Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 21, 2010 7:07 pm

Ali nova Octavia ali pa res odlično ohranjen (slovenski) Modeo, to bi pri meni bila dilema med temi. Glede Alfe pa tako... ni ravno avto za vsakega in tisti, za katerega je, po moje ne bo v ožji izbor dajal Cruza ipd. V primerjavi recimo z Mondeom je tudi precej težje dobit lepo ohranjeno, ker se tiste dobre večinoma prodajo med ljubitelji.

Kar se pa tiče znamk, bi se lahko že enkrat nehali "dajat" z izjavami kateremu sosedu je kdaj kaj crnilo ipd. Ta tematika je obdelana že po nešteto temah in če koga res zanima, bo poiskal. Problem je pa tudi v tistih, ki rečejo, da je en avto res zanesljiv, potem pa kmalu pride na dan tisti "ampak" preveri to pa to pa še tisto pa mogoče še... :roll:

8000rpm je napisal/-a:Če ti japonec ni všeč, bi na tvojem mestu vzel Škodo Octavio, ki ima svoje prednosti, če ne druga je cena napram konkurenci dobra, zanimiv je mogoče tudi Ford Focus.

Osebno so mi smešni nekateri odgovori,tistih ki predlagate Cliote, Bravote in podobna vozila. Če bi sam delal 100km dnevno, se definitivno ne bi želel vozit v avtu takšnega ranga.

Pa ti veš, da je Bravo avto istega rango kot Octavia in Focus?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Sr sep 22, 2010 9:19 am

Mislil sem Mondea, my bad. Octavia in Mondeo, Accord, Mazda 6 ipd so limuzine, Bravo pa je srednji družinski avto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 22, 2010 9:35 am

Ja ampak Octavia je delana na Golfovi platformi in tudi občutek v njej je zelo podoben kot v Golfu, le da ima "rit". Vglavnem zdaj si čist vse premešal! :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 22, 2010 9:44 am

OFF: Ko smo že pri avt. razredih, Octavia za moje pojme spada nekam vmes. Je večja od segmenta C (nižji srednji razred) in manjša od segmenta D (srednji razred). Po medosni razdalji je definitivno v nižjem srednjem razredu, navsezadnje si deli platformo z Golfom. Po zunanjih dimenzijah ter tudi prostornosti pa je spet bližje srednjemu razredu. Vprašanje je zdaj, kaj je za koga merilo...

ON: Lahko se pogleda tudi za kako rabljeno Octavio, npr. 1.9 TDI - v tem primeru verjetno ne bo treba zapravit vsega budgeta ali pa za že omenjenim Ford Mondeom, lahko 1.8 TDCI, mogoče res tudi ni slaba ideja kak novi Megane Grandtour 1.5 dci. Pojdi pogledat oz. sprobat vse favorite, ki si jih dal v ožji izbor in enostavno izberi tisto kar ti najbolje ustreza. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 22, 2010 3:01 pm

Priporočam octavio --> http://www.skoda.si/extraitem.php?I_ID=250&B_ID=161
Sicer nima park senzorjev in tempomata, ampak to se da za par 100€ naknadno vgradit.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov