Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Trackcar do 2.000 €

Napisal/-a B|ind To nov 08, 2011 11:15 pm

Tisti Saxo je pomojem res najboljš izbira. Razen menjalnik ki pa vrjetno tudi ni spet tak strošek da ga prilagodiš za hitrejšo pisto od RL.

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Sr nov 09, 2011 11:32 am

rockson je napisal/-a:
Kavs je napisal/-a:Dirkalnik,
pa magaerej yugo ali pa seicento z ogromno deli zraven. Sem spadajo tudi feltne. Glej da se vozi na 13 col. Morda se sliši smešno a najdražje so ravno gume in bencin....avto je ko je enkrat kvalitetno izdelan skoraj zastojn (če ga ne razbiješ).

Zdej pa....po mili volji. Sam če boš kupu serijskega za 2.000 ti bo hitro žal......ker ne bo dnara za naprej.

Razumem tvoj point, vendar seicento se zaenkrat ni izkazal na Racelandu, verjetno je za Grobnik še manj primeren. Načeloma je res, da ni vse v konjih, vendar je zadeva vseeno podhranjena.

Če gledaš za raceland potem pa res ni kaj razmišljati:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5181762

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr nov 09, 2011 12:22 pm

Kavs je napisal/-a:Če gledaš za raceland potem pa res ni kaj razmišljati:

:EE :EE :cry :con
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Sr nov 09, 2011 4:59 pm

Kavs je napisal/-a:
rockson je napisal/-a:
Kavs je napisal/-a:Dirkalnik,
pa magaerej yugo ali pa seicento z ogromno deli zraven. Sem spadajo tudi feltne. Glej da se vozi na 13 col. Morda se sliši smešno a najdražje so ravno gume in bencin....avto je ko je enkrat kvalitetno izdelan skoraj zastojn (če ga ne razbiješ).

Zdej pa....po mili volji. Sam če boš kupu serijskega za 2.000 ti bo hitro žal......ker ne bo dnara za naprej.

Razumem tvoj point, vendar seicento se zaenkrat ni izkazal na Racelandu, verjetno je za Grobnik še manj primeren. Načeloma je res, da ni vse v konjih, vendar je zadeva vseeno podhranjena.

Če gledaš za raceland potem pa res ni kaj razmišljati:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nice one :twisted:

Drugače pa sem napisal, da že na racelandu nimajo kaj dosti za praskati, kaj šele kje drugje :con

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr nov 09, 2011 5:46 pm

Tisti Saxo ne izgleda slab. Pa un Clio 16V iz prve strani tudi ne. Če se ti bo zdelo prešvoh še vedno lahko daš 2.0 noter. Od Megana ali pa mogoče od Clia RS172. Od Clia RS pašejo tudi čeljusti, pa z nekaj čaranja tudi pol prednjega podvozja (wide stance :twisted: ), če bi imel kake pribliske za naprej.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr nov 16, 2011 2:37 pm

Najprej pov, boš imel avto za na prikolico ali bi se z njem vozil po cesti? :)

Za ta denar ni veliko izbire, je pa zato toliko več denarja za kasnejše predelave. Večina predlaganih vozil ni ravno primerna za to kar si ti želiš. Če sem te prav razumel bi rad imel avto ki ga bo užitek peljat, bo hiter in agilen. To vse okrni izbor. Saxo od Toni-ja, katerega ti je predlagala Špela je dobra osnova in bo po mojem mnenju odličen izhodiščen avto za naprej, da se naučiš kaj avtu manjka, da sam zrasteš z avtom. Edina slabost je 8v motor, če lahko temu rečem slabost (khm, khm, ga vozim sam :lol: ), je pa vsekakor 1.6 16v motor boljša osnova. Vsekakor se pa da notri dat, brez večjega truda, veliko drugih motorjev.

Za razne 106ke in Saxo-je je v UK ogromen trg in je na izbiro kar veliko delov. To je po mojem mnenju en velik plus. Sam avto se že v osnovi zelo dobro pelje, z nekaj modifikacijami pa zelo solidno. Če boš vozil pretiroma na Racelandu potem boš moral najprej zrihtati podvozje.

Renault clio 16v je tudi zanimiva izbira. Sigurno se ne pelje slabo, je pa iz mojega vidika problem pri nastavljanju podvozja po svojih željah. Tako kot pri večini renaultov, v osnovi se pelje avto super, ko pa želiš iz njega naredit res hiter avto, se pa malo ustavi vse skupaj. Najprej pri delih ki so na voljo, potem pa verjetno v denarnici. :)

Honda civic je za moje pojme tudi odličen avto. Kar se tiče delov je praktično neomejeno veliko tržišče. So pa nekateri deli dražji kot za PSA, nekateri pa celo cenejši. Edino kar je je to da je že sam avto v osnovi drag, razen če vzameš nek "poverty spec", vseeno pa moraš potem večino stvari pomenjati.

Sem imel že enkrat spisano vse, samo sem iz drugega računalnika pisal in nisem imel označeno da se me zapomni. Ko pa sem hotel postat me je pa povprašalo po ponovnem opisu in takrat sem izgubil vse kar sem napisal. :/:o:/

Lahko se enkrat oglasiš pri nas pa bova še kakšno rekla na to temo. ;)

SR20DEh
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SR20DEh Če nov 17, 2011 10:27 am

Kolk sem precekiral dele za nadgradnjo, se mi najbolj dopade kak A3/golf 1.8t ali pa civic 1.6esi/vti, delov je ogromno in cene niso tako srasne ;)

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Pe nov 18, 2011 6:23 pm

@drmocar: mi je wuky povedal štorijo s prvim postom. Hvala, da si si še enkrat vzel čas in spisal svoje mnenje. ;)

Glede na domače projekte bo moral avto z lastnimi "nogami" priti do steze, saj ne bo financ za dodaten avto in še prikolico. Ne bo pa to daily avto.

Kolikor je že bilo napisanega glede Saxo-ja, plus debata na RL-ju z wuky-jem in ostalimi bi lahko rekel, da so/ste me nekak prepričali, da ta avto ni napačen za tak "projekt". Itak je neznanka, koliko €€€ bom lahko tekom leta namenjal za to zabavo, zato je morda še bolje, da ima nekaj osnovnih stvari že upgrade-anih. :)

Glede na to da sem trenutno itak še "malo" zmeden okoli vseh teh zadev, se bom sigurno en dan namalal pri vas, da še kakšno rečemo na to temo. :)

@SR20DEh: VAG 1.8T je predvsem zanimiv zaradi enostavne prve stopnje povečanja moči, čeprav je potem Leon boljša osnova, ker ima v štartu 180KM, plus, če se ne motim, močnejše zavore. Honda je pa res zanimiva tudi zaradi izobilja aftermarket performance delov, čeprav nisem pa preverjal koliko teh delov se dobi na evropskih trgih v primerjavi z Japonsko in ZDA.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So nov 19, 2011 11:35 am

Je pa 1.8T dražji pri vzdrževanu pri takem špasu. +težka gajba. +ene boljše ploščice, gume, podvozje pa boš sam tukaj spušil 2 jurčka..

Civic je zanimiva alternativa ravno zaradi nizke teže, delov je pa v EU res k dreka. Samo spet za 2jurčka ne boš dobil solidnega 160ps vti-ja..

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Ne nov 20, 2011 8:09 pm

CupraR je napisal/-a:Je pa 1.8T dražji pri vzdrževanu pri takem špasu. +težka gajba. +ene boljše ploščice, gume, podvozje pa boš sam tukaj spušil 2 jurčka..

Civic je zanimiva alternativa ravno zaradi nizke teže, delov je pa v EU res k dreka. Samo spet za 2jurčka ne boš dobil solidnega 160ps vti-ja..

Se strinjam z napisanim. Za težo sem že jaz hotel napisati (po občutku), ampak potem nisem, ker nisem imel dejanskih tež. Je pa že samo pri ceni gum razlika med 15" in 17".

Civic 1.6 ali 1.8 VTI bi sploh bila zelo dobra izbira, če bi avto moral uporabljati tudi za daily avto. Pa kot sem že nekje na začetku teme zapisal - zvok pri teh avtih mi je res fenomenalen.
Čakej, ti oz. vi ste mel doma tako 1.8T kot VTI - bi lahko napisal kej o primerjavi. :)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne nov 20, 2011 8:26 pm

156 2.5 V6 :mrgreen: Avto je dobrga jurja, ostalo daš v q2 diff, bremze in podvozje. Strgaš dol 100kg pa gas.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Denis89
Novinec

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Ne nov 20, 2011 8:45 pm

alanq4 je napisal/-a:156 2.5 V6 :mrgreen: Avto je dobrga jurja, ostalo daš v q2 diff, bremze in podvozje. Strgaš dol 100kg pa gas.

Od tebe res neb mogel pričakovat drugega predloga kot Alfa :mrgreen: Kar se alf tiče, bom raje spremljal tvoj projekt. Pri lastništvu teh manekenk rabim "mal" premora - predvsem finančnega. :huh: :mrgreen:

Sporoč, k boš kej delal na avtu, da se mal okol oglasim. ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 20, 2011 8:46 pm

Denis89 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5373208&show=1 :) :) :)

Upam, da se hecaš a ne? :twisted:

lp

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Ne nov 20, 2011 8:47 pm

Denis89 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5373208&show=1 :) :) :)

:noro :ppppp :rofl :cry :pij: :ne

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Po nov 21, 2011 3:17 pm

Hec seveda :) sm se mogu taprej 5min smejat ko sem ga vidu :) drgač iskanje napreduje? :)

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 21, 2011 9:48 pm

rockson je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Je pa 1.8T dražji pri vzdrževanu pri takem špasu. +težka gajba. +ene boljše ploščice, gume, podvozje pa boš sam tukaj spušil 2 jurčka..

Se strinjam z napisanim. Za težo sem že jaz hotel napisati (po občutku), ampak potem nisem, ker nisem imel dejanskih tež. Je pa že samo pri ceni gum razlika med 15" in 17".

Civic 1.6 ali 1.8 VTI bi sploh bila zelo dobra izbira, če bi avto moral uporabljati tudi za daily avto. Pa kot sem že nekje na začetku teme zapisal - zvok pri teh avtih mi je res fenomenalen.
Čakej, ti oz. vi ste mel doma tako 1.8T kot VTI - bi lahko napisal kej o primerjavi. :)

Civic je samo 1.5 je pa konkretno predelan in kljub malo konjem bi bil z lahkoto za track day-e zato ti lahko hitro povem glede predelav.

Jeba je samo da za 2jurčka boš dobil lih osnovo (še to težko), katero pa treba še poštimat. Na hitro, Civic 1.6vti da se malo poštima te bo takoj stal 4jurčke, pa še to morš vedet kaj delat in iskat. Pri 1.8T pa boš za tak denar dobil šele soliden avto.

Če ostanem pri Hondi, pol je že za razmislt če se ne splača dati mal več pa namesto predelanga Civica kar ubosti eno Integro, katera pa je že serijsko 90% pripravljena za na pisto.

Da ne dolgovezim, budget imaš malo majhen z tak špas z japonci.

Ostane ki kaj takega (če še ni bilo):

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5300837&show=1

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po nov 21, 2011 11:33 pm

Morš se zavedat ene stvari. Če boš mel velik in težek avto boš za pisto rabil velike bremze. Če boš mel velike bremze boš rabil velika kolesa in posledično dražje gume (itak bojo slicksi verjetno). Velik in težek avto pa še ni nikoli bil zabaven (razen če ma 3x preveč moči potem je fun v ravnini). Meni se je že 145ka zdela je kr težka krava (sploh zdaj ko primerjam z micro :) ) pa moraš vedet da je bla moja cca 200kg lažja od tvoja. Jaz bi se osredotočil na kakšnega saxoja al pa kaj podobnega. Majhno, lahko, rabiš manj moči da je hitro itd... Pa še cenejš bo ;) Pa glede na to da bo to trackcar in se verjetno ne bo vsak dan uporabljal v prometu si lahko privoščiš da si neracionalen pri nakupu (kar se tiče porabe itd...). Konec koncev bo ta avto za uživanje zato ti tud svetujem da greš par stvari probat in boš vidu v čem se boš najboljš počutil. Predelat se pa itak da vse tak da na to se ne oziraj preveč ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To nov 22, 2011 8:34 am

po moje bi bilo tudi najboljse enega malcka nabavit z NA motorjem. za kak raceland ne rabis ne vem kakih konjev, glavno ti je podvozje in teza avta
turbo inside

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne nov 27, 2011 7:57 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5404268&show=1

Moči in navora ne bo manjkalo...
RiDe hArD
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov