Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če sep 09, 2010 10:35 am

Raje v šolo pojdi, ne pa špricat in po a.com-u bruhat, da ne bo spet popravnih izpitov ;)

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 09, 2010 10:44 am

nevermind je napisal/-a:Raje v šolo pojdi, ne pa špricat in po a.com-u bruhat, da ne bo spet popravnih izpitov ;)

Spoštovani uporabnik, podiplomski študij se še ni začel, niti enkrat do sedaj v 8letih nisem imel popravnega izpita, pa tudi na faksu niso popravni izpiti, to bi že lahko kje slišal.
Pa lep pozdrav.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če sep 09, 2010 12:24 pm

Žal ne morem več brati pljuvanja čez Stilote! Sam sem lastnik Stilota MW od 2006, je 1,9 JTD 85kW. Placa je več kot dovolj, prtljažnik je lepe kvadrataste oblike brez odvečnih izoklin, prostornost v kabini je več kot zadovoljiva, kar je posledica višine vozila, za vožnjo po avtocesti pri 130 je podvozje več kot zadovoljivo, za dirkat po ovinkih pa karavanska krava od 1,5 tone pa tako ali tako ni. Edino kar me moti, je, da je spredaj relativno malo oddaljen od tal in lahko hitro podrajsaš po kakšnem manj uglednem makedamu. Glede motorja ni potrebno zgubljat besed. Lahko pa navedem za primerjavo, da ko sem razmišljal o zamenjavi avtomobila sem sprobal tudi megana karavana (letnik 2008), vendar se zaradi utesnjenosti v kabini nisem odločil, da bi ga postavil v ožji krog favoritov.

Tolk od mene, očitnega nepoznavalca in id****, ker sem kupil Stilota.

lp
Matej

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če sep 09, 2010 12:39 pm

5cho je napisal/-a:Žal ne morem več brati pljuvanja čez Stilote! Sam sem lastnik Stilota MW od 2006, je 1,9 JTD 85kW. Placa je več kot dovolj, prtljažnik je lepe kvadrataste oblike brez odvečnih izoklin, prostornost v kabini je več kot zadovoljiva, kar je posledica višine vozila, za vožnjo po avtocesti pri 130 je podvozje več kot zadovoljivo, za dirkat po ovinkih pa karavanska krava od 1,5 tone pa tako ali tako ni. Edino kar me moti, je, da je spredaj relativno malo oddaljen od tal in lahko hitro podrajsaš po kakšnem manj uglednem makedamu. Glede motorja ni potrebno zgubljat besed. Lahko pa navedem za primerjavo, da ko sem razmišljal o zamenjavi avtomobila sem sprobal tudi megana karavana (letnik 2008), vendar se zaradi utesnjenosti v kabini nisem odločil, da bi ga postavil v ožji krog favoritov.

lp
Matej

Se popolnoma strinjam, tudi sam si lastim stilota mw. Drugače pa ...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4054310&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4033677&show=1
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Če sep 09, 2010 12:49 pm

carloabarth je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:Žal ne morem več brati pljuvanja čez Stilote! Sam sem lastnik Stilota MW od 2006, je 1,9 JTD 85kW. Placa je več kot dovolj, prtljažnik je lepe kvadrataste oblike brez odvečnih izoklin, prostornost v kabini je več kot zadovoljiva, kar je posledica višine vozila, za vožnjo po avtocesti pri 130 je podvozje več kot zadovoljivo, za dirkat po ovinkih pa karavanska krava od 1,5 tone pa tako ali tako ni. Edino kar me moti, je, da je spredaj relativno malo oddaljen od tal in lahko hitro podrajsaš po kakšnem manj uglednem makedamu. Glede motorja ni potrebno zgubljat besed. Lahko pa navedem za primerjavo, da ko sem razmišljal o zamenjavi avtomobila sem sprobal tudi megana karavana (letnik 2008), vendar se zaradi utesnjenosti v kabini nisem odločil, da bi ga postavil v ožji krog favoritov.

lp
Matej

Se popolnoma strinjam, tudi sam si lastim stilota mw. Drugače pa ...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4054310&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4033677&show=1

lepa predloga vendar preko proračunskih zmožnosti avtorja teme

drgač se pa vedno bolj sprašujem, kaj mi je le bilo, da sem takrat kupil Stilota oops

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma Če sep 09, 2010 12:59 pm

Mene zdej bega ali na kupim bencinarja ali dizla. :?
Glede na stroške vzdrževanja predvsem.

Na mesec zdaj delam čez 1000km. Se mi zdi da sem nek na meji da se še splača imet dizla.
Bencinar pa bi moral povprečno porabit max. 6,5/100km

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če sep 09, 2010 1:15 pm

nimampojma je napisal/-a:Mene zdej bega ali na kupim bencinarja ali dizla. :?

Na mesec zdaj delam čez 1000km. Se mi zdi da sem nek na meji da se še splača imet dizla.

Kupi bencinarja pa inštaliraj plin. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 09, 2010 1:16 pm

5cho je napisal/-a:Žal ne morem več brati pljuvanja čez Stilote!

Bolj kot pljuvanje čez Stilota, bereš pljuvanje čez uporabnika, ki že vsem najeda in pljuvanje čez hvalospeve Stilotu, kot da je najboljši avto na svetu. Je zelo korekten avto za tak denar in relativno nezahtevnega uporabnika, je pa daleč od tega da je boljši od vse konkurence(razen mogoče alfe 147), kot bi ga "nekdo" rad opisal. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če sep 09, 2010 1:29 pm

carloabarth je napisal/-a:
nimampojma je napisal/-a:Mene zdej bega ali na kupim bencinarja ali dizla. :?

Kupi bencinarja pa inštaliraj plin. 8)

pa bo čez zimo jamral kako mu avto trokira in ne delajo obrati pravilno itd...

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Če sep 09, 2010 1:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Bolj kot pljuvanje čez Stilota, bereš pljuvanje čez uporabnika, ki že vsem najeda in pljuvanje čez hvalospeve Stilotu, kot da je najboljši avto na svetu. Je zelo korekten avto za tak denar in relativno nezahtevnega uporabnika, je pa daleč od tega da je boljši od vse konkurence(razen mogoče alfe 147), kot bi ga "nekdo" rad opisal. :roll:

Gre res za sesuvanje določenega osebka, vendar gre tudi za pljuvanje čez Stilo-ta (lahko zberem prispevke). Drugače pa je ocenjevanje avtomobilia zelo SUBJEKTIVNA stvar, no meni osebno je Stilo boljši kot primerljiv Megane karavan, ali pa kaj podobnega, ker mi je pomembnejša prostornost in uporabnost. Ford Mondeo je res velik, vendar je nizek avto in se sedi relativno nizko (v primerjavi s Stilom), a A4 sem se večkrat počutil utesnjenega tako za volanom kot tudi kot sopotnik. Ko sem iskal morebitno zamenjavo za Stila, sem ostal le z novim Kangoojem in Co., Megane je bil odpisan, i30 SW tudi, zaradi majhnega prtljažnika, Kia Cee`d zaradi slabega počutja za volanom, res je da nisem šel probat kakega rabljenega V70 ali Lagune, mogoče bi prišel v poštev še Ford Mondeo. Moram pa poudariti, da sem imel za glavni kriterij prostornost v kabini in velikost "gepeka". No tukaj je še Croma, vendar ima manjši prtljažnik kot Stilo, zato... Bi pa pogledal Bravota, če bi obstajala karavanska izvedba ;)

Pa naj bo dosti, ker smo že preveč zasmetili temo. Sam bi vsakemu svetoval nakup Stila, seveda ob znani zgodovini in ustrezni ohranjenosti.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če sep 09, 2010 1:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Res je. Vsa ta štala je zarad primitivnega uporabnika. On vidi cel svet v črno-beli sliki, samo fiati so barvni. Pa mogoče še alfa. Če bi imel na izbiro recimo starga stilota ali pa novga bmw 3, bi po njegovem mnenju stilo premagal bmw-ja v vseh lastnostih. "Sramota fiatu, da ob bok postaviš nemca" :lol: ...bi blo njegovo mnenje

Drgač pa mi dobro vemo, da stilo velik ponuja za svoj denar.

Lp, J

kr.en
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a kr.en Če sep 09, 2010 1:43 pm

Vsak svoj avto hvali, vsak vozi tak avto kot mu paše. Bi bilo malo čudno, da bi prodajali samo en model in eno znamko avtomobila po svetu. Vsak ima svoj okus, zato pa je toliko različnih modelov. Kar je za nekoga dober avto, ne pomeni da je za vse. Kar je za nekoga slab avto ne pomeni da je vsim.

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 09, 2010 3:30 pm

5cho, saj ne boš dopovedal ljudem teh stvari, zato ker dobro sami vedo, ampak zanalašč sprožajo kreganje.

Jack, kje sem govoril, da je fiat stilo brez napak, najboljši avto itd?? Kje? ne govori totalnih bedarij. Govoril sem, da je definitivno boljši od megana dizla, ker ga večkrat vozim.
Navedel sem tudi dva kredibilna testa, ki sem ju našel takoj na googlu, ne da bi posebej iskal.

Nekateri se mi že smilite s temi renoji, predvsem pa z deutche wagen, očitno masturbirate na njih.

Škoda besed. Govorijo dejstva in ne subjektivnost.

Lep dan.

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma Če sep 09, 2010 3:59 pm

Nekako sem skrčil svoj seznam želja.
Iščem naslednje modele:

Opel Astra karavan 1.7DTi
Ford Focus dizl
Fiat Stilo (ni nujno karavan) 1.9jtd
Peugeot 307 1.6 HDI (110)
Citroen Xara (Picasso) 1.6 HDI Exluziv (110)

Alfe sem črtal, ker se mi zdi da so v večini mal sumljive. Mogoče pa delam krivico.
Zna pa se zgodit da še najdem kak model.

E: kater od teh modelov ima možnost menjat original avtoradio?
Zadnjič spremenil nimampojma, dne Če sep 09, 2010 4:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če sep 09, 2010 4:00 pm

Vsi na kolo pa kreganja ne bo... :rofl

Drugače pa ko je nekdo omenil alfo 147, jst bi jo takoj imel čeprav je najslabša med vsemi. Jo ima sestrična 1.6 TS, je druga lastnica, avti ima prevoženih 40kkm, mal že pije olje :?: , ko se vsedeš notri te prvo zmoti ko obrneš ključ in je tako narejeno da sploh ne veš kje je kakšna pozicija, menjalnik je dolg in mehak kot v kamjonu, dolgočasna notranjst(zame),.... ampak jst bi jo takoj imel, ne vem zakaj ampak nekaj mi je na njej ušeč in bi jo z veseljem imel, čeprav ima tolk minusov da bi vsak reku "eh, takih j**c pa jst ne mislm vozt".
Pa sem drugače najbolj naklonjen hondam(mamo 2 pri hiši) ampak ko sem dobil alfo za peljat sem se takoj zaljubil vanjo.

Aja pa če boš delal servise sam je nekaj (ne spomnim se točno ali zračni ali oljni filter)postavljen tako butasto da se kr dobr prešvicaš predn ga zamenaš.

Megan pa ni slab avto, ampak meni je dolgočasen, čeprav je funkcionalen in ne spije nič(1.5dci) mi nekako ne potegne, so pa vsi ki jih poznam in vozijo ali 1.9dci ali pa 1.5dci zelo zadovoljni z avtom.

Za stilota pa ne morem nč govort ker še sedel nisem v njemu.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če sep 09, 2010 4:56 pm

študent je napisal/-a:vidim vaše poznavanje avtomobilizma, zato ne sodelujem več v tej temi.

Kaj čakaš?

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma Če sep 09, 2010 11:56 pm

Kaj pravite o tem avtu?
Ford Fusion
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4067117&show=1

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Pe sep 10, 2010 7:50 am

nimampojma je napisal/-a:Kaj pravite o tem avtu?
Ford Fusion

avto je kar uporaben, robusten, vendar dolgočasen. Je pa dober low-budget avto.
Parkrat sem se vozil v njem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe sep 10, 2010 8:50 am

nimampojma je napisal/-a:Kaj pravite o tem avtu?
Ford Fusion

Zadnjič sem vozil tastovega in moram povedat, da se avto zelo lepo pelje (1.6 bencinar). Če ga primerjam s Fiesto, ki je tudi pri hiši, je Fusion udobnejši, zaradi višjega sedenja tudi preglednejši in predvsem zelo praktičen avto, kadar je treba peljat kak tovor (škatlasta oblika). Vse ostalo je več ali manj enako (vozna dinamika ipd.). Je pa treba vedet, da je to še vedno relativno majhen avto (manjši od Stila, sploh od MW), navsezadnje si deli osnovo s Fiesto.
Antiznačkar po prepričanju

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma Pe sep 10, 2010 11:53 am

Kolko pa kaj porabi kaj tak Fusion 1.6 benz v praksi?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 4 gostov