče nov avto?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jul 02, 2010 7:48 am

Še enkrat: naj se sliši še tako čudno, najracionalnejši nakup bo nakup novega vozila, glede na to, da ga boš uporabljal vrsto let. Novi modeli praviloma nudijo dobre garancijske pogoje, modeli najnižjega avtomobilskega razreda pa praviloma niso predragi za vzdrževanje. Iskanje malo rabljenega avtomobila (1-3 leta) v tem razredu pa je nonsense, ker jim cena procentualno pade premalo, da bi lahko govorili o smotrnem nakupu. Kasko pri vsakomesečnem delanju 3000 kilometrov pa sploh ne sme biti več stvar diskutabla.

Predlagal bi nakup kakšne Fabie 1.2 v akcijski ceni - ima 5 vrat, klimo, ABS ter 4 letno garancijo. Servisi so ugodni, vzdrževanje bo tako poceni. Ubija jo samo oblika (subjektivna ocena) :evil: Gledal bi še kakšnega akcijskega Hyundaja I20 s 5 vrati. Če se ne motim, ima 5 let garancije. Pridobi vse izračune financiranj pri trgovcu (naj ti naredi izračuna za kredit ter leasing), glej na dodatne ugodnosti (popust pri zavarovanju), potem pridobi še konkurenčno ponudbo za namenski kredit pri svoji banki - če imaš možnost, se pogajaj za boljše pogoje.
Kljub vsemu na koncu še enkrat preračunaj vse stroške - mesečni obrok, kasko+obvezno zavarovanje, zimske gume, ipd... Da ne boš sklepal kompromisov pri vsakodnevnih življenskih stroških!

Komentarji pa naj bodo zaželeni od lastnikov, ki so si lastili rabljeno in novo vozilo. Verjamem, da bi 95% uporabnikov na tem forumu, ki si lastijo rabljeno vozilo, ob primerni finančni injekciji iskalo novo vozilo. Se motim?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe jul 02, 2010 8:17 am

Courage™ je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:

Hyundai Accenti in podobne gare avti z najgrso notranjosto... :)

Ravno zaradi takega komentarja se ponavadi temo zelo zasmeti in gre v kreg. Kdaj se boste navadl, da se tega ne piše. Vsak svojo znamko hvali, mi je pa žal, da Hyundaia tako na slabem pa, čeprav je avto dober in lahko veliko boljši, kot kakšen Evropski avto.
To so tudi meni vsi govorili, ne kupovat Hyundaia, ampak sem ga vseeno kupil in sedaj mi sploh ni žal glede na ceno, starost...

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe jul 02, 2010 10:12 am

Če si zadovoljen z malimi avtomobili vprašaj pri Kii ali je še možno dobiti 2000EUR popusta za model picanto. Če bi lahko dobil ta popust bi bila cena 6390EUR. :lol:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 02, 2010 11:13 am

Kažete mu pet let stare avte za 5 jurjov. Za 7 ma pa novo Pandico.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jul 02, 2010 12:09 pm

CHAN je napisal/-a:Komentarji pa naj bodo zaželeni od lastnikov, ki so si lastili rabljeno in novo vozilo. Verjamem, da bi 95% uporabnikov na tem forumu, ki si lastijo rabljeno vozilo, ob primerni finančni injekciji iskalo novo vozilo. Se motim?

Evo mene. Opel Astra Classic karavan 1.6 16v letnik 2001, kupljena nova za bivših 2,4mio SIT, na kredit na 7 let. NAPAKA. Avto je en drek, slabo in neudobno se vozi, motor pri 90k km že zdihuje in pije olje, menjalnik bo verjetno tudi kmalu hin, podvozje dokaj fuč, rja jo bo požrla itd. Je pa praktična...edina prednost. Žal sem bil v času nakupa še nepriseben mulo, ki ni imel besede pri odločanju. :lol: PS: Redno servisirana. 2 leta po nakupu pozimi delala po 3 cilindrih, peljana na profesionalno pucanje motorja. Zdaj se to dogaja tudi poleti (kar sicer nevem če ima veze, ampak vseeno). Vožena ni dinamično, pa tudi mori se jo ne. Vsaketoliko sveti lučka za okvaro na motorju.

Na drugi strani Seat Toledo l.99, torej 2 leta starejši, 1.6 8v, kupljen pred dvema letoma kot skoraj 10 let star rabljen avto za ~3k€. Malce več opreme, starejši motor, pije sicer pol litra več, ampak ne pije olja in potegne tam-tam. Avto se pelje 3x bolje, je bolj udoben, občutek v notranjosti in ergonomija so svetlobna leta pred Astro, po občutku pa kot da je 5 let mlajši, ne pa 2 leta starejši. Aja, ima tudi skoraj enkrat več kilometrov. Redni stroški vzdrževanja so tam tam z Astro. Izredni bodo kmalu v obliki novih gumic za zadnje vzmeti. Pri Astri pa samo čakam, kdaj bo razpadla.

Pa Opel le ni neka "leva" znamka...
Moj point je to, da nov avto ni nujno boljši/smotrnejši nakup. Če ne drugega, prideš s popravili rabljenega na nulo v primerjavi z novim, ampak se voziš boljše in lepše, kar je PREDNOST, če so stroški isti, ane?

Res pa je, da kakorkoli pogledaš in obrneš, je avto slaba investicija in nujno zlo za večino ljudi, ki jim avto pač predstavlja le prevozno sredstvo iz točke A do B. Za nekatere pa je hkrati tudi zelo drag hobi, oz. če ne drugega uživajo v vožnji in zato preferirajo avte, ki niso "j***a"-sem spadam tudi jaz. :lol: Finančna injekcija bi rabla bit zelo visoka, da bi jaz osebno kupil nov avto. Plače še nimam, a tudi če bi jo imel, bi razmišljal isto, razen če bi bla res visoka in sigurna hkrati.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jul 02, 2010 3:55 pm

eni se nikakor ne morejo navadit primerjat, ki spadajo v isti razred...

moj glas gre novemu Cliotu ali nekaj njemu podobnega.
litr bencina, litr olja ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jul 02, 2010 5:23 pm

Jerch_ je napisal/-a:glede na kilometre mu svetujte dizle..
glede na to, da je zadovoljen s 60konji mu svetujte pod 90km (registracija)
glede na stroške naj bo avto čimbolj enostaven, po mojem mnenju brez turbine
glede na preverjenost modelov je pametno, da je avto že dlje v proizvodnji torej spadajo sem razne starejši modeli toda novi avti ala storia, p206..
glede na velikost bi prišli v poštev tudi novejši modeli a rabljeni kot so polo sdi, fabia, clio s kakšnim preverjenim agregatom..

na tvojem mestu bi gledal najprej na to, da bi avtu popolnoma zaupal in me v nobenem primeru nebi mogel presenetiti z izrednimi stroški. potem bi gledal seveda na ceno in na koncu na letnik. oblika, udobje, oprema je zadnja stvar na katero bi pomislil.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3541064&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3907486&show=1

če si pa res revež boš pa tega kupil od 1. lastnice.. in vozil pa tankal
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3843904&show=1

Ker sem si takega polota, kot je na zadnjem linku lastil ti lahko povem da raje uzam alfo 166 3,0 bencinar, boš ceneje skozi prišel, ta avto je bil luknja brez dna z zmoglivostmi slabšega kolesa in porabo 7 litrov :shock: ..katastrofa od avta v glavnem.

Druga pripomba, bejž stran od aveota, slabšega avta še nisem vozil pa sem že marsikatero jajco vozu oops , raje storio al kaj podobnega, osebno bi ti priporočal I20, ker je dovolj varen varčen in zanesljiv, ali pa fabio, od novih seveda.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So jul 03, 2010 3:28 am

tiguan je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:

Hyundai Accenti in podobne gare avti z najgrso notranjosto... :)

Ravno zaradi takega komentarja se ponavadi temo zelo zasmeti in gre v kreg. Kdaj se boste navadl, da se tega ne piše. Vsak svojo znamko hvali, mi je pa žal, da Hyundaia tako na slabem pa, čeprav je avto dober in lahko veliko boljši, kot kakšen Evropski avto.
To so tudi meni vsi govorili, ne kupovat Hyundaia, ampak sem ga vseeno kupil in sedaj mi sploh ni žal glede na ceno, starost...

No, fajn za tebe.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So jul 03, 2010 10:07 am

Kael je napisal/-a:Če človek živi v Nemčiji kjer ima Autobahn, pol maš res užitek si kupit makino s 200 KM+, se zapeljat nanj pa gas do daske in izlet do severnega morja. Ali pa če si kdorkoli, ki vsak dan prevozi 150 KM v eno smer po zadevi, kateri se reče avtocesta (autobahn). Potem ja, avto izkoristiš. Drugače pa, al te po žepu udari poraba če malo pritisneš, večinoma pa se tako vozimo do 70 km na uro po regionalnih cestah, ki so tako polno zabite in stojimo po avtocestah, ker mamo kup cestninskih, del na cesti ipd neumnosti. Za 100 na uro vozit, pa je brezveze metat denar v avto... Edino kar velja, dažji in večji avtomobili so bolj varni - vendar pri omejenih financah, samo o tem tudi ne moreš razmišljat. Nekateri nočejo razumet, da večji in močnejši kot je avto, dražji je praviloma (šlamparijo, serijske napake pustimo na strani) za vdrževanje. Banalen primer: razlika je že med 1.4 TSI s 125 KM pri 1.6 s 102 KM pri vzdrževanju (poraba goriva nima tukaj veze). Lapsus pa je, da se pri nas (naša družina) trenutno v avtomobilu za 3.900 € pripeljemo v istem času iz Celja preko Ljublajne do Novega Mesta kot z avtomobilom za 19.100 €, utrujenost je enaka, v obeh je prijetno hladno, razlika je le v porabi - dober liter manj in stroških, ko je na vrsti servis ter luksuzu vožnje.

In dejansko ne vidim razloga, zakaj bi bil en novi Clio Storia, Aveo bolj pokvarljiv od enega šest let starega avtomobila. Če se poznanimaš kateri od treh modelov, ki pridejo v poštev je najbolj zanimiv in najbolj preverjen, ne vidim razloga, zakaj bi moral avtomobil razpadit po 40.000 km. Jasno, da če boš vžgal prva 6000 rpm, druga 6000 rpm o lej lukna gas do daske, na vsakem križišču šaltanje in speljevanje kot na startu F1 in vsak ovinek s tako hitrostjo da te kr postran nese, pa same kratke vožnje po 1km, ja potem ni čudno, da bo tak avto hudič vzel. Avtomobil, vožen na relacije, četudi je bencinec, pa če ta nima neke serijske napake, šaltan na nekih razumljivih obratih, redno servisiran, bo brez težav zdžal 200-300.000 km, če ne še več.

Lej ne razumem zakaj močni avti vedno potegnejo prvo asociacijo na avtoceste in neko norenje pri 200km/h+ .Lahko ti povem,da jst nimam 200KM avta zgolj za na avtocesto,ker tam tko lahko že skoro vsak povprečni avto doseže in preseže 200km/h.Uživanje se začne pri kakšnih prelazih in ovinkih,kjer se kavni mlinčki matrajo pa ob klimi komaj vlečejo familijo na vrh prelaza (primer Vršič) medtem ko imamo lastniki bistveno manj obremenjen motor in mogoče celo manjšo porabo.Sej pa ne pametuj a tut 200KM avti ob nepriganjanju in normalni vožnji niso astronomski požeruhi.Za primer CTR se ob normalni vožnji zadovolji z 8 litri bencina,kaki Clio pa recimo z 5-6l ob klimi..
Nevem nekateri,ki imajo/imate kavne mlinčke venomer naprej mečete porabo in servise in podobno a venomer pozabljate,da je vožnja lahko tudi uživanje in ne nujno zlo...
Potem pa lahko gledamo lastnike krip in kavnih mlinčkov kako se slinijo ko mimo pripelje kakšen Porsche al pa kakšna micka in podobno...
Ne rečem Kael,da si ti tak a vseeno nekateri pol zgubijo čeljust ko pride mimo kakšna mrcina.Ok vem,da imajo drugi druge prioritete in,da je avto zgolj prevozno sredstvo a eni imajo avto pač za uživanje in prav je tako tko,da ne posplošuj in ne govori,da ne razumeš zakaj morajo imeti eni 200KM ali več pod havbo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov