Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Re: Passat 1.8TSI

Napisal/-a R 34 GT-R Sr dec 07, 2011 8:49 am

Tattoo- je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Ravno zato sem vprašal, ker sem zadnjič vozil A4 z 8st DSG, mogoč pa ni zato, ker ga še ni, zatorej tudi ni kombinacije Q z DSG. Ampak pri A4 Q je pa najbrž vzdolžen ali to pol ni več to al kaj?

1.) Če si si vozil A4 s 7-stopenjskim S-Tronic (ali po domače DSG) menjalnikom...8-stopenjski S-Tronic (DSG) ne obstaja!

2.) Kombinacija quattro + S-Tronic (DSG) seveda obstaja!

3.) Vse A4 / A6 / A8 imajo vzdolžno postavljen motor. Od Audijev imata motor prečno postavljen samo A3 in TT (zato ta dva modela tudi nimata klasičnega quattro pogona s Torsen diferencialom, ampak Haldex sklopko a.k.a. 4MOTION pogon).

sašo5 je napisal/-a:vozil si t.i. S-tronic :arrow: do neke meje podobno, vendar različno - DSG je samo en

S-Tronic je Audijevo poimenovanje menjalnika z dvojno sklopko (ali po domače DSG menjalnika)! ;)

Menjalnik je že bil 8 stopenjski!
RiDe hArD

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 07, 2011 9:46 am

R 34 GT-R je napisal/-a:

Potem pa to ni bil DSG, ampak 8-stopenjski Multitronic. ;)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 07, 2011 9:55 am

R 34 GT-R je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Ravno zato sem vprašal, ker sem zadnjič vozil A4 z 8st DSG, mogoč pa ni zato, ker ga še ni, zatorej tudi ni kombinacije Q z DSG. Ampak pri A4 Q je pa najbrž vzdolžen ali to pol ni več to al kaj?

1.) Če si si vozil A4 s 7-stopenjskim S-Tronic (ali po domače DSG) menjalnikom...8-stopenjski S-Tronic (DSG) ne obstaja!

2.) Kombinacija quattro + S-Tronic (DSG) seveda obstaja!

3.) Vse A4 / A6 / A8 imajo vzdolžno postavljen motor. Od Audijev imata motor prečno postavljen samo A3 in TT (zato ta dva modela tudi nimata klasičnega quattro pogona s Torsen diferencialom, ampak Haldex sklopko a.k.a. 4MOTION pogon).

sašo5 je napisal/-a:vozil si t.i. S-tronic :arrow: do neke meje podobno, vendar različno - DSG je samo en

S-Tronic je Audijevo poimenovanje menjalnika z dvojno sklopko (ali po domače DSG menjalnika)! ;)

Potrebno je malo globlje poznati zadevo in ne mešati stvari vsepovprek, saj drugače pride samo do nepotrebne zmede! ;)

V Audiju A4 lahko med avtomatiki dobiš ali S-Tronic (DSG) menjalnik ali Multitronic (CVT) menjalnik ali Tiptronic (klasičen avtomatski menjalnik s pretvornikom navora)! Če si ti vozil A4 z 8. prestavami, potem si vozil Multitronic in ne S-Tronic (DSG), kot si napačno navajal! Res pa je, da Multitronic ni možno dobiti v kombinaciji s quattro pogonom!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R Sr dec 07, 2011 4:55 pm

Se posipam...s terminologijo res nisem na tekočem, oz. ni niti lastnik avta :roll: , kakorkoli že, obrati lepo zvezno naraščajo, prestavljanja ni čutiti, super zadeva, bo treba kanto za kaj bolj civilnega menjat :mrgreen:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr dec 07, 2011 5:03 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:Se posipam...s terminologijo res nisem na tekočem, oz. ni niti lastnik avta :roll: , kakorkoli že, obrati lepo zvezno naraščajo, prestavljanja ni čutiti, super zadeva, bo treba kanto za kaj bolj civilnega menjat :mrgreen:

seveda se en cut prestavljanje ce ma brezstopenjski menjalnik.
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 07, 2011 7:25 pm

abbe je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Se posipam...s terminologijo res nisem na tekočem, oz. ni niti lastnik avta :roll: , kakorkoli že, obrati lepo zvezno naraščajo, prestavljanja ni čutiti, super zadeva, bo treba kanto za kaj bolj civilnega menjat :mrgreen:

seveda se en cut prestavljanje ce ma brezstopenjski menjalnik.

Dela pa kot sesalec oz. skuter :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 07, 2011 7:26 pm

Ima pa tudi multitronic možnost 8 prestav, tako da CVT učinka kot npr pri Nissanu ni čutiti.

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R Če dec 08, 2011 8:34 am

Občutek je res tak, kot da bi bil na enem sesalcu sedel, oz v njem, od 120km/h --> pa mu manjka tretja faza =P
RiDe hArD

sss
Nov uporabnik

Napisal/-a sss Sr dec 14, 2011 9:56 pm

spoosodil si bom temo. Kako se je ta motor (1.8 TSI 118kw) obnesel v prejšnji generaciji passata, konkretno letnik 2008? So bile kakšne pogoste okvare ali je to zanesljiv motor?

Kaj pravite na tega konkretno? Se vam zdi OK nakup? Ne vem, kako je s ceno, ker ni nobenega primerljivega. Ali comfortline res ni imel usnjenega volana (na sliki ga ne vidim)?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5371807&show=1

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če dec 15, 2011 2:08 am

Ta mi deluje dokaj OK.

Je model comfortline - se vidi po sedežih.

Vsekakor je za preverbo, ampak najverjetneje nima opravljenega "velikega" servisa.

Hkrati če boš imel veliko mestne vožnje bo poraba kar visoka - okrog 9l.

Pojdi pogledat.

Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 15, 2011 5:52 am

simply je napisal/-a:
Je model comfortline - se vidi po sedežih.

Vsekakor je za preverbo, ampak najverjetneje nima opravljenega "velikega" servisa.

zakaj bi naj bi imel opravljen "veliki servis" :?: še ne 4 leta in "88 t.km" - sicer ima pa avto verigo....

meni je bolj hecno, da je "comforline" pa ima ta grd navden plastični volan - že golf od 2006 v comforline izvedbi ima trikrakega usnjenega...

sss
Nov uporabnik

Napisal/-a sss Če dec 15, 2011 7:44 am

A ve kdo zagotovo, a je imela comfortline oprema v passatu 2008 usnjen volan ali ne? Da ni bil zaleten al pa prevrten pa menjan volan za "lepšega"?

Kako je s ceno, previsoko, nizko?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če dec 15, 2011 8:12 am

sss je napisal/-a:A ve kdo zagotovo, a je imela comfortline oprema v passatu 2008 usnjen volan ali ne?

Comfortline v serijski opremi NI imel usnjenega volana...se je pa usnjen (večfunkcijski) volan dodatno naročal praktično k vsakemu Passatu!

sašo5 je napisal/-a:meni je bolj hecno, da je "comforline" pa ima ta grd navden plastični volan - že golf od 2006 v comforline izvedbi ima trikrakega usnjenega...

V tem konkretnem primeru je pa očitno ob naročilu nekdo pozabil odkljukati usnjen (večfunkcijski) volan in je zato avto prišel pač s serijsko opremo! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če dec 15, 2011 8:15 am

Golf v Confortline opremi ni imel serijsko usnjenega trikrakega volana (serijsko od opreme GT Sport dalje Oprema Golf V), vsaj tako piše na podatkih o serijski opremi za Golf V.
Mi je pa zanimiva kombinacija električni sedeži (ne konfortni) pa štirikraki plastičen volan.

@sss, glede na to, da piše, da je servisna in da je potrjena. Zapelji se do Malgaja in zahtevaj izpisek servisov. Po možnosti si poslikaj prvo stran servisne knjižice (tam kjer so kode) in jih prepišeš v to aplikacijo in boš točno videl, kaj oprema zajema...

Pa srečno z nakupom :)

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Če dec 15, 2011 8:42 am

V tem katalogu ki ga navajaš ga sicer res ni, ampak mislim da je bil Slovenski Golf 5 Comfortline tako skonfiguriran da je to že imel, ker imajo praktično vsi (tudi moj, in ni bil volan na spisku dodatne opreme).

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če dec 15, 2011 9:13 am

4vale6 je napisal/-a:V tem katalogu ki ga navajaš ga sicer res ni, ampak mislim da je bil Slovenski Golf 5 Comfortline tako skonfiguriran da je to že imel, ker imajo praktično vsi (tudi moj, in ni bil volan na spisku dodatne opreme).

Nekaj je treba razčistiti...Comfortline oprema (tako pri Golfu, kot Passatu) v osnovi NI imela usnjenega volana (tudi v SLO ne)!

Pri nas pa imajo praktično vsi (tako Golf kot Passat) vsaj usnjen trikraki volan zato, ker so se v SLO prodajali večinoma akcijski modeli (Edition, SI modeli,...) pri katerih pa je bil usnjen volan že del akcijskega paketa! ;)

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Če dec 15, 2011 9:19 pm

Tattoo- je napisal/-a:
4vale6 je napisal/-a:V tem katalogu ki ga navajaš ga sicer res ni, ampak mislim da je bil Slovenski Golf 5 Comfortline tako skonfiguriran da je to že imel, ker imajo praktično vsi (tudi moj, in ni bil volan na spisku dodatne opreme).

Nekaj je treba razčistiti...Comfortline oprema (tako pri Golfu, kot Passatu) v osnovi NI imela usnjenega volana (tudi v SLO ne)!

Pri nas pa imajo praktično vsi (tako Golf kot Passat) vsaj usnjen trikraki volan zato, ker so se v SLO prodajali večinoma akcijski modeli (Edition, SI modeli,...) pri katerih pa je bil usnjen volan že del akcijskega paketa! ;)

Verjetno res ja, moj je imel poleg nek EURO paket ki je to zajemal se mi zdi...

sss
Nov uporabnik

Napisal/-a sss So jan 14, 2012 7:55 pm

Ogledal sem si avto s spodnje povezave (vozil ga nisem). A je normalno, da materiali v passatih niso tako zelo trpežni? Recimo pri 88.000km se krom obroček na prestavni ročici se lušči in voznikov sedež je na eni strani nekoliko "zmuckan"? Al lahko sumimo kaj drugega...

Pa še neki me je presenetlo - na robovih in nekaterih mestih notranje izolacije na pokrovu motorja je nek bel prah (najprej sem pomislil na barvo, ampak tisto ne bi bilo v prahu), kaj bi bilo to? V oglasu se to vidi tudi na sliki motorja - tiste bele pikice. Motor mi deluje opran, kaj pravite na to :?

Sicer pa, če kdo ve kaj več o tem avtu ali ga je vozil/preizkusil, lepo prosim za kakšne informacije.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5371807&show=1

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne jan 15, 2012 7:09 pm

Bel prah - misliš na desnem delu slike - motorja?

Zakaj pa nisi vprašal?

Lp

sss
Nov uporabnik

Napisal/-a sss Ne jan 15, 2012 7:26 pm

saj sem - a misliš da so vedeli? Zato vprašam tu, če pozna kdo logično razlago :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov