sašo5 je napisal/-a:[
Opel Insignia 2.0 CDTI 130KM : Opet traktor! Kaj delajo ??? Poizkusite!
sicer sem vozil 160KM

[/quote]
Samo kot opazko, kasnejši ECOFLEX motorji so precej boljši od prvih dizlov v Insigniji.
sašo5 je napisal/-a:[
Opel Insignia 2.0 CDTI 130KM : Opet traktor! Kaj delajo ??? Poizkusite!
Imaš prav, to dejansko ni sprejemljivo - ampak če volan trese, je nekaj resno narobe z avtom. Meni nikoli volan ne trese.
No, če je službeno vozilo, je najbrž k zjebanoti avta prispevalo tudi to (najbrž delajo z njim kot svinja z mehom, vključno glede servisiranja...)
A to mene sprašuješ? Ne, mi ne trese. Če bi mi, to (kolikor vem) pomeni da je potrebna menjava sklopke...simply je napisal/-a:Imaš prav, to dejansko ni sprejemljivo - ampak če volan trese, je nekaj resno narobe z avtom. Meni nikoli volan ne trese.
No, če je službeno vozilo, je najbrž k zjebanoti avta prispevalo tudi to (najbrž delajo z njim kot svinja z mehom, vključno glede servisiranja...)
Vozilo ima 50.000km - redno servisiran.
Kaj pa sklopka? Trese?
peroRS je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=jsxLJQCBDDo
Očitna razlika:
http://www.youtube.com/watch?v=ZsWkbpGs ... re=related
Pa še TSI "dizel"![]()
http://www.youtube.com/watch?v=HHURtm_el70
Malachi je napisal/-a:včeraj bil iz radovednosti na testni vožnji 1,6tdi, ker vsi pravite kakšen napredek. Jok!
Mogoče poraba nižja za deci, tišji, uglajen. Zmogljivosti? So čisti dokaz, da papir vse prenese (le končna je pri 1,9 za 1km/h večja). Do 2500 praktično nič, potem zvezno napreduje. Vožnja v 5. prestavi tam 50,60 je vic. Po ovinkasti cesti šaltaš kot b****, skratka polom. Medtem ko 1,9 v 5. začne vlečt od 1500 naprej....
Prostornine ne moreš nadomestit z ničim.
Evo. Teorija je fajn, ampak glejte kako je očitno v praksi.Malachi je napisal/-a:včeraj bil iz radovednosti na testni vožnji 1,6tdi, ker vsi pravite kakšen napredek. Jok!
Mogoče poraba nižja za deci, tišji, uglajen. Zmogljivosti? So čisti dokaz, da papir vse prenese (le končna je pri 1,9 za 1km/h večja). Do 2500 praktično nič, potem zvezno napreduje. Vožnja v 5. prestavi tam 50,60 je vic. Po ovinkasti cesti šaltaš kot b****, skratka polom. Medtem ko 1,9 v 5. začne vlečt od 1500 naprej....
Prostornine ne moreš nadomestit z ničim.
sonic je napisal/-a:BTW, 1.9 TDI (če imaš 77 kW verzijo) pa ne vleče od 1500 naprej - temveč od cca 1200
lizard je napisal/-a:Probaj še 1.6 od Fiata, tale je vsaj po grafu in navoru sodeč pred usemi. Kako pa je v praksi pa ne vem.
Nekje v eni temi, kjer je nekdo kupoval Kio 1.6 CRDi sta oba grafa not, in se vidi kakšna velika razika je med crdi in jtd.
V Vsakem primeru pa rabimo grafe recimo starejših 1.9/2.0 dizlov in novejših 1.5/1.6 dizlov, pa bo že precej več jasnega, potem pa kake testne vožnje.
Malachi je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Probaj še 1.6 od Fiata, tale je vsaj po grafu in navoru sodeč pred usemi. Kako pa je v praksi pa ne vem.
Nekje v eni temi, kjer je nekdo kupoval Kio 1.6 CRDi sta oba grafa not, in se vidi kakšna velika razika je med crdi in jtd.
V Vsakem primeru pa rabimo grafe recimo starejših 1.9/2.0 dizlov in novejših 1.5/1.6 dizlov, pa bo že precej več jasnega, potem pa kake testne vožnje.
j**eš tiste grafe. 1.9 tdi 105 ima po tov. podatkih največji navor pri 1900, 1.6 105 pa pri 1500 rpm (pa 5 nm navora v prid 1.9), v vožnji pa se občuti čisto drugače.
No no zavajat pa ne smemo. 1,6 tdi ima 250nm pri 1500-2500. Kar potrjuje naše občutke pri vožnji! Če bi blo pr 1500 potem bi začel vlečt že pr 1200.
Emm, mislim da gre za dva različna motorja. 1.9 TDI je bil narejen v zelo različnih variantah. 130 KM verzija je kolikor vem en 'starejši' TDI, 105 KM je pa novejša. 130 KM ne poznam iz lastnih izkušenj, slišal sem pa da hudo sune pri 2000 obratih - očitno pa je navor med 1000 in 2000 slabše razporejen kot v 105 KM varianti.~toMmy~ je napisal/-a:sonic je napisal/-a:BTW, 1.9 TDI (če imaš 77 kW verzijo) pa ne vleče od 1500 naprej - temveč od cca 1200
Ne vem no, s 130KM se mi še vedno ne zdi, da kaj posebno "vleče" pri 1200, tam nekje s 1500 se da postopoma pospeševat, pri kakšnih 1700-1800 se komaj prav prebuja. Razen če 6-gang toliko vpliva na to...
sonic je napisal/-a:Emm, mislim da gre za dva različna motorja. 1.9 TDI je bil narejen v zelo različnih variantah. 130 KM verzija je kolikor vem en 'starejši' TDI, 105 KM je pa novejša. 130 KM ne poznam iz lastnih izkušenj, slišal sem pa da hudo sune pri 2000 obratih - očitno pa je navor med 1000 in 2000 slabše razporejen kot v 105 KM varianti.~toMmy~ je napisal/-a:sonic je napisal/-a:BTW, 1.9 TDI (če imaš 77 kW verzijo) pa ne vleče od 1500 naprej - temveč od cca 1200
Ne vem no, s 130KM se mi še vedno ne zdi, da kaj posebno "vleče" pri 1200, tam nekje s 1500 se da postopoma pospeševat, pri kakšnih 1700-1800 se komaj prav prebuja. Razen če 6-gang toliko vpliva na to...
Aja - hja pa si vseeno ne zapomnim vseh debat, hehe. Sori.~toMmy~ je napisal/-a:Govorim o istem motorju čipanem na 130KM, le da ima 5 prestav, sem mislil, da boš takoj dojel, ker sva že sodelovala v takšnih in podobnih debatah o Golfovem 1.9 TDI.
immortal je napisal/-a:Kaj si pa kupil, če ni skrivnost. Sam sem pred enako dilemo glede nove Škode Octavie Business.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov