Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Re: Nova Jetta!

Napisal/-a Badzo Če apr 14, 2011 9:11 pm

JaNo je napisal/-a:Hvala za info,

Pranje žarometov ( ko čistim vetrobransko steklo ) že imam sedaj. Se pravi šobe na odbijaču so.

Bom pa verjetno res kar drago za ves ta mehanizem in vse ostalo

Imaš leče na avtu ali ne?

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Pe apr 15, 2011 10:38 am

če bi vsi dodajali te stvari, potem ta biznis z lučmi ne bi bil tako dober. 95% ljudi, ki da noter ksenon, nima vsega potrebnega. Prav tako na tehničnih ni problemov, vsaj ne na štajerskem.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe apr 15, 2011 1:50 pm

ABOARD je napisal/-a:če bi vsi dodajali te stvari, potem ta biznis z lučmi ne bi bil tako dober. 95% ljudi, ki da noter ksenon, nima vsega potrebnega. Prav tako na tehničnih ni problemov, vsaj ne na štajerskem.

Sej potem pa sveti vsepovsod samo na cesto ne :)

Šobe za ššoferšajbo ima vsak avto, sevsa mislim na tiste v odbijačih ki mešejo vitrex na luči... :) :) :)
FOLCIKA - SCIROCCO

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo So apr 16, 2011 11:07 am

Badzo: Kako pa naj izvem/vidim če imam leče?

Jaz se res ne spoznam na te stvari.

Hvala za info.

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt So apr 16, 2011 11:19 am

JaNo je napisal/-a:Badzo: Kako pa naj izvem/vidim če imam leče?

Jaz se res ne spoznam na te stvari.

Hvala za info.

Primer luči BREZ leče: http://www.google.si/imgres?imgurl=http ... 29,r:3,s:0

Primer luči Z lečo: http://www.google.si/imgres?imgurl=http ... =123&ty=70

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Po apr 18, 2011 7:18 pm

Nažalost nimam leč.

Hvala za info

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po maj 02, 2011 12:10 pm

Če imaš pranje žarometov, si lahko omisliš original Xenon luči ko bodo na voljo.

Seveda bo potrebno dodati tudi pretvornik napetosti ipd. Nekje 800 EUR brez sistema za avt. uravnavanje višine žarometov.

Potem montaža, obstoječe luči boš lahko prodal.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr maj 04, 2011 3:06 pm

Berem tole, pa se prav smejem, kake neumnosti... Sploh kar se tiče vizualega okusa. Zanimivo - meni je Škoda prav lep avto, tista "zelena spaka", o kateri je pisal en uporabnik (kdo bo kupil zeleno facelift Fabio?), je meni prav huda. Meni osebno so pa dizajnersko obupni novi Peugeoti in Citroeni, ki imajo luči čez pol haube. Fabia je prav luškan avto, jaz jo imam 2 leti in dela brez problema, naročila sem novo, ker želim dizla. Poraba je zelo majhna, udobje pa je ekvivalentno ceni, kar je zame čisto ok. Servisi so poceni, gume so normalnih dimenzij (razen, če naročiš drugače), pa še ne rabiš se bat, da ti jo ukradejo :)
Kar želim povedati ni, da je Škoda super in "oh in sploh", ampak da so take debate čist brezvezne, sploh pa ocenjevat avtomobila po njegovi zunanjosti, je po mojem mnenju brca v temo. Vsak ima svoj okus, zato pa imamo toliko znamk in različnih modelov....
Kar se tiče kvalitete - če mal več brskaš po forumih in se pogovarjaš o tem z različnimi ljudmi, ugotoviš, da se kvari prav vse, od Škode, VW do Mazde in Toyote. Danes je vse tam-tam. Dost je odvisno od sreče.
Uporabnici pa veliko varnih km in užitkov pri vožnji.

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo So maj 21, 2011 11:13 am

mancaoblak: Kako si kaj zadovoljna z novo Jetto?

lukaf2
Nov uporabnik

Napisal/-a lukaf2 Če maj 26, 2011 10:46 am

Lep pozdrav. Tako kot mancaoblak se v družini zanimamo za novo jetto 1.6 TDI DSG z opremo Higline.
Zanima nas, kako se teli tanovi motorji 1,6 TDI motorji obnesejo v realnosti (je motor preveč navit, pokajo glave v motorju?), je motor prešibek za jetto?
Kakšne imate kaj izkušnje glede menjalnika DSG z dvojno sklopko, pa če mogoče veste, kakšne so kaj pomanjkljivosti nove jette.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če maj 26, 2011 7:54 pm

lukaf2 je napisal/-a:Lep pozdrav. Tako kot mancaoblak se v družini zanimamo za novo jetto 1.6 TDI DSG z opremo Higline.
Zanima nas, kako se teli tanovi motorji 1,6 TDI motorji obnesejo v realnosti (je motor preveč navit, pokajo glave v motorju?), je motor prešibek za jetto?
Kakšne imate kaj izkušnje glede menjalnika DSG z dvojno sklopko, pa če mogoče veste, kakšne so kaj pomanjkljivosti nove jette.

Teh podatkov ti ne more nihče dati...kaj je pomanjkljivost nove jette???? Pa sej avto še 1 leto ni uzuni...od kje bi ti imel info???
1.6d ....dober motor....kater pa še ni bil dober od VW????
problemi le z 2.0 tdi...2004-2007 to je pa tudi vse...vse drugo načeloma dela...
Jetta je v bistvu golf z 4 vrati...teža je tu tu, tko da je 105KM - 1.6tdi čisto dovolj za vsakodnevno uporabo....
90KM je pa res premalo...nepremičnina...
FOLCIKA - SCIROCCO

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Če maj 26, 2011 8:07 pm

itak je to stvar okusa, primerjava jetta škoda octavia, men je vizualno
lepsa škoda spredaj, jeta pa zadaj, ampak sem vseeno vzel octavio, ker mi je ergonomija, oz. armaturna plošča zelo všečna, podobna audiju, kvaliteta materialov zelo na visokem nivoju, na vseh delih od cevk , motorja, amortizerjev je žig od vw in audia, tko da je pravi nemec, le značka je škoda, če pa kdo pozna škodino zgodovino dobro ve, kaksni avtomobili so bili nekoč, če jih ne bi takrat vojna zjebala, bi bili danes mogoče se pred vw

hvala lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če maj 26, 2011 8:09 pm

@WMB "2.0 tdi...2004-2007 to je pa tudi vse...vse drugo načeloma dela..." :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 26, 2011 8:12 pm

Ceed je napisal/-a:@WMB "2.0 tdi...2004-2007 to je pa tudi vse...vse drugo načeloma dela..." :roll:

Načeloma vse... če pozabimo še kakšnega 1.4, 2.5 TDI, ...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Če maj 26, 2011 8:25 pm

Jaz bi vzel močnejšega dizla, ta 1.6 TDI se mi zdi ravno na meji za tak avto.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če maj 26, 2011 8:31 pm

Meni je na uho prišlo da 1.4 TSI ne blesti ravno v zanesljivosti - koliko je pa res ne vem, sem pač slišal za primer, ko so pri 70.000 km motor menjali že 3x, vsakič luknja v glavi in to naj ne bi bil osamljen primer... ampak še 1x - ne vem koliko to drži. Vem pa, da so en čas enega od teh 1.4 TSI-jev vzeli iz prodaje.

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Če maj 26, 2011 9:12 pm

Luka,

Jaz mam 1.6 TDI Highline opremo z nekaj dodatki (ročni menjalnik). Mašina mi je čisto dovolj. Sem prej vozil 1.9 (110 KM) TDI pa je ta nova 1.6 čisto primerljiva. Meni je čisto dovolj.

Avto mam malo več kot 2 meseca in sem zelo zadovoljen za zdaj... upam da tak tudi ostane

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če maj 26, 2011 9:23 pm

@lizard
Seveda ne blesti v italiji so izvedbo 1.4tsi (160) po tem, ko je vsak drugi po 40kkm zaribal naredili vpoklic in neki rihtali na računalniku in ker jim ni uspelo nič rešiti, se ga že od januarja pri njih ne, da naročiti. Kolikor sem prebral zariba 3. 4. valj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 26, 2011 10:53 pm

Ceed je napisal/-a:@lizard
Seveda ne blesti v italiji so izvedbo 1.4tsi (160) po tem, ko je vsak drugi po 40kkm zaribal naredili vpoklic in neki rihtali na računalniku in ker jim ni uspelo nič rešiti, se ga že od januarja pri njih ne, da naročiti. Kolikor sem prebral zariba 3. 4. valj.

Za to pa res še nisem slišal. Je pa na žalost pri današnjih avtoh to kar pričakovano in VW nikakor ni izjema. Dosti je tudi odvisno od tega na kakšen motor oz. model naletiš, mislim da je skoraj ni znamke, kjer se ne bi kdo konkretno opekel. Recimo z Opelom imam katastrofalne izkušnje iz prve roke in tudi trikrat sem pomagal znancem reševat težave z njimi in to ne pri starih avtih, slišal tudi zanimivo zgodbe direktno od lastnikov, nekdo ga pa ne more prehvalit.

Pač nikoli ni črno-belo, za 1.6 TDI pa še nisem slišal nič slabega. Je kdo drugi? No poleg tega, da daje občutek lenobe v stilu 1.5 dCi...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 27, 2011 7:43 am

1.6 tdi je še preveč nov motor, da bi že vedeli ali je neproblematičen. Največja pomankljivost zame osebno je manjko 6-st. menjalnika (razen v Touranu in Passatu), motor bi bil z njim gotovo živahnejši. Za 1.4 TSI (160km) sem pa tudi sam že bral o problemih. Menda ga bodo povsem umaknili iz prodaje.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov