Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 08, 2010 11:35 am

grizli, preveč jamraš..

foter se vozo včasih dnevno AC Maribor - GRAZ 10 let v seat cordobi 1.4 CLX (letnik 96), še celo brez klime. pa se ni jokcal.

pa se jih je vozlo zadnja leta 5 komadov v tem avtu, pa ni blo problemov. dan danes ste nekateri konkretno razvajeni.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Ne avg 08, 2010 11:52 am

grizli je napisal/-a:Za 120 km po AC na dan bi ti jaz iskreno priporočil vsaj za številko večji avto kot je clio, pa četudi to pomeni, da bi morala kupiti nekaj rabljenega. Recimo kake 2 do 3 leta star dizel z vsaj 90,100 KM in po možnosti s tempomatom. Bo vožnja precej bolj udobna in manj utrujajoča.

Če pa že na vsak način mora biti clio pa absolutno dizel. Pod pogojem, da ima štiriletno garancijo :lol:

Aja, pa kdor ti za avtocesto predlaga 55 konjsko Pando... no, raje ne bom nadaljeval..., recimo, da se je samo hecal ;)

Praviš da panda ne gre po ravnini 110,120km/h? Če nisi mogoče opazu, ona ne išče super sportaša, ki bi do 100km/h rabu 5sekund. Za nezahtevno uporabo bi bil čis ok.
Mater vam gre vse v nos, al pa sm teb mogoče.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne avg 08, 2010 11:58 am

portos, še enkrat, saj se hecamo, ane?

patrik, časi se spreminjajo... 10 let nazaj sem se tudi jaz vozil na fax po 110km/dan s katrco in nisem nič jamral ;)

Sicer sem pa samo predlagal alternativo v okviru njenega budgeta, ne pa da naj si kupita nek premium avto. Zakaj bi se vozil v cliu za 9k €, če pa se lahko prevažaš tudi v nečem udobnejšim za isto vsoto. Tako je vsaj moje mnenje.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Ne avg 08, 2010 12:01 pm

Če prav razumem, si nastavila razliko 1,5l pri porabi. Za moje pojme malce preveč optimistično glede porabe dizla. Pri majhnih avtomobilih vseeno ni toliko razlike, za večje ne pravim, ampak OK-itak se moraš sama odločit.

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos Ne avg 08, 2010 12:01 pm

grizli je napisal/-a:portos, še enkrat, saj se hecamo, ane?

patrik, časi se spreminjajo... 10 let nazaj sem se tudi jaz vozil na fax po 110km/dan s katrco in nisem nič jamral ;)

Sicer sem pa samo predlagal alternativo v okviru njenega budgeta, ne pa da naj si kupita nek premium avto. Zakaj bi se vozil v cliu za 9k €, če pa se lahko prevažaš tudi v nečem udobnejšim za isto vsoto. Tako je vsaj moje mnenje.

:o nema heca :lol: itak da je hec oops

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 08, 2010 12:02 pm

grizli je napisal/-a: Zakaj bi se vozil v cliu za 9k €, če pa se lahko prevažaš tudi v nečem udobnejšim za isto vsoto. Tako je vsaj moje mnenje.

pozabljaš, da je clio nov ( oz. skoraj nov) medtem ko je nekaj udobnejšega kar ti predlagaš starejše vozilo ( oz. kar konkretno starejše) mar ne?

če si penzionist na AC potem ti je tudi tistih 55hp preveč za avtocesto kaj šele magičnih 110hp...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Ne avg 08, 2010 12:08 pm

Ne se kregat. Naj vsak predlaga svoje, jaz bom pa pregledala vse opcije. Naš prvi avto je bil Renault5, enkrat nas je šlo 4 + 3 pasji prijatelji v Berlin, pa še montana na vrh. Mašina 1.1. Za tovornjaki :) ampak je bilo doživetje. Olja nismo čekiral, tko da smo ga dolil, ko je lučka začela svetit. Drugače pa vse ok, nobene okvare. Kolega je imel Clio storia, s katerim so prevozil celo Evropo in Balkan z bendom, vedno do konca natrpani. Olje je zamenjal enkrat po 60.000 prevoženih, da je mehanika skoraj kap. Ampak avto se ni dal, še zdej ga ima, ima pa neke težave z elektroniko (bencinar drugač, sam ne vem kera mašina). Če tist avto ni legenda, pol pa res ne vem...
Mal smo res razvajeni to je res. Meni je postala Fabia 1.4 prešvoh, ko sem na šihtu začela vozit Toyoto Verso 2.0 in Tourana 1.9, oba dizla seveda. Ampak sem se sprijaznila pač, da vedno obstaja neki boljšega, vsega ne moremo imeti... mogoče še bolj tko, bi bilo življenje preveč dolgočasno ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne avg 08, 2010 2:23 pm

najbolje da se za eno osebo kupi A6... imam par kolegov, ki se dnevno vozijo v Lj z Clioti in so še vsi živi. eden dela v vojski in se jih do Dolenjskih toplic not nabaše 4 komade in gre vseeno komot z 80 KM Dci-jem.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne avg 08, 2010 9:18 pm

Če nimaš 3t težkega avtomobila, je tudi 1.2 s 60 KM oziroma dizel s 70 KM ali korlikor jih pač ima dovolj za na avtocesto, če se voziš vozilu primerno. Se pravi s takim kinder jajčkom se ne boš peljal 130, 140 čeprav ima 160 končno, ampak kakšnih 100 oz. 110 na uro. Res varnost ni optimalna, res vožnja ni najbolj udobna, ampak pripelješ se pa na vsak konec Slovenije. Banalno: Iz Celja v Novo mesto preko Ljubljane se pelješ 150-160 ali pa 100-110 je razlike 15 minut, o razliki v porabi in obrabi avtomobila pa nebi. Resna problema pri takem motorju sta samo dva: zelo moraš bit pozoren na tiste, ki vozijo po prehitevalnem hitru, ker pri slabem motorju traja da prideš iz 90 na 110 (če prehitevaš kamijon) ter klanci, kjer motorčka ob klimi zmanjka - npr. višnjegorski klanec in peugeot 206 1.4 HDu s 68 KM gre komaj komaj 95, pa se punca vsak dan pripelje v Ljubljano v službo.

@MayaI: če vama 1300 € ne pomeni prevelike razlike, morda velja pogledati še za Fiat Grande Punto 5v z 1.3 dizelskim motorjem s 75 KM. Poraba je smešno nizka okoli 4l litre, cena v redni prodaji 12840 €, vendar je nanj 2540 € popusta, kar nanese 10.300 €. Morda stvar vredna premisleka.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Po avg 09, 2010 10:57 am

MajaI je napisal/-a:
Kama je napisal/-a:OK, ker mam clio-ta tri leta, bencinarja 1.2 16v-2001, ki je odvrtel 150.000 km, od tega pri meni 90.000, si dovolim posredovati izkušnje in razloge zakaj bencinar. Pri porabi 6.0 l /100km, kolikor jo dosegam po računalniku in minimalnih popravilih (cinšpule pa žarnice) me ne skrbi. Al je dobra nafta, a je zmrznila, a bo šla turbina, ... je pač čista mehanika-beri zanesljiva. Kolegi z dizli 5,0-5,5 l/100km naredijo, kar pomeni, da prihranijo 0,9€/100km ali 900€/100000km. Bo pa naslednji avto številko večji, posledično težji in zato diesel.
Mojih 5 centov, če se najdeš, OK, vem pa do bo tudi buren odziv ˝dizelašev˝.

Ja, jaz sem računala pri 30.000 letno bi bil prihranek 540€, računala sem pa isto ceno bencina in dizla, torej lahko zaokrožim navzgor. V petih letih je to cca. 2700€, razlika v eni je pa 1.600€. Če so stroški vzdrževanja isti seveda.

Nikjer nisem zasledil za koliko časa bi kupila avto. Za 3, 5, mogoče 10let? Za 5 let bi jaz kupil rabljenega, za 10let pa brez pomisleka novega.

Zakaj ne tega recimo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3971189&show=1

Če je res tako ohranjen kot izgleda, potem je to zmaga. Tudi če daš 1000€ za popravila je še vedno drastično ceješi od nakupa novega dizla. Tudi če ima porabo 8L/100km je še vedno cenejši od novega dizla... se opravičujem, ampak ali ni na podlagi dejstev v tem primeru neumno kupiti nov avto? Edini možen razlog za nakup novega bi bil...ne vem...mogoče zelo trdno prepričanje, da bo nov deloval brezhibno leta in leta.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po avg 09, 2010 1:22 pm

Mislim, da smo punci dokazali, da nakup novega avtomobila ni racionalen in da je bolj racionalen nakup avtomobila v vrednosti max. 5000€, tudi če se potem še tisočaka nameni morebitnim okvaram in servisu vozila.

Ampak punca trdi svoje in si očitno želi novega avtomobila. Zatorej ji pomagajmo z izkušnjami z dotičnim cliotom, ne pa s pametovanjem o racionalnosti novih avtomobilov...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Po avg 09, 2010 1:59 pm

Antiznačkar je napisal/-a:Mislim, da smo punci dokazali, da nakup novega avtomobila ni racionalen in da je bolj racionalen nakup avtomobila v vrednosti max. 5000€, tudi če se potem še tisočaka nameni morebitnim okvaram in servisu vozila.

Ampak punca trdi svoje in si očitno želi novega avtomobila. Zatorej ji pomagajmo z izkušnjami z dotičnim cliotom, ne pa s pametovanjem o racionalnosti novih avtomobilov...

:D Ja, tale Clio 1.4 izgleda res fajn, vidim, da je čisto svež oglas. Neki takega bi bilo ok, sva že gledala tud rabljene, ampak imajo vsi 3 vrata in čez 100.000km. Glede novega avta je pa tako, da tukaj nisem samo jaz, ampak tudi druga polovica. Res se bolj nagibava k novemu, ampak če bova našla dobrega in malo rabljenega za ok ceno, se bova morda tudi odločila.
En primer zakaj sva začela razmišljat o novem je, da je pred Puntotom bila doma neka stara Astra, sicer tudi cca. 15 let star avto, ampak malo prevoženih, od prvega (poznanega lastnika), ki z avtom ni imel nobene okvare, naredil je veliko popravil (ala diski, jermeni itd.) in sva sigurna, da ni nič prikril. Tudi cena je bila zelo nizka. Po cca. 3 mesecih in menjavi sklopke (+ reden servis, kar je naneslo skoraj toliko kot sva dala za avto), je avto brez razloga začel crkovat. In to sredi vožnje, tako da sva mogla šlepat do doma. Ko je prišel mehanik je pa seveda spet čudežno vžgal. Po pregledu je mehanik rekel, da imajo ti letniki Astre težave z neko elektroniko in zna biti to, ni pa nujno. Da pa ni prvi primer pri Astri tega letnika, da enkrat dela, drugič ne. Napake ni odkril, tako da je rekel, da lahko zamenja par stvari, ampak bo popravilo dražje kot je bila cena avta.
Na koncu sva ga ponujala zastonj, če ga kdo želi in potem peljala na odpad. Zastonj.
To je bil en primer slabe izkušnje, drugi je bil Kangoo, s katerim sva zmetala še enkrat toliko, ker je vsake toliko nekaj šlo, cene pa take, da te kap (ena cevka 20€). Seveda nisva vozila na uradni servis, sva imela svojega mehanika. Ostali avti so bili pa tam-tam.
Tegale Cliota 1.4 bova pogledala po dopustu, če bo še. Ja - računava, da bova imela avto dokler se ne bo začel resno kvarit, recimo 10 let.
Še ena nevmesna - danes sem ravno prevozila 320km in me prav čudi, da zadnje čase vsi na easy vozijo, redko vidiš divjaka, ki očitno prekorači hitrost. Tam do 140 vozi velika večina. Mogoče so to krive kazni, ali pa so dopusti, pa si folk bolj na easy jemlje. To opažam že neki časa. Meni je ok, je bolj varno, sploh ko se spravijo tovornjaki prehitevat en drugega.

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Po avg 09, 2010 2:05 pm

Upam, da so se res ljudje nekoliko bolj spametovali. So pa res ne slovenci v črnih bmwjih itd, ki mislijo, da so frajerji, če te prehiteva in kuri gume.
Balkanski stil (upam) da zamira.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Po avg 09, 2010 2:28 pm

denis,mag. je napisal/-a:Upam, da so se res ljudje nekoliko bolj spametovali. So pa res ne slovenci v črnih bmwjih itd, ki mislijo, da so frajerji, če te prehiteva in kuri gume.
Balkanski stil (upam) da zamira.

Ja, po naših cestah res ni varno tok divjat. Drugo so tiste 3 in več pasovnice v tujini. Jaz tud upam, da bo tko ostalo.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po avg 09, 2010 7:33 pm

ta 1.4 motor odlično paše v cliota. meni pije max enako ali pa manj kot prejšnji 1.2 :shock:
litr bencina, litr olja ;)

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos To avg 17, 2010 11:30 am

Daj gor 17-tke pa pol poročaj kako je s porabo. Pod 5 težko prideš z mešano porabo. Razen, če imaš nonstop relacije prideš pod 5l. :)

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Ne avg 29, 2010 12:13 pm

Živjo,
še vedno se nagibamo h Clio dizlu. Sem pa opazila, da je Ford Fiesta za podoben denar (podobna moč mašine), recimo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3660344&show=1
Pa me zanima, kako je kaj s Fordi, ker sem že slišala, da so servisi dokaj dragi. Torej, kako je s ceno servisov, okvarami (vem, da se vsi kvarijo, ampak recimo neka splošna ocena, koliko odstopa od drugih)? Fordov res ne poznam čisto nič, tko da bi prosila za kakšno mnenje.
Hvala.

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po avg 30, 2010 8:53 am

Vsekakor je smotrnejši nakup fieste, saj je na trgu šele eno leto in bo bolj držala ceno. Servisi so precej dražji pri renaultu kot pri fordu.

Fiesta nima nobenih večjih napak. Motor je OK, je od PSA grupe (HDI). Sam si ga lastim v peugeotu 206 2002 letnik, pa s samim motorjem nisem imel enega samega problema. Predlagam, da servisiraš na 20000 km.

Skratka, z nakupom ne boš prav nič falila - mislim, da bi še najbolj z nakupom clia storie.

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi Po sep 06, 2010 4:52 pm

Kakšna je zdaj prava cena osnovne dizel fieste? Ker teh 11.200€ zgleda da je pod pogoji nekih židovskih for s financiranji in vem čim, kjer predvidevam da so še kake obresti za plačevat?
Pa še neki, ker se ne spoznam na te zadeve: a dandanes vsi dizli majo te turbine, kar je velik strošek v primeru če se pokvari?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov