Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

airbus320
Novinec

Re: Nov avto za oceta

Napisal/-a airbus320 Sr feb 16, 2011 6:21 pm

Renault VG je napisal/-a:Kaj pa tale.Je japonec,ima 5 vrat,je visok.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4507328&show=1

Moj oče, ki je tudi penzič, ampak nogo ima kar težko, ima leto in pol starega QashQaja, 2.0 16V, 4x4, prevoženih 20.000. Fotr zadovoljen kot tranzistor :D . Sam sem ga tudi imel na posojo 1 mesec, moram reči da me je ta bencinar, glede na tip vozila, pozitivno presenetil. Tako z pospeški kot končno hitrostjo, povprečna poraba po računalniku pa 8,4l/100km, mestna vožnja (vem da BC laže, moj G.Scenic 1,5dci 106KM ima po BC 9,1l/100km :shock: porabe).
Zgoraj omenjena 1,6 16V motorizacija, je po mojem mnenju prešvoh motor za tak voz.
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 16, 2011 6:26 pm

airbus320 je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Kaj pa tale.Je japonec,ima 5 vrat,je visok.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4507328&show=1

Moj oče, ki je tudi penzič, ampak nogo ima kar težko, ima leto in pol starega QashQaja, 2.0 16V, 4x4, prevoženih 20.000. Fotr zadovoljen kot tranzistor :D . Sam sem ga tudi imel na posojo 1 mesec, moram reči da me je ta bencinar, glede na tip vozila, pozitivno presenetil. Tako z pospeški kot končno hitrostjo, povprečna poraba po računalniku pa 8,4l/100km, mestna vožnja (vem da BC laže, moj G.Scenic 1,5dci 106KM ima po BC 9,1l/100km :shock: porabe).
Zgoraj omenjena 1,6 16V motorizacija, je po mojem mnenju prešvoh motor za tak voz.
lp

Zelo dober avto, po dveh urah vožnje me je zelo prepričal. Ampak potem sem vozil še Tiguana, ki je pa le rang višje po udobju, prostornosti, prebavljanju neravnin, kvaliteti notranjih materialov ipd.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Sr feb 16, 2011 6:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zelo dober avto, po dveh urah vožnje me je zelo prepričal. Ampak potem sem vozil še Tiguana, ki je pa le rang višje po udobju, prostornosti, prebavljanju neravnin, kvaliteti notranjih materialov ipd.

Se strinjam s tabo, samo je Tiguan kar dosti dražji od Qashqaja. Fotra je prišel (takrat kao zadnji v avtohiši) malo pod 19000€, je pa "osnovna"oprema: ročna klima, original radio, bluetooth, vse 4 šipe električne, pa še park senzorje so mu šenkal.
Ne vem koliko stanejo Tiguani, ampak mislim da z našteto opremo ziher blizu 25000€. Mogoče se motim :|
lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr feb 16, 2011 7:34 pm

airbus320 je napisal/-a:

lp

Potem pa tole:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4355791&show=1.Sicer je moje mnenje da bi za penzjonistično vožnjo kot jo je opisal @JožeG(avtocesta okoli 110-120 km/h in mesto bi moral zadostovati tudi 1.6 16v,bi pa znala biti poraba precej visoka.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr feb 16, 2011 7:38 pm

No sedaj smo izvedeli še malček več. Gospod si lahko vzame tudi kakšen EUR- o več torej v denarju ni večje težave.

Novega ne bom predlagal, pa me linčajte :D :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3605458&show=1

Če mu poraba ne dela težav je super izbira! Visok, bencinar...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr feb 16, 2011 11:47 pm

jozeG je napisal/-a:SNoce imeti avtomatskega menjalnika, ker pravi da bi mu bilo potem dolgcas med voznjo, pa se dost je pozoren na porabo in zavira z masino kokr se le da, tako da pride v postev samo rocni.
Povej mu da DSG lahko daš v ročni način in po mili volji tudi sam šaltaš, po možnosti tudi z obvolanskimi ročicami, sicer pa ta možnost obstaja že precej let pri veliki večini sodobnih avtomatikov (če ne že kar pri vseh).
(edino če je čustveno navezan na pedal sklopke, hehe)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To feb 22, 2011 8:20 am

V posameznem človekovem obdobju izgleda (večinoma) nakup avtomobila v rangu 25.000€ nekako tako:
* mularija nabavi hot-hatcha;
* očkovi hčerkici pripada Mini, lahko tudi Cabrio;
* mlada družina pogleduje k dobro opremljenemu kompaktnemu enoprostorcu;
* poslovnež srednjih let pogleduje k limuzini srednjega razreda (Passat, ipd);
* upokojenec pa konča pri SUV z dieselsko motorizacijo, da se lahko pohvali v bližnji trgovini s porabo ter obveznim 4x4 - bog ne daj da zakoplje do bližnjega vinograda...

Zaradi lažjega vstopanja v avto, bo najprimernejša izbira SUV, enoprostorca predvidevam da ne potrebuje. Kakorkoli se sliši smešno in čudno, trdim da so SUV z dvokolesnim pogonom največji marketinški NATEG! Če imaš SUV, je namenjen tudi prevozom po slabših podlagah in ne samo premagovanju pločnikov v mestih. Konec koncev je konfiguracija slovenskega terena (beri: tudi kraški pojavi slovenskih cestišč) takšna, da skorajda vsakdo potrebuje kdaj pa kdaj 4x4 pogon (zimske razmere, vikendi, smučanje,...), večmiljonskih velemest pač tudi nimamo. Načeloma je pri SUV tudi dieselska motorizacija primernejša (osebno mnenje).
V omenjenem rangu bi pogledoval samo k trem opcijam (Nissan mi osebno ne "potegne" s preveč preprosto notranjostjo): Sportage, IX35, Yeti. Zelo, zelo pogojno še Mitshubishi ASX. Vse opcije bi temeljito pregledal, prevozil ter primerjal večvrednost posameznega modela. Gledoč cenih Hyundai ponuja za dano ceno malenkost več od Sportaga, s popusti bi se dalo največ iztržiti pri Škodi (sam bi gledal samo in prvenstveno opremo Experience). Glede avtomatike je Škodin (oz. VW-jev) DSG najbrž v prednosti pred omenjeno konkurenco, nakup omenjene opcije ni obvezen - kljub temu priporočam predhodno tesno vožnjo z avtomatiko - morda bo presenečen!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 22, 2011 9:39 am

Sedaj imaš na voljo yetija family za 16.666€ ali greenline za 17.990€. Mislim da je prvi bencinar, tadrugi pa dizel.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport To feb 22, 2011 10:10 am

simply je napisal/-a:No sedaj smo izvedeli še malček več. Gospod si lahko vzame tudi kakšen EUR- o več torej v denarju ni večje težave.

Novega ne bom predlagal, pa me linčajte :D :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3605458&show=1

Če mu poraba ne dela težav je super izbira! Visok, bencinar...

Tlele ni sm problem v porabi, za tak voz je tud registracija astronomska...cca 1500€ z kaskom al pa še kej vec...

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To feb 22, 2011 12:08 pm

jozeG je napisal/-a:@GrEgEcN95, katero opremo pa imas?

2,0 tdi. Highline oprema. Track and Field varjanta. Opreme je kar precej. Radijski sistem RCD 510, zimski paket( ogrevanje šob za čiščenje stekla, ogrevana sprednja sedeža, ), multifunkcijski volan, park assist ( senzorji spredaj in zadaj), sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, tempomat, tipka off road ( nadzorovan spust itd.), alarmna naprava+ nadzor notranjosti, Aluminijasta platišča San Diego...
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 22, 2011 3:04 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
airbus320 je napisal/-a:

lp

Zelo dober avto, po dveh urah vožnje me je zelo prepričal. Ampak potem sem vozil še Tiguana, ki je pa le rang višje po udobju, prostornosti, prebavljanju neravnin, kvaliteti notranjih materialov ipd.

daj nehaj no, spet ti pa tvoj vw. Mater si že dosadan s tem. Moj falus je tiguan tako superduper boljši od nissana, le precenjen je ker je vw, to je pa tudi vse v čem se razlikujeta. Kak lahko tako blesavo rečeš da je vw tiguan rang višje? daj lepo twe prosim no, daj malo se že zresni človek, ker počasi boš že srat začel vw značke, ko si tako obseden s tem. Zakaj moraš skoraj vsepovsot izkazovat da je zate samo vw? joj, ste dosadni eni s tem.... :roll:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To feb 22, 2011 3:35 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
airbus320 je napisal/-a:

lp

daj nehaj no, spet ti pa tvoj vw. Mater si že dosadan s tem. Moj falus je tiguan tako superduper boljši od nissana, le precenjen je ker je vw, to je pa tudi vse v čem se razlikujeta. Kak lahko tako blesavo rečeš da je vw tiguan rang višje? daj lepo twe prosim no, daj malo se že zresni človek, ker počasi boš že srat začel vw značke, ko si tako obseden s tem. Zakaj moraš skoraj vsepovsot izkazovat da je zate samo vw? joj, ste dosadni eni s tem.... :roll:

Uhh, kakšna jeza... lej, človek je vozil oba avta in podal svoje mnenje. Si ti preizkusil oba? Če si, pa povej še ti svoja opažanja, po možnosti z več argumenti in manj pene na ustih, torej bolj kulturno...

Sicer pa je naprimer tudi v temle primerjalnem testu, Tiguan prekašal Qashqaija (a tudi Tiguan je tu dosegel le 2. mesto, zmagovalec je bil - Yeti...):
http://www.autozeitung.de/vergleichstest/grosser-kompakt-suv-vergleichstest/fahrdynamik-umwelt-kosten
Predvsem glede udobja je bil Tiguan boljši, torej ravne glede tega, kar je napisal @~toMmy~ ...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 22, 2011 3:38 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
airbus320 je napisal/-a:

Moj falus je tiguan tako superduper boljši od nissana, le precenjen je ker je vw, to je pa tudi vse v čem se razlikujeta. Kak lahko tako blesavo rečeš da je vw tiguan rang višje?

falus ti zrihtajo ljudje, ki so usposobljeni zato, če imaš probleme in bolečine, drugače pa res Tiguan ni rang višje, ampak če smo bolj natančni_ DVA =P

ps.- oče se še ni odločil :?:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To feb 22, 2011 4:03 pm

CHAN jaz sem videl eno babico prejšnji teden. ko sem videl da odklepa terenca me je prvo šokiralo v stilu: babica ima SUV ????

pa jo malo opazujem... in ne vem če verjameš, komajda je prilezla v avto ker je bil tako visok

zato ne vem od kod ti ideja da se v SUV "lažje vstopa"

Ko sem imel Scenica, je tudi moja babica komaj zlezla not. pa ta avto ni SUV

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr feb 23, 2011 8:10 am

a4 je napisal/-a:CHAN jaz sem videl eno babico prejšnji teden. ko sem videl da odklepa terenca me je prvo šokiralo v stilu: babica ima SUV ????

pa jo malo opazujem... in ne vem če verjameš, komajda je prilezla v avto ker je bil tako visok

zato ne vem od kod ti ideja da se v SUV "lažje vstopa"

Ko sem imel Scenica, je tudi moja babica komaj zlezla not. pa ta avto ni SUV

Zadeva se lahko gleda v dveh smereh:

A) Plezanje v kakšnega Land Cruiserja ali Discoverija zahteva plezalno tehniko tudi za kakšnega mlajšega voznika, da o kakšnih mladenkah v mini krilih niti ne govorimo. Vstop v razred kompaktnih SUV je precej lažji ter, potrjeno pri večih upokojencih, precej hrbtenično lažji, kot v kakšen avtomobil nižje nadmorske višine - govor je o kakšnem Qashqaju, RAV-u, ipd...

B) Dedki so ponavadi višje rasti od babic =P

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Sr feb 23, 2011 11:55 pm

Nisem ekspert, vendar priporočam Mercedes B 160 GE, kakršnega imajo moji sorodniki oz. po potrebi B 180 GE.

Avto je prostoren, visok, praktičen, zunanjost je strogo nemška, notranjost še strožja, skoraj aristokratska. Mislim da bo mu zelo všeč. Poraba je skromnih 7,5-8l , za tak tip avtomobila spodobno. Kako se pelje ne vem, biti potnik pa je zelo udobno, vzmetenje je zmerno mehko, motor skoraj ne slišiš.

Sam osebno tako stvar ne bi kupil ker je draga ko žafran, menim pa da bo človek starega kova kot je tvoj oče z njim zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 24, 2011 1:11 am

Patrik_A3 je napisal/-a:daj nehaj no, spet ti pa tvoj vw. Mater si že dosadan s tem. Moj falus je tiguan tako superduper boljši od nissana, le precenjen je ker je vw, to je pa tudi vse v čem se razlikujeta. Kak lahko tako blesavo rečeš da je vw tiguan rang višje? daj lepo twe prosim no, daj malo se že zresni človek, ker počasi boš že srat začel vw značke, ko si tako obseden s tem. Zakaj moraš skoraj vsepovsot izkazovat da je zate samo vw? joj, ste dosadni eni s tem.... :roll:

Ne vem kaj je narobe s tabo, vozil sem oba in je čisto druga stvar. Po isti poti, kjer je Qashqai čez jame "nabijal", je Tiguan šel brez kakšne drame, dosti več prostora za potnike ima, boljšo kvaliteto notranjih materialov ipd. Si vozil oba? Pa poglej malo še kakšne motorje in dodatno opremo se da dobit, preberi kakšen test. Razlika v vožnji je približno kot bi prešaltal recimo iz Cliota na Megana.

Ne vem od kod tak bes, da je bila potrebna tako primitivna reakcija. Če se je tebi VW zameril oz. ti ne odgovarja, vseeno premisli, preden napišeš tak blesav totalno subjektiven zafrustriran post.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če feb 24, 2011 9:04 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:daj nehaj no, spet ti pa tvoj vw. Mater si že dosadan s tem. Moj falus je tiguan tako superduper boljši od nissana, le precenjen je ker je vw, to je pa tudi vse v čem se razlikujeta. Kak lahko tako blesavo rečeš da je vw tiguan rang višje? daj lepo twe prosim no, daj malo se že zresni človek, ker počasi boš že srat začel vw značke, ko si tako obseden s tem. Zakaj moraš skoraj vsepovsot izkazovat da je zate samo vw? joj, ste dosadni eni s tem.... :roll:

Ne vem kaj je narobe s tabo, vozil sem oba in je čisto druga stvar. Po isti poti, kjer je Qashqai čez jame "nabijal", je Tiguan šel brez kakšne drame, dosti več prostora za potnike ima, boljšo kvaliteto notranjih materialov ipd. Si vozil oba? Pa poglej malo še kakšne motorje in dodatno opremo se da dobit, preberi kakšen test. Razlika v vožnji je približno kot bi prešaltal recimo iz Cliota na Megana.

Ne vem od kod tak bes, da je bila potrebna tako primitivna reakcija. Če se je tebi VW zameril oz. ti ne odgovarja, vseeno premisli, preden napišeš tak blesav totalno subjektiven zafrustriran post.

toMmy, priznaj da si VW trgovec =P

Problem pri spodobno opremljenem Tiguanu se pojavi pri ceni, ki v trenutku preskoči cenovni rang 30 evrskih tisočakov ( http://www.volkswagen.si/files/si/downl ... _cenik.pdf ). V tem primeru se govori že o zelo opremljeni ter igrivi Toyoti RAV, top opremljenem Sportagu, IX35 (beri: usnje, navigacija, pri Kiji ksenon, brezstični ključ, dobrodušna garancija,...), pogleduje pa se lahko že za pol razreda višje (beri: prostorninsko večji) - Outlander, spodobno opremljen Sorento, CRV, tudi zelo opremljeni Forester.
Če odmislimo Nemčjio ter njihove lokalpatriotske kupce (morda tudi ugodnejše cene?), kjer je Tiguan prodajni hit v tem razredu, tolikšne superiornosti v prodaji na ostalih trgih pa ne kaže - ostala konkurenca je v določenih segmentih tudi boljša, cenejša ter (povsem subjektivno mnenje) lepša - prav slednje je v največji meri odločilen argument pri nakupu vozila razreda SUV.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 24, 2011 10:29 am

Ne moreš sorentota ali foresterja primerjat s tiguanom. Tiguan jima ne seže do kolen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če feb 24, 2011 12:58 pm

nebivedu je napisal/-a:Ne moreš sorentota ali foresterja primerjat s tiguanom. Tiguan jima ne seže do kolen.

Primerjava je bila samo cenovna - ravno zato omenjam, da je moč za podobno ceno dobro opremljenega Tiguana dobiti zelo takisto dobro opremljenega ali Foresterja ali Sorenta, kar je meni osebno boljši nakup. Vendar je cenovni rang že preskočil začetne okvire (beri: 30.000€ in +).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov