Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zijan
Nov uporabnik

Re: tema o tsi motorjih

Napisal/-a zijan To dec 07, 2010 2:09 pm

ban je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Dober si, sam v Leonu 1.6 (5000 prevoženih KM ko sem ga mel na testu) pod 7.8 litra nisem prišel.

No jst sem prišel na min 6.3, AC do Splita in potem regionalka do hvara in po hvaru. Povprečje v 40kkm pa imam 8.1, če se jajcam v kakšnih kolonah pa tud 9.

Golf V, 1.6, 60.000 km, povprečje 7.2, AC povprečna hitrost okoli 140 km/h. Vsak delovni dan v Lj in nazaj (60km), avtocesta. Po regionalnih cestah povprečje cca 6l brez problemov. Res je, da ne dirkam in ponavadi prestavljam med 3000 in 4000 obratov. Naslednji bo verjetno TSI razen če ne bo denar za 2.0 TDI :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 07, 2010 3:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
PetS je napisal/-a:Pri Opel Astri 1,4 T (103 kW) mi pri zelooo umirjeni vožnji (po omejitvah) po regionalni cesti poraba ne pade pod 7,3l. V primeru normalne vožnje je poraba cca 8l/100 km s priganjenjem se brez problema dvigne na 12l s tem, da je po testih na netu cca 0,5 l nižja kot pri VW Golf 1,4 (122 KM).

Saj zaenkrat se mi zdi, da sta multair in TSI po porabi in navoru še vedno kak korak pred (turbo) konkurenco(TCE, Opel). Je še kdo tako (ali bolj) prepričljiv, pa sem spregledal?

x2

Za Opla sem 100%, da nima direktnega vbrizga, za TCE pa nevem, ker me Renfaulti ne zanimajo dosti :-P

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To dec 07, 2010 3:59 pm

Na splošno imata VAG in Fiat v tem trenutku ene bolšjih malo litražnih turbov, družbo jima dela še 1.6 Turbo od PSA/BMW. Pri Fiatu ni zgolj Multiair 1.4 in 0.9, tudi 1.75 TBi ima konkreten navor in prožnost (320 Nm pri 1400 obraith oz. nekaj takega), čeprav ni Multiair.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy To dec 07, 2010 4:34 pm

Naj še jaz dodam svoje preden se tema spet zaklene :D

Novega Golfa 1.2 TSI imam dober mesec in sem z porabo, zmogljivostmi, pa tudi nasplošno z avtomobilom, zelo zadovoljen.
Kar se tiče zmogljivosti je v primerjavi z mojim prejšnjim Golfom IV (1.6, 74kw) dosti bolj zmogljiv, elastičen, odziven in varčen. Naprimer v Elblov klanec, (Štajerci veste kje je to) se v šesti prestavi in nastavljenim tempomatom na 90 km/h, (obrati so na 1900) peljem brez težav.

Povprečje porabe sedaj, po prevoženih 2000 km, pa znaša 6,3 l/100km. Prvih 1000 km sem ga zaradi vtekanja bolj šparal, sedaj pa, ko je le priložnost ga malo bolj pritisnem, da motor malo zadiha :D. Večinoma se vozim po mestu in vsak dan kuća-poso 5 km daleč. Izven mestne vožnje pa je bolj malo. Btw... ženi je enkrat uspelo dnevno porabo spraviti na 5,3l/100km, pri cijazanju po mestu pa je dnevna poraba lahko tudi do 8,5l/100km, vendar dnevna poraba ni merodajna.

Kot je že Tristan omenil je siljejnje v obrate pri pospeševanju, pri tem motorju nepotrebno in tudi neučinkovito. Bolje je pri nekje pri 3500 do 4000 obratih prestaviti eno prestavo višje in je več haska od tega. Imaš pa 130 km/h v hipu noter, da se niti ne zavedaš.

Aja,.. pa če primerjam porabo z prejšnjim Golfom, je poraba ob približno istem režimu vožnje, pri novem Golfu za 2l/100km nižja.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To dec 07, 2010 5:02 pm

nisem jaz neki objavil v tej temi? :shock:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 07, 2010 5:10 pm

zijan je napisal/-a:Golf V, 1.6, 60.000 km, povprečje 7.2, AC povprečna hitrost okoli 140 km/h.

:roll: :roll: :roll: sploh veš, kaj je povprečna hitrost :?: :?: :?: ne sedaj mislit, če si ga na relaciji 60km pritisnil na 140 za 2-3 kilometra in sedaj je to že povprečna hitrost..............................pri povprečni hitrosti 140 s tem motorjem je krepko čez 10 porabe....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 07, 2010 6:18 pm

lizard je napisal/-a:Na splošno imata VAG in Fiat v tem trenutku ene bolšjih malo litražnih turbov, družbo jima dela še 1.6 Turbo od PSA/BMW. Pri Fiatu ni zgolj Multiair 1.4 in 0.9, tudi 1.75 TBi ima konkreten navor in prožnost (320 Nm pri 1400 obraith oz. nekaj takega), čeprav ni Multiair.

Ja na tega PSA-jevega sem pomislil, ampak niti ne vem kako je kaj s porabo. Za TBi sem pa mislil, da je vse Multiair, kot pri VAG-u TSI, sem pa definitivno imel v mislih tudi 1.75.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 07, 2010 6:21 pm

sašo5 je napisal/-a:
zijan je napisal/-a:Golf V, 1.6, 60.000 km, povprečje 7.2, AC povprečna hitrost okoli 140 km/h.

:roll: :roll: :roll: sploh veš, kaj je povprečna hitrost :?: :?: :?: ne sedaj mislit, če si ga na relaciji 60km pritisnil na 140 za 2-3 kilometra in sedaj je to že povprečna hitrost..............................pri povprečni hitrosti 140 s tem motorjem je krepko čez 10 porabe....

NM-KK kjer je bolj kot ne ravnina imam z svojim golfičem pri konstantnih 140 po števcu porabo malo pod 8.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To dec 07, 2010 6:31 pm

ban je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

NM-KK kjer je bolj kot ne ravnina imam z svojim golfičem pri konstantnih 140 po števcu porabo malo pod 8.

jao kake mate.. pa sej nisem doktor statistike, ampak ti povem da če se pelješ po AC in pri 100km poti samo 5x zabremzaš na 90km/h ko imajo kamioni ali romunski kombiji konjske dirke ter greš vsaj čez eno cestninsko postajo, če ne 2 (v SLO ni kosa AC brez tega), pa še mimo kakšnega stacionarnega radarja, kjer se usereš in voziš realno 120km/h, potem moraš voziti vedno kadar lahko 190km/h (ali po števcu 200!), da bi imel povprečje 140km/h!!

to, da se s segretim motorjem pripeljete na AC in ko že dosežete 140 km/h, kresnete tempomat, potem pa veselo stisnete reset BC 1, in se po par kilometrih, ko vas nihče ne moti pri tem dejanju veselite izjemno nizke porabe je smešno.

PS: napumpajte še gume na 3.5 bara, vržite zadnje sedeže ven in sklopite ogledala, pa bomo potem primerjali rezultate :D
PS2: zijan ti navajaš trenutno porabo pri 140km/h. in le to je nemogoče primerjati, ker lahko veter&rahel naklon&dež&temperatura in še kaj zelo spremenijo podatke a mi jih ne občutimo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 07, 2010 6:35 pm

Pri konstantnih že, povprečna hitrost pa verjetno veš, kaj pomeni in kako nizka je, če imaš potovalni računalnik. Povprečna je ponavadi precej nižja, kot si predstavljamo in za takšno povprečno v povprečnih pogojih na slovenski avtocesti bi moral večkrat pospešit na krepko čez 140, potem gre pa poraba že precej gor. Sicer malenkost banalno prerekanje, ima pa sašo5 prav.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 07, 2010 7:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pri konstantnih že, povprečna hitrost pa verjetno veš, kaj pomeni in kako nizka je, če imaš potovalni računalnik. Povprečna je ponavadi precej nižja, kot si predstavljamo in za takšno povprečno v povprečnih pogojih na slovenski avtocesti bi moral večkrat pospešit na krepko čez 140, potem gre pa poraba že precej gor. Sicer malenkost banalno prerekanje, ima pa sašo5 prav.

No jaz sem pri bivši astri pri POVPREČNI ( Ja povprečni ) hitrosti nekja čez 130km/h mel porabo okol 7 litrov...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 07, 2010 7:45 pm

Hren je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

U primerjavi s 90 konsjki tdi je pol tsi dosti bolj logična izbira, ker imata praktično isto porabo. Najnižnja, ki sem jo za zdaj s tsi-jem dosegel je bila pod 4 litre, ampak to je na relacijo voznja s prometom.

Hja, je pa za moje pojme precej bolj prijeten za lagodno vožnjo.

Naj še opredelim, kaj je zame normalna vožnja: vožnja večinoma po mestu in AC(moja pretežna vožnja), pa prestavljam ne ravno pri 1700 obr/min :mrgreen: Pri normalni vožnji pospešujem precej hitro in prestavljam pri cca 2500-3200 obr/min. Dinamična vožnja je zame zelo hitro pospeševanje, prestavljanje pa nad 3000 obr/min. Pri bencinarju se vse premakne za tisočaka naprej - pri TSI-ju morda nekoliko manj.

To je zame normalna vožnja BTW, dinamika se začne pri blokadi :mrgreen:

pa še tole, ali je res da ima polo tsi BLOKADO pri 190km/h..če je res...kako se jo da odstranit?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To dec 07, 2010 8:00 pm

Da vam dam kost za glodat, ko se glih od malih turbačev zgovarjate. Z mojim 1.4 tjetom imam odkar sem ga nabavil povprečno porabo 6,5L/100km. Moja vožnja predstavlja vsakodnevno po AC in regionalkah (50%) ter jajcanje po mestu + iskanje parkirišč v središču mesta (50%). Tole je biu pa zadnjič nedeljski izlet z umirjeno vožnjo brez izživljanja:
Slika
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

sandi33
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sandi33 To dec 07, 2010 9:02 pm

Se v celoti strinjam s TRISTANOM - dejstvo je, da je potrebno primerjati porabo 1.2 tsi motorja z 1.6 tdi motorjem pri nomralni vožnji, pri čemer je poraba 1.2 tsi cca. dobrega pol litra večja. To pa ob upoštevanju številnih prednosti (boljši pospeški, višja končna hitrost, večji navor v nižji obratih, tišja in udobnejša vožnja) nedvomno pomeni, da je najbolj racionalna in ekonomična izbira 1.2 tsi napram 1.6 tdi. Se pa strinjam, da sta omenjena motorja primerna za vozila do ranga polo, ker potem je pa potrebno delati primerjavp med 1.4 tsi in 2.0 tdi, kjer pa tsi motor spet porabi cca. liter več, kar je ob prej naštetih prednostih zanemerljivo.

se pa kar malce nasmiham, ko nekateri modrujejo, češ da je poraba pri tsi motorju ob močnem priganjanju bistveno višja....takim sporočam le to, da sodobnih TSI motorjev več ni potrebno (oz sploh ni zaželjeno) vrteti čez 3.000 obratov (razen pri doseganju končne hitrosti), saj ponudijo ves svoj navor že pri nizkih vrtljajih. Kdor pa želi imeti napol dirkalni avto, pa tako in tako ne bo kupil 1.2 tsi motorja, ampak 1.4 tsi s 180 km ali 2.0 tsi s 211 km...pa še to...te nadobudneže bi rad videl, koliko % vožnje vozijo na polno, saj če je ta procent visok,verjetno imajo že več kot 18 točk :)

Pa še nekaj...zasledil sem, da nekdo omenja, češ da je 1.2 tsi mrtev na AC med pospeševanja napram 1.6 tdi....to me znova nasmeje, saj ima ravno tsi motor bistveno boljše vmesne pospeške tudi pri AC hitrostih od 1.6 tdi.

Moj glas je absolutno za tsi (tedensko vozim tako 1.2 tsi kot 1.9 PD TDI), večkrat pa sem poskusil 1.6 tdi, ki pa ga sploh ne bi želel imeti zaradi lenobnosti do 2.000 vrtljajev in bistveno večjih stroškov vzdrževanja (več motornega olja, dražje motorno olje, več gibljivih delov v motorju, dražja cestnina, filter sajastih delcev, dražja turbina, ipd).
Velika vrednost rabljenih vozil VW ni naključje - je edini parameter, ki kaže kvaliteto posameznega vozila!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 07, 2010 9:11 pm

sandi33 je napisal/-a:Se v celoti strinjam s TRISTANOM - dejstvo je, da je potrebno primerjati porabo 1.2 tsi motorja z 1.6 tdi motorjem pri nomralni vožnji, pri čemer je poraba 1.2 tsi cca. dobrega pol litra večja. To pa ob upoštevanju številnih prednosti (boljši pospeški, višja končna hitrost, večji navor v nižji obratih, tišja in udobnejša vožnja) nedvomno pomeni, da je najbolj racionalna in ekonomična izbira 1.2 tsi napram 1.6 tdi. Se pa strinjam, da sta omenjena motorja primerna za vozila do ranga polo, ker potem je pa potrebno delati primerjavp med 1.4 tsi in 2.0 tdi, kjer pa tsi motor spet porabi cca. liter več, kar je ob prej naštetih prednostih zanemerljivo.

se pa kar malce nasmiham, ko nekateri modrujejo, češ da je poraba pri tsi motorju ob močnem priganjanju bistveno višja....takim sporočam le to, da sodobnih TSI motorjev več ni potrebno (oz sploh ni zaželjeno) vrteti čez 3.000 obratov (razen pri doseganju končne hitrosti), saj ponudijo ves svoj navor že pri nizkih vrtljajih. Kdor pa želi imeti napol dirkalni avto, pa tako in tako ne bo kupil 1.2 tsi motorja, ampak 1.4 tsi s 180 km ali 2.0 tsi s 211 km...pa še to...te nadobudneže bi rad videl, koliko % vožnje vozijo na polno, saj če je ta procent visok,verjetno imajo že več kot 18 točk :)

Pa še nekaj...zasledil sem, da nekdo omenja, češ da je 1.2 tsi mrtev na AC med pospeševanja napram 1.6 tdi....to me znova nasmeje, saj ima ravno tsi motor bistveno boljše vmesne pospeške tudi pri AC hitrostih od 1.6 tdi.

Moj glas je absolutno za tsi (tedensko vozim tako 1.2 tsi kot 1.9 PD TDI), večkrat pa sem poskusil 1.6 tdi, ki pa ga sploh ne bi želel imeti zaradi lenobnosti do 2.000 vrtljajev in bistveno večjih stroškov vzdrževanja (več motornega olja, dražje motorno olje, več gibljivih delov v motorju, dražja cestnina, filter sajastih delcev, dražja turbina, ipd).

Najboljš je kr multiair al pa multijet kupit ne pa ta VW :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 07, 2010 9:25 pm

sandi33 je napisal/-a:Se v celoti strinjam s TRISTANOM - dejstvo je, da je potrebno primerjati porabo 1.2 tsi motorja z 1.6 tdi motorjem pri nomralni vožnji, pri čemer je poraba 1.2 tsi cca. dobrega pol litra večja. To pa ob upoštevanju številnih prednosti (boljši pospeški, višja končna hitrost, večji navor v nižji obratih, tišja in udobnejša vožnja) nedvomno pomeni, da je najbolj racionalna in ekonomična izbira 1.2 tsi napram 1.6 tdi. Se pa strinjam, da sta omenjena motorja primerna za vozila do ranga polo, ker potem je pa potrebno delati primerjavp med 1.4 tsi in 2.0 tdi, kjer pa tsi motor spet porabi cca. liter več, kar je ob prej naštetih prednostih zanemerljivo.

Ne vem, kaj si ti sploh razmišljal (verjetno sploh nisi?), da si šel to sranje nabavit, če obstaja tako poceni in zmogljiva konkurenca! :D
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 07, 2010 9:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Ne vem, kaj si ti sploh razmišljal (verjetno sploh nisi?), da si šel to sranje nabavit, če obstaja tako poceni in zmogljiva konkurenca! :D

mam mazohistična nagnjenja :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 07, 2010 9:34 pm

Še en teden počaki, pa se boš še v kmetijstvo vrgel! :D
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To dec 07, 2010 9:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Še en teden počaki, pa se boš še v kmetijstvo vrgel! :D

:rofl :rofl :rofl :ppppp

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To dec 07, 2010 10:12 pm

Ejte,za Tsije vem(mislim da) da uporabljajo 5w-30 0lje, kaj pa 1.6tdicr,eni pravijo da je neko full drago,je res,koliko in kakšno je?
lp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov