tomzzi je napisal/-a:@sašo5
večinoma se strinjam s tabo samo mi pa ta tvoja izjava ni čisto jasna...
a lahko samo nekaj razložiš oziroma svojo trditev utemeljiš?klima ziher deluje bolje v VW/Audiju-ju, kot v bilo katerem drugem avtomobilu......

Prevažam slabi dve destletji izključno v VW / Audi group in sem (ni mi težko priznat) tudi nakašen "fan" te skupine.(kokor mi tudi ni je težko priznat, če je katera stvar v kakem drugem modelu boljša, kot v omenjeni grupaciji, kot sem že ničkolikokrat to navedel za Bmw-jev 2.0 dizel) Ob vsem, sem nekaj iz radovednosti, nekaj iz poslovnih potreb sprobal praktično vse kaj leze in se kotali po cesti, ne glede ali so to novitete ali pa že preizkušeni modeli. Prav v letošnjem letu pa tudi novega Passata(dokumentirano na forumu) ob vsemu drugemu, sem se seveda tudi "hladil" in ugotovil, da je zadeva enakovredna audiju(čeprav moj nima dvopodročne klime, kar je zopet za moje pojme popolna neumnost, imel sem jo v B6 modelu skoraj 6 let in nikoli nisem delil temp. na eni in drugi strani) Tast ima Cruza in klima je naravnost katastrofalna ob vsemu so pa še reže postavljene tako, da leva vedno piha, če ne v telo pa vsaj v roko. Popolnoma enaka zgodba je pri Insigniji, kjer se mi je zdel prehod za stopinjo (iz 23 na 22 recimo) prav brutalen, ob vsem pa še avtomatika neverjetno poviša vrtljaje ventilatorja: pri Vw/Audiju je to skoraj neopazno, pri Bmw-ju pa praktično nič ne zgodi, je potrebno kr 3 stopinje spustit dol. Mercedes je pa tudi neka čudna zadeva, ki se niti naštudirat ne da - lahko povem tudi za primerjavo Sprinter - Crafter, v slednjem dejansko dela tako kot mora....(MB ima še eno bedarijo: ko sveti lučka na stikalu, je klima off - na vseh normalnih zadevah, je takrat kompresor prižgan.............Ostale znake, bi dal v neko povprečnost(Mazda, Ford, Citroen...) oz. bi rekel, da zadeve služijo svojemu namenu
Če napravim povzetek: ko na samem začetku nastaviš avtomatiko pri VW/Audiju le ta dela tako kot mora, pri VSEH ostalih znamkah moraš še lep čas nekaj prčkat in ponastavljat, pa se ti zdi, da nikoli ni prav.........
Kar se tiče pa ledenice, je pa bil od sestre Punto 2003 seveda ročna klima svetovni prvak; ko je pihalo čez reže, si kr videl takšen plavkast snop zraka, kot iz škrinje, ko jo odpremo....