Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 12:21 pm

pskoda je napisal/-a:Ok ozi, recimo da ti verjamem, samo kaj so pa pol teli počel z novim cliom, vozil v drugi in gas v podnu? http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=26656

Si si sam odgovoril ;) kaj se dela z testnim avtov? Kakšna je poraba, če vozi avto več voznikov? Zraven tega lahko vzameš v zakup to, da ko si enkrat avto lastiš nekaj časa spoznaš njegove prednosti/slabosti. Hope you can catch my drift in mi ne bo treba pisati primerov. Če veš kako avtu strečti si lahko dost hiter z normalno porabo. Za klanje pa sem napisal kako je pri Cliotu - okoli 13L. In pod klanje lahko res zastopiš klanje. Za primerjavo lahko vzamem Corso OPC na isti relaciji (veliko wot time) in sem imel pri Cliu cca. 13L porabo medtem ko je Corsa pokazala na BC 17,6L/100km. To sem že enkrat napisal in se spomnim tvojih reply-jev kako ne more toliko porabiti itd. ampak pustma zdaj to.

Govorimo o povprečni porabi, ki zajema več režimov vožnje in za to še nikoli ni bil dober pokazatelj kakšen test v reviji. Lahko pokukaš na http://www.spritmonitor.de/ kakšna je poraba dotičnih modelov. Pri obeh se začne z relativno nizko na prvi strani in končna z visoko. To ti lahko pove, da je veliko dejavnikov, ki na to vpliva - voznik, način vožnje, namen avta,.....in ti tukaj pišeš skoraj na pamet o tem :?

@ninjeti - če govorimo o daily avtu in vsakodnevni uporabi je še kako smotrno kakšno na porabo rečti. Saj niso ti avti namenjeni samo in izključno preganjanju.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To avg 31, 2010 12:25 pm

Potem pa razloži zakaj bi kupil tak avto če bo gledal na porabo? Lepo vas prosim ...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 12:28 pm

Ozi, gremo na eno turo. Jaz imam še serijski motor brez kakršnih koli čipov ali česa drugega, pa bomo na lastne oči probal. Vsak ima svoj režim vožnje, bomo videl kaj bo ko bomo imel istega.

@ninjeti - porabo se tudi gleda (samo ne vtake detajle kot gremo mi) da ni nekje v višavah oz ni za teh nekaj konjev čez recimo 20l na 100km

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 12:30 pm

ninjeti je napisal/-a:Potem pa razloži zakaj bi kupil tak avto če bo gledal na porabo? Lepo vas prosim ...

Eh....če nočeš dojet pač ne gre.

pskoda je napisal/-a:Ozi, gremo na eno turo. Jaz imam še serijski motor brez kakršnih koli čipov ali česa drugega, pa bomo na lastne oči probal. Vsak ima svoj režim vožnje, bomo videl kaj bo ko bomo imel istega

Kamot ;) pač tempo tistega, ki bo spredaj vozil bo treba držati in boš mel info o porabi. Moj je razen platišč tudi še komplet stock avto.

Torej poraba = check. Zdaj pa upam, da se boš posvetil razlagi skakanju.

Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 12:37 pm

No, če se voziš po "naših lepih cestah" in imaš trše podvozje kot ga ima že rs oz cup še dodatno tistih nekaj procentov, avto zelo splabo požira neravnine avto skače in ne dobesedno skače po luft ampak je bolj neudobna vožnja al kaj čem ti napisat, saj sam veš da ostali clioti se lepše pelejo čez grbine, luknje kot rs.

_Ozi_ je napisal/-a:Torej poraba = check.

Lp

Tole te držim za besedo

Najbolše, da se odpre nova tema, da ne bomo tukaj smetil

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 12:45 pm

pskoda je napisal/-a:No, če se voziš po "naših lepih cestah" in imaš trše podvozje kot ga ima že rs oz cup še dodatno tistih nekaj procentov, avto zelo splabo požira neravnine avto skače in ne dobesedno skače po luft ampak je bolj neudobna vožnja al kaj čem ti napisat, saj sam veš da ostali clioti se lepše pelejo čez grbine, luknje kot rs.

Buče! Čist lepo se pelje.

kaj boš pa na to reko:

pskoda je napisal/-a:1. Corse ne moreš dobit povprečne porabe čez 13l, mogoče na grobniku.

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=7421

Poraba goriva (l/100 km)
najmanjše povprečje: 10,2
največje povprečje: 16,6
skupno testno povprečje: 12,7

Ne vem v keri reviji so te prepričali da če je turbo da manj pije ampak začni z glavo študirat....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 12:51 pm

airmike je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:No, če se voziš po "naših lepih cestah" in imaš trše podvozje kot ga ima že rs oz cup še dodatno tistih nekaj procentov, avto zelo splabo požira neravnine avto skače in ne dobesedno skače po luft ampak je bolj neudobna vožnja al kaj čem ti napisat, saj sam veš da ostali clioti se lepše pelejo čez grbine, luknje kot rs.

Buče! Čist lepo se pelje.

kaj boš pa na to reko:

pskoda je napisal/-a:1. Corse ne moreš dobit povprečne porabe čez 13l, mogoče na grobniku.

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=7421

Poraba goriva (l/100 km)
najmanjše povprečje: 10,2
največje povprečje: 16,6
skupno testno povprečje: 12,7

Ne vem v keri reviji so te prepričali da če je turbo da manj pije ampak začni z glavo študirat....

Saj, skupno poprečje je 12,7l pri cliu pa 13,7l. Ali bi ti rad povedal, da imanajvečje 16,6l potem ima clio 17,6l oz ne vem kolk, ker niso napisal.
Logično, da turbo motor ob lepi vožnji manj pije, ker ima manjšo kubikažo in brez problema ga voziš na 2k rpm in ko pohodiš gre
Zadnjič spremenil pskoda, dne To avg 31, 2010 12:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To avg 31, 2010 12:55 pm

Pskoda - enkrat jo meni posodi za eno turco Lj > Kp po "tastari" ... bo blizje 20 kot 10, trust me :twisted:

LpF

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 12:57 pm

gofra je napisal/-a:Pskoda - enkrat jo meni posodi za eno turco Lj > Kp po "tastari" ... bo blizje 20 kot 10, trust me :twisted:

LpF

Toliko kot boš rabil moči, toliko bo pila in med vsemi znamkami z podobnim motorjem ne bo razlike več kot 0,5l na 100km. In vem če boš v poden tiščal bo poraba narasla ali pri tebi mogoče ne
Zadnjič spremenil pskoda, dne To avg 31, 2010 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 12:58 pm

Nima ne repa ne glave kar si sedaj napisal. Ko bi imel možnost te peljati v mojem ex-Bravu, ki je po moji nepopisljivo tumasti napaki bil nižan samo z Eibach Pro-kit vzmetmi, bi videl kako je če avto skače. Občutek je kot da se dobesedno odbije od skoraj vsake luknje in ker amortizer ne zaduši tega nihanja (ni temu primeren - kaj šele setup stabilizatorjev itd.) se to čuti v notranjosti kot zelo neudobna vožnja in se avto zelo težko hitro pelje po naših cestah. Po speglani cesti bi bilo boljše, ampak kje v Sloveniji pa je tako? Medtem ko na drugi strani je nastavitev bump/rebound pri Cliu čisto druga zgodba. Po mojih izkušnjah z tem avtu vse luknje razen kratkih/velikih pobira zelo dobro. Dušenje premika nevzmetene mase je skoraj instant in tudi nihanje karoserije je neopazno. Pri teh kratkih in udarnih luknjah se pa čuti trdota avta in kratka medosna razdalja and here comes the big ampak - to je kompromis katerega krog kupcev, ki se odloči za ta avto, je pripravljen sprejeti.

Škoda da nimaš več izkušenj z tem, ker potem bi sam videl da je "skakanje" kot si napisal en velik pile of sh**.

Ne pravim, da je sedaj Clio ultimativni hot-hatch v tem segmentu, ampak kar se tiče športnosti je v sami špici. Je pa fino, da so na voljo tudi drugačni avti saj vsi kupci si ne želijo isto. Nekaterim je všeč bolj udoben avto, ki ni tako športno naravnan, ampak je še vedno malo bolj športen kot navadna različica z malo šminke in motorjem, da te v sedeže lima...nekateri pa želijo stock petardo od fabrke.

pskoda je napisal/-a:Saj, skupno poprečje je 12,7l pri cliu pa 13,7l. Ali bi ti rad povedal, da imanajvečje 16,6l potem ima clio 17,6l oz ne vem kolk, ker niso napisal

Najmanjše povprečje: 10,2
Največje povprečje: 16,6

Povprečje iz tega ni 12,7L - lep dokaz koliko je za verjet revijam glede tega :lol: nismo rekli, da je o porabi dost :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 1:02 pm

Pa zdaj me lahko vsi napadete, sem pač osamljen primer tukaj gor, skoraj isto koker se i vi šli kregat na opel forum.
Brezveze se je kregat glede porabe, gremo na test

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 1:05 pm

pskoda je napisal/-a:Logično, da turbo motor ob lepi vožnji manj pije, ker ima manjšo kubikažo in brez problema ga voziš na 2k rpm in ko pohodiš gre

Aha in ko stisneš gre na luft ane? Lej še zadnjič: če je boost je bencin! Sepravi v istem režimu vožnje bo turbak več spil. In lepo si sam napisal da maš porabo okoli 10l in lepo je ozi napisal da ma porabo 10.3. Torej 1.6 turbak pije isto kot 2.0 atmosferc? Downsizing fail maybe?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 1:13 pm

airmike je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Logično, da turbo motor ob lepi vožnji manj pije, ker ima manjšo kubikažo in brez problema ga voziš na 2k rpm in ko pohodiš gre

Aha in ko stisneš gre na luft ane? Lej še zadnjič: če je boost je bencin! Sepravi v istem režimu vožnje bo turbak več spil. In lepo si sam napisal da maš porabo okoli 10l in lepo je ozi napisal da ma porabo 10.3. Torej 1.6 turbak pije isto kot 2.0 atmosferc? Downsizing fail maybe?

Zakaj je pol čedale več autov z manjšim turbo motorjem? mogoče zato da bo večja poraba, plini, itd?

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 1:15 pm

Mogoče zato da zapiha nek svež veter pa da se na podlagi tega proda več avtov ker je pač modno da maš neki downsizan motor?

Zakaj pa misliš da recimo AMG nardi enkrat motor z 600konji pa je biturbo drugič nardi motor z 600 konji pa je kompresor tretjič pa nardi motor z 600 konji pa je N/A?
Zadnjič spremenil airmike, dne To avg 31, 2010 1:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 1:17 pm

airmike je napisal/-a:Mogoče zato da zapiha nek svež veter pa da se na podlagi tega proda več avtov ker je pač modno da maš neki downsizan motor?

Mah ja! Ekologija

Še bral sem, da ferrari bo naredel turbo motor mislim da enzo 70, z majšo kubikažo in seveda manjšo porabo.

Prej kot slej bo tudi clio rs z turbo motorjem
Zadnjič spremenil pskoda, dne To avg 31, 2010 1:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky To avg 31, 2010 1:18 pm

Jaz lahko za 1,2TCE napišem :D Da se zelo nizko porabo spravit, ampak moraš res pazit ;) Drugače pa gre poraba benza v višave, sploh kakšeno Pohorje. Ker če ga optimlano držiš v obratih pije in to zelo.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 1:27 pm

pskoda je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:Mogoče zato da zapiha nek svež veter pa da se na podlagi tega proda več avtov ker je pač modno da maš neki downsizan motor?

Mah ja! Ekologija

Še bral sem, da ferrari bo naredel turbo motor mislim da enzo 70, z majšo kubikažo in seveda manjšo porabo

Vidiš to je problem da preveč bereš :D Preberi raje kako strokovno literaturo o delovanju motorja z notranjim izgorevanjem. Al pa recimo post od scmoky-ja ;)

Ekologija? Lej planetu ne bo nič. Mi bomo pocrkali (kar bomo itak) planet se bo pa obnovil ker je samočistilni organizem. Verjemi da je dal že marsikaj hujšega skozi kot pa atmosferske motorje ;)

Pa da probam potegnit nek zaključek. Turbaki v normalni vožnji seveda pijejo manj od atmosfercev. Pri priganjanju pa poraba naraste za večji odstotek kot pri atmosfercih in to je to. Je ozi že zdavnaj lepo napisal da je na grobniku, ki ga tako rad omenjaš, poraba 2.0 TS motorja skočla za 20% recimo iz 10 na 12 litrov medtem ko dizlom iz 6 na 10 al pa še več. Še enkrat: če je boost je bencin/nafta!

pskoda je napisal/-a:Prej kot slej bo tudi clio rs z turbo motorjem

Sej je že reče se mu pa megane RS. Isti motor narjen na turbo. Pa poglej kak tisto pije :D
Zadnjič spremenil airmike, dne To avg 31, 2010 2:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

xc70 2.5t
Nov uporabnik

Napisal/-a xc70 2.5t To avg 31, 2010 1:51 pm

v porabi ni bistvene razlike med ds3 in rs... rs mi je pil 12.5 k sm ga gonu k sm ga lepo pelu po avtocesti 150km h pa 10.2
ds3 k sm ga gonu je tud 11l pi normalne 150 km/h pa 9.1 za tis en liter mi je pa vsen
v porabi ni bistvene razli je edin če vozš do 2.000 rpm
volvo cross country 2.5T AWD

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky To avg 31, 2010 1:57 pm

Zaj odvisno kaj bi rad od avta, če ga boš mel za lagodno vožnjo da bo nekaj posebnega vzami citroena, pa še turbo je in lahko res lagodno voziš čipaš na 180-190 konjev pa imaš raketo težko manj kot 1,2t. Če bi pa rad res TOP podvozje pa RS, ečprav Citroen za kakšni nedeljski potep na dirkališču tudi nebo od muh, sploh s čipom in kakšnimi posebnimi gumami. Zaj nevem koliko je razlika v ceni, če je kaj nabavi DS3, pa zraven ene felne in Dirkaške štapme ;) če hočeš it na kaki RL al pa Grobnik ;)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To avg 31, 2010 1:58 pm

xc70 2.5t je napisal/-a: ds3 k sm ga gonu je tud 11l

...zdej sem nekako zacel dvomit v to, da si sploh to kdaj peljal. Ali pa sem jaz ocitno cuden in si razlagam, to, da nekdo avto izkorisca "do konca" popolnoma drugace kot vecina...

LpF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov