Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Alfa 159 SW

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 02, 2011 6:54 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kateri gumbi pa v petici odpadajo, da se vem pripravit? To pa res prvič slišim! :D

Predvsem na radio pazi..:):)

jack86 je napisal/-a::lol:

@TrijoAdijo; tega se po tem forumu ne sme pisat :ne

:D

Več kot banat me ne morjo..:):):)

Pa še ena tipična debata:

A: ej, stari...neki študiram, da bi avto zamenjal.
B: A res,al kwa? Kwa pa maš za en stroj nagledan?Audi?BMW?Mercedes?
A: Ah, kje. Alfo sem neki gledu.
B: ALFO??
A: Ja. Uno ta-novo, veš. 159-ko.Karavan.Z unim ta močno dizl mašino...pravjo, da je to the best.
B: Ah, bejž ga no srat z Alfo. Sem pred 20imi leti imel 33-ko.In to uno...boxer. Same problme sem mel z njo....pa nakonc mi je še zgnila čist.
A: A res,al kwa??
B: Ma res...več sem bil z njo pr mehanikih, kot pa na cesti.Alfa je sranje.
A: A tako No, pol pa ne bom kupu une ta-nove 159-ke. karavana.z uno ta-močno dizl mašino.
B: Ma veš kwa?
A: Kwa?
B: Kup mercedeza...To je ta prav stroj.gre fino, fajn se sedi...pa še taprav gospod si.
A: Aha. Ti maš mercedeza,ne?
B: Ja.
A: Kerga pa?
B: A 140.
A: A niso meli te mercedezi neke probleme?
B: Ja. Sam uni ta-prvi. So pogrnli na losovem testu. sam pol so to geniji popravli, tak da zdej več ni problemov.
A: A pol pa je to res stroj.Ja nč, pol bom pa kr mercedeza kupu....A140 pravš?
B: Ja. To,stari...to je stroj.
A: Super. KELNERCA!!!!!!! Dej še pira dva!!!

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Pe sep 02, 2011 7:07 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kateri gumbi pa v petici odpadajo, da se vem pripravit? To pa res prvič slišim! :D

Pa še ena tipična debata:

A: ej, stari...neki študiram, da bi avto zamenjal.
B: A res,al kwa? Kwa pa maš za en stroj nagledan?Audi?BMW?Mercedes?
A: Ah, kje. Alfo sem neki gledu.
B: ALFO??
A: Ja. Uno ta-novo, veš. 159-ko.Karavan.Z unim ta močno dizl mašino...pravjo, da je to the best.
B: Ah, bejž ga no srat z Alfo. Sem pred 20imi leti imel 33-ko.In to uno...boxer. Same problme sem mel z njo....pa nakonc mi je še zgnila čist.
A: A res,al kwa??
B: Ma res...več sem bil z njo pr mehanikih, kot pa na cesti.Alfa je sranje.
A: A tako No, pol pa ne bom kupu une ta-nove 159-ke. karavana.z uno ta-močno dizl mašino.
B: Ma veš kwa?
A: Kwa?
B: Kup mercedeza...To je ta prav stroj.gre fino, fajn se sedi...pa še taprav gospod si.
A: Aha. Ti maš mercedeza,ne?
B: Ja.
A: Kerga pa?
B: A 140.
A: A niso meli te mercedezi neke probleme?
B: Ja. Sam uni ta-prvi. So pogrnli na losovem testu. sam pol so to geniji popravli, tak da zdej več ni problemov.
A: A pol pa je to res stroj.Ja nč, pol bom pa kr mercedeza kupu....A140 pravš?
B: Ja. To,stari...to je stroj.
A: Super. KELNERCA!!!!!!! Dej še pira dva!!!

LP!

Ti se hecas sam meni se je pa to res zgodilo.

Kupim Mazdo 6 in mi sodelavec reče.

On: "Veš zame so vsi ti avtomobili šrot. Zame je samo Mercedes/BMW/Audi avto. Moj foter ima enega in je D-best."

Jaz: "Kakega Mercedesa ima, koliko je star?"

On: "Enih 15 let ima sam je D-best."

Jaz: "Kaj pa imaš ti?"

On: "Jaz imam pa Ševrolet Aveo, saj veš meni avto nič ne pomeni samo kot prevozno sredstvo iz A v B."

Jaz, si mislim: "Yah, rigt :) "

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 02, 2011 7:38 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:

Lol, radio je nekje v eni škatli v garaži, tako da bodo gumbi še en čas verjetno celi, za Alpine-a pa tud upam, da ne razpade! :D Sicer pa Golf sploh ni premium, tako da normalno, da razpada! =P O tem kaj se "ne sme" pisat, bi se tudi dalo debatirat, mislim, da se moraš res konkretno potrudit, da te ban-ajo, drugače si ne znam razlagat trajne prisotnosti raznih (psihično motenih?) osebkov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe sep 02, 2011 8:07 pm

andrejus je napisal/-a:Jaz verjamem da so vse tri nemške prestižne zanamke najboljše samo je potrebno vzeti v zakup tudi ceno. Enako velja za Golfa. Če kupujete Golfa je potrebno za koliko toliko kulturnega plačat okoli 20.000€. Za 21 ali 22 pa že dobiš avto srednjega razreda, ki je enako ali še bolje opremljen kot ta Golf. Enako je z motorjem.

Če nazorno povem se dejansko ne odločaš med Golfom in Astro ampka med Golfom in Insignio. Tako sem se jaz odločal leta 2007 ko sem kupoval moj prvi novi avto. Ali Vectro ali Golfa. Vectro sem kupil za 20 k€ Golf je bil neverejtnih 19.300€. In verjamem da sem se z Vectro kljub nekaj manjšim težavam vozil boljše, varneje in bolj udobno kot z Golfom.

Golf je najboljši v razredu, samo tudi cena je najboljša. Enako velja za Passata, čeprav mislim, da je Passat le malce bolj konkurenčen. V tem cenovnem razredu ceno zbijajo tudi manjši SUVi, ki jih v Golf razredu ni.

Edit: Čeprav ljudje niti niso preveč pošteni z avtomobilom ko se govori o težavah. Redko kdo je bil res brez težav, tu pa tam kak senzorček ali kaka menjava v času garancije in kljub vsemu reče da je vse brez problemov.

Hmmm pretiravat pa res ni potrebno pri ceni. Ne boš verjel, ampak danes dobro opremljen golf stane krepko pod 20 tisočakov, za cene kot jih omenjaš ti, pa je na voljo Highline paket s prijetno dolgim seznamom dodatkov in eno izmed močnejši dizelskih različic. Govorim seveda o končni prodajni ceni, ki je krepko nižja od tiste v ceniku in v primeru nakupa za gotovine ugodnejša celo od ponudbe najožje konkurence.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe sep 02, 2011 8:15 pm

Pa še to sem pozabil prej napisat. Vsi nekaj pravite o nevem kakšni legi pa limate filemčke. Me zanima koliko uporabnikov oz. lastnikov avta izkoristi to zmožnosti in gre v skrajnost/pretiravanje z avtom (recimo superiorna lega AR 159). 90% voznikov ne opazi razlike med odzivnostjo volana BMW-ja 330i in Kie Ceed.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Pe sep 02, 2011 9:24 pm

Hmmm pretiravat pa res ni potrebno pri ceni. Ne boš verjel, ampak danes dobro opremljen golf stane krepko pod 20 tisočakov, za cene kot jih omenjaš ti, pa je na voljo Highline paket s prijetno dolgim seznamom dodatkov in eno izmed močnejši dizelskih različic. Govorim seveda o končni prodajni ceni, ki je krepko nižja od tiste v ceniku in v primeru nakupa za gotovine ugodnejša celo od ponudbe najožje konkurence.

LP Tristan01

Nič ne pretiravam.

Golf z 105 KM za dobrih 21.000
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4529803&show=1

LOL

Pežo 508 164 ali 140 KM za dobrih 21.000
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5099399&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5099444&show=1

Z opremo smo tam tam.

Katerega bi vi raje imeli. Jaz Pežoja, pa ne marama francoyov :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 02, 2011 9:37 pm

@~toMmy~:
Eh...golf je bil omenjen samo zaradi in izključno zaradi VAG-a. :twisted:
Konc koncev....vse je en in isti šrot. Neke pretirane razlike v kvaliteti ni. Crkne to, pa crkne ono..povsod je neki...pa nej bo to Dacia....al pa najhudejši in najdražji mb/OOOO/bmw.

Konec koncev,da ne bom samo na OFF: Meni osebno je AR 159 SW zelo lep in zelo dober avto...celo imel sem prebliske, da bi forda menjal za 159...Za jtd motorje je pa itak znano kaj in kako.

EDIT:
Če bi imel namen menjat...bi raje vzel 159,kot pa nemca (ampak vseeno raje nemca, kot pa francoza).

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 03, 2011 1:29 am

andrejus je napisal/-a:

LP Tristan01

Nič ne pretiravam.

LOL

Z opremo smo tam tam.

S tako ozkoglednim razmišljanjem se ti lahko res zdi, da dobiš za isti denar bolje opremljen avto višjega razreda, kot je Golf. S takšnim razmišljanjem, si lahko pred cca. petimi leti prišel tudi do tega, da bi za podoben denar dobil bolje opremljenega Golfa od (načeloma) cenejše konkurence istega razreda. Ampak če tako razmišljaš, nimaš niti približno pojma, da moraš bit res zabit, da primerjaš eno totalno akcijsko ceno (ki v praksi mogoče sploh ni realna) z eno praktično polno ceno drugega avta. Če imaš vsaj malo pogajalskih sposobnosti, se da pri VW-ju kar lepo zbijat ceno, če se pa nakupa lotiš s ponižnim slovenceljskim razmišljanjem, kot si se ti lotil te primerjave, bodo seveda cene takšne, kot ti jih na nos nabije trgovec. BTW, a imaš vsaj osnovno predstavo o pogajanju za ceno določenega avtomobila al si ob eni super duper ugodni akciji nekomu pripravljen trojno doplačat za npr. gumijaste tepihe, kot je to pripravljeno zajetno število Slovencev takoj ko zagledajo napis AKCIJA in dobijo zastonj ročno klimo in mp3 predvajalnik? ;)

TrijoAdijo je napisal/-a:@~toMmy~:
Eh...golf je bil omenjen samo zaradi in izključno zaradi VAG-a. :twisted:
Konc koncev....vse je en in isti šrot. Neke pretirane razlike v kvaliteti ni. Crkne to, pa crkne ono..povsod je neki...pa nej bo to Dacia....al pa najhudejši in najdražji mb/OOOO/bmw.

Konec koncev,da ne bom samo na OFF: Meni osebno je AR 159 SW zelo lep in zelo dober avto...celo imel sem prebliske, da bi forda menjal za 159...Za jtd motorje je pa itak znano kaj in kako.

EDIT:
Če bi imel namen menjat...bi raje vzel 159,kot pa nemca (ampak vseeno raje nemca, kot pa francoza).

LP!

Meni je bistvo, da se ne gre za splošno znan resno pokvarljiv avto, dalje bom pa več kot kvaliteti, namenil pozornost ceni in enostavnosti vzdrževanja, pa tudi temu, koliko se da avto "izkoristit". Če po 6 letih lahko dobiš nazaj razliko, ki si jo pri novem doplačal v primerjavi s cenejšo konkurenco, lahko čipaš iz 90 na 130KM (in pri tem plačuješ isto cestnine/zavarovanja), imaš izredno poceni servise, najdeš dele (za dodelavo ali popravilo) na vsakem koraku za normalno ceno, imaš po internetu cel kup (ameriških in angleških) DIY-ov ipd., potem se nekomu, ki se zapiči v začetno (polno) ceno oz. precenjonost, lahko po nekaj letih samo režiš v faco, ker si z malo iznajdljivosti po nekaj letih lahko finančno in praktično na boljšem, od njega (ki svojega avta ni "preplačal"). ;) Na tak način se lahko kregamo, lahko nas tudi 10 uporabnikov z izkušnjami iz prve roke popljuva večino znamk na naših cestah, bistvo je pa, da kupiš avtomobil, ki ti odgovarja.

In če se s to zaključno mislijo vrnem k prvotni temi... zaradi prostornosti šaltat iz Golfa V na 159 SW, je meni nesmiselno, kar sem ponazoril tudi s prostorninami prtljažnikom, dalo bi se pa tudi kaj povedat o prostornosti na zadnji klopi. Nenazadnje ima 159 SW manjši prtljažnik od Forda Focusa. Daleč od tega, da bi se šlo za slab avto, le "karavanske" praktičnosti ni za pričakovat od njega.
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne So sep 03, 2011 2:10 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So sep 03, 2011 2:00 am

Dobro, zdaj že mešate vse možno.

VW je pozicioniran cenovno višje kot Peugeot, in nasploh primerjave z oglasov avto.net-a so zelo nerealne. Če bi vzeli recimo polno ceno po ceniku in opremili Golfa VI ter Peugeota 508 popolnoma enako bi šele dobili odgovor ali res pri Peugeotu dobiš za enako denarja avto ki je razred višje kot pri VW-ju. Ne glede na to so debate kaj dobiš za koliko denarja lahko neskončne.

Recimo Audi A3 enako opremljen kot tale Golf bi pa pač stal še nekaj tisočakov zraven, ker je Audi. In če je dovolj ljudi pripravljenih plačati za Audija toliko več se temu reče premium produkt. To je takrat ko ljudje plačajo za določeno znamko, bodisi zaradi njenega imidža in/ali kakovosti več, kot za cenovno ugodnejše in manj kakovostne izdelke, čeprav takega Audija nujno ne potrebujejo.

Kako je šele pri ročnih mehanskih urah - ljudje plačujejo za ure renomiranih znamk, ki več kot časa (pa še tega ne peveč nantačno) sploh ne prikazujejo po 5000 in tudi precej več evrov, čeprav se dobi za 100 € uro, ki ima "več opreme" in bolj natančno meri čas...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 03, 2011 2:21 am

lizard je napisal/-a:Dobro, zdaj že mešate vse možno.

VW je pozicioniran cenovno višje kot Peugeot, in nasploh primerjave z oglasov avto.net-a so zelo nerealne. Če bi vzeli recimo polno ceno po ceniku in opremili Golfa VI ter Peugeota 508 popolnoma enako bi šele dobili odgovor ali res pri Peugeotu dobiš za enako denarja avto ki je razred višje kot pri VW-ju. Ne glede na to so debate kaj dobiš za koliko denarja lahko neskončne.

Recimo Audi A3 enako opremljen kot tale Golf bi pa pač stal še nekaj tisočakov zraven, ker je Audi. In če je dovolj ljudi pripravljenih plačati za Audija toliko več se temu reče premium produkt. To je takrat ko ljudje plačajo za določeno znamko, bodisi zaradi njenega imidža in/ali kakovosti več, kot za cenovno ugodnejše in manj kakovostne izdelke, čeprav takega Audija nujno ne potrebujejo.

Kako je šele pri ročnih mehanskih urah - ljudje plačujejo za ure renomiranih znamk, ki več kot časa (pa še tega ne peveč nantačno) sploh ne prikazujejo po 5000 in tudi precej več evrov, čeprav se dobi za 100 € uro, ki ima "več opreme" in bolj natančno meri čas...

Za primerjavo lahko kvečjemu vzameš končno ceno, kolikor moraš v praksi v povprečju odštet za podobno opremljeni različici in nikakor ne polne cene po ceniku, ker ponavadi le nima toliko veze s praktičnimi cenami. Upoštevati je treba tudi, koliko te bo avto že z osnovnimi stroški (gorivo, servisi, zavarovanje, gume) stal v naslednjih letih in koliko boš dobil za njega ob prodaji.
Slika

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So sep 03, 2011 3:05 pm

Ker vsi toliko omenjajo padanje cene pri Alfah in ohranjanje cene pri nemcih sem šel na avto.net da vidim cene. Lani junija sem prodal odlično ohranjeno alfo 156 sw 1.9 jtd letnik 2003 in kolikor vidim po avto.netu, bi jo lahko sedaj znova prodal za isto ceno. Pa ne, ni bila takrat najcenejša in sedaj ne bi bila najdražja. Kolikor vidim so kar lepo obdržali cene. Zakaj je tako pa ne vem. Mogoče ravno zaradi tega, ker je težko najti ohranjeno in le te, ki so ohranjene, so zelo iskano blago...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 03, 2011 3:29 pm

rnisan je napisal/-a:Ker vsi toliko omenjajo padanje cene pri Alfah in ohranjanje cene pri nemcih sem šel na avto.net da vidim cene. Lani junija sem prodal odlično ohranjeno alfo 156 sw 1.9 jtd letnik 2003 in kolikor vidim po avto.netu, bi jo lahko sedaj znova prodal za isto ceno. Pa ne, ni bila takrat najcenejša in sedaj ne bi bila najdražja. Kolikor vidim so kar lepo obdržali cene. Zakaj je tako pa ne vem. Mogoče ravno zaradi tega, ker je težko najti ohranjeno in le te, ki so ohranjene, so zelo iskano blago...

Kolkor js vidim si jo ti prodal poceni.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So sep 03, 2011 10:35 pm

Ah, niti ne ;)

Kupil sem jo zelo poceni in dal na net z rahlo zasoljeno ceno. Logika je bila takšna: če prodam in zaslužim, potem kul - če ne bo kupca, jo pač obdržim. Že takrat je šla kar težko (po treh mesecih in treh klicih ter le enem ogledu). In sodeč po cenah na avto.netu bi sedaj lahko dosegla približno isto ceno...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne sep 04, 2011 1:24 pm

Alergičen na rjo

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 04, 2011 2:15 pm

zuzek je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5127222&show=1

sicer 09, malo več €

Slike zmagajo :lol: :lol:

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne sep 04, 2011 3:25 pm

peroRS je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5127222&show=1

sicer 09, malo več €

Slike zmagajo :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Sam res, legendarne slike :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne sep 04, 2011 8:33 pm

res je ampak briga mene slike, če si resen greš avto pogledat in tam vidiš dejansko stanje

boljše ohranjen avto, kot pa da je ohranjen samo na slikah!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 05, 2011 1:13 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
andrejus je napisal/-a:

LP Tristan01

Nič ne pretiravam.

LOL

Z opremo smo tam tam.

S tako ozkoglednim razmišljanjem se ti lahko res zdi, da dobiš za isti denar bolje opremljen avto višjega razreda, kot je Golf. S takšnim razmišljanjem, si lahko pred cca. petimi leti prišel tudi do tega, da bi za podoben denar dobil bolje opremljenega Golfa od (načeloma) cenejše konkurence istega razreda. Ampak če tako razmišljaš, nimaš niti približno pojma, da moraš bit res zabit, da primerjaš eno totalno akcijsko ceno (ki v praksi mogoče sploh ni realna) z eno praktično polno ceno drugega avta. Če imaš vsaj malo pogajalskih sposobnosti, se da pri VW-ju kar lepo zbijat ceno, če se pa nakupa lotiš s ponižnim slovenceljskim razmišljanjem, kot si se ti lotil te primerjave, bodo seveda cene takšne, kot ti jih na nos nabije trgovec. BTW, a imaš vsaj osnovno predstavo o pogajanju za ceno določenega avtomobila al si ob eni super duper ugodni akciji nekomu pripravljen trojno doplačat za npr. gumijaste tepihe, kot je to pripravljeno zajetno število Slovencev takoj ko zagledajo napis AKCIJA in dobijo zastonj ročno klimo in mp3 predvajalnik? ;)

Kolikor sam spremljam avto.net, so tam cene novih avtov že akcijske, ne glede na znamko. Seveda pa so ob pogajanju povsod možni še dodatni popusti. Tako, da tule @andrejus niti ni dosti zgrešil bistva. Vem, ker sem že tudi sam večkrat prišel do enakih zaključkov. Leta 2005, ko sem povpraševal po novi Astri in novem Golfu 5, bi me slednji s podobno opremo in motorjem prišel reci-piši milijon bivših tolarjev (dobrih 4k eur) več kot Opel. Nazadnje sicer nisem vzel nobenega, ker sem našel zelo lepo ohranjeno (in še za dosti manj denarja od nove Astre) tri leta staro Mazdo 6, ki mi je nato zelo lepo služila še nadaljna 3 leta.

Sicer pa tudi, če se vrnem v sedanjost, lahko vsak preveri sam in ugotovi, da dejansko dobiš za ceno Golfa avto, ki je razred višje. Enostavno greš na konfigurator, dodaš Golfu 5 vrat, primerljiv motor in enako opremo ter od končne cene odšteješ zelo optimističnih 12% (toliko nekje se poznavalci VAG-a na a.com pogovarjte, da se da max. iztržit s pogajanji) in na koncu prideš na ceno nove Mazde 6 v akciji z jasno primerljivim motorjem in enako opremo. Nekje enako velja tudi za Insignio, P508, C5, Mondea in še za kakega. In tu sploh ni kaj za debatirat dalje, ker kot rečeno lahko to vsak preveri sam ter ugotovi točno to kar trdim. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 05, 2011 1:53 pm

Nikakor se ne strinjam, da so cene VW-jev na avto.net večinoma akcijske, ker pogosto tistih najbolj znižanih sploh ni na avto.net, podobno sem opazil pri Škodi. Golfa V se je dalo leta 2005 dobit za "Champion" ceno z več opreme, kot te je pripadala v sami akciji. Prav tako je tukaj večkrat kdo omenil, da se v praksi da dobit kak VW občutno ceneje, kot po konfiguratorju. Druga stvar je, koliko je povprečen kupec VW-ja pripravljan (pre)plačat in koliko pogajalskih sposobnosti je potrebno za iztržit nizko ceno. Po konfiguratorju je pri nekaterih znamkah še toliko bolj nerealno visoka.

Za Passata iz zaloge, ki je bil na avto.net najcenejši Edition, za jurja do dva manj od ostalih, sem dobil po 10min v salonu še dodatnega jurja popusta, pa je bilo jasno, da bi šlo še nižje. Nekaj dni zatem me je trgovec klical in namignil, da je še "lufta". V drugem ljubljanskem salonu je bilo nekaj podobnega s Tiguanom, tudi sledil klic po nekaj dneh. S tem da za Passata sem bil resen, pri Tiguanu se je šlo zgolj za radovednost.
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po sep 05, 2011 2:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Meni je bistvo, da se ne gre za splošno znan resno pokvarljiv avto, dalje bom pa več kot kvaliteti, namenil pozornost ceni in enostavnosti vzdrževanja, pa tudi temu, koliko se da avto "izkoristit". Če po 6 letih lahko dobiš nazaj razliko, ki si jo pri novem doplačal v primerjavi s cenejšo konkurenco, lahko čipaš iz 90 na 130KM (in pri tem plačuješ isto cestnine/zavarovanja), imaš izredno poceni servise, najdeš dele (za dodelavo ali popravilo) na vsakem koraku za normalno ceno, imaš po internetu cel kup (ameriških in angleških) DIY-ov ipd., potem se nekomu, ki se zapiči v začetno (polno) ceno oz. precenjonost, lahko po nekaj letih samo režiš v faco, ker si z malo iznajdljivosti po nekaj letih lahko finančno in praktično na boljšem, od njega (ki svojega avta ni "preplačal"). ;) Na tak način se lahko kregamo, lahko nas tudi 10 uporabnikov z izkušnjami iz prve roke popljuva večino znamk na naših cestah, bistvo je pa, da kupiš avtomobil, ki ti odgovarja.

In če se s to zaključno mislijo vrnem k prvotni temi... zaradi prostornosti šaltat iz Golfa V na 159 SW, je meni nesmiselno, kar sem ponazoril tudi s prostorninami prtljažnikom, dalo bi se pa tudi kaj povedat o prostornosti na zadnji klopi. Nenazadnje ima 159 SW manjši prtljažnik od Forda Focusa. Daleč od tega, da bi se šlo za slab avto, le "karavanske" praktičnosti ni za pričakovat od njega.

Ali pa po drugi strani...če v štartu kupiš cenejšo ampak vseeno za rang višjo konkurenco, jo lahko daš že v štartu čipat iz 140 na 170km, imaš približno enake cene servisov...se na koncu zelo na široko režiš...

LP!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 9 gostov