Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Re: porsche 944

Napisal/-a grega983 So nov 20, 2010 3:34 pm

Mislim, adijo pamet ....

Ornk preber pa boš mogoče opazu da sem ti to napisu zarad tega ker si rekel da se je vsaj edn najdu ki nekaj ve o starodobnikih in obnavljanju. Prosim lepo. Smo tu še drugi, ki ti poskušamo dobronamerno pomagat in svetovat, ti pa s svojo arogantnostjo....

In v zadnjem postu ni nič o tem da se ti hvališ oz kokrkoli podobn. Glede na to, da praviš da boš hmal diplomiru, bi človek pričakoval vsaj nekaj razumevanja prebranega
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 20, 2010 3:37 pm

xalfist je napisal/-a: ker si omenil italijo in italjanske avtomobile, zakaj potem vsak ki se spozna na alfe, odsvetuje nakup alfe iz italije. Tega si nisem izmislo sam, ampak je dost o tem v tem forumu. Lep pozdrav

Ker so nekateri še v 90-tih, in vejo samo to, da se napiše Alfa Romeo, da jih delajo v I, in da so v 90-ih rade crkvale. Uglavnem tako svetujejo bolj garažni majstri.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony So nov 20, 2010 5:37 pm

glede na tvoje oisanje vidim da nimaš pojma o avtih kaj šele o starodobnikih. Kot prvo ne hodim več v šolo, končal visoko šolo sam diploma še. Kot drugo nevm kdo o šparanju. Ampak če jaz govorim da bom dal za avto okolk 4000e in če neveš kakšne cene imajo potem se vzdrži komentarjev. Kot tretje to bo moj drug avto za dušo, za redno vožnjo imam avto. Če bi prebrav temo smo glede zaavarovanja in statusa starodobnika že predbatirali. In še če je kdo favš če si kdo kupi malo boljšo znako je že slo favšija. Sploh pa nismo vsi socialni prolemi da bi na vsak e gledali. No saj kot sem žee napiso da nabavim avto sem si dal rok naječ eno leto, pa bomo pol dalje debatirali kako pa kaj, ker se mi ne da vsakemu ki ima 5min časa razlagat podrobnosti.

Glede na tvoje obnašanje, bi ti predlagal da daš "lockati" temo dokler ne kupiš avtomobila in jo nato ponovno odpreš, kajti če boš tako nadaljeval dokler ne kupiš avta, bo še tistih par ljubiteljev in znalcev o starodobnikih dvignilo roke proč.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist So nov 20, 2010 5:58 pm

stony je napisal/-a:
glede na tvoje oisanje vidim da nimaš pojma o avtih kaj šele o starodobnikih. Kot prvo ne hodim več v šolo, končal visoko šolo sam diploma še. Kot drugo nevm kdo o šparanju. Ampak če jaz govorim da bom dal za avto okolk 4000e in če neveš kakšne cene imajo potem se vzdrži komentarjev. Kot tretje to bo moj drug avto za dušo, za redno vožnjo imam avto. Če bi prebrav temo smo glede zaavarovanja in statusa starodobnika že predbatirali. In še če je kdo favš če si kdo kupi malo boljšo znako je že slo favšija. Sploh pa nismo vsi socialni prolemi da bi na vsak e gledali. No saj kot sem žee napiso da nabavim avto sem si dal rok naječ eno leto, pa bomo pol dalje debatirali kako pa kaj, ker se mi ne da vsakemu ki ima 5min časa razlagat podrobnosti.

Glede na tvoje obnašanje, bi ti predlagal da daš "lockati" temo dokler ne kupiš avtomobila in jo nato ponovno odpreš, kajti če boš tako nadaljeval dokler ne kupiš avta, bo še tistih par ljubiteljev in znalcev o starodobnikih dvignilo roke proč.

Eno vprašanje, če bi tebi 15ljudi vedno znova začeli o temi, kašni stroški so itd, bi mel voljo vedno znova in znova, razpravlat o tem, ter imet željo nabavit starodobnika? Znanci mi zagotovo nebojo roke stran dvignili, saj vejo kaj hočem, in tudi od njih sem se navdušil za tak avto.

grega983 je napisal/-a:Mislim, adijo pamet ....

Ornk preber pa boš mogoče opazu da sem ti to napisu zarad tega ker si rekel da se je vsaj edn najdu ki nekaj ve o starodobnikih in obnavljanju. Prosim lepo. Smo tu še drugi, ki ti poskušamo dobronamerno pomagat in svetovat, ti pa s svojo arogantnostjo....

In v zadnjem postu ni nič o tem da se ti hvališ oz kokrkoli podobn. Glede na to, da praviš da boš hmal diplomiru, bi človek pričakoval vsaj nekaj razumevanja prebranega

Saj ne morem da nebi odpiso. Napiso sem vsaj en ko se spozna na model 994 se navedek iz parih postov nazaj, ker očitno slabo berete "Sploh pa kaj pametnega o konkretnem avtu 944 mi je povedal samo en dav911, ki ga je sam imel in mi najbol objektivno povedal. " to sem napisal.
Vrjamem da vsak dobronamerno svetuje, ampak ne razumeš da govorim o tem, da eni vidijo temo, prebereji post dva in mi pišejo o zadevah ki so že 365krat premlete v tej temi in to so stroški, stroški in še enkrat stroški, ter da mislim nevem kakšne spremembe na avtu naret itd. Pol pa sem aroganten, ker povem da mi ene in ise stvari govorite, če je to preveč ,da povem kaj je že blo povedano pol pa oprosti vsem, za katere sem bil aroganten. Pol pa naj se tema vrti samo glede treh stvareh, če je to cilj takšne teme.

Moj cilj, je bilo zvedet, kaj več o konkretnem avtu, to mi je povedal dav911 ki ga je sam tut imel, in še eden ali dva sta povedala konkretno za ta model. Drugi pa samo subjektivna mnenja, ampak s tem ne mislim, da nimate iskušenj z starodobniki ali avtomobili nasploh, ampak konkretno z tem modelom. Ker jaz ne iščem nekega starodobnika in še nisem odločen, ampak že vem točko katerega in zakaj.
Tak da prosim vse, ne več ene in iste zadeve razpravlat, ker je še pri takšnih avtih "256" stvari, ki so še pomembne in o katerih se da razpravlat. Samo to me je zmotlo nič drugega. Upam da z tem nisem bil aroganten, če pa sem bil ,potem pa res nevem lepše napisat.
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs So nov 20, 2010 10:35 pm

Tamau kupi si ta avto in ne smeti tukaj...

Ko bos pa avto imel se pa javi ja...

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne nov 21, 2010 7:35 am

ne, ne, sploh nisi bil argonten,
in tudi mene in ostale nisi žalil ko smo ti hoteli DOBRONAMERNO pomagati
ampak mi samo ne znamo brati tvoje poste!!!

Pa še to
če že pišeš da ti samo znanci ki so te navdušili za ta avto pomagajo,
tukaj pa samo o nekih stroških govorimo,
pol res ne vem kaj delaš tukaj.

pa še to2
sem pregledal tvoje prispevke in vidim da bi jih tudi moderatorji lahko tudi,
kot ljubitelj starodobnikov mi grejo še tiste tri kocine ko jih imam pokonci, ko v drugem prispevku razlagaš ljudem kako zavarovalnico prinesti okoli, in jaz naivna budala ti razlagam o popustih pri zavarovanju za katere smo se leta bodli z zavarovalničarji.
viewtopic.php?f=6&t=81088&p=1387300#p1387300

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Ne nov 21, 2010 9:17 am

Nima smisla se bostjan z njemu decko bo dostudiral pa si je prek studenta par eur nasparal za ostalo bo oropal kako babico pa mislo da boga za j***a drzi... Sem bil sam pred leti isti...

Zivljenje ti pa z casom pokaze da ni tako...

V glavnem decko kupi si ze enkrat ta baby porsche pa da bo mir...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 22, 2010 12:14 pm

berlingoman je napisal/-a:

pa še to2
sem pregledal tvoje prispevke in vidim da bi jih tudi moderatorji lahko tudi,
kot ljubitelj starodobnikov mi grejo še tiste tri kocine ko jih imam pokonci, ko v drugem prispevku razlagaš ljudem kako zavarovalnico prinesti okoli, in jaz naivna budala ti razlagam o popustih pri zavarovanju za katere smo se leta bodli z zavarovalničarji.
viewtopic.php?f=6&t=81088&p=1387300#p1387300

samo to ti povem, ker ti grejo kocine pokoncu, nevem z čem jaz v katerem postu govorim o tem, kako pretentat zavarovalnico, v tisti temi je zadeva o kasku, in kolk vem saj imam sam kasko na avtu, ti zavarovalnica krije , če si kriv ali pa ne. Edino če si pijan, kar pa model v tisti temi ni rekel. Tak da nevem kdo tu v praznoplava.
In me ne rabiš čeniti z nečim , kar ni res, vse je na forumu in vsak si lahko vse ogleda....

Sashs je napisal/-a:Tamau kupi si ta avto in ne smeti tukaj...

Ko bos pa avto imel se pa javi ja...

to sem že nekaj postov nazaj napiso, ampak si ti in berlingoman smetla še naprej to temo. ker sem vama povedal dejstva, ki so resnična in jih nista najbolje sprejela. In pa če gre komu v nos da si človek kupi starodobnika , in ni stari čiča pol pa nevem.

Sashs je napisal/-a:Nima smisla se bostjan z njemu decko bo dostudiral pa si je prek studenta par eur nasparal za ostalo bo oropal kako babico pa mislo da boga za j***a drzi... Sem bil sam pred leti isti...

Zivljenje ti pa z casom pokaze da ni tako...

V glavnem decko kupi si ze enkrat ta baby porsche pa da bo mir...

za tebe človek pa sploh nevem kaj naj napišem, ker sem ti že vse odgovoro. Očitno se ze berlingomanom poznata in se greesta neke igrice proti človeku, ki je nič hudega sluteč hotel izvedeti o 944. Kot prvo, preko študenta, zaslužim dost več kot večin zaposlenih če gledamo da je slo povprešna plača 800€, ampak to nima veze ampak če si že načel. Kot drugo če si moral ti v mladih letih babice ropat, meni tega ni treba, pa tudi sem pošteno vzgojen, da tega niti nebi počel, žal za tebe če si to moral, upam da si spoznal da to ne pelje in bolje pošteno delat in se izšolat. Boga za j...a ne držim saj sem ateist, mogoče veš kaj to pomeni. In kot vidim nisem nič zgrešil, saj si sam napiso da si bil pred pari leti isti.
Kupil si ga bom v roku enega leta kot sem še xx napiso, leto pa ima 365dni za info, pa eno leto je pač prispodoba, ker za tak avto ne greš na net in vtipkaš leto, barvo, model, konjenico in imaš 10 strani zadetkov. Aja ti to itak vse veš sam, si tako malo nekaj napiso, ker še očitno nisem napiso v kakšnem roku bom avto nabavo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po nov 22, 2010 12:59 pm

povprecna slovenska placa je nekaj cez 960 eur...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 22, 2010 1:11 pm

juhica je napisal/-a:povprecna slovenska placa je nekaj cez 960 eur...

kje v bturo jaz ti neto govorim
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po nov 22, 2010 1:44 pm

Če boš imel po tolikšnem času, še vedno tako željo po tem avtomobilu, kot jo imaš sedaj, potem ti je pa res ta avtomobil na srcu zrastu. Kaj ni malo dolga doba cca leto dni :?:

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po nov 22, 2010 1:50 pm

@xalfist, preden pametuješ juhici se pozanimaj o dejstvih. Prvo, povprečna BRUTO plača meseca septembra (zadnji objavljen mesec) je znašala 1.485,58€, povp. NETO pa 963,84€. Da ne boš dejal, da je bil čudežen poskok plač v omenjenem mesecu, ti dodajam še podatek, da je povp. BRUTO plača v zadnjih 3 mesecih znašala 1.484,48€, to znese NETO 962,84€. Če ne veš kje lahko najdeš te podatke, potem samo "molim boga" (in ja jaz sem tudi ateist ampak ti, ki si ravno pred diplomo oh in sploh, pa ne poznaš pomena stalnega rekla/fraze), da ne delaš ekonomsko usmerjenega faksa.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po nov 22, 2010 1:57 pm

Jaz pa za tako plačo boga takoj za jaj** primem :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po nov 22, 2010 2:16 pm

A pa si šel dejansko kaki avto v Nemčijo pogledat? Ker na Autoscout jih je kar nekaj, če dodaš še vse države Evrope, jih je še več. Ni hudič, da ne bi bil eden za pameten denar tudi dober. Men je mal mimo, da bi ga čakal, da se pojavi na avto.net....

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Po nov 22, 2010 3:27 pm

Xalfist...

Ne ven kaj bi ti rad tukaj povedal ampak jas ven samo to da si nadut studentek ki mislo da bogatega za jajce drzi...

Pa ne rabis bit vern da lahko to pocnes...

Nekateri tukaj smo starejsi od tebe 5 let in ne sanjamo vec o porsejih 944 ker nam taki avti v cabriolet izvedbi ki je res redka lezijo v garazi, ob katei se drzi hisa ob hisi pa se parking z raznimi avtodomi colni in se kaj bi se naslo vse skupaj v vrednosti ki je ti preko studenta in izven studenta se hitro nebos zasluzil...

Tak da mi sploh ni jasno zakaj se meces tukaj ven ker nimas nikakve podlage, ce bi bil poln kot pravis da si bi skasljal 10 baxov in kupil v nulo posmekanega 944 al pa 30 baxov za kaj bolsega...

Ce pa bos v enem letu komaj sparvil tiste 4baxe skupaj pa bolj da si kupis samo poster....

Jas sem za svojga ki ni v naj naj stanju skasljal 10 za ostalih 30 pa avtodom naslednjih 25 za bmw serije 5 za ostanek pa hiso novogradnjo... Pa se tukaj niti slucajno ne mecem ven...tak da chill down .....

Obstajajo ljudje tukaj in drugod ki zasluzijo se kaj vec kot za kafe sem ti ze napisal enkrat...
Kup si najprej vozilo pol pa se meci ven...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 22, 2010 3:56 pm

pa še dobronameren nasvet, lastnikov v takem primeru 944 v sloveniji ni veliko, pomoč pri temu avtu boš rabil, s takšnim odnosom kot si začel verjemi, da ti bo vsak telefon vrgel dol namesto da bi ti pomagal ali pri reševanju težave, iskanju delov oz. karkoli boš 100% rabil pri avtu.
the brand with the three stripes :)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po nov 22, 2010 4:00 pm

Vsi ti želijo samo pomagati. Če pa si vse komentarje jemlješ tako k srcu, da moreš prav vsakemu odgovoriti nazaj, potem ne boš na tem forumu prav daleč prišel.

Kar se tiče porscheja, ti je bilo že dano nekaj osnovnih načel od drugih uprabnikov in sicer:

- Ne kupuj zjahanga, bolje da vržeš še kar nekaj cekinov zraven in kupiš odlično ohranjenega, ga spoliraš, popraviš majhne detajle (letvice, obrobe..) in se voziš.
- Iz tvojih odgovorov je zaznati, da se na obnovo oldtimerjev ne spoznaš prav dobro in bi se rad naučil. Kot so ti dejali že vsi, uči se na "fičotih". To je zelo dobronameren in odličen nasvet.
- Obnove dotrajanih starejših avtomobilov, se lotevajo tisti ki imajo veliko znanja, ter lahko sami obnovijo karoserijo, podvozje, motor.
- Ne verjamem, da imaš toliko denarja, da boš lahko plačeval mehanika da ti bo razdrl motor, ti pa mu boš prinesel dele. Da boš moral vsaki del barvati podjetnikom in plačati. Na pol pocasto pobarvani in popravljeni deli (ker se pač še učiš) ne sodijo na oldtimer.

Ko boš imel avtomobil in se boš zares in dejansko lotil obnove, ter boš potreboval konkretne točne nasvete glede obnove. Pa se bo našlo kar precej ljudi ki ti bodo s konkretnimi odgovori dejansko pomagali. Saj je kar nekaj ljudi na tem forumu, kjer lahko spremljaš njihove obnove in so pravi majstri.

Dokler pa sprašuješ na splošno, pa bodo splošni tudi odgovori. Pa ne se preveč jeziti na uporabnike, in jim odgovorajti na vsak njihov stavek ali delno provokacijo. Vzami to v zakup.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 12:33 am

lancia hf je napisal/-a:Če boš imel po tolikšnem času, še vedno tako željo po tem avtomobilu, kot jo imaš sedaj, potem ti je pa res ta avtomobil na srcu zrastu. Kaj ni malo dolga doba cca leto dni :?:

Doba eno leto je pač nek čas, zaradi tega, ker bi ga najraje kupo v slo, in v črni. Ampak ker je to misije nemogoče, že razmišljam v tej smeri ,da ga dam barvat, kar nebi bilo pretiran strošek. In če pogledam trenutno ponudbno na netu, en odpade zaradi letnika, drug ker je predrag, tretji je čist cool sam da je beli pa še najprej sem hotel vzet z 163 konji, sedaj pa bi se mogoče odloči celo za model 944s z 192konji. In pa še en problem je, čeprav samo imeli prej doma v garažah prostora za 4 avte, so se garaže preuredile za druge zadeve, in ostaneta samo dve, avti pa so že zaj 3 pri hiši včasih štirje. In že zaradi tega, da ga nebi mel celo zimo pod snegom, si moram neko montažno garažo postavt, nič kompliciranega, rušt pa podeskat tolk da je pod streho, šravfam pa lahko v garaži. In trenutno nimam časa, da bi se zadeve lotil bolj intenzivno. Faks še zadne obveznosti, za novo leto grem v duzendorf me opet ni, tak da drugo leto na pomlad pa bo zadeva v polnem teku.

=ZiAn= je napisal/-a:@xalfist, preden pametuješ juhici se pozanimaj o dejstvih. Prvo, povprečna BRUTO plača meseca septembra (zadnji objavljen mesec) je znašala 1.485,58€, povp. NETO pa 963,84€. Da ne boš dejal, da je bil čudežen poskok plač v omenjenem mesecu, ti dodajam še podatek, da je povp. BRUTO plača v zadnjih 3 mesecih znašala 1.484,48€, to znese NETO 962,84€. Če ne veš kje lahko najdeš te podatke, potem samo "molim boga" (in ja jaz sem tudi ateist ampak ti, ki si ravno pred diplomo oh in sploh, pa ne poznaš pomena stalnega rekla/fraze), da ne delaš ekonomsko usmerjenega faksa.

Lp

Nebi rad bil pameten, ampak vem kako se računa povprečje itd. In če pogledamo dejstva, je povprečna plača manjša kot 800€, poglej si delavce, trgovce ki jih je največ in koliko imajo plače. Mene osebno ti državni podatki sploh ne ganejo, saj en bolj laže od drugega. Sem delal marsikje preko študenta pa vem kake plače majo. Sam tolk, čeprav se to ne tiče teme.

dask je napisal/-a:A pa si šel dejansko kaki avto v Nemčijo pogledat? Ker na Autoscout jih je kar nekaj, če dodaš še vse države Evrope, jih je še več. Ni hudič, da ne bi bil eden za pameten denar tudi dober. Men je mal mimo, da bi ga čakal, da se pojavi na avto.net....

Čist preprost in enostaven odg, ker ga je že en napisal, da če avto še ni oldtajmer, ga ne moreš prepeljat, ker je prestar in ne istreza predpisom, edin če me je nagno oz vse nas.

Vikking: pa ne še ti, saj vrjamem, da nima vsak časa si cele teme pogledat, ampak bom še enkrat povedo. Glede obnove, imam na razpolago garažo, kanal, vso potrebno orodne(mogoče kakega specialnega ne), co2 anparat, avto gen, brusilnike, polir mašine, krompesor..... upam da nas nebo kdo priš opet oropat, kot so nas že, v glavnem imam doma na razpolago vso možno orodje, pa ne ono iz hoby programa hehe. Ko sem bil mali se je zaželo šravfanje z mopedi, kasneje motorji 125... ko je prišo avto, sem že šravfo disla, benza sam zamenjo dihtongo na glavi itd itd itd. Za mehanične dele si nabaviš knjigo in nimaš kaj zgrešit. mam dost kolegov, ki niso mehaniki pa si marsikaj naredijo sami. Glede ličarskih del, ni panike vem marsikaj kako gredo stvari, glede kitanja, brušenja sem tut sam mel star avto in ga je blo treba popravlat, glede barvanja pa ima bratranec komoro tako da ni panike. sploh pa je 944 pocinkan in če ni bil nikoli pokjen ne sme rjavet. Tak da nisem jaz nek mestni driver ki si še gume ne zna menjat, ampak sem si že dosti krat omazo roke.
Zadnjič spremenil xalfist, dne To nov 23, 2010 1:11 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 23, 2010 12:59 am

Sashs je napisal/-a:Xalfist...

Ne ven kaj bi ti rad tukaj povedal ampak jas ven samo to da si nadut studentek ki mislo da bogatega za jajce drzi...

Pa ne rabis bit vern da lahko to pocnes...

Nekateri tukaj smo starejsi od tebe 5 let in ne sanjamo vec o porsejih 944 ker nam taki avti v cabriolet izvedbi ki je res redka lezijo v garazi, ob katei se drzi hisa ob hisi pa se parking z raznimi avtodomi colni in se kaj bi se naslo vse skupaj v vrednosti ki je ti preko studenta in izven studenta se hitro nebos zasluzil...

Tak da mi sploh ni jasno zakaj se meces tukaj ven ker nimas nikakve podlage, ce bi bil poln kot pravis da si bi skasljal 10 baxov in kupil v nulo posmekanega 944 al pa 30 baxov za kaj bolsega...

Ce pa bos v enem letu komaj sparvil tiste 4baxe skupaj pa bolj da si kupis samo poster....

Jas sem za svojga ki ni v naj naj stanju skasljal 10 za ostalih 30 pa avtodom naslednjih 25 za bmw serije 5 za ostanek pa hiso novogradnjo... Pa se tukaj niti slucajno ne mecem ven...tak da chill down .....

Obstajajo ljudje tukaj in drugod ki zasluzijo se kaj vec kot za kafe sem ti ze napisal enkrat...
Kup si najprej vozilo pol pa se meci ven...

Človek vsaka čast, ne daj se... :)
Zadnjič spremenil xalfist, dne To nov 23, 2010 1:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To nov 23, 2010 1:19 am

:-D Zanimiva tema z dosti smeha :pop:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov