Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Re: Giulietta, Astra ali Golf

Napisal/-a brett Pe nov 26, 2010 8:22 am

Hehe!
Še ena tema, kjer bo večina postov eno samo prerekanje. In ob tem jih bo večina tolkla čez golfa, do astre bo večina nevtralnih, ...

Moj pogled na vse tri predstavnike (ostalih vozil tega segmenta nima smisla menjati, ker je avtor teme podal mnenje kaj si bo izbral!):

Astre nisem vozil, sem si jo pa ogledal in vizualno mi je všeč predvsem od zunaj, notri manj, ker se mi zdi sredinska konzola nepregledna, natlačena z gumbi. Glede na karakteristike motorja ponuja najmanj od vsh treh, ko je govora o motorozaciji in s tem povezanimi zadevami. Ima navečji prtljažnik, kar je subjektivno po potrebi. In je najmanj pregledna od omenjene trojice vozil. Kako se vozi ne bom govoril, ker ne vem, izkušenj z Opli nimam, jih ima pa nekaj znancev in en sorodnik in večjih težav (ki so posledica let in ne izrednih okvar) niso imeli oz. nimajo.

Guilette nisem vozil, tako da o voznih lastnostih ne morem govoriti. Videl pa sem jo in priznam, da se mi zelo dopade bočna in zadnja linija (še posebej slednja mi je ena najlepših zadnjega časa), medtem ko mi je sprednji del grd! Tiste zaobljene (mene spominja na izbuljene žabje oči) luči so mi zelo grde. Ne razumem zakaj niso obdržali stila v slogu Alfe 159, ki res zažgejo! Notranjost je stilsko nekaj posebnega v primerjavi s konkurenti in dodelana, ampak meni osbeno (subjektivno stališče) ne potegne! Če želiš izstopati, boš s to Alfo definitivno veliko bolj ot z astro in še posebej z golfom! In večina oseb, ki poseduje Alfo jo ima zaradi stilskosti, posebnega (beri: športnega) izgleda in ne zaradi praktičnosti, ekonomičnosti, racionalnosti. Imam dva tesna prijatelja, ki posedujeta 147 in 159 (pred tem 156) in imata nemalo težav z vozili. Pa kljub temu ju ne bi dala stran oz. zamenjala. Pa čeprav vesta, da to ni racionalna izbira avta. Motorji in njihova kvarljivost pa je stara in znana zgodba Fiata. Pa ne, da drugi se ne kvarijo. Ravno tako, samo Alfe oz. Fiatovi motorji so znani po kvarljivosti. Tako, da zame so Alfe vizualno in estetsko lepa vozila, drobovje+praktičnost pa bolj kot ne vlečejo na minus!

O golfu pa drugič
Zadnjič spremenil brett, dne Pe nov 26, 2010 1:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Pe nov 26, 2010 8:24 am

Kaka Lancia Delta, bi bla tut zanimiva izbira. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3995246&show=1
Lp, Boštjan

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Pe nov 26, 2010 8:36 am

Halo Brett. :) Lepo da si se oglasil saj lahko iz lastnih izkušenj poveš konkretno vse o Golfu. Kakšna je poraba in koliko pridejo servisi ? LP

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 26, 2010 8:48 am

legendarac je napisal/-a:Halo Brett. :) Lepo da si se oglasil saj lahko iz lastnih izkušenj poveš konkretno vse o Golfu. Kakšna je poraba in koliko pridejo servisi ? LP

Ker mamo v familiji golfa 1.4 TSI z 122KM ti lahko povem da pride servis na 10.000 km 140€.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe nov 26, 2010 9:05 am

Astra.

Golf je golf - klasika...
AR pa jaz ne zaupam in nebi tvegal. (ne tega vzet kot napad na AR)

Lp, J

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe nov 26, 2010 10:27 am

Samo toliko za v vednost. Alfa ima popolnoma novo paleto motornih agregatov tako, da je tu brezepredmetno govorit o kvarljivosti oz. nepokvarljivosti.
Za JTDje pa vsi vemo kaj se govori...

Je pa dobra alternativa C4, avto bo odvseh najnovejši in zagotovo zelo zanimiv, prve slike obljubljajo veliko...
Nekdo je omenjal Delto - meni osebno zelo zelo lep avto,bi pa v primeru nakupa zagotovo vzel rabljeno (pa magar 3 mesece).Ker proda se jih zelo malo - ker je specifičen avto, in zna zgubit na ceni takoj na začetku. Je pa Lanča od vseh zagotovo najmanj športna in najbolj luksuzna ter največja (medosje 275cm,placa v kabini za izvoz)
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe nov 26, 2010 11:01 am

Izbor omenjene trojice sovpada v tri dokaj različne filozofije - od racionalne do povsem emotivne. Izbor bo potrebno omejiti na vprašanja ali best buy-a (beri: največ za dani denar) ali kvalitativne ali povsem oblikovne/čustvene komponente.
O kvaliteti posameznih modelov je še prezgodaj govoriti, saj sta Astra in Giulietta na trgu prekratko obdobje, da bi se že kazale kakšne anomalije. Golf v 6. izdaji, ki je načeloma derivat (ali temeljit facelift) 5. serije, se izkazuje, kot eden kvalitetnejših novodobnih VW izdelkov (v nasprotju z npr. Passatom zadnje oziroma zdaj že predzadnje generacije). Za dani denar bo, upoštevajoč vse možne popuste, opremsko največ ponudila Oplova Astra. Na evropski (oz. svetovni) predstavitvi me je zunanjost navdušila (predvsem v povezavi s ksenon žarometi ter kakšnimi perverzno velikimi platišči), notranjost po drugi strani pa žal pustila preveč hladnega - predvsem zasičenost z gumbi se mi ne dopade, čeprav verjamem, da se je lastnik kaj hitro navadi. Sam občutek notranjosti pa je bil za nianso na nižjem nivoju, primerjalno z Golfom (istočasno sem delal na salonu primerjavo z Golfovo notranjostjo). Peljal Astre žal nisem, motorsko in vozno je tako ne poznam.
Kupec z nakupom Golfa absolutno ne zgreši, kolikor več na začetku plača pri ceni, vrednost rabljenemu drži bolje od konkurence (ponudba - povpraševanje). Oblikovno drži poteze, ki bodo všečne dlje časa (ne gre za konfekcijski avto), predlagam večja platišča z nizkopresečnimi pnevmatikami (paket Vancouver?), ki avto naredi privlačnejši. Notranje ergonomsko osebno všečnejši od Astre, čeprav dolgočasnejši, velik minus pripisujem prevelikemu številu doplačil, tudi za danes osnovne "bonbončke" (npr. USB priklop, avtomatizacija klime, ipd...). Pod črto bo podobno opremljen Golf dražji od Astre. Motorne primerjave žal ne morem narediti.
Giulietta (oz. Julka, če hočete) je pač oblikovni biser, s prepoznavno obliko ter nedolgočasnostjo. Oblikovna svežina se nadaljuje v notranjosti. Gledoč cenike in akcijske popuste pa je postala interesantna tudi v tej smeri! Alfe tako ugodne pač nikdar niso bile in še vedno niso (glej: Mito, 159)! Gledoč statistično (sicer, priznam, zelo neprofesionalno) zna biti Alfa na dolgi rok problematičnejša od zgoraj omenjene dvojice.

Povsem osebno bi gledal povsem racionalno, najbrž izbral model ki je na trgu že dlje časa (brez otroških bolezni!) ter primerjal opremsko med modeli, kje dobim za dani denar največ. Morda bi me navdušila že testna vožnja v takšni meri, da bi racionalne kompononte povsem potlalčil...
Poglej še najbližjo konkurenco, škoditi ne more...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe nov 26, 2010 1:43 pm

Miholl84 je napisal/-a:Samo toliko za v vednost. Alfa ima popolnoma novo paleto motornih agregatov tako, da je tu brezepredmetno govorit o kvarljivosti oz. nepokvarljivosti.
Za JTDje pa vsi vemo kaj se govori...
Saj niso tako problematični motorji ampak ostale komponente.Sicer pa je o zanesljivosti alfe težko kaj povedati ker se prodaje šele od letos.Kar se pa oblike alfe tiče lahko ti je všeč lahko ti je grda meni je grda(MOJE MNENJE)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe nov 26, 2010 2:09 pm

Novi Alfini motorji res žanjejo nekaj priznanj in pohvale. Vendar mi moj mehanik + izkušnje preteklih motorjev te znamke nakazujejo, da so bili tudi prejšnji motorji svoje čase pravi biseri: NA PAPIRJU IN V TEORIJI. V praksi pa vse kaj drugega. Upam, da se motim + vsi podobno misleči, ki so razglabljli z menoj o tej zadevi.Pustim(o) se presenetiti. Jaz osebno pa zaenkrat ne bi tvegal Grem raje na preizkušenega "konja"! In trenutno je bil ob nakupu lansko pomlad to TSi motor!
Aja- kolega, ki imata Alfe, sta imela kar nekaj težav z elektroniko, podvozjem in armotizacijo.

Golf: imam ga sam - zadnja generacija. 5 mi je stilsko izredno neprivlačen, celo na trenutke grd. Šestica pa mi je takoj "sedla". Vizualno ima vsak svoje oči. Na zunaj mi je sprednji del s delno kromirano masko oz. letvicami in temno modro biserno barvo zelo lep in nakazuje agresivnost. Za zadek sem bolj kot ne nevtralen in sta mi astra in guiletta lepši, bočna pa tudi ni nič posebnega. Notranjost pa mi je v bež kombinaciji zelooo všeč, če sredinsko konzolo krasi LCD monitor. Brez njega tudi meni ni nič posebnega, a vseeno boljša (bolj preprosta in urejea) kot pri astri.
Vožnja je zelo udobna, tudi po nekaj urah vožnje (ko sem se vozil po Nemčiji, Avstriji) sem stopil ven spočit. Sedeži so radodarno nastavljivi, tudi ledveni del. Izolacija je tudi pri velikih hitrostih zelo dobra, kar mi priznavajo tudi kolegi, ki imajo vozila višjega ranga. Ko recimo stojiš pa imaš občutek kot, da je motor crknil, ker je tao tih in brez tresljajev. Povratne info. s cestišča so zelo dobre (meni boljše kot pri Mazdi3, focusu, aurisu, civicu)! POraba je pa odvisna od vožnje. Moja je pod 6L čez leto, pozimi pa nekaj dcl nad 6L.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe nov 26, 2010 2:23 pm

Ja saj pri mojem bratrancu imajo alfo 147 stara 8 let pa niso imel še nobenih problemov odvisno od avtomobila.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 26, 2010 2:28 pm

Renault VG je napisal/-a:Ja saj pri mojem bratrancu imajo alfo 147 stara 8 let pa niso imel še nobenih problemov odvisno od avtomobila.

Pri nas je bila tudi 33-ka 8 let pri hiši pa je bil v teh letih samo kolesni ležaj zamenjan.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe nov 26, 2010 3:22 pm

duleman je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Kot vedno, testna vožnja vseh treh kandidatov in izbor najboljšega po tvojem okusu, z nobenim ne boš zgrešil. ;) Ker tu gor bo itak vsak navijal za lastnega kandidata. Če pa že želiš slišat čimveč mnenj pa naj povem, da bi se sam osebno verjetno odločal med Giulietto in Golfom, izbral bi pa nekaj tretjega (pa nimam v mislih Astre). :mrgreen:

Lahko mogoče zaupaš kaj je tisto tretje ker me res zanima, tnx!

Tisto tretje bi bila Mazda 3, kot je @toMmy pravilno ugotovil. Samo glede na to, da kupuješ turbo bencinarja, potem morda zate ne bo v redu izbira. Razen če bi pogledal za 2.0 motorjem z neposrednim vbrizgom in i-stop tehnologijo ter opremo GTA, kjer poleg vsega dobiš tudi xenon prednje žaromete (skoraj vso možno opremo pa ima že paket TX plus, vključno z gretjem sedežev, hi-fi bose ozvočenjem in še in še...). Jaz osebno, ki bi verjetno ponovno raje kupil dizla, bi pri Mazdi 3 pogledal za modelom CD150 (2.2 dizel), ki je zares odličen motor, poleg tega pa je tudi avto kot celota odličen, vse od lege na cesti, komunikativnega volana do kakovosti izdelave, osebno mi je všeč tudi oblika pa za razliko od Golfov npr. jih ni veliko na cesti. :)

Sem si pa podrobno npr. pogledal tudi Golfa 6 in novo Astro, a slednja me je žal pustila hladnega. Golf od zunaj res ni nič posebnega, me je pa navdušil znotraj predvsem z dobrimi sedeži, materiali, ergonomijo in prostornostjo. Pri Golfu je razen oblike edina stvar, ki razočara serijska oprema in to tudi pri 'highline' paketu, kjer moraš še vedno, kot je že ugotovil @CHAN, doplačevat tudi za take "bedarije" kot so avt. klima, USB priključek, el. zložljiva zunanja ogledala, park senzorje ipd. Giullieto pa težko komentiram, ker v njej še nisem sedel, zato to prepuščam drugim. :D
Antiznačkar po prepričanju

duleman
Nov uporabnik

Napisal/-a duleman Pe nov 26, 2010 4:29 pm

Tisto tretje bi bila Mazda 3, kot je @toMmy pravilno ugotovil. Samo glede na to, da kupuješ turbo bencinarja, potem morda zate ne bo v redu izbira. Razen če bi pogledal za 2.0 motorjem z neposrednim vbrizgom in i-stop tehnologijo ter opremo GTA, kjer poleg vsega dobiš tudi xenon prednje žaromete (skoraj vso možno opremo pa ima že paket TX plus, vključno z gretjem sedežev, hi-fi bose ozvočenjem in še in še...). Jaz osebno, ki bi verjetno ponovno raje kupil dizla, bi pri Mazdi 3 pogledal za modelom CD150 (2.2 dizel), ki je zares odličen motor, poleg tega pa je tudi avto kot celota odličen, vse od lege na cesti, komunikativnega volana do kakovosti izdelave, osebno mi je všeč tudi oblika pa za razliko od Golfov npr. jih ni veliko na cesti. :)

Sem si pa podrobno npr. pogledal tudi Golfa 6 in novo Astro, a slednja me je žal pustila hladnega. Golf od zunaj res ni nič posebnega, me je pa navdušil znotraj predvsem z dobrimi sedeži, materiali, ergonomijo in prostornostjo. Pri Golfu je razen oblike edina stvar, ki razočara serijska oprema in to tudi pri 'highline' paketu, kjer moraš še vedno, kot je že ugotovil @CHAN, doplačevat tudi za take "bedarije" kot so avt. klima, USB priključek, el. zložljiva zunanja ogledala, park senzorje ipd. Giullieto pa težko komentiram, ker v njej še nisem sedel, zato to prepuščam drugim. :D

Sam za takšne kilometre kupovati dizla? Bom pa vsekakor malo bol podrobno pogledal še mazdo3. pa GTA je možno izbrati tudi z 2.0 motorjem?

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe nov 26, 2010 4:30 pm

ban je napisal/-a:
ALIEn3001 je napisal/-a:Giulietta se pelje najbrž najboljše v svojem rangu (Audi A3, BMW 1-serija), ima dober izbor motorjev (dosti boljši, kot praktično vse Alfe v zadnjih 10 letih) in ima dobro ceno glede na opremo.
Mene osebno je razočarala notranjost. Je stilska, ampak bistveno slabša, kot pri prejšnjih Alfah (sploh 147 in 159). Je še vedno bolje od Golfa, ampak mene je to zelo razočaralo.

A si ti že sploh vidu od blizu notranjost od golfa mogoče???

Zakaj je pa ne bi?
Preberi še enkrat, kaj sem napisal; Stilsko je Giulietta znotraj lepa, najbrž med najlepšimi hatch-backi. Razočarala me je pa kvaliteta materialov v notranjosti, ki pač ni na ravni tega, na kar smo Alfisti navajeni. Poglej si Alfa forum in kritiko na kvaliteto materialov v notranjosti Giuliette. Je pa še vedno bolje, kot v Golfu ja, ampak razočaranje za Alfiste.

[edit] za motorje pri Giulietti je težko govoriti... Peljal sem 1.4 MA 170HP motor in je super stvarca, je pa popolnoma nova zadeva in je o kvaliteti nemogoče govoriti. JTD je pa sproban in najbrž najmanj problematični dizel na trgu že od leta 2000 dalje... Samo trenutno bi vzel Giulietto z bencinarjem, če bi kupoval. Samo bo treba počakati na naslednjico 159... Ker Giulietta ni prava Alfa.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe nov 26, 2010 4:40 pm

Samo Giulietta in 159 nista v istem rangu.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe nov 26, 2010 4:49 pm

Še glede servisa: na 15 jurjev je bil prvi in je bil 125 EUR. Itak pa ga bom kasneje, ko bom ven iz garancij (po 4. letu starosti) vozil k svojemu mehaniku.
Glede porabe še to, da imam bencinarja (122 KM) in imam nizko zaradi načina vožnje. Realna slika je pa najbrž tam pri 6,5L do 7L za tiste, ki imajo bolj dinamično vožnjo.
Opremljenost golfa je pri osnovni izvedenki trendline res dokaj skopa, je pa bil zame confortline že zelo solidno opremljen in cenovno ni tako zasoljen, kot je potem highline. S tem da slednji zame nima nobenih takih "bonbončkov", ki bi me mikali. Obvolanskih kontrol ne maram, lita platišča, ki so serijska pa mi tudi niso potegnila. Tako da je vmesna stopnja ravno pravšnja, ostalo pa sem si dokupil. Zmotilo me je visoko doplačilo za dodaten par vrat, ostale cene so mi sprejemljive. Itak sem potem dobro zbarantal, tako da končni nakup ni bil tako visok. Ker tudi pri VW se da dobro cen zbiti, ne samo konkurenci. Te razne akcije, ki jih imajo meni ne bi prišle v poštev, ker imam svoje želje glede opremljenosti + ne zaupam preveč vozilom, ki jih tako ugodno ponujajo. Imam slab občutek, da so to "kosi", ki bi se jih radi znebili, ker jim nekaj fali. Pa najbrž temu ni tako, samo jaz se tega zopnega občutka ne morem znebiti! + vedno posiljujejo z nekimi leasingi.
Golf je v osnovi res manj opremljen, rang višje pa ima kar nekaj poslastic serijsko, kot je npr. tempomat, sedem zračnih blazin (konkurenca ponavadi 6, temp. proti doplačilu), sredinski pomični naslon, dnevne luči, navadna platišča, ki so kot lita + nekatera doplačila so v paketih in so dokaj ugodna (npr: paket confort). Res pa pri večini konkurence dobiš nekatere stvari že v osnovi. Ampak mene to ni zmotilo pretirano. Dobil sem ga ugodno + prodal se bo dobro (če ne bo vmes kaj neljubega prišlo seveda). In mislim, da za 18.500 EUR težko dobiš več od avta tega ranga, kolikor sem dal jaz zanj, z mojo dodatno opremo!

Aja: pa všeč mi je, da v dveh letih odkar je golf 6. generacije zunaj, nisem videl v SLO (V Nemčiji, VB, Avstriji ogromo) nobenega še v tej barvni izvedbi kot je moj, hehehe!! Pa prav čekiram, če bom kje kakega zasledil!

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe nov 26, 2010 4:58 pm

ALIEn3001 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
ALIEn3001 je napisal/-a:Giulietta se pelje najbrž najboljše v svojem rangu (Audi A3, BMW 1-serija), ima dober izbor motorjev (dosti boljši, kot praktično vse Alfe v zadnjih 10 letih) in ima dobro ceno glede na opremo.
Mene osebno je razočarala notranjost. Je stilska, ampak bistveno slabša, kot pri prejšnjih Alfah (sploh 147 in 159). Je še vedno bolje od Golfa, ampak mene je to zelo razočaralo.

A si ti že sploh vidu od blizu notranjost od golfa mogoče???

.. Razočarala me je pa kvaliteta materialov v notranjosti, ki pač ni na ravni tega, na kar smo Alfisti navajeni. Poglej si Alfa forum in kritiko na kvaliteto materialov v notranjosti Giuliette. Je pa še vedno bolje, kot v Golfu ja, ampak razočaranje za Alfiste.

...

Velja ta post, le če si s tem mislil kakovost in ne videz:

Nisem sedel za volanom te nove Alfe, ampak glede kakovosti materialov, pa roko na srce, se pa že 159 težko primerja z golfom nove generacije (mi je lastnik 159 sam priznal, pa je fan Alf!!), tako da menim, da se guiletta še težje. Italijani so pač površni pri končnih obdelavah. So mojstri v idejah, a slabi realizatorji! Nemec pa ravno obratno! Pa nisem VW fan, ker mi je katera druga znamka (oz. model) dosti ljubša, a je cenovno težko dostopna!

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe nov 26, 2010 5:09 pm

pskoda je napisal/-a:Samo Giulietta in 159 nista v istem rangu.

Hja 147 tudi ni v istem rangu z 159 pa je notri boljša od Giuliette. Lepša pa najbrž ne... Ko se usedeš v Giulietto se počutiš, kot da bi sedel v Pasattu :D Ali pa Bravotu... Notranjost v 159 je pa daleč pred prej omenjenimi, tako kvalitetno kot po izgledu. Najbolj so me v Giulietti motili sedeži, naslon za roke in pa volan. Armatura je pa kar OK.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe nov 26, 2010 5:29 pm

duleman je napisal/-a:

Sam za takšne kilometre kupovati dizla? Bom pa vsekakor malo bol podrobno pogledal še mazdo3. pa GTA je možno izbrati tudi z 2.0 motorjem?

Saj pravim, jaz bi zase kupil dizla. Če bi pa že kupoval bencinarja pa bi zagotovo pogledal tudi zgoraj omenjeno Mazdo 3, s tem da bi meni bila oprema TX plus vrh glave, ker ima praktično VSE. Se pa da omenjen motor dobiti tudi v opremi GTA, ja. Nič te torej ne stane, če si greš avto pogledat, se zapeljat na kako testno vožnjo in si sam ustvarit mnenje ali ti odgovarja ali ne. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 26, 2010 8:25 pm

Se boš vozil večinoma sam ali vas bo več?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov