Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: Novi PASSAT

Napisal/-a grizli Ne jan 16, 2011 2:57 pm

1.9 TDI? A te je navdušil, kaj? :twisted:

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne jan 16, 2011 5:37 pm

Novi Passat nima 1.9 TDI-ja.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 16, 2011 6:20 pm

Oba gospoda sta mi zanimiva.

Eden je vozil 1.9 TDIja, drugi pogleduje za xenonom, ki sploh ni dobavljiv.

Eh ja.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jan 16, 2011 6:26 pm

simply je napisal/-a:Oba gospoda sta mi zanimiva.

Eden je vozil 1.9 TDIja, drugi pogleduje za xenonom, ki sploh ni dobavljiv.

Eh ja.

Bi-Xenon res še ni dobavljiv, vendar avto vseeno lahko (že) naročiš tudi z Bi-Xenonom...pač, ko bo Bi-Xenon sproščen bo naročilo vzelo v proizvodnjo do tedaj ti pa nihče ne garantira dobavnega roka! ;)

P.S.: Tisti z 1.9 TDI je pa konkretno brcnil v temo...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 16, 2011 6:28 pm

11 KW če se ne motim? :D

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Ne jan 16, 2011 6:41 pm

simply je napisal/-a:11 KW če se ne motim? :D

Dva tedna preje (začetek marca)...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 16, 2011 7:00 pm

Kako je lahko avto leta passat, ki je v prodaji dva tedna z novo masko(to je pa tudi vse)?

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Ne jan 16, 2011 7:02 pm

Gosic je napisal/-a:Kako je lahko avto leta passat, ki je v prodaji dva tedna z novo masko(to je pa tudi vse)?

Ja sam res križbožji! Kia Ceed bi mogla bit, ane Gosic :roll:

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Po jan 17, 2011 8:04 am

Pozdravljeni

Kako pa je s štirikolesno gnanim modelom, so ostali zvesti generaciji haldex sklopke (prečna postavitev motorja) ali so si ponovno pri audiju sposodili torsen diferencial (vzdolžna postavitev motorja)? Ve kdo kaj o tem? Ker sem pred kakšnim letom bral, da bi naj ta generacija ponovno imela čisti quattro, tako kot je imela generacije med 2001 - 2005 (star model)?

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 17, 2011 8:10 am

rizi007 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Kako je lahko avto leta passat, ki je v prodaji dva tedna z novo masko(to je pa tudi vse)?

Faceliftan Ceed ima več vizualnih sprememb, kot "novi" Passat, če smo že pri tem... :lol:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 17, 2011 8:55 am

Polo78 je napisal/-a:
rizi007 je napisal/-a:

Faceliftan Ceed ima več vizualnih sprememb, kot "novi" Passat, če smo že pri tem... :lol:

Ja glavno, da serete po temi o nakupu Passata s takšnimi izjavami, čeprav obstaja zelo aktivna tema o avtu nasploh, kjer poteka debata ravno o izboru! Podobno burne reakcije, kot ko na avtocesti, ko z golfom s svojim tempom pihneš kakega sida, pa začne nenadno pospeševat iz svojih 120 km/h! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po jan 17, 2011 9:05 am

Sasqa je napisal/-a:Kako pa je s štirikolesno gnanim modelom, so ostali zvesti generaciji haldex sklopke (prečna postavitev motorja) ali so si ponovno pri audiju sposodili torsen diferencial (vzdolžna postavitev motorja)? Ve kdo kaj o tem? Ker sem pred kakšnim letom bral, da bi naj ta generacija ponovno imela čisti quattro, tako kot je imela generacije med 2001 - 2005 (star model)?

Passat je obdržal prečno postavjene motorje, tako da je štirikolesni pogon izveden preko Haldex sklopke...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 17, 2011 9:29 am

Tattoo- je napisal/-a:
Sasqa je napisal/-a:Kako pa je s štirikolesno gnanim modelom, so ostali zvesti generaciji haldex sklopke (prečna postavitev motorja) ali so si ponovno pri audiju sposodili torsen diferencial (vzdolžna postavitev motorja)? Ve kdo kaj o tem? Ker sem pred kakšnim letom bral, da bi naj ta generacija ponovno imela čisti quattro, tako kot je imela generacije med 2001 - 2005 (star model)?

Passat je obdržal prečno postavjene motorje, tako da je štirikolesni pogon izveden preko Haldex sklopke...

Torej so pri vseh različicah postavljeni prečno?
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po jan 17, 2011 11:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po jan 17, 2011 10:52 am

~toMmy~ je napisal/-a:Podobno burne reakcije, kot ko na avtocesti, ko z golfom s svojim tempom pihneš kakega sida, pa začne nenadno pospeševat iz svojih 120 km/h! :mrgreen:

:ue

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po jan 17, 2011 10:59 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Torej so pri vseh različih postavljeni prečno?

Tako je.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 17, 2011 11:16 am

Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Podobno burne reakcije, kot ko na avtocesti, ko z golfom s svojim tempom pihneš kakega sida, pa začne nenadno pospeševat iz svojih 120 km/h! :mrgreen:

Ne se bat, ni letelo nate! :D Že parkrat sem to doživel, da je kakšen Ceed začel pospeševat, ko sem šel mimo in se potem prikazal v ozadju na levem pasu, čeprav ni bilo na avtocesti nobene druge spremembe razen pač mene, pa sem si drznil potegnit vzporednico z reakcijami nekaterih nevrotičnih lastnikov tukaj na forumu, ki se vedno spotikajo ob VW na precej manj konstruktiven način(oz. sploh brez glave in repa), kot recimo ti. ;)
Slika

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po jan 17, 2011 5:06 pm

legendarac je napisal/-a:Imam ponudbo za Passat Comfortline 2.0 TDI BlueMotion T.
dizel / 103 kW/140 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.6l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 119g/km
emisije ogljikovega dioksida (NOx): 0,094g/km
Zunanji laki
črna metalic
Sedežne prevleke črna
Barva notranjosti: črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: črna

4 aluminijasta platišča Barcelona
- platišča 7 J x 16

brez oznake motorja na zadku
ogrevano vetrobransko steklo
paket Premium
- dinamično prilagodljiva biksenonska
žarometa z LED dnevnimi lučmi
- radio RCD 510 z MP3
- večfunkcijski prikazovalnik z barvnim
zaslonom

parkirni sistem Park Assist
- parkirni senzorji spredaj in zadaj
- optični prikaz parkirnega prostora
- parkirna asistenca Park Assist
(ni možno v kombinaciji z navigacijskim
sistemom RNS 510)

rezervno kolo z jeklenim platiščem
normalne velikosti

usnjen večfunkcijski trikraki volan
s tipkami za upravljanje radia in
telefona

zimski paket 1
ogrevana sprednja sedeža, ogrevane
pralne šobe

Cena 24860 EUR.
Je možno še kje iztržiti ugodnejšo ponudbo ?

Koliko je polna cena in kje si dobil to ponudbo?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jan 18, 2011 3:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Ne se bat, ni letelo nate! :D Že parkrat sem to doživel, da je kakšen Ceed začel pospeševat, ko sem šel mimo in se potem prikazal v ozadju na levem pasu, čeprav ni bilo na avtocesti nobene druge spremembe razen pač mene, pa sem si drznil potegnit vzporednico z reakcijami nekaterih nevrotičnih lastnikov tukaj na forumu, ki se vedno spotikajo ob VW na precej manj konstruktiven način(oz. sploh brez glave in repa), kot recimo ti. ;)

Potem je pa skrajni čas, da si nabaviš GTD-ja, da te ne bo vsak podhranjen Ceed prehitel na avtocesti. :mrgreen:
No, sicer je pa tudi v obratni smeri precej nevrotičnih lastnikov Golfov. Ravno zadnjič se mi je eden pred cestninsko postajo zalimal na rit, ker sem pač vozil po predpisih oz. celo malenkost nad njimi, kar pa je bilo dotičnemu v Golfu V očitno precej prepočasi. Pri pospeševanju pa lepo gas do konca in verjetno mu je padla dol čeljust, ko je ostal daleč zadaj. Aja bil je pa 1.9 tdi, ker me je potem po kakem km ali dveh, ko je dobil dovolj zaleta, dohitel in s kar precejšnjo hitrostjo tudi prehitel (jaz sem pospešil do cca. 130 km/h).

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To jan 18, 2011 4:50 pm

Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne se bat, ni letelo nate! :D Že parkrat sem to doživel, da je kakšen Ceed začel pospeševat, ko sem šel mimo in se potem prikazal v ozadju na levem pasu, čeprav ni bilo na avtocesti nobene druge spremembe razen pač mene, pa sem si drznil potegnit vzporednico z reakcijami nekaterih nevrotičnih lastnikov tukaj na forumu, ki se vedno spotikajo ob VW na precej manj konstruktiven način(oz. sploh brez glave in repa), kot recimo ti. ;)

Potem je pa skrajni čas, da si nabaviš GTD-ja, da te ne bo vsak podhranjen Ceed prehitel na avtocesti. :mrgreen:
No, sicer je pa tudi v obratni smeri precej nevrotičnih lastnikov Golfov. Ravno zadnjič se mi je eden pred cestninsko postajo zalimal na rit, ker sem pač vozil po predpisih oz. celo malenkost nad njimi, kar pa je bilo dotičnemu v Golfu V očitno precej prepočasi. Pri pospeševanju pa lepo gas do konca in verjetno mu je padla dol čeljust, ko je ostal daleč zadaj. Aja bil je pa 1.9 tdi, ker me je potem po kakem km ali dveh, ko je dobil dovolj zaleta, dohitel in s kar precejšnjo hitrostjo tudi prehitel (jaz sem pospešil do cca. 130 km/h).

Zanimivo. S tem torej v bistvu (in verjetno nehote) potrjuješ Tommy-jevo tezo o nevrotičnih lastnikih Ceedov, ki so alergični na VW in Golfe =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 18, 2011 5:34 pm

grizli je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne se bat, ni letelo nate! :D Že parkrat sem to doživel, da je kakšen Ceed začel pospeševat, ko sem šel mimo in se potem prikazal v ozadju na levem pasu, čeprav ni bilo na avtocesti nobene druge spremembe razen pač mene, pa sem si drznil potegnit vzporednico z reakcijami nekaterih nevrotičnih lastnikov tukaj na forumu, ki se vedno spotikajo ob VW na precej manj konstruktiven način(oz. sploh brez glave in repa), kot recimo ti. ;)

Zanimivo. S tem torej v bistvu (in verjetno nehote) potrjuješ Tommy-jevo tezo o nevrotičnih lastnikih Ceedov, ki so alergični na VW in Golfe =P

Saj je dosti alergičnih v marsikakšnih avtih, čisto verjamem, da se tudi obratno zgodi, čeprav tu si res potrdil, da tudi ti slabo prenašaš Golfe. =P GTD-ja pa ne rabim, je dovolj že dobrih 130KM in 310Nm navora, kar je praktično na nivoju najmočnejšega Ceed-a. :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov