Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 24, 2010 10:36 am

denis,mag. je napisal/-a:v prvem letu oz. že v prvih mesecih se pokažejo vse napake avta. Torej, skritih napak ne more biti, zato sem se odločil za garancijo.

Ni res, da sem se že v naprej odločil za fiata, res pa je, da od vseh mlinčkov, ki sem jih vozil, 1.3 jtd prekaša vse.

Vizualno je zelo ok, stvar okusa. Da ne govorimo o vizualnosti focusa ali passata

1. Še kako se motiš glede napak v prvem letu. 400€ je konkreten znesek pri takšnem mlinčku s toliko prevoženimi, če bo "skritih napak" na motorju in menjalniku več kot za ta znesek oz. če računaš, da najverjetneje bo(drugače se ne bi odločil za to garancijo), je to živi pogreb od avta.

2. Ni res, da si se v naprej odločil, hkrati pa si vedel, da prekaša vse? :lol: Pa da ne bi o dejstvu, da ima avto še "enih par" drugih sestavnih delov poleg motorja... :roll:

3. Focus mk2 in Passat B5.5 sta zelo dobra primera avtomobilov, kjer je FL več kot uspel. Hvala, da si me spomnil ravno na dva od najbolje izpeljanih! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar To avg 24, 2010 1:12 pm

denis,mag. je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:Neglede na to kaj imaš na začetku v izboru, na koncu zmaga punto jtd, to je že bilo v prejšnih temah kjer si pisal.... nevem zakaj potem sprašujem na forumu če že na začetku vse veš kaj je najboljše :?:

Drugič pa vprašaj svojega prijatelja "Šargija" pa naj ti on pove malo o avtomobilih, če je super prodajalec pol že ve kaj so dobri avti, ali se bojiš da bi tebe tudi nategnil? :roll:

od šargija avto dela super, naredil 3500km in vse bp.
gre se za to, da kupujemo še en takšen avto, ker nas je ta navdušil s porabo 3-5 do 4l.

Zdaj si potrdil, da kupuješ ta avto, zakaj si torej odprl temo?

Predlagam, da t.i. magistra Denisa in njegove objave pustimo na miru.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 24, 2010 2:18 pm

Kaki kekec...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To avg 24, 2010 2:20 pm

Courage™ je napisal/-a:Kaki kekec...
:lol: :lol:

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To avg 24, 2010 4:07 pm

denis,mag. je napisal/-a:odločili smo se za nakup tega avta: prodajalec korekten, ob ceni 400eur več od predpisane, dobim pisno 1 letno garancijo za motor in menjalnik.
avto deluje ok, tudi sledi večje obrabljenosti ni.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3850708&show=1

avto uvožen preko italijanske avtohiše, upam da si dodobro pogledal ležaje, sem pa slišal da so imeli tudi neke težave z mašino. da o kilometrih sploh ne govorim. no pa srečno vožnjo

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To avg 24, 2010 4:19 pm

tadej92 je napisal/-a:
denis,mag. je napisal/-a:odločili smo se za nakup tega avta: prodajalec korekten, ob ceni 400eur več od predpisane, dobim pisno 1 letno garancijo za motor in menjalnik.
avto deluje ok, tudi sledi večje obrabljenosti ni.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3850708&show=1

avto uvožen preko italijanske avtohiše, upam da si dodobro pogledal ležaje, sem pa slišal da so imeli tudi neke težave z mašino. da o kilometrih sploh ne govorim. no pa srečno vožnjo

Komaj zdaj videl... niti klime nima :?
Tega Puntota je pa imelo kakšno Italijansko podjetje kot so elektro, telekom - ponavadi oni imajo takšne avte, zaposleni ap z njimi delajo kot svinja z mehom. Kilometri so ap itak prevrteni.
Pomoje bi bila boljša izbira tisti Getz.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To avg 24, 2010 5:02 pm

Fantje, to je FIAT! Ni vazno koliko je prevozenih, ni vazno ce ma klimo!
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 24, 2010 5:05 pm

Brez klime sigurno kuri 2l na sto! :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To avg 24, 2010 5:11 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Brez klime sigurno kuri 2l na sto METROV! :lol:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To avg 24, 2010 5:15 pm

Ma blesavo se mi zdi, ker se je v štartu nagibal k FIAT-u (še prej odpiral teme) in potem spraševal za druge avte. Pa sem prav vedel, da bo vzel Puntota.
Pa tudi če je uvožen, zbit in ima prevrtene kilometre, mora biti FIAT :D ...in še sam je napisal, da so vsi uvoženi katere je gledal.
Pa še svetoval sem mu Corso (slovensko), katera ima IDENTIČEN motor pa je napisal, da je v precejšnjem zaostanku na vseh področjih :roll: ...kar sploh ni res.
No vsakemu svoje, srečno pa brez okvar!

vtomo
Nov uporabnik

Napisal/-a vtomo To avg 24, 2010 5:50 pm

Lep pozdrav vsem

Da ne odpiram nove teme bi si sposodil kar tole in vas prosil za nasvet pri nakupu avtomobila.
Kupujem malo večji avto (karavan) za max 4000 evrov. Delam cca 30000 kilometrov letno. Iščem pač zanesljiv avto v katerega po nepotrebnem ne bi vlagal dodatnega denarja. Za enkrat sem obstal pri Fiat Stilo 1.9 JTD karavan, ter Volvo V40... So Volvoti 2001 letnik optimalen nakup kljub kljub cca 200.000 (oz. več) prevoženih kilometrih? Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3992663&show=1
Prav tako imam priložnost kupit Volvo V40 280000 prevoženih, vem da je avto redno servisiran, vendar se mi zdi da pri toliko kilometrih lahko skoz nekaj crkuje. Ljudje pravijo da so deli za Volvota precej dragi, je temu še vedno tako?

No če ima kdo kakšen komentar,priporočilo, nasvet se že v naprej zahvaljujem...

Lepo se imejte

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To avg 24, 2010 9:46 pm

vtomo je napisal/-a:Lep pozdrav vsem

Da ne odpiram nove teme bi si sposodil kar tole in vas prosil za nasvet pri nakupu avtomobila.
Kupujem malo večji avto (karavan) za max 4000 evrov. Delam cca 30000 kilometrov letno. Iščem pač zanesljiv avto v katerega po nepotrebnem ne bi vlagal dodatnega denarja. Za enkrat sem obstal pri Fiat Stilo 1.9 JTD karavan, ter Volvo V40... So Volvoti 2001 letnik optimalen nakup kljub kljub cca 200.000 (oz. več) prevoženih kilometrih? Primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3992663&show=1
Prav tako imam priložnost kupit Volvo V40 280000 prevoženih, vem da je avto redno servisiran, vendar se mi zdi da pri toliko kilometrih lahko skoz nekaj crkuje. Ljudje pravijo da so deli za Volvota precej dragi, je temu še vedno tako?

No če ima kdo kakšen komentar,priporočilo, nasvet se že v naprej zahvaljujem...

Lepo se imejte

Poglej kaki Fiat Stilo SW :roll:
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 1:47 pm

@denis,mag.

In kako ste kaj zadovoljni s puntotom? Vse v redu??
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr avg 25, 2010 6:26 pm

Halo, valda!
Slika

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Sr avg 25, 2010 6:30 pm

vaši komentarji so totalno neumni in kažejo na nizko kulturo in zmožnost komunikacije.

Prvega punta ( od šargija) smo kupili že takrat, avto dela bp, bolj zadovoljni nismo bili niti pri nakupu mondea 2.0 tdci.

Tega punta pa nismo kupili, saj se nismo uspeli dogovoriti o ceni avta.

Sedaj gledamo renault clio 1.5 dci, baje so tudi ok motorji, pa tudi izbira je neprimerno večja kot pri puntih, ker jih je zelo malo.

Če imate namen pomagati ( clio 1.5 dci) pišite, drugače je škoda vašega časa.
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 6:41 pm

denis,mag. je napisal/-a:vaši komentarji so totalno neumni in kažejo na nizko kulturo in zmožnost komunikacije.

Prvega punta ( od šargija) smo kupili že takrat, avto dela bp, bolj zadovoljni nismo bili niti pri nakupu mondea 2.0 tdci.

Tega punta pa nismo kupili, saj se nismo uspeli dogovoriti o ceni avta.

Sedaj gledamo renault clio 1.5 dci, baje so tudi ok motorji, pa tudi izbira je neprimerno večja kot pri puntih, ker jih je zelo malo.

Če imate namen pomagati ( clio 1.5 dci) pišite, drugače je škoda vašega časa.
lp

Zanimivo, da niste kupili, čeprav ste se že odločili in da te sprva ni motilo niti doplačilo 400€, zdaj je pa razlog cena. Zanimivo tudi, da nisi komentiral (ne)obstoj klime, ki jo avto sicer ima in je njeno prisotnost po mojem "zanimanju" trgovec potrdil tudi na avtonetu, šlo se je namreč za napako. Prav tako je 12 mesečna garancija všteta v tisto ceno na netu in ni potrebe po doplačilu.

En kup "zanimivosti" glede na to, kako ostro si obsodil moje "smetenje" v drugi temi! Tvoja celotna tema diši po smeteh in bi lahko vključno s tvojim obstojem na tem forumu letela na smetišče! :roll: Najdi si kak drug hobi! ;)
Slika

denis,mag.
aka Fiatfan

Napisal/-a denis,mag. Sr avg 25, 2010 6:54 pm

glede na to, da me opozarjaš v kateri temi sem ti "dolžan" odgovor ter kličeš prodajalca naj popravi svoj oglas, čeprav avta niti slučajno ne kupuješ mislim, da si moraš ti najti svoj hobi in ne jaz, mar ne?
Zopet smetiš temo, mislim, da moraš dobiti karton.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr avg 25, 2010 6:58 pm

U madona al sm že res čorav.

Sm šele zdaj videl da je Denis.mag aka Fiatfan. :cry

Spet bo polno smeha.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr avg 25, 2010 7:00 pm

HBahahahhaha, svaka cast adminu :cry
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 25, 2010 7:03 pm

mihaing je napisal/-a:U madona al sm že res čorav.

Sm šele zdaj videl da je Denis.mag aka Fiatfan. :cry

Spet bo polno smeha.

Sem danes zjutraj opazil, res si zasluži za pir tisti, ki je to napisal! :lol:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov