legendarac je napisal/-a:Halo Brett.Lepo da si se oglasil saj lahko iz lastnih izkušenj poveš konkretno vse o Golfu. Kakšna je poraba in koliko pridejo servisi ? LP
Saj niso tako problematični motorji ampak ostale komponente.Sicer pa je o zanesljivosti alfe težko kaj povedati ker se prodaje šele od letos.Kar se pa oblike alfe tiče lahko ti je všeč lahko ti je grda meni je grda(MOJE MNENJE)Miholl84 je napisal/-a:Samo toliko za v vednost. Alfa ima popolnoma novo paleto motornih agregatov tako, da je tu brezepredmetno govorit o kvarljivosti oz. nepokvarljivosti.
Za JTDje pa vsi vemo kaj se govori...
Renault VG je napisal/-a:Ja saj pri mojem bratrancu imajo alfo 147 stara 8 let pa niso imel še nobenih problemov odvisno od avtomobila.
duleman je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Kot vedno, testna vožnja vseh treh kandidatov in izbor najboljšega po tvojem okusu, z nobenim ne boš zgrešil.Ker tu gor bo itak vsak navijal za lastnega kandidata. Če pa že želiš slišat čimveč mnenj pa naj povem, da bi se sam osebno verjetno odločal med Giulietto in Golfom, izbral bi pa nekaj tretjega (pa nimam v mislih Astre).
Lahko mogoče zaupaš kaj je tisto tretje ker me res zanima, tnx!
Tisto tretje bi bila Mazda 3, kot je @toMmy pravilno ugotovil. Samo glede na to, da kupuješ turbo bencinarja, potem morda zate ne bo v redu izbira. Razen če bi pogledal za 2.0 motorjem z neposrednim vbrizgom in i-stop tehnologijo ter opremo GTA, kjer poleg vsega dobiš tudi xenon prednje žaromete (skoraj vso možno opremo pa ima že paket TX plus, vključno z gretjem sedežev, hi-fi bose ozvočenjem in še in še...). Jaz osebno, ki bi verjetno ponovno raje kupil dizla, bi pri Mazdi 3 pogledal za modelom CD150 (2.2 dizel), ki je zares odličen motor, poleg tega pa je tudi avto kot celota odličen, vse od lege na cesti, komunikativnega volana do kakovosti izdelave, osebno mi je všeč tudi oblika pa za razliko od Golfov npr. jih ni veliko na cesti.![]()
Sem si pa podrobno npr. pogledal tudi Golfa 6 in novo Astro, a slednja me je žal pustila hladnega. Golf od zunaj res ni nič posebnega, me je pa navdušil znotraj predvsem z dobrimi sedeži, materiali, ergonomijo in prostornostjo. Pri Golfu je razen oblike edina stvar, ki razočara serijska oprema in to tudi pri 'highline' paketu, kjer moraš še vedno, kot je že ugotovil @CHAN, doplačevat tudi za take "bedarije" kot so avt. klima, USB priključek, el. zložljiva zunanja ogledala, park senzorje ipd. Giullieto pa težko komentiram, ker v njej še nisem sedel, zato to prepuščam drugim.
ban je napisal/-a:ALIEn3001 je napisal/-a:Giulietta se pelje najbrž najboljše v svojem rangu (Audi A3, BMW 1-serija), ima dober izbor motorjev (dosti boljši, kot praktično vse Alfe v zadnjih 10 letih) in ima dobro ceno glede na opremo.
Mene osebno je razočarala notranjost. Je stilska, ampak bistveno slabša, kot pri prejšnjih Alfah (sploh 147 in 159). Je še vedno bolje od Golfa, ampak mene je to zelo razočaralo.
A si ti že sploh vidu od blizu notranjost od golfa mogoče???
ALIEn3001 je napisal/-a:ban je napisal/-a:ALIEn3001 je napisal/-a:Giulietta se pelje najbrž najboljše v svojem rangu (Audi A3, BMW 1-serija), ima dober izbor motorjev (dosti boljši, kot praktično vse Alfe v zadnjih 10 letih) in ima dobro ceno glede na opremo.
Mene osebno je razočarala notranjost. Je stilska, ampak bistveno slabša, kot pri prejšnjih Alfah (sploh 147 in 159). Je še vedno bolje od Golfa, ampak mene je to zelo razočaralo.
A si ti že sploh vidu od blizu notranjost od golfa mogoče???
.. Razočarala me je pa kvaliteta materialov v notranjosti, ki pač ni na ravni tega, na kar smo Alfisti navajeni. Poglej si Alfa forum in kritiko na kvaliteto materialov v notranjosti Giuliette. Je pa še vedno bolje, kot v Golfu ja, ampak razočaranje za Alfiste.
...
pskoda je napisal/-a:Samo Giulietta in 159 nista v istem rangu.
duleman je napisal/-a:Tisto tretje bi bila Mazda 3, kot je @toMmy pravilno ugotovil. Samo glede na to, da kupuješ turbo bencinarja, potem morda zate ne bo v redu izbira. Razen če bi pogledal za 2.0 motorjem z neposrednim vbrizgom in i-stop tehnologijo ter opremo GTA, kjer poleg vsega dobiš tudi xenon prednje žaromete (skoraj vso možno opremo pa ima že paket TX plus, vključno z gretjem sedežev, hi-fi bose ozvočenjem in še in še...). Jaz osebno, ki bi verjetno ponovno raje kupil dizla, bi pri Mazdi 3 pogledal za modelom CD150 (2.2 dizel), ki je zares odličen motor, poleg tega pa je tudi avto kot celota odličen, vse od lege na cesti, komunikativnega volana do kakovosti izdelave, osebno mi je všeč tudi oblika pa za razliko od Golfov npr. jih ni veliko na cesti.![]()
Sem si pa podrobno npr. pogledal tudi Golfa 6 in novo Astro, a slednja me je žal pustila hladnega. Golf od zunaj res ni nič posebnega, me je pa navdušil znotraj predvsem z dobrimi sedeži, materiali, ergonomijo in prostornostjo. Pri Golfu je razen oblike edina stvar, ki razočara serijska oprema in to tudi pri 'highline' paketu, kjer moraš še vedno, kot je že ugotovil @CHAN, doplačevat tudi za take "bedarije" kot so avt. klima, USB priključek, el. zložljiva zunanja ogledala, park senzorje ipd. Giullieto pa težko komentiram, ker v njej še nisem sedel, zato to prepuščam drugim.
Sam za takšne kilometre kupovati dizla? Bom pa vsekakor malo bol podrobno pogledal še mazdo3. pa GTA je možno izbrati tudi z 2.0 motorjem?
Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov