Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Kupovanje dragih avtov

Napisal/-a xalfist Če feb 10, 2011 4:07 pm

lizard je napisal/-a:@xalfist: Pustimo piramide na miru, ker itak nisi razumel kaj sem ti govoril. Ti siliš ljudi s svojim mnenjem v smislu - če tebi potovanje ne pomeni nič, ne more nikomur. Torej (pravim že drugič) gledaš na potovanje striktno iz svoje perspektive. Da bi si pa snel plašnice in pogledal na stvari širše pa ne bi šlo, a ne?

Malce je razlike ko greš ti za novo leto v Beograd, se ga nacukaš do konca in se dereš okoli srečno novo leto ter temu rečeš potavanje. Ali pa greš na potovanje po svetu, malo z vlakom, malo z letalom in ne samo, da vidiš ogromno (pa ne govorim o znamenitostih), predvsem izkusiš življenje - dobiš nove izkušnje, si razširiš obzorje, oplemenitiš znanje, se mogoče dvigneš na malce višjo stopnjo zavedanja itd... o tem sem govorim, če pa še vedno ne razumeš potem pa pač škoda...

Sicer pa smo off-topic. Le zmotilo me je, kako pristransko gledaš na potovanja, a kaj potovanje je sploh ne veš.

Nisem še bil za novo leto v beogradu, sem pa bil na kakem boljšem kraju, oz državi.
Moogče pa ti mene nisi razumel, oz neveš zakaj sem to napisal. Zato ker je bilo v tej temi rečeno, češ kupi si drag avto pol pa ne more na potovanja itd in je zaradi tega prikrajšan. Ja kaj pač ima avto, pa ne hodi na potovanja, ker mu niso pomembna, naprimer tebi so, saj nisem reko da je kaj narobe. Sem pa povedal svoje mnenje in tako pač mislim.
Razumem o čem govoriš, ampak večina ni nikoli potovala po svetu, pa so tut razgledani, in se marsičesa zavedajo.

Izkušnje si lahko pridobiš na 100 in en način, tak da vsak po svoje.

Imam kolega, ki vsako leto gre po svetu, anglija, argentina, čile, zda, pač vsako leto drugam. In ima celo leto varčevalni račun, ko je leto na okoli vzame denar dol in gre po svetu kam pač je namenjen. On da na mesec 300e na stran za potovanja ker mu to nekaj pomeni pa vozi clia. Nekdo pa da raje za drag avto, pa gre samo na morje, ker mu ni do potovanj in je tut srečen in ni za kaj prikrajšan kot tist ko potuje, ker sam ne čuti potrebe po tem. Npr kolega ki pa ima to potrebo pa bi umrl če nebi šel kam, pa mu je za avto vseeno. 100ludi 100čudi

No še dobro, da ti veš kaj jaz vem, pa kaj ne. Mogoče pa izvem kdaj, kaj je potovanje, čeprav sem že v srednji šoli par let poslušal o turizmu :D

Tak da jaz imam svoje mnenje in ti ga ne vsiljujem, ne komur koli. Vsak ima svoj jaz, če ga nima pač sledi drugim. Ti pa imaš tudi svoje mnenje, izkušnje in jih sprejmem ampak se ne strinjam z njimi ker imam drugačen pogled na to. Ne govorim pa, da so napačna ali, da imam jaz prav, da nebo pomote.

In še enkrat potovanja in drag avto, oboje je luksuz.
Alfa romeo 147

donicata
Nov uporabnik

Napisal/-a donicata Če feb 10, 2011 4:44 pm

lizard je napisal/-a:@xalfist: Da nimaš nič od potovanj je navadno posploševanje in nevednost oz. gledanje na potovnanje striktno iz svoje lastne perspektive. Seveda je odvisno kako potuješ (sama filozofija potovanja), kaj te tam zanima, in kaj doživiš. Pa napiše se luksuz, ne pa luksoz. Če potuješ na pravi način dostirkat izveš, doživiš in izkusiš stvari, ki se ti vtisnejo v spomin za celo življenje. Ločiti je treba, ko greš na morje (recimo v Egipt v Hurgado) dopustovat in se sproščat s hladnimi koktejli, ali pa si greš ogledat starodavni Egipt, življenje v Kairu, greš na pot v puščavo kjer spoznaš beduine in z njimi preživiš nekaj dni. To je zgolj kot primer...

Se strinjam s teboj. Samo življenski primer: gre družina na dopust katerega si plača na obroke (3.500 EUR). Potem pa ta ista družina namesto da bi uživala v potovanju in deželi kamor je odšla na dopust teži natakarjem in kuharjem v hotelu nastavitve zaradi hrane. V tujini ješ in spoznavaš hrano tamkajšnje dežele ne pa da težiš vsak dan z pico. vsakemu svoje jaz pravim samo omenjeni primer je lahko res fovšija po slovensko. Ko so prišli nazaj pa hvala mi smo bili pa na dopustu tam doli. Prava figa jest sem šel pa na pico kar v ženino kuhinjo pa še dober dopust je bil čeprav nikjer v eksotičnih krajih. Vozim pa avto za 25.000 drugi pa bo kmalu oldtimer tok je že star. Ampak duša je duša.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 10, 2011 5:12 pm

donicata je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:@xalfist: Da nimaš nič od potovanj je navadno posploševanje in nevednost oz. gledanje na potovnanje striktno iz svoje lastne perspektive. Seveda je odvisno kako potuješ (sama filozofija potovanja), kaj te tam zanima, in kaj doživiš. Pa napiše se luksuz, ne pa luksoz. Če potuješ na pravi način dostirkat izveš, doživiš in izkusiš stvari, ki se ti vtisnejo v spomin za celo življenje. Ločiti je treba, ko greš na morje (recimo v Egipt v Hurgado) dopustovat in se sproščat s hladnimi koktejli, ali pa si greš ogledat starodavni Egipt, življenje v Kairu, greš na pot v puščavo kjer spoznaš beduine in z njimi preživiš nekaj dni. To je zgolj kot primer...

Se strinjam s teboj. Samo življenski primer: gre družina na dopust katerega si plača na obroke (3.500 EUR). Potem pa ta ista družina namesto da bi uživala v potovanju in deželi kamor je odšla na dopust teži natakarjem in kuharjem v hotelu nastavitve zaradi hrane. V tujini ješ in spoznavaš hrano tamkajšnje dežele ne pa da težiš vsak dan z pico. vsakemu svoje jaz pravim samo omenjeni primer je lahko res fovšija po slovensko.

Pa saj najbolj težijo tisti, ki imajo sami doma najhujše, to je znano vsem, ki so kdaj koli delali v gostinstvo ali pa turizmu. Seveda so izjeme.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če feb 10, 2011 5:20 pm

@xalfist Saj verjetno nima več smisla kaj preveč debatirat, itak je iz tvojih zadnjih postov očitno, da imaš dokaj omejen in ozek pogled na zadeve, pa itak ti je že lizard zelo lepo odgovoril.

xalfist je napisal/-a:No še dobro, da ti veš kaj jaz vem, pa kaj ne. Mogoče pa izvem kdaj, kaj je potovanje, čeprav sem že v srednji šoli par let poslušal o turizmu :D
To kar opisuješ ti so običajne počitnice, dopust oz. all-inclusive masovni turizem, ki pa s pravim potovanjem nima kakšne večje povezave.

xalfist je napisal/-a:Tak da jaz imam svoje mnenje in ti ga ne vsiljujem, ne komur koli. Vsak ima svoj jaz, če ga nima pač sledi drugim. Ti pa imaš tudi svoje mnenje, izkušnje in jih sprejmem ampak se ne strinjam z njimi ker imam drugačen pogled na to. Ne govorim pa, da so napačna ali, da imam jaz prav, da nebo pomote.
Pošteno. Se strinjam.

xalfist je napisal/-a:In še enkrat potovanja in drag avto, oboje je luksuz.
Moje mnenje pa je, da je naložba v avto dandanes sicer že potreba, a vseeno le naložba v neko materialno dobrino, po drugi strani pa bi lahko rekel, da je pravo potovanje predvsem naložba vase in bogatenje samega sebe in ga potem kot takega niti približno ne moremo karakterizirati kot luksuz. Se pravi je potem po tvojem, recimo dodatno izobraževanje ali pa branje in kupovanje knjig, tudi luksuz? Če neka stvar ni nujno potrebna za preživetje, to še ne pomeni, da je luksuzna.

kretenček
Nov uporabnik

Napisal/-a kretenček Če feb 10, 2011 5:44 pm

Ko berem vaša mnenja, se mi vedno bolj zdi da nisem normalen. Hvala bogu, vsaj nisem Slovencelj.
-lani sem na keš kupil 10 let star avto, ki je stal tretjino moje letne plače
-za dopust zapravim z mojo bolšo polovico 600 eur, pa še to le vsako drugo leto
-najin TV je star 12 let
-moj PC je star 11 let
-smučam dan ali dva na leto
-pri najboljšem sosedu kupujem generik robo
-sem lastnik 1/3 hiše
-bicikel je letnik 83
Edino veselje ki ga imam, je pogled na bančni račun: €,$
Ajde folk uživajte, pa v čemerkoli že.

P.S.: dvakrat na leto se ga nažrem v vaški gostilni :DDD

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 10, 2011 6:00 pm

grizli je napisal/-a:@xalfist Saj verjetno nima več smisla kaj preveč debatirat, itak je iz tvojih zadnjih postov očitno, da imaš dokaj omejen in ozek pogled na zadeve, pa itak ti je že lizard zelo lepo odgovoril.

xalfist je napisal/-a:No še dobro, da ti veš kaj jaz vem, pa kaj ne. Mogoče pa izvem kdaj, kaj je potovanje, čeprav sem že v srednji šoli par let poslušal o turizmu :D
To kar opisuješ ti so običajne počitnice, dopust oz. all-inclusive masovni turizem, ki pa s pravim potovanjem nima kakšne večje povezave.

xalfist je napisal/-a:Tak da jaz imam svoje mnenje in ti ga ne vsiljujem, ne komur koli. Vsak ima svoj jaz, če ga nima pač sledi drugim. Ti pa imaš tudi svoje mnenje, izkušnje in jih sprejmem ampak se ne strinjam z njimi ker imam drugačen pogled na to. Ne govorim pa, da so napačna ali, da imam jaz prav, da nebo pomote.
Pošteno. Se strinjam.

xalfist je napisal/-a:In še enkrat potovanja in drag avto, oboje je luksuz.
Moje mnenje pa je, da je naložba v avto dandanes sicer že potreba, a vseeno le naložba v neko materialno dobrino, po drugi strani pa bi lahko rekel, da je pravo potovanje predvsem naložba vase in bogatenje samega sebe in ga potem kot takega niti približno ne moremo karakterizirati kot luksuz. Se pravi je potem po tvojem, recimo dodatno izobraževanje ali pa branje in kupovanje knjig, tudi luksuz? Če neka stvar ni nujno potrebna za preživetje, to še ne pomeni, da je luksuzna.

Za dopust si lahko tudi doma, na počitnice lahko greš k sosedu. Če neveš kaj pomeni potovanje ali vsaj definicijo pol nebi o tem. Je pa lahko potovanje od Litije do Čateža lahko pa od trsta do tokija.

Dodatno izobražovanje nima nobene povezave z potovanjem, pač spoznaš svet itd. Druga je poučno potovanje oz ekskurzija to pa bi lahko primerjal z dodatnim izobraževanjem. In se strinjam, da se je treba celo živlenje dodatno izobraževati.
Glede branja knjig nekih zgodb nebi izgbljal besed, ne rečem za strokovno literaturo. Knjige niso luksuz, niso pa tudi nuja. Vse kaj presega potrebe povprečnega življenja je enostavno luksoz, zaj pa kaj si sam smatraš za to pa je stvar vsakega posameznika. Npr ti boš rekel da je knjiga(književnost) potreba, jaz pa da ni pa samo tam. Zato pa vsi živimo v nekem luksuzu, eni manj eni bolj. Ampak v tem času, ki smo druge izbire ni, takšne nas izoblikuje družba. Družba pa samo mi vsi.
Nima smisla.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 10, 2011 7:48 pm

Malce je razlike ko greš ti za novo leto v Beograd, se ga nacukaš do konca in se dereš okoli srečno novo leto ter temu rečeš potavanje.

No tudi to je potovanje - lahko gre s kolesom.

Edino veselje ki ga imam, je pogled na bančni račun: €,$

S katerim si lahko kupiš pol manj kot pred 10 leti z enakim zneskom.
Veselje se začne če je vsaj 5 nul v cifri. ;)

Drugače pa, po pravici povedano - koliko ljudi zaradi avtomobila nima za hrano. Dajte no, mogoče si vsi ne morejo privoščiti prestižnih obrokov ampak za krompir in kruh se pa že najde. Tudi sam se večkrat ustavim na "delavskih" postajališčih za hrano in se prav fino in okusno najem, čeravno bi lahko zašel drugam.
Vsekakor posploševanje ni potrebno.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če feb 10, 2011 8:10 pm

kretenček, ti definitivno nisi slovencelj, ti si preprosto škrt. hecam, brez zamere ;)

No resno, kar se mene tiče, mora denar krožit, sicer samo izgublja vrednost. To ne pomeni da je treba vse zagonit, ampak najslabše je, da samo stoji na nekem zaprašenem računu ali v nogavici. Če se že špara, ga je treba vsaj čim bolje naložiti (kar pomeni, da spet kroži). Ga pač imaš za penzijo, za otroke, za podarit ubogim na duhu, za kopanje v njem kot stric Skopušnik (se ga kdo spomni?) ali karkoli že... meni je prav.

Tale debata je IMO precej pointless - kot je že nekdo napisal: vsako tele ma svoje vesele in to drži kot pribito. En bo vse zagonil za potovanja, drug za avto, tretji za fasado, četrti za žinganje po gostilnah. Dokler s tem ne škodi drugim (tukaj mislim seveda na ljudi z družino), je karkoli od tega popolnoma ok. Ne vem zakaj, ampak sem dobil občutek, da so tisti ki zapravljajo za avto fauš unim ki potujejo, popotniki pa fauš lastnikom dobrih avtov hehe.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 10, 2011 9:00 pm

kretenček je napisal/-a:-moj PC je star 11 let

off: Cemu novo uporabnisko ime (mar l.2006 ni uredu?) in zakaj naupostevanje clena 6.1? Tudi na 11 let starem PCju se lahko poslje ZS za morebitno spremembo e-naslova. Hvala.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če feb 10, 2011 10:01 pm

Avto danes ni ne vem kakšen luksuz
BMW 7
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4475627&show=1
Samo še malo ga športno polepšaš in bo v množici zgledal, kot da je vreden 100.000 evrov. :lol: Vsi nismo na tekočem z oblikami a ko vidi stara mamca BMW vsaj bolj novejši misli, da je stal celo premoženje.

Kaj dejansko drugi počnejo s svojim denarjem nas ne zanima, mi je pa žalostno, ko folk ves denar vlaga v avto a okol hiše pa ne more porihtat okolico ali pa zamenjat dotrajna okna v hiši/stanovanju ali pa porihtat kuhinjo.
Avto je zadnja premičnina v katerega se vlaga, ne pa da ima ta premičnina vedno prednost, žalostno a resnično. Pri nas bi si tudi lahko kakšno tako mrcino za 30.000 evrov privoščili, ampak ne domačim ne meni ne pride na pamet, da bi šel na avto.net in pregledoval to tono ničvrednega železa.
Si pa še vseeno želim nabavit vw golf II z dizelskim motorjem, najraje s turbino, no saj eden je taki doma a ga bližnji sorodnik rabi, ampak dvomim, da ga bo sploh kdaj prodajal, če pa že bo bom pa tako kot avto 1 kupil še tega od njega pa ga zrihtal do konca, kar pomeni nakup širokih odbijačev (če ne rabljenih pa novih k jih en dela), litke, štrihanje določenh delov karoserije....
Član od leta 2004

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 10, 2011 10:47 pm

simply je napisal/-a:Drugače pa, po pravici povedano - koliko ljudi zaradi avtomobila nima za hrano. Dajte no, mogoče si vsi ne morejo privoščiti prestižnih obrokov ampak za krompir in kruh se pa že najde. Tudi sam se večkrat ustavim na "delavskih" postajališčih za hrano in se prav fino in okusno najem, čeravno bi lahko zašel drugam.

V veliko delavskih menzah so bolj okusna in bolj "naložena" kosila kot v nekih fancy restavracijah, pa za skoraj tretjino manj denarja. :yum
Raje ne bom poimenoval teh gostiln, ker potem bo preveč gužve =P

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če feb 10, 2011 10:57 pm

peroRS je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Drugače pa, po pravici povedano - koliko ljudi zaradi avtomobila nima za hrano. Dajte no, mogoče si vsi ne morejo privoščiti prestižnih obrokov ampak za krompir in kruh se pa že najde. Tudi sam se večkrat ustavim na "delavskih" postajališčih za hrano in se prav fino in okusno najem, čeravno bi lahko zašel drugam.

V veliko delavskih menzah so bolj okusna in bolj "naložena" kosila kot v nekih fancy restavracijah, pa za skoraj tretjino manj denarja. :yum
Raje ne bom poimenoval teh gostiln, ker potem bo preveč gužve =P

tukaj malo mešate okuse.. moji babici lahko lastnoročno s puško ulovim brancina 2kg in mi bo rekla, da se tega smrada nebo dotikala. pa ima premoženja za si kupit cel parking avtov pred kakšnim trgovcem..
tako mi tudi vedno pravi, da gospod se rodiš in si lahko le mentalno bogat, da strežeš tej besedi.

zato se mi zdi pomembno, da vsak živi po svojem okusu. lepo pa je (kar je v SLO vedno bolj redko), da se je, pije in vozi ter hodi okoli svojemu standardu primerno. to ne pomeni, da morajo bogati apriori jesti zlat kaviar in hoditi na luno na izlete, ampak da je potrebno najti uravnoteženost. dandanes pa brez truda in nahitro prislužen denar le zdravi psihozo posameznikov. travme iz mladosti nekatere pupe zdravijo z gorami najmodernejših in najdražjih čevljev, drugi pa s tedensko menjavo (pre-dragih) avtov, medtem ko doma nimajo za mleko in kruh.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 10, 2011 11:07 pm

Jerch_ je napisal/-a:zato se mi zdi pomembno, da vsak živi po svojem okusu. lepo pa je (kar je v SLO vedno bolj redko), da se je, pije in vozi ter hodi okoli svojemu standardu primerno. to ne pomeni, da morajo bogati apriori jesti zlat kaviar in hoditi na luno na izlete, ampak da je potrebno najti uravnoteženost.

Saj to je nekako bistvo vsega.

Meni se tudi zdi čudno, ko vidim pred faksom parkirane razne avte, ki stanejo 50.000€+, pa se sprašujem od kje študentariji denar za to (pa niso avti od staršev), nekje drugje pa vidiš človeka starega 50 let, ki se vozi v rjavem Golfu enki, hiša mu propada, a obenem veš, da ima na banki na računu par 100.000€ (morda jih misli s sabo v grob nesti :roll:

Neko ravnotežje mora bit. Pa kot sem že večkrat rekel, za večji standard moraš dvakrat več delat, razen če si tajkun ali pa politik.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če feb 10, 2011 11:22 pm

xalfist je napisal/-a:

To nič nič tipično slovensko, ampak od potovanja imaš samo to kaj sem napiso in nič več. Pa sam hodim kr dost okoli, na morje dlje, kot pa do hrvaške, za novo leto tujina, pa še kam. Ko si tam , si malo pogledaš to in ono, se pelješ malo z letalom ok prvič ti je cool, ladja dokaj dolgčas, z busom ne grem več če potovanje traja dlje kot 6ur ... saj je neko doživetja, ampak to traja tistih par dni. Avto pa kak dolgo ga pač imaš :D . Ampak drag avto je luksos (avto ki si ga lahko privoščih je nuja), potovanja pa so v vsakem primeru luksoz.

Od potovanja nimaš nič? Od avta imaš pa kaj? Ja lahko se znjim voziš od točke A do B in to je vse! Ampak zakaj takega ti ni potrebno zapraviti 15.000eur ali celo 50.000eur, lahko ga dobiš že za 1000eur! Ja saj vem marsikomu pomeni avto nekaj več (statusni simbol) ali pa je to (kot pri meni) neka strast, hobi, veselje, nekateri pa enostavno morajo imeti nov avto, ker ga imajo vsi in se spodobi. To slednje opažam predvsem pri starejših ljudeh.
In če se vrnem k potovanjem, nikoli nisem razumel ljudi, ki so se odpravili v kakšno tujo deželo, mesto in vse kar so lahko povedali o potovanju je bilo kako so potovali, kakšen je bil hotel in kakšno hrano so imeli in morda so še kakšno totalno skomercializirano znamenitost omenili (piramide, eifflov stolp, big ben... :roll: ) načeloma jim ni bilo pa vseskupaj nič posebnega in v bistvu precej dolgočasno :shock: WTF?? Jaz nisem ravno nek svetovljan in nisem videl veliko sveta, videl sem pa nekaj evrope in kjerkoli sem bil sem se imel fantastično in vedno sem imel nekaj od tega v bistvu zelo veliko. Težko je zdaj razložiti kaj imam od teh potovanj, lahko samo rečem, da so mi ta potovanja koristila v marsičem. Razlika je ali se greš na potovanju butastega turista ali greš doživljati in se vživeti v tuji kraj, se kaj naučiti, dobiti izkušnjo in tudi dobiti navdih za svoje plane. Pa nimam v mislih kakšnih ekstremnih potovanj kjer se gre za preživetje v divjini in podobno ;) .

Večina nas je že itak napisala, da naj vsak svoj denar zapravi za kar mu najbolj paše in mu je najbolj v veselje. Jaz probam svoj denar nekako razporediti po svojih željah, da si jih lahko čimveč izpolnim do neke mere, zato pa tudi z ničemer pretirano ne izstopam. Nekdo pa se osredotoči samo na eno VELIKO željo (avto, potovanja, hišo...) in taki potem izstopajo z zelo dragim avtom ali pa z zelo dragimi potovanji ali....no ampak resnično človek najbolj izstopa prav z avtom! Velika draga potovanja pač na neznacu ne moreš opaziti ;) . V glavne vse lepo in prav in vsakemu svoje, če smo vsi zadovoljni. Problem je, kot sem že omenil, samo pri tistih osebkih, ki si kupijo avto za velik denar zaradi izstopanja, statusnega simbola, velike želje...in je potem nesrečen, ker nima nič drugega. Koneckoncov je pa tudi to čisto njegov problem in se jaz nimam kaj vtikat, samo njegovega jamranja nočem poslušat pa je vse zmenjeno! ;)

Aja pa tole o Lidlih in Hoferjih! Ne vem kaj ima veze, če nekdo z dragim avtom kupuje v taki trgovini? Tudi sam kupujem nekaj stvari v teh trgovinah pa ne zaradi nizkih cen ampak zaradi nekaterih dobrih izdelkov, ki jih v drugih trgovinah ni moč dobiti.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe feb 11, 2011 6:59 pm

Nekako so mi smešne tudi izjave, da smo samo prebivalci Slovenije izpostavljeni oziroma mahnjeni na avtomobile.
Lani sem se par dni podil po Miami Beachu, kjer sem bil po službeni dolžnosti. Ker nisem tip, da bi zvečer poležaval v hotelu, sem se odpravil na sprehod po okolici, kjer sem se zapletel v pogovor z domačini, ki so družno prali svoje konjičke. Priznam, da so vsi spadali v višji plačilni razred, a ob pogledu na njihove lesene nepremičnine sem ostal brez besed. Prvi je imel novo Corvett-o, drugi 750i, tretji Mustanga, kakršnega opazite vsak večer na naši komercialni televiziji. No da njegove hčerke ne omenjam. :D No ona je imela Altimo V6.

Torej želim povedati, da so povsod mahnjenci na avtomobile, tisti ki imajo plitke žepe ter tisti ki so bogati.

Sam se bolj čudim tistim, ki imajo dražje avtomobile - cca. 30.000 EUR+ pa nimajo garaže.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe feb 11, 2011 11:01 pm

Vidim ja kaj dela fovšarija pri avtih (je ravno brat pripeljal domov l.04, pa še en sorodnik isti letnik), če ma sosed novejši avto ga mora še drugi, katere budale za eno povabilo na drink pa so škrti po celi dolžini in širini, škrtnost taka, avto mora bit pa luksuz.
Ampak to je staro 7 let :)
Član od leta 2004

aa626
Nov uporabnik

Napisal/-a aa626 Pe feb 11, 2011 11:27 pm

Celotna vrednost avtomobila + vsi servisi v življenjski dobi + ves bencin = 15% dohodka To naj bi bilo racionalno razmerje.

Drugače pa avtomobili niso poceni. Zame je pomembno, da je avto težak, posledično varen, dovolj močan in pa 4wd. Me ne moti, če je star, na izgled nisem občutljiv.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So feb 12, 2011 12:38 am

Nevem kaj je narobe z tem , če si nekdo kupi audi6-8, bmw 5-7. mercedesa cl, clk ,s itd pa če je star več kot 7-8-9let. Pač si ga prej ni mogo privoščit zaj si ga lahko, pa še vseeno ima svojo vrednost v smislu simbolnega statusa, če ga želi imeti z avtom. Kot da so ti avti po nekem obobju za na odpad al kaj? Ker ker si kopuje takšne avte nove, ima dost denarja da jih menjava vsake tolko časa. Tak da keri ima res neko premoženje, bo vozil vrjetno vedno znova novejše modele, eni z povprečno plačo pa bo pač kupil par let starega.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So feb 12, 2011 12:59 am

aa626 je napisal/-a:Celotna vrednost avtomobila + vsi servisi v življenjski dobi + ves bencin = 15% dohodka To naj bi bilo racionalno razmerje.

Recimo, da si povprečen državljan Slovenije. Na mesec torej zaslužiš okoli 1.000€ in bi si rad kupil nov avto, ki bi ga potem imel recimo 5 let. Ker si povprečen na leto delaš 15.000 kilometrov in ker si racionalen za to kilometrino izbereš povprečen 1.2 litrski bencinski motor, ki porabi 7 l/100km. V petih letih boš tako prevozil 75.000 km in to te bo stalo predvidoma okoli 7.000€. Avto boš peljal 4-5 krat na servis, kar te bo stalo še dodatnih 800€, kupiti boš moral še en komplet zimskih in letnih gum, kar nanese še okoli 400€, na koncu pa prištejmo še recimo 300€ za razni ostali drobni potrošni material.

Torej, navkljub temu, da si se trudil biti maksimalno racionalen, boš imel v petih letih z avtomobilom za skupaj 8.500€ stroškov. V tem času boš zaslužil s plačo ca. 60.000€, od tega si jih pripravljen za avto nameniti racionalnih 15% oz. 9.000€. Drugače povedano, za nakup novega/rabljenega avtomobila ti ostane celih 500€.

Takle mamo, če je človek preveč racionalen. :mrgreen:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So feb 12, 2011 1:22 am

Ti si računal samo servise, kaj pa vinjeta, izredna popravila, kot so sp.steklo, morebitna okvara glava motorja, batov, vse to je danes pokvarljivo, glej passate novejše, kak so glave šle, gume pri meni so 3 sezono za v smeti, imam trenutno gor še ne 3 leta stare zimske pa po mestu sam drsi, pa kakšen karambol to spet znese štrihanje, menjava delov itd.
1000 evrov plače je pa pri nas že sam max. tako plačo je imel prof.matematike. prof.za ekonomijo še manj.
Član od leta 2004
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov