Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Avto za 3. življensko obdobje

Napisal/-a Renault VG Ne dec 12, 2010 8:15 pm

brett je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Brett mene pa zanima kje sta avto kupila in če slučajno veš kakšni so popusti še za druge pakete opreme.Hvala.

Kakšni so popusti ne bi vedel, kupila pa sta ga v Domžalah pri Opel Kosec.

Pravita da je bil prodajalec zelo prijazen in korekten, brez ne vem kakih obljubljanj in hvalisanja. Na vizitki sem videl, da je bil to sin od lastnika Kosec-a (ali pa je že kar on prevzel firmo - ne vem, da ne bo kakih zavajanj!).
Hvala pa poročaj kako se obnese kaj motor in avto nasploh ;) .

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne dec 12, 2010 9:29 pm

215709 je napisal/-a:
hjaa 3000 bi težko dobil.. predvsem zato ker nima klime in če pogledaš na avto net so tile civici brez klime kar malo podcenjeni. pomoje bi blo dobr dat ceno 2700 pa pol če še dal kakšn gotovinski popust pa bi mel 2500. ceno ti drži le letnik in kilometri (pa vrjetno da je brez rje).

lp

Ja res je brez rje (oče pozimi tudi parkrat na teden pere podvozje, če je soljena cesta), malo ima plastičen del odbijača spredaj in desno zadaj podrajsan.

Res je, da je brez klime ampak ponavadi dodatna oprema drži ceno gor/dol za kakega stotaka. Vsaj tako so meni rekli trgovci, ko sem prodajal VW polota. Pomeben jim je letnik in pa kilometri ter karamboliranost.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 13, 2010 7:42 am

brett je napisal/-a:Še to: koliko bi lahko iztržil za sedanjo Hondo?:

Honda Civic 1.4i Sedan (metalik črne barve)
letnik 2000 december (1. reg. april 2001)
160000 km
ročni menjalnik
66kw (90KM)
bencinski motor
Ima zimski paket (ogrevani sedeži + vse ostalo), nima pa klime. Vse ostalo pa ima od klasike: ABS, servo, elektro paket, nastavljivi sedeži, comfortni, vlečna kljuka, 4 letne pnevmatike, montana + nosilci...! Avto je dobro ohranjen za svoja leta, vedno garažiran!

Na Avto. net-u sem zasledil eno podobno, ki ima 200000 km in je letnik 2000. Zanjo želi prodajalec 2700 EUR.
Bi potem oče lahko svojo ocenil na 3000 EUR oz. kaj več ali je že uni na netu pretiraval s ceno?!?

Prosim za odgovore, da lahko na net damo verodostojno ceno, brez zavajanj

Hvala vsem

Na strani dat.de mi je izračunal 2.000€.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 13, 2010 8:52 am

brett je napisal/-a:Zdravo!

Naša dva sta se odločila in zaarala Opel merivo 1.4 Turbo 88kw (120KM) s najvišjim paketom opreme: Cosmo. Zraven pa sta dobila še: bluetooth, kovinska barva, zatemnejene zadnje šipe + vse dodatke v zvezi s stekli (ogrevanje, toplotno odsevanje,...), dvopodročna avto. klima, senzor vlage, potovalni računalnik, sprednji in zadnji senzorji, rezervno kolo, dodatne 4 zimske pnevmatike + dodatna 4 lita platišča 205/55/16. Garancija je 7 let.
Vse to znese 18510 EUR, popusta pa je bilo za 12,5% in tako avto znese 16190 EUR.

Ponudba je zelo dobra, pri Oplu se splača gledati top opremske pakete, ki ne puščajo odprtih želja. Morda samo pomislek zaradi obilice komand na armaturni plošči, ki znajo zbegati marsikaterega starejšega voznika. Optimalna opcija bi bil še avtomatski menjalnik (Oplovih žal ne poznam). Vendar če prav gledam njihovo spletno stran, ga je moč dobiti samo z dieselsko motorizacijo? Škoda...
Morda še manjši premislek o izboru litih platišč (tudi zimskih). Nizkopresečnost gum naleti pri voznikih v tretjem življenskem obdobju na konfliktene situacije z robniki. ;)
Honda bo zelo zanimiva zaradi prvega lastništva ter skrbne uporabe, velika pomankljivost pri prodaji bo manjko klime - večini potencialnih kupcev je postala prioriteta. Realno pričakovana cena med 2000 ter 2500.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Sr dec 15, 2010 11:20 am

Danes je bila Honda prodana za 2700 EUR. Izklicna je bila 2900, lahko pa bi jo prodali za 2800 EUR, a je oče vseeno sam od sebe znižal še za 100 EUR, ker ni klime.

Meriva pa bo konec tedna pri domačih.

Sem se pa vsedel vanjo in moram priznati, da kljub temu, da je najvišji paket opreme (Cosmo) in so npr. tudi sedeži delno usnjeni, itd. me je avto znotraj pustil hladnega. Ne morem reči, da je slab (govorim o vizualnem izgledu in otipu površin, ker vozil je še nisem), a mi je notranjost vseeno delovala plastično, ceneno. Sicer je armaturka iz mehke plastike (se pa spodaj čudi trda podloga - v mojem golfu je ne) in je volan, prestavna ročica iz usnja + sedeži delno, vendar sem kot kaže postal prezahteven glede udobja. Ker je golf za razred ali razred in pol bolj udoben, prestižno "oblečen" (tapiciranje, blago na vratih, predalih, bolj mehka plastika, krom, končna obdelava, sedeži so od golfa napram merivi poglavje zase) in tudi prostoren (to ne velja za prtljažnik).
Pa preglednost je slabša. Mene moti namreč, da ne vidim vsaj malo "gobca" od avta. No na srečo ima meriva park. senzorje.

Več vtisov pa sporočim, ko jo sprobam na cesti!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr dec 15, 2010 11:31 am

brett je napisal/-a:Danes je bila Honda prodana za 2700 EUR. Izklicna je bila 2900, lahko pa bi jo prodali za 2800 EUR, a je oče vseeno sam od sebe znižal še za 100 EUR, ker ni klime.

Meriva pa bo konec tedna pri domačih.

Sem se pa vsedel vanjo in moram priznati, da kljub temu, da je najvišji paket opreme (Cosmo) in so npr. tudi sedeži delno usnjeni, itd. me je avto znotraj pustil hladnega. Ne morem reči, da je slab (govorim o vizualnem izgledu in otipu površin, ker vozil je še nisem), a mi je notranjost vseeno delovala plastično, ceneno. Sicer je armaturka iz mehke plastike (se pa spodaj čudi trda podloga - v mojem golfu je ne) in je volan, prestavna ročica iz usnja + sedeži delno, vendar sem kot kaže postal prezahteven glede udobja. Ker je golf za razred ali razred in pol bolj udoben, prestižno "oblečen" (tapiciranje, blago na vratih, predalih, bolj mehka plastika, krom, končna obdelava, sedeži so od golfa napram merivi poglavje zase) in tudi prostoren (to ne velja za prtljažnik).
Pa preglednost je slabša. Mene moti namreč, da ne vidim vsaj malo "gobca" od avta. No na srečo ima meriva park. senzorje.

Več vtisov pa sporočim, ko jo sprobam na cesti!

Dobro držijo cene te honde.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So dec 18, 2010 11:53 am

peroRS je napisal/-a:
brett je napisal/-a:Zdravo!

Naša dva sta se odločila in zaarala Opel merivo 1.4 Turbo 88kw (120KM) s najvišjim paketom opreme: Cosmo. Zraven pa sta dobila še: bluetooth, kovinska barva, zatemnejene zadnje šipe + vse dodatke v zvezi s stekli (ogrevanje, toplotno odsevanje,...), dvopodročna avto. klima, senzor vlage, potovalni računalnik, sprednji in zadnji senzorji, rezervno kolo, dodatne 4 zimske pnevmatike + dodatna 4 lita platišča 205/55/16. Garancija je 7 let.

Naj najprej povem, da kar bom sedaj vprašal nima veze z vami in z avtom, da ne bo kakšnega nesporazuma. Čestitke za nakup.

Kakšna je ta 7-letna garancija in kaj vse zajema oz. kakšni so pogoji? A vam je prodajalec razložil kaj v zvezi s tem?
Me prav zanima, saj jaz osebno ne verjamem, da je to splošna garancija. Podobno velja za Kio.
Primer čisto na pamet: če mi po šestem letu crkne motor, a ga bodo menjali pod garancijo?

Še enkrat povdarjam...ne poznam podrobnosti te garancije, ker mi noben (tudi prodajalci) do sedaj ni znal podrobno razložiti. Na uradni strani sem samo zasledil, da se podaljšana garancija doplača:
http://www.opel.si/za-lastnike-vozil/ga ... jsana.html
A imajo kakšno brošuro, kjer je vse opisano v zvezi z garancijo?

lp

Garancija splošna je dve leti na celo vozilo (razen potrošni material), tri leta na akumulator, SEDEM let pa na motor in menjalnik oz. pogonski sklop, 12 let pa na prerjavenje.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 5 gostov