pskoda je napisal/-a:No, če se voziš po "naših lepih cestah" in imaš trše podvozje kot ga ima že rs oz cup še dodatno tistih nekaj procentov, avto zelo splabo požira neravnine avto skače in ne dobesedno skače po luft ampak je bolj neudobna vožnja al kaj čem ti napisat, saj sam veš da ostali clioti se lepše pelejo čez grbine, luknje kot rs.
Nima ne repa ne glave kar si sedaj napisal. Ko bi imel možnost te peljati v mojem ex-Bravu, ki je po moji nepopisljivo tumasti napaki bil nižan samo z Eibach Pro-kit vzmetmi, bi videl kako je če avto
skače. Občutek je kot da se dobesedno odbije od skoraj vsake luknje in ker amortizer ne zaduši tega nihanja (ni temu primeren - kaj šele setup stabilizatorjev itd.) se to čuti v notranjosti kot zelo neudobna vožnja in se avto zelo težko hitro pelje po naših cestah. Po speglani cesti bi bilo boljše, ampak kje v Sloveniji pa je tako? Medtem ko na drugi strani je nastavitev bump/rebound pri Cliu čisto druga zgodba. Po mojih izkušnjah z tem avtu vse luknje razen kratkih/velikih pobira zelo dobro. Dušenje premika nevzmetene mase je skoraj instant in tudi nihanje karoserije je neopazno. Pri teh kratkih in udarnih luknjah se pa čuti trdota avta in kratka medosna razdalja and here comes the big
ampak - to je kompromis katerega krog kupcev, ki se odloči za ta avto, je pripravljen sprejeti.
Škoda da nimaš več izkušenj z tem, ker potem bi sam videl da je "skakanje" kot si napisal en velik pile of sh**.
Ne pravim, da je sedaj Clio ultimativni hot-hatch v tem segmentu, ampak kar se tiče športnosti je v sami špici. Je pa fino, da so na voljo tudi drugačni avti saj vsi kupci si ne želijo isto. Nekaterim je všeč bolj udoben avto, ki ni tako športno naravnan, ampak je še vedno malo bolj športen kot navadna različica z malo šminke in motorjem, da te v sedeže lima...nekateri pa želijo stock petardo od fabrke.
pskoda je napisal/-a:Saj, skupno poprečje je 12,7l pri cliu pa 13,7l. Ali bi ti rad povedal, da imanajvečje 16,6l potem ima clio 17,6l oz ne vem kolk, ker niso napisal
Najmanjše povprečje: 10,2
Največje povprečje: 16,6
Povprečje iz tega ni 12,7L - lep dokaz koliko je za verjet revijam glede tega

nismo rekli, da je o porabi dost