Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Re: Alfa 147

Napisal/-a ales66 So okt 22, 2011 9:15 pm

Meni kaže 0,3 - 0,5 lit/100 km manj kot je resnična poraba. Sicer pa glede na to kakšne relacije imaš, pričakuj porabo okoli 7 l/100 km. Poleti malo več zaradi klime. Upam, da boš zadovoljen. Bodi pozoren glede velikega servisa, ki naj bi bil pri 120.000 km.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So okt 22, 2011 10:26 pm

ales66 je napisal/-a:Meni kaže 0,3 - 0,5 lit/100 km manj kot je resnična poraba. Sicer pa glede na to kakšne relacije imaš, pričakuj porabo okoli 7 l/100 km. Poleti malo več zaradi klime. Upam, da boš zadovoljen. Bodi pozoren glede velikega servisa, ki naj bi bil pri 120.000 km.

Aha, no bomo vidli. Saj pomoje bi tud moglo bit nekje tu okrog. Pa tak zgleda, da imam dober občutek za avto, vozim razmeroma hitro, včas ga tud orng pritisnem pa imam sedaj na cliotu 5,9 porabe.
Ko je mela sestra 1.2 cliota ji je pil 6,6 na podobni relaciji, jst imam sam za 11km podalšano (sej to se tud mal pozna, ko je hladn takrat več pije). Potem je imela cliota dci 82 pa je bila realna poraba 5,4. V primerjavi z mojo primerjavo potem tu dizl ne opraviči svojega imena. Ali pa če tak vozi, kaj pa vem. Vem, da če se kdaj za njo peljem, da na vsakem ovinku nekaj brez veze bremza, jst za njo pa lepo brez bremzanja. To pa pomeni hitreje pelješ in manj pospeševanja, pije pa manj. Zdaj xsara hdi 90 ji pije pa 6.
Velik je na tem kak imaš posluh za avto. Sem se pelal enkrat zraven sodelavca, astra 1.4 bencin; čez naselje 60 se pele v tretji. Brezveze. Porabo ima pa 7.4. Kateri drugi se najde, ko kar naprej neki šalta pa mori motor. To spet ne velja.

Jermene bomo pa drugo leto menjaval ja, zdaj ga bom dal na servis pa olje pa vse filtre, pa zimske gume kupim, pol pa tankam pa vozim, vsaj upam da bo tak :)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So okt 22, 2011 11:11 pm

Badzo je napisal/-a:Oba roverja sta mi na poti do salzburga in nazaj z 110 po AC spila 5.4 (1.6 112KM) in 5.1 (1.4 103KM) na 100 prevoženih, megane 2000letnik 1.6 16v od poreča do Lj 6.2 (na koncu doline reke mirne poraba 5.2 po BC, na ac 130, pa še prtljažniki za kolesa na strehi), in pa novi megane 2010 letnik 1.6 16v 5.8 od Lj do poreča (100-110 na AC po mirni pa po omejitvah).

B|ind je napisal/-a:
Badzo, glede na tvoje porabe si pa mislim kateri izmed voznikov na (avto)cesti si ti, srečam kakih 5 - 10 takih skoraj vsak dan.

In kateri izmed voznikov sem? Tisti, ki se vozi 80km/h in kampira na prehitevalnem?

Mislim, da si ti tisti, ki ne zna brat! Dotične hitrosti so čisto ok in nobenega nisem oviral. Sicer pa, če bi me poznal bi vedel, da ne peljem velikokrat s tako hitrostjo. Večino časa je avto med 130-150. poraba pa pri vseh dobra 2L višja na 100 prevoženih od zgoraj navedenih.
Drugič raje večkrat preberi post, da ti podrobnosti ne uidejo..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po okt 24, 2011 3:49 pm

haha, eni se tak vozite na zrak koliko opažam.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 24, 2011 8:51 pm

Evo, črni levček je doma :)
Kot bi odkril Ameriko proti clijiču :D , super udobna vožnja.
Sam kar me moti, da ni radio na mp3, na menjalnik se morem navadit, v peto sem parkrat zgrešo, kar potegne v tretjo, to sem bral da nimajo tako natančen menjalnik, pa zgleda res, navadit se ga je treba.
Sredinski naslon za roko je mogoč mal napoti. Pa avtomatska klima, drugače vredu dela, sam ne vem zakaj pod noge noče bol pihat?? Kdo ve kaj je to? naštimaš puščico, da bi moglo sam pod noge pihat, a piha veselo po spredni šajbi, zgleda ne preusmeri tok zraka. Ima kdo takega peugeota z avtomatsko klimo? Kako vam dela pihanje po noge? Mene rado zebe v noge in se mi to nič ne dopade. Klinc zdaj mam garancijo naj zrihtajo, če je feler.
Aja še poraba, naredo sem okrog 50km in povprečje na računalniku je 6,6l/100km. Pa vmes sem ga parkarat nagonu, tam 130 - 140 je letelo. Tak da ne zgleda zaenkrat da bi bil požrešn.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 24, 2011 8:59 pm

Mater si ga pa res nagonil ja,pa pazi da se ne boš zagonil ko boš skoz v BC zijal.Yebala vas poraba.Eni bi za 2 deci ledvico prodal.
Glede ventilacije pa najdi čimprej kakega istega in probaj,ker če imaš samo na noge potem na šipo ne bi smelo pihat in je lahko motorček zanič kar najbrž niti ni tako drago zna pa bit precej komplicirano za menjat.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 24, 2011 9:10 pm

Ja pikolina, veš da ko kupiš avto te najprej briga kolk bo pil ne, sploh ko bereš komentarje kak to žere. Za ventilacijo se bom pa pozanimal ja, če je to tak morejo menjat. Mi je še reko, 1 mesec mam spošne garancije, če kar koli narobe naj pridem nazaj, tak da....jutr tak al tak grem, ko še morm prinest kopijo odjavlene prometne od prejšnega, pa jih bom kar poprašal kak bojo to rihtal. More bit neki na tem, kamor koli usmeriš zrak, piha po šajbi, zgleda ne dela motorček, ki bi zaprel dotok na šajbo in zmanka zraka za drugam.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 24, 2011 9:16 pm

Ja če ti pa v vseh pozicijah piha na šajbo potem pa bo nekaj sigurno zanič.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 24, 2011 9:36 pm

Grem jutr kar v akcijo, da se to porihta, drgač bom jst pozim mel led na nogah, v faco bom pa zgorel :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To okt 25, 2011 8:06 am

Svaka čast model 6,6l :D
Občudujem vas, resno !

Kar se tiče ventilacije pa hitro uveljavi garancijo, če jo boš uspel. Pa vzami si čas in prečekiraj avto da v tem garancijskem času najdeš čimveč napak.
Srečno na poti ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To okt 25, 2011 9:41 am

Čestitke za nakup, objavi kako fotko avtomobila, če še nisi ;)

Kar se porabe tiče, pa tudi meni ni jasno oz se pridružujem občudovanju. Imam dizla, pa imam trenutno porabo, ob (za moje pojme) normalni vožnji cca 6,0-6,5 lit (60% AC, 20% relacijske in 20% mestne). Na isti relaciji imam lahko tudi malenkost pod 5 lit, ampak v takem primeru, med vožnjo zaspim, postanem zdolgočasen ali zagrenjen, kar ne pripomore k varnosti najbolje.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To okt 25, 2011 10:34 am

No da pojasnim, pri tej vožnji ni bilo avtoceste in čakanja v kolonah. Pač pa vožnja....no napišem relacijo, šentjur pa do frankolovega, nazaj na šentjur in proti sodni vasi, čez slivnico. Danes zjutraj pa na šiht do ljubečne. Od začetka ko je še hladen pa vmes je breg in nasploh gre teren skoz gor je naraslo iz 6,6 na 6,9 potem je pa začelo spet padati in malo naprej od šentjurja je padlo nazaj na 6,6. Nimam kaj rečt. Ne vem pa še kolk točno to kaže, bom prevero ko grem spet tankat in na roke zračunam. Ampak ob taki vožnji mi je clijo pil 5,9 pa je manjši pa 330 kg lažji. Sestri pa HDI xsara ob taki vožnji pije 6. Pol pa naj kdo reče, da je bencinar požrešn ;)
Od začetka se mi je zdel zadreman, ampak ko se ga mal navadiš dobiš tisti pravi občutek, pri clijotu je drugače, ko vse bol ruka, tu je pa vse zadušeno in nenavajenost, nimaš občutka kako gre. Zdaj pa že prav dobro gre, tam nekje okrog 2500 obratov imam občutek da dobi neki skok moči, ko pospešuješ in ko gre prek 2500 prav tak čutiš da rukne, kot da bi imel turbo :D
Sam da se ta ventilacija porihta, da bo pihalo pod noge pa je avto super. Drugih felerjev pa še zdaj nisem opazil, no razen, lučka pri sovoznikovem predalu ne gori :)

Imam pa vprašanje za radio, se da to kako predelat, nadgradit da bi delalo tudi na mp3?? Še najbolš bi blo, če bi lahko dal poleg USB pa kluček not pa je problem rešen.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To okt 25, 2011 10:52 am

mišek je napisal/-a:No da pojasnim, pri tej vožnji ni bilo avtoceste in čakanja v kolonah. Pač pa vožnja....no napišem relacijo, šentjur pa do frankolovega, nazaj na šentjur in proti sodni vasi, čez slivnico. Danes zjutraj pa na šiht do ljubečne. Od začetka ko je še hladen pa vmes je breg in nasploh gre teren skoz gor je naraslo iz 6,6 na 6,9 potem je pa začelo spet padati in malo naprej od šentjurja je padlo nazaj na 6,6. Nimam kaj rečt. Ne vem pa še kolk točno to kaže, bom prevero ko grem spet tankat in na roke zračunam. Ampak ob taki vožnji mi je clijo pil 5,9 pa je manjši pa 330 kg lažji. Sestri pa HDI xsara ob taki vožnji pije 6. Pol pa naj kdo reče, da je bencinar požrešn ;)
Od začetka se mi je zdel zadreman, ampak ko se ga mal navadiš dobiš tisti pravi občutek, pri clijotu je drugače, ko vse bol ruka, tu je pa vse zadušeno in nenavajenost, nimaš občutka kako gre. Zdaj pa že prav dobro gre, tam nekje okrog 2500 obratov imam občutek da dobi neki skok moči, ko pospešuješ in ko gre prek 2500 prav tak čutiš da rukne, kot da bi imel turbo :D
Sam da se ta ventilacija porihta, da bo pihalo pod noge pa je avto super. Drugih felerjev pa še zdaj nisem opazil, no razen, lučka pri sovoznikovem predalu ne gori :)

Imam pa vprašanje za radio, se da to kako predelat, nadgradit da bi delalo tudi na mp3?? Še najbolš bi blo, če bi lahko dal poleg USB pa kluček not pa je problem rešen.

Glede porabe bom samo to povedal: itak si po mnenju drugih uporabnikov označen za počasnega in oviralca prometa itd(po eni strani kaj se obremenjuješ pa kok je kdo tečen s porabo po drugi strani pa v vsaki temi kjer človek preseže dolžino poti petih kilometrov v eno smer je nakup dizla že smoteren in nujno potreben :roll: ). Kaj drugi delajo s svojimi avti ne vem, vem pa da vsak avto ob normalni vožnji normalno pije in to je dejstvo! In to si recimo dokazal sam in sem bil prepričan, da se ti bo številka gibala okrog 7. Kar pa tudi se! Ko se ga boš pa navadil pa se bo sigurno še spustila za kak deci.

Kar se tiče radia - na mp3 mislim da ne obstaja nadgradnja, na USB pa. Varianat je xCarLink, ki pa ni tako poceni. V bistvu dobiš že dober avtoradio za ta denar. Edino kar je, je to da ni original izgled - se ga pa da z maskami od phonocar-ja lepo zakrit..

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To okt 25, 2011 11:25 am

mišek je napisal/-a: Zdaj pa že prav dobro gre, tam nekje okrog 2500 obratov imam občutek da dobi neki skok moči, ko pospešuješ in ko gre prek 2500 prav tak čutiš da rukne, kot da bi imel turbo :D

Na podoben način ima porazdeljeno moč tudi 308 1.6 120konjev. V spodnjih vrtljajih sploh ne potegne, ko pa dobi vrjljaje pa tako kot si rekel, kot da bi imel "turbino"(seveda je nima) ampak je skoraj tak občutek. Avto ima od brata punca in ima porabo okoli 6.5 -7l. In sta ravno zadnič malo "testriala" po avtocesti z tempomatom v 5 prestavi 110kmh je po rač pil 5.8, pri 120 v 5prestavi je pil 6.2 pri 130kmh v 5 prestavi pa 6.5. Je pa res, da mu manjka temu 308 6 prestava,ker bi mu predvsem na avtocesti poraba vrjetno še padla. Nevem kako je pri 307, to še boš ugotovil ali ti manjka 6 ali ne :D
Alfa romeo 147

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To okt 25, 2011 9:04 pm

Prezračevanje dela :) :)
Najprej na B&G avto, niso nič našli, tester jih ni noter spustul, potem pa kliče neka v drešinjo vas (DREV) in smo šli gor. Začne razkapat - odpovedal motorček mešalne lopute.
Na kar pride nek šef al kaj jaz vem kaj je, začne težit, da njemu pa tudi nobenemu drugemu ne paše, da mu nekdo za hrbtom stoji :shock:
Pa sem reko, da bom kar tu počakal. Nato vzame prometno, pride nazaj in reče, da bo čez dve ure gotovo, menda da robo nekdo pripelje iz maribora. Pridem tričetrt ure prej pa tak arogantno, "nismo še poklicali", ja vredi sej bom počakal. Pa spet, naj počakam v sprejemni pisarni ali pred ograjo.....se skregama ko psa....da mu j**** vse po spisku me bo zdaj za ograjo nagajal, ka sem pa komu napot če sem kake tri metre proč, glih tolk da vidim, ali bo res kaj zamenjal ali bojo sam kaj zamutili tolk da se me rešijo. Mi začne težit, če bom kaj plačal (kar na ti, če ima kaj olike se v takem primeru stranke vika, kolker jaz vem), jebemu sunce sej je že plačano, avto sem plačal, garancija je zram, potem, ja da opravljajo storitev za B&G ne za mene, da nimam kaj zram stat....mi je ofnalo plafon.....je pubecu rekel, da naj kar neha, ga ni poslušal pa je spravo vse skup, ga vprašam dela vse kot more, reče ja ja, smo menjal, upam da res.....mu dam roko, hvala, pa šefa pomirte sem ju reko......je pa bil potem tiho ko rit.....mene ne vidijo nikol več tam......pa to še nisem nikjer dožvel, da bi te proč od svojga avta nagajal.
Potem pa vešda kliče na B&G, da kako sranje sem naredo, da sem reko, da hočem zram bit.....ja in?? Da drugič naj sami pripeljejo avto pa sami odpeljejo.....Aja, a zram svoje lastnine neb smel bit, ko ti rihtajo v garanciji, ko vrabci na strehi čivkajo, da če se le da, probajo kaj zamutit....BANDA.....AVTO HIŠA DREV odnos do strank, nikakvi!!! Seveda, najbolš da te ni zram, pa šmirajo kakor jim paše, pa če je posreč še kaj zlomi pa lepo skup spravi, naslednjič se pa vse razleti.....in on meni, ja sej bo vse zrihtano.....vrjamem mu ja....

Kar se servisa tiče, mislil delat na B&G, ampak so se mi zamerli, najprej 15min išče kam naj tester priklop.....potem s tistim vsranim tacam pa cotami šari noter....prej spucajo v nulo, greš v delavnico se pa obnašajo kot da bi prepeljal trosilec za mal pošvasat :roll: ko sem se potem spravim noter sem z hlačnico potegno po volanu...hlačnica čist črna od šmira...od kod je prišo? ja z njegovih tac.
To me stalno pri teh "mehanikih" zaboli, menjuje olje, čist šmiraste tace pa kombinezon, pa nič kar tak noter pa se meče po zicu pa šlata vse povsod.....madona bom začel bit zaj****, pa take stvari ne bom več toleriral. A je tak težko tisto vrečko čez zic potegnat, pa tako kot ti na uradnem servisu delajo, volan pa šalthebl ovijejo z folijo pa roke si umije....a "vkrade" ti 20 eur v šusu.

Dela pa zdaj gretje tako kot je treba, naštimaš pod noge, ne piha na šajbe nič.
Pa še po avtocesti sem šel, zlo lepo vleče, pri 130 čist lepo, brez dretja mašine.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr okt 26, 2011 12:03 am

mišek je napisal/-a:
Kar se servisa tiče, mislil delat na B&G, ampak so se mi zamerli, ...

a moraš tam delat zaradi garancije?

če ne, delaj drugje, ne bit b**** :!:
Alergičen na rjo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 26, 2011 1:42 pm

A da ti je šef take uvajal??Dobri so da se nič ne bojijo kok hitro se bo to razširilo.Ma važno je da mu nisi bil tiho pa da so zrihtal.Takemu moraš pokazat da se ga ne bojiš in da je on tvoj suženj.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr okt 26, 2011 8:55 pm

čare je napisal/-a:A da ti je šef take uvajal??Dobri so da se nič ne bojijo kok hitro se bo to razširilo.Ma važno je da mu nisi bil tiho pa da so zrihtal.Takemu moraš pokazat da se ga ne bojiš in da je on tvoj suženj.

Ja ja, ne vem kaj je ampak nekega šefa je špilal. Lepo reklamo si delajo, ni kaj.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 27, 2011 7:36 pm

Samo naj me še kdo kdaj nagaja proč pri servisu :twisted:
Živi domaz imam zakaj je treba bit zraven.....danes šel zimske gume namontirat, ko je bil ravno dvignjen pa kolesa dol sem pasel radovednost okrog in kaj potem človk ne vidi, to ne morš vrjet no.....na treh kolesih so bile manjane bremz ploščice na zadnjem desnem pa.....ploščice totalno hin, postrani jo vleče in kovinski del že mal čoha po disku. Včeraj sem to slišal, da je zadaj spuščalo neke čudne zvoke, potem je pa nehalo, sem si mislil, ok, pač dež pa to pa od začetka mal....danes pa vidim kje je vzrok.....kateri šalabajzer je to delal, je blo vrjetno konc šihta pa je sam kolo gor nataknil pa srečno. To so nategnal prejšnega lastnika, servise je pa delal na Avto Celje.

Dobro, da je garancija, jim bom jst pokazal hudiča. Ti tud učitno niso mel koles dol pa kaj pogledal. To vidi vsak otrok, da je to zanič in ni bilo menjano. Al bojo stružli pa nove ploščice ali pa nove diske s ploščicami vred. Avta jim pa tam ne pustim, ni šans. Jutr pokličem pa da vidmo kaj bo. Naj naročijo diske, pridem menjajo pa grem. Če ne bom šel pa na orginal servis pa jim prinesel račun, kaj me briga.

Tole sem mal s telefonom slikal, slaba svetloba, se opravičujem za slabo kvaliteto. Mal sem probal jih popravit pa je bol tak tak
Levi disk z menjanim ploščicam
Slika

Desni je pa en pozabo na njega
Slika
Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če okt 27, 2011 8:48 pm

Koliko je na drugi strani obrabljen disk? Lahko jim podturiš kar menjavo komplet zadnjih zavor, ker itak morajo enakomerno zavirati na levi in desni strani :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov