Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Nakup avtomobila do 500€ (za 2 leti)

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 25, 2011 8:25 pm

protonika je napisal/-a:
Suicidal je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
Suicidal je napisal/-a:Sarkazem je očitno nepoznana beseda na tem forumu :lol:

Jest v tvojem postu ne zaznam t.i. sarkazma. ;)

lp

Vsak k je kadarkoli že vidu Ibizo :D bo zaznal sarkazem ;)

Eni dejansko nismo videli kake ibice od blizu, tako da je tudi pri meni tvoj sarkazem švignil mimo.

kaj je še kje v slo slovenski fritzel, kateri drži človeka v eni sobi več let brez svobode? ker da pa ni človek še vido ibize, na cesti ali pa kje na parkirišču.....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Napisal/-a Suicidal Pe avg 26, 2011 12:14 am

:lol:
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe avg 26, 2011 4:34 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:
Suicidal je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:[Vsak k je kadarkoli že vidu Ibizo :D bo zaznal sarkazem ;)

Eni dejansko nismo videli kake ibice od blizu, tako da je tudi pri meni tvoj sarkazem švignil mimo.

kaj je še kje v slo slovenski fritzel, kateri drži človeka v eni sobi več let brez svobode? ker da pa ni človek še vido ibize, na cesti ali pa kje na parkirišču.....

Na cesti avtov nimam navade gledat od blizu :) In cenim, če tudi drugi mojega ne hodijo gledat preveč od blizu. Kje drugje sem jo pa verjetno že kdaj imela v vidnem polju, vendar ne bi mogla rečt, da sem jo opazila. Nihče od ljudi, ki jih poznam, ne vozi ibice. Vem, da je majhna, to je pa tudi vse.
Protonika ima bullbar.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK So sep 03, 2011 10:11 am

Jaz takisto gledam za avto v rangu 400€.
Za mamo, ki se bo peljala kakšnih 3x na mesec po 50km in zase ko bom kaj svojega popravljal.
Mora biti čim manjši, zato gledam Twingote.

A ima kdo kaj takega in kaj rado gre narobe?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5121142&show=1

Thebest4ramen
Nov uporabnik

Napisal/-a Thebest4ramen So sep 03, 2011 11:58 am

Tudi mene zanima kateri avto bi mi priporočali tam do 1700€ ter po možnosti da je diesel ? Avto bi se uporabljal za faks, torej vsaki dan okoli 60km za naslednja štiri leta.

Hvala!

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So sep 03, 2011 12:03 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:Jaz takisto gledam za avto v rangu 400€.
Za mamo, ki se bo peljala kakšnih 3x na mesec po 50km in zase ko bom kaj svojega popravljal.

benz pumpa, tu pa tam kaki ležaj + tankat pa vozit :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So sep 03, 2011 1:00 pm

Thebest4ramen je napisal/-a:Tudi mene zanima kateri avto bi mi priporočali tam do 1700€ ter po možnosti da je diesel ? Avto bi se uporabljal za faks, torej vsaki dan okoli 60km za naslednja štiri leta.

Hvala!

dizel za 1700€ star

raje kupi bencinca, k bo šlo kej pr starem dizlu bo popravila še pa še € :?
Alergičen na rjo

Thebest4ramen
Nov uporabnik

Napisal/-a Thebest4ramen So sep 03, 2011 3:51 pm

Tam 2000-01 pa še ni tak staro ali pač ? Pri bencinarju se najbolj nagibam k fait-u punto 1.2 60KM. Pevgeot 206 naj bi imel slab menjalnik zato odpade. Bi mi še katerega drugega priporočali ?

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK So sep 03, 2011 6:31 pm

tadej92 je napisal/-a:

benz pumpa, tu pa tam kaki ležaj + tankat pa vozit :)

Hvala.

@Thebest4ramen:
Jaz imam Punto MK2 60 konjev (2002). Kar me moti je da se kdaj pa kdaj za kakšno stotinko vklopi lučka za servo (verjetno le senzorji ker ne postane trd volan) in zadnjič mi je neznano kako izginilo 2deci hladilne tekočine :( (pri teh avtih je obvezno na servisih menjati termostate, vsaj tako pravijo na Angleškem forumu). Če je tesnilo pride 150€, oziroma zraven narediš veliki servis in je 300€.

Na pokrovu pa itak zmeraj olje pušča- 10 € za tesnilo, pa 4 vijake moraš znat zašraufat.

Enim so radi crkovali računalniki (150 do 400€)

Če sam popravljaš prideš zelo poceni skozi- poceni kosi (upam da se mi ne bo ta izjava maščevala :) )

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So sep 03, 2011 9:32 pm

Thebest4ramen je napisal/-a:Tam 2000-01 pa še ni tak staro ali pač ? Pri bencinarju se najbolj nagibam k fait-u punto 1.2 60KM. Pevgeot 206 naj bi imel slab menjalnik zato odpade. Bi mi še katerega drugega priporočali ?

hm

tku gledat je pol bvz. a veš da pri vsakem avtu je neka hiba? pa pri vsakem se nekaj kvari, je potrebno menjat?

glede menjalnika mogoče se kakšenx težje prestavlja, bolj so zadnje preme ki jih je potrebno obnowvit tam pri cca. 160-200k km
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
kotk
Nov uporabnik

Napisal/-a kotk Ne sep 04, 2011 4:16 pm

Primerljiv avto, ki je po mojem mnenju soliden je Citroen Saxo. Brat je letnik 2001 kupil za drobiž ter ga vozil vse tja do 140.000km brez kakršnegakoli problema. Poleg menjave olja in zavornih ploščic ni bilo nobene druge stvari, ki bi bila potrebna menjave. Avto je pokuril okrog 6l povsem normalne vožnje -večinoma mestne. Za svoj šibek 1.1 44kw motor se mi je zdel precej poskočen-ob znižanju prestave se je zlahka prehitelo počasnejše vozeče. Razlog za prodajo je bila klima, ki pa v vozilo ni bila vgrajena.
Priporočam.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr sep 07, 2011 10:07 pm

da se še jz uštulim tule zraven da ne odpiram nove teme. torej potrebno bo počasi spet nabaviti en winterwagen. sicer mi srce in duša bijeta za vw, tisti malček razuma ki ga je ostalo pa pravi drugače. torej rabim avto ki me bo vozil od novembra do aprila, max 80hp, poraba max 8L in pa da se ga bo dalo potem na hitro prodat brez izgube cene. cena je max. 600€, fino bi bilo da ima servo volan. korejca ne maram, torej verjetno v tem cenovnem rangu preostane edino kak clio 1.4, za katerega se mi zdi da se dobi dosti avta za ta drobiž. kakšen drug predlog še mogoče?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 07, 2011 10:15 pm

Slicker je napisal/-a:da se še jz uštulim tule zraven da ne odpiram nove teme. torej potrebno bo počasi spet nabaviti en winterwagen. sicer mi srce in duša bijeta za vw, tisti malček razuma ki ga je ostalo pa pravi drugače. torej rabim avto ki me bo vozil od novembra do aprila, max 80hp, poraba max 8L in pa da se ga bo dalo potem na hitro prodat brez izgube cene. cena je max. 600€, fino bi bilo da ima servo volan. korejca ne maram, torej verjetno v tem cenovnem rangu preostane edino kak clio 1.4, za katerega se mi zdi da se dobi dosti avta za ta drobiž. kakšen drug predlog še mogoče?

Citroen Saxo 1.1i...majhna poraba, zanesljiv motor, pa tudi v sneg dobro pelje. Čeprav za 600€ je že kar kriza dobit takega, ki ne potrebuje vsaj malo dodatnega vložka vanj ;)
Ga pa zlahka prodaš naprej za isti denar.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr sep 07, 2011 10:28 pm

zanimiv in lušten avtomobilček, samo kolkr gledam je preko budgeta. ker za 1000€ dobim pol že golfa 3 oops pa smo spet tam pol :D pežo 106 je verjetno enak avto z drugo značko?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr sep 07, 2011 10:48 pm

jah dobiš že samo za tolk ta avto, samo vprašanje je kaj bl dobiš
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 07, 2011 10:54 pm

Slicker je napisal/-a:zanimiv in lušten avtomobilček, samo kolkr gledam je preko budgeta. ker za 1000€ dobim pol že golfa 3 oops pa smo spet tam pol :D pežo 106 je verjetno enak avto z drugo značko?

Težko povem kaj konkretnega proti Saxoju, ampak če ti VW-ji ležijo, ti bo verjetno zelo "čuden" za vozit, vsaj meni je. Dobesedno bolj uživam v vožnji z R5. 106 je pa praktično isti avto ja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 07, 2011 11:04 pm

Slicker je napisal/-a:zanimiv in lušten avtomobilček, samo kolkr gledam je preko budgeta. ker za 1000€ dobim pol že golfa 3 oops pa smo spet tam pol :D pežo 106 je verjetno enak avto z drugo značko?

Ja, za 500€ ga praktično ne boš dobil, kvečjemu AX-a z istim motorjem. Tisti malo boljši pa imajo že konkretnejše cene.
Peugeot 106 je res isti avto z drugo značko (kot če bi gledal VW Sharana in Seat Alhambro). Je še malenkost dražji od Saxoja, ima pa nekatere stvari bolj dodelane.
Zadnjič spremenil peroRS, dne Sr sep 07, 2011 11:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 07, 2011 11:14 pm

Ne pravim, da je petka boljša, le da mi jo je dejansko lepše vozit (90% subjektivno mnenje), čeprav imam zaradi pomanjkanja prostora volan "med nogami", no pri Saxoju si pa zaradi velikih nog (49) pogosto pritisnem z desno na levo nogo, ko stiskam kuplungo in bremzo. :D Govorim torej samo o (zame) čudnem občutku, ki se ga ne morem navadit v Saxoju, če ga primerjam z drugimi "jajčki". ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 07, 2011 11:21 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ne pravim, da je petka boljša, le da mi jo je dejansko lepše vozit (90% subjektivno mnenje),

No če gledamo subjektivno mnenje imam tudi jaz večji nasmešek pri vožnji z AX-om, kot z marsikaterim novim avtom :D :twisted:
A to je že druga tema.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 07, 2011 11:26 pm

peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ne pravim, da je petka boljša, le da mi jo je dejansko lepše vozit (90% subjektivno mnenje),

No če gledamo subjektivno mnenje imam tudi jaz večji nasmešek pri vožnji z AX-om, kot z marsikaterim novim avtom :D :twisted:
A to je že druga tema.

No saj mnenje sem izrazil predvsem zato, ker tako Slickerju kot meni odgovarjajo VW-ji in imam občutek, da tudi njemu ne bi najbolj "dišal".
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov