grizli je napisal/-a:Za 120 km po AC na dan bi ti jaz iskreno priporočil vsaj za številko večji avto kot je clio, pa četudi to pomeni, da bi morala kupiti nekaj rabljenega. Recimo kake 2 do 3 leta star dizel z vsaj 90,100 KM in po možnosti s tempomatom. Bo vožnja precej bolj udobna in manj utrujajoča.
Če pa že na vsak način mora biti clio pa absolutno dizel. Pod pogojem, da ima štiriletno garancijo![]()
Aja, pa kdor ti za avtocesto predlaga 55 konjsko Pando... no, raje ne bom nadaljeval..., recimo, da se je samo hecal
grizli je napisal/-a:portos, še enkrat, saj se hecamo, ane?
patrik, časi se spreminjajo... 10 let nazaj sem se tudi jaz vozil na fax po 110km/dan s katrco in nisem nič jamral
Sicer sem pa samo predlagal alternativo v okviru njenega budgeta, ne pa da naj si kupita nek premium avto. Zakaj bi se vozil v cliu za 9k €, če pa se lahko prevažaš tudi v nečem udobnejšim za isto vsoto. Tako je vsaj moje mnenje.
grizli je napisal/-a: Zakaj bi se vozil v cliu za 9k €, če pa se lahko prevažaš tudi v nečem udobnejšim za isto vsoto. Tako je vsaj moje mnenje.
MajaI je napisal/-a:Kama je napisal/-a:OK, ker mam clio-ta tri leta, bencinarja 1.2 16v-2001, ki je odvrtel 150.000 km, od tega pri meni 90.000, si dovolim posredovati izkušnje in razloge zakaj bencinar. Pri porabi 6.0 l /100km, kolikor jo dosegam po računalniku in minimalnih popravilih (cinšpule pa žarnice) me ne skrbi. Al je dobra nafta, a je zmrznila, a bo šla turbina, ... je pač čista mehanika-beri zanesljiva. Kolegi z dizli 5,0-5,5 l/100km naredijo, kar pomeni, da prihranijo 0,9€/100km ali 900€/100000km. Bo pa naslednji avto številko večji, posledično težji in zato diesel.
Mojih 5 centov, če se najdeš, OK, vem pa do bo tudi buren odziv ˝dizelašev˝.
Ja, jaz sem računala pri 30.000 letno bi bil prihranek 540€, računala sem pa isto ceno bencina in dizla, torej lahko zaokrožim navzgor. V petih letih je to cca. 2700€, razlika v eni je pa 1.600€. Če so stroški vzdrževanja isti seveda.
Antiznačkar je napisal/-a:Mislim, da smo punci dokazali, da nakup novega avtomobila ni racionalen in da je bolj racionalen nakup avtomobila v vrednosti max. 5000€, tudi če se potem še tisočaka nameni morebitnim okvaram in servisu vozila.
Ampak punca trdi svoje in si očitno želi novega avtomobila. Zatorej ji pomagajmo z izkušnjami z dotičnim cliotom, ne pa s pametovanjem o racionalnosti novih avtomobilov...
denis,mag. je napisal/-a:Upam, da so se res ljudje nekoliko bolj spametovali. So pa res ne slovenci v črnih bmwjih itd, ki mislijo, da so frajerji, če te prehiteva in kuri gume.
Balkanski stil (upam) da zamira.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov