lizard je napisal/-a:@xalfist: Pustimo piramide na miru, ker itak nisi razumel kaj sem ti govoril. Ti siliš ljudi s svojim mnenjem v smislu - če tebi potovanje ne pomeni nič, ne more nikomur. Torej (pravim že drugič) gledaš na potovanje striktno iz svoje perspektive. Da bi si pa snel plašnice in pogledal na stvari širše pa ne bi šlo, a ne?
Malce je razlike ko greš ti za novo leto v Beograd, se ga nacukaš do konca in se dereš okoli srečno novo leto ter temu rečeš potavanje. Ali pa greš na potovanje po svetu, malo z vlakom, malo z letalom in ne samo, da vidiš ogromno (pa ne govorim o znamenitostih), predvsem izkusiš življenje - dobiš nove izkušnje, si razširiš obzorje, oplemenitiš znanje, se mogoče dvigneš na malce višjo stopnjo zavedanja itd... o tem sem govorim, če pa še vedno ne razumeš potem pa pač škoda...
Sicer pa smo off-topic. Le zmotilo me je, kako pristransko gledaš na potovanja, a kaj potovanje je sploh ne veš.
Nisem še bil za novo leto v beogradu, sem pa bil na kakem boljšem kraju, oz državi.
Moogče pa ti mene nisi razumel, oz neveš zakaj sem to napisal. Zato ker je bilo v tej temi rečeno, češ kupi si drag avto pol pa ne more na potovanja itd in je zaradi tega prikrajšan. Ja kaj pač ima avto, pa ne hodi na potovanja, ker mu niso pomembna, naprimer tebi so, saj nisem reko da je kaj narobe. Sem pa povedal svoje mnenje in tako pač mislim.
Razumem o čem govoriš, ampak večina ni nikoli potovala po svetu, pa so tut razgledani, in se marsičesa zavedajo.
Izkušnje si lahko pridobiš na 100 in en način, tak da vsak po svoje.
Imam kolega, ki vsako leto gre po svetu, anglija, argentina, čile, zda, pač vsako leto drugam. In ima celo leto varčevalni račun, ko je leto na okoli vzame denar dol in gre po svetu kam pač je namenjen. On da na mesec 300e na stran za potovanja ker mu to nekaj pomeni pa vozi clia. Nekdo pa da raje za drag avto, pa gre samo na morje, ker mu ni do potovanj in je tut srečen in ni za kaj prikrajšan kot tist ko potuje, ker sam ne čuti potrebe po tem. Npr kolega ki pa ima to potrebo pa bi umrl če nebi šel kam, pa mu je za avto vseeno. 100ludi 100čudi
No še dobro, da ti veš kaj jaz vem, pa kaj ne. Mogoče pa izvem kdaj, kaj je potovanje, čeprav sem že v srednji šoli par let poslušal o turizmu

Tak da jaz imam svoje mnenje in ti ga ne vsiljujem, ne komur koli. Vsak ima svoj jaz, če ga nima pač sledi drugim. Ti pa imaš tudi svoje mnenje, izkušnje in jih sprejmem ampak se ne strinjam z njimi ker imam drugačen pogled na to. Ne govorim pa, da so napačna ali, da imam jaz prav, da nebo pomote.
In še enkrat potovanja in drag avto, oboje je luksuz.