Naj še jaz dodam svoje preden se tema spet zaklene
Novega Golfa 1.2 TSI imam dober mesec in sem z porabo, zmogljivostmi, pa tudi nasplošno z avtomobilom, zelo zadovoljen.
Kar se tiče zmogljivosti je v primerjavi z mojim prejšnjim Golfom IV (1.6, 74kw) dosti bolj zmogljiv, elastičen, odziven in varčen. Naprimer v Elblov klanec, (Štajerci veste kje je to) se v šesti prestavi in nastavljenim tempomatom na 90 km/h, (obrati so na 1900) peljem brez težav.
Povprečje porabe sedaj, po prevoženih 2000 km, pa znaša 6,3 l/100km. Prvih 1000 km sem ga zaradi vtekanja bolj šparal, sedaj pa, ko je le priložnost ga malo bolj pritisnem, da motor malo zadiha

. Večinoma se vozim po mestu in vsak dan kuća-poso 5 km daleč. Izven mestne vožnje pa je bolj malo. Btw... ženi je enkrat uspelo dnevno porabo spraviti na 5,3l/100km, pri cijazanju po mestu pa je dnevna poraba lahko tudi do 8,5l/100km, vendar dnevna poraba ni merodajna.
Kot je že Tristan omenil je siljejnje v obrate pri pospeševanju, pri tem motorju nepotrebno in tudi neučinkovito. Bolje je pri nekje pri 3500 do 4000 obratih prestaviti eno prestavo višje in je več haska od tega. Imaš pa 130 km/h v hipu noter, da se niti ne zavedaš.
Aja,.. pa če primerjam porabo z prejšnjim Golfom, je poraba ob približno istem režimu vožnje, pri novem Golfu za 2l/100km nižja.