Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Re: avto za zimske vragolije :)

Napisal/-a vepar To nov 29, 2011 3:18 pm

multitronic ...bljah
za tak dnar ti dam jst mojega passata =P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 29, 2011 3:40 pm

kako kaj menjalnik selespeed deluje?

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To nov 29, 2011 8:07 pm

Pozdravljeni

Predhodnega 2.8 V6 ne poznam, se pa povsem strinjam z @vepar, in kot sem tudi že sam v predhodnem 'postu' omenil, se avtomatikov raje na daleč izognite, kajti premičnina lahko hitro postane nepremičnina, popravilo pa bo potgnilo za sabo en 'kup' denarja in ogromno živcev. Meni so dejali, da avti teh letnikov 2.8 v6 obvezno v kombinaciji z ročnim menjalnikom.

Kaj pa morda kakšen Subaru Legacy AWD. Tudi zelo trpežen avtomobil (ga ima sosed), njegova ahilova tetiva je zgolj rja, s samim motorjem in pogonom do sedaj nobenih problemov, pa tale avto kar gara (je pravi delovni konj, leto in zimo).
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To nov 29, 2011 9:22 pm

adis je napisal/-a:kako kaj menjalnik selespeed deluje?

To je navaden ročni menjalnik z robotizirano sklopko in menjavanjem prestav. Sekret vglavnem.

Naslov pravi avto za zimske vragolije kolk pa vidim pa gledaš sam neke avte za šminkat. Verjento ne misliš it klat na rakitno in krim?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To nov 29, 2011 9:25 pm

airmike je napisal/-a:
Naslov pravi avto za zimske vragolije kolk pa vidim pa gledaš sam neke avte za šminkat. Verjento ne misliš it klat na rakitno in krim?

x2

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM To nov 29, 2011 10:18 pm

adis je napisal/-a:@chan: eden od kandidatov je 4motion :)

Ali obstajajo kaksne hibe pri motorju 2.8 v6 pri vw-ju?

Gledaš prečni V(R)6 2.8 motor ali vzdolžni 2.8 V6? Prvi je derivat starega VR motorja, 204KM, 24ventilov in precej zanesljiv - imam 4motion Sharana z tem motorjem in ga trenutno za noben denar ne dam od hiše. :)
Vzdolžno postavljen 2.8V6 v starejših Passatih je Audijev motor, prav tako je v tem Passatu pravi Quattro in ne Haldex - cel paket je zelo zanesljiv.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To nov 29, 2011 11:37 pm

ker bi rad da mi avto zdrži brez problemov sem pripravljen odšteti tudi malo več tako da iščem opcije tudi po italijanih....do sedaj sem že gledal passata 2.8 v6 4motion a je ta toliko znucan znotraj da je kap...

nekaj francozov sem si ogledal a so začuda vsi bili pred homologacijo... sedaj je na vrsti tudi italijan... alfa romeo 147 2.0 bencin Selespeed, grem si ga ogledat pa potem naprej...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To nov 29, 2011 11:59 pm

z alfo 147 po snegu gazt pa branike uštimt, kaj si ti nor...

spremeni topic v nakup močnega športnega avtomobila :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr nov 30, 2011 12:31 am

Torej iščeš avto ki ti bo zdrzal a gledat greš alfo z motorjem, ki 100% ribne in menjalnikom, ki 100% crkne ( nek solenoid gre...). Yaaaaay :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 30, 2011 7:18 am

:lol:

ne me razumet narobe...iščem avto katerega mi ne bo žal če se tu pa tam "butnem" v sneg :lol:

sratka iščem avto, da bo zdržal moje neumnosti in ne glede na voz da bo vsaj vzdržljiv...nisem nek ljubitelj "znamk"

športnost je pri meni čisto nekaj drugega...to kar jaz gledam je "classic-a"

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr nov 30, 2011 8:42 am

Če je že prišlo do heca potem pa tole: golf 2 dizel, pa ketne sppredaj => TANK :)

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Sr nov 30, 2011 11:30 am

adis je napisal/-a::lol:

ne me razumet narobe...iščem avto katerega mi ne bo žal če se tu pa tam "butnem" v sneg :lol:

sratka iščem avto, da bo zdržal moje neumnosti in ne glede na voz da bo vsaj vzdržljiv...nisem nek ljubitelj "znamk"

no...pol vzami kakega outbacka ali foresterja: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5408661&show=1
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr nov 30, 2011 12:20 pm

airmike je napisal/-a:Torej iščeš avto ki ti bo zdrzal a gledat greš alfo z motorjem, ki 100% ribne in menjalnikom, ki 100% crkne ( nek solenoid gre...). Yaaaaay :)

sosed jo ma, pa je mogu menjalnik obnovit k je neki piskalo no3 :? ma pa 2.0 usnje, tempomat @ udobje :cry:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 30, 2011 3:15 pm

E=mc^2 je napisal/-a:

no...pol vzami kakega outbacka ali foresterja: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5408661&show=1

Ne vem zakaj sploh gledaš kaj drugega kot Subaruje, tukaj nisem zasledil še nobenega bolj primernega predloga! :D Recimo ta Forester je do potankosti to, kar si opisal. Konjev "polna štala" za sneg, nasploh trpežen avto, zelo dober 4x4, poleg tega pa višina in plastične obrobe poskrbijo, da mu butanje ob sneg ne prideta kar tako do živega! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr nov 30, 2011 3:31 pm

adis je napisal/-a:ker bi rad da mi avto zdrži brez problemov sem pripravljen odšteti tudi malo več tako da iščem opcije tudi po italijanih....do sedaj sem že gledal passata 2.8 v6 4motion a je ta toliko znucan znotraj da je kap...

nekaj francozov sem si ogledal a so začuda vsi bili pred homologacijo... sedaj je na vrsti tudi italijan... alfa romeo 147 2.0 bencin Selespeed, grem si ga ogledat pa potem naprej...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Si ti kar humorist :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr nov 30, 2011 3:43 pm

srcnik je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ker bi rad da mi avto zdrži brez problemov sem pripravljen odšteti tudi malo več tako da iščem opcije tudi po italijanih....do sedaj sem že gledal passata 2.8 v6 4motion a je ta toliko znucan znotraj da je kap...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Si ti kar humorist :lol:

:lol: zato pa vprašam na a.com-u... no nekateri hvalijo alfo nekateri spet ne...pač mnenja so si različna...

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr nov 30, 2011 4:12 pm

Tisti ki hvalijo alfo so fanatiki in kvarjenje opravičujejo s tem da je to cena za športno dušo in eleganco in bla bla bla...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr nov 30, 2011 4:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:

Ne vem zakaj sploh gledaš kaj drugega kot Subaruje, tukaj nisem zasledil še nobenega bolj primernega predloga! :D Recimo ta Forester je do potankosti to, kar si opisal. Konjev "polna štala" za sneg, nasploh trpežen avto, zelo dober 4x4, poleg tega pa višina in plastične obrobe poskrbijo, da mu butanje ob sneg ne prideta kar tako do živega! =P

Pa ja - poglej tale snežni plug recimo: :)

http://www.youtube.com/watch?v=zIDe6kW7GeA

-Pravi avto za snežne pizdarije
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr nov 30, 2011 4:24 pm

Adis je iz LJ in do šihta ima 1km. Saj ni iz hribov, da mu ponujate pluge :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Evo funny winterwagen http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5417985&show=1
Zadnjič spremenil mihaing, dne Sr nov 30, 2011 4:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr nov 30, 2011 4:26 pm

mihaing je napisal/-a:Adis je iz LJ in do šihta ima 1km. Saj ni iz hribov, da mu ponujate pluge :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Če je pa tak pol pa to:

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov