Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: VW Polo 1.2 TDI

Napisal/-a SuperVeloce Po dec 19, 2011 2:19 pm

Neke težave so bile, najverjetneje res pri software. Namreč 1.2TSI Fabie in Octavie niso imele nekih masovnih problemov, tudi Golfi ne...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe jan 20, 2012 5:43 pm

Malo stara tema pa vseeno ..... Ne vem zakaj nekteri strašite ljudi kao ,da dizl ni za po mestu in da je v tem primeru boljši bencinar itd

Osebno sem imel Citroen C2 dizl in z njim prevozil okrog 150.000 kilometrov izključno po mestu pa ni crknilo nič razn par malenkosti ne omembe vrednih ,ker sem popoln laik ne vem če ta avto lahko primerjamo z VW Polo TDI samo vseeno za mene je dizl dizl in ,če z enim tankom delam približno 300 kilometrov več se zelo splača ...... sicer pa je nekdo pred mano tud že zapisal ,da po tem takem bi že zdavnaj crknili vsi mestni taxiji kateri so večinoma dizli. Zdaj v kratkem bom spet kupil dizla in zgodba se bo ponovila :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 20, 2012 5:48 pm

DIZL_ je napisal/-a:Samo še to me zanima, so za te polote znane kakšne napake? nekaj sem bral, da so bile težave z motorji, ko pa so posodobili software pa naj bi bilo v redu? vrjetno so te težave že odpravljene, glede na to da je polo zunaj že kar nekaj časa?

Boš videl, iskreno dvomim da so odpravljene vse težave, še zlasti ker še sami niso točno vedeli kaj je.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 Pe jan 20, 2012 7:24 pm

106 je napisal/-a:Malo stara tema pa vseeno ..... Ne vem zakaj nekteri strašite ljudi kao ,da dizl ni za po mestu in da je v tem primeru boljši bencinar itd

Osebno sem imel Citroen C2 dizl in z njim prevozil okrog 150.000 kilometrov izključno po mestu pa ni crknilo nič razn par malenkosti ne omembe vrednih ,ker sem popoln laik ne vem če ta avto lahko primerjamo z VW Polo TDI samo vseeno za mene je dizl dizl in ,če z enim tankom delam približno 300 kilometrov več se zelo splača ...... sicer pa je nekdo pred mano tud že zapisal ,da po tem takem bi že zdavnaj crknili vsi mestni taxiji kateri so večinoma dizli. Zdaj v kratkem bom spet kupil dizla in zgodba se bo ponovila :lol:

fora je u tem da ni dobro imet dizla v mestu je to da so ponavad mestne vožne kratke razdalje 10-15 km pri kateri se motor sploh ne segreje in pol ga spet ugasneš in spet mrzlega prižgeš. ne morš primerjat taksiste ki vozijo po celi dan in imajo segreto mašino non stop. in prav te mrzli štarti niso dobro ker se takrat največ obrabijo materiali. ko je vse segreto na delovno temperaturo nima kj bit.
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Pe jan 20, 2012 7:47 pm

No kakorkoli že moj je imel med drugim webasto kateri bil pržgan celo leto 10min pred odhodom pa dvomim ,da je to kaj vplivalo al pa ne vem ...... kratkomalo sem ga tudi štartal in ugasnil nevem kolkokrat tak kot se pač vozi od gostilne do gostilne pa je blo vse ok plus seveda servisi redni pa ti nima kaj bit ...... doma imamo med drugim še enga malo močnejšega dizla kateri tud vozi večinoma po mestu in 1x na tedn na morje pa je v 8 letih od kar je pri bajti šel le katalizator stošek obnove je bil nekaj manj kot 400€ če se prav spomnem. Jaz nimam slabih izkušnj liter in pol al pa malenkost več pri porabi pa se mi na letnem nivoju zelo pozna tak ,da bencinc me bo prepričal samo ,če bo enakovredn dizlu kar pa je malo vrjetno da se bo kdaj zgodilo.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jan 20, 2012 7:50 pm

215709 je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Malo stara tema pa vseeno ..... Ne vem zakaj nekteri strašite ljudi kao ,da dizl ni za po mestu in da je v tem primeru boljši bencinar itd

fora je u tem da ni dobro imet dizla v mestu je to da so ponavad mestne vožne kratke razdalje 10-15 km pri kateri se motor sploh ne segreje in pol ga spet ugasneš in spet mrzlega prižgeš. ne morš primerjat taksiste ki vozijo po celi dan in imajo segreto mašino non stop. in prav te mrzli štarti niso dobro ker se takrat največ obrabijo materiali. ko je vse segreto na delovno temperaturo nima kj bit.

ima kaj bit. Starejši avtomobili niso imeli filtra trdih delcev. Novi ga pa imajo. In z (samo) z mestno vožnjo, gospod 106, bo vzdrževanje zelo drago ;)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 Pe jan 20, 2012 8:05 pm

no ja uglavnm. te novejši avti si tiak usi za en falus. karkol gre narobe takoj rabaš nek tester pa nwm ka.. sem hotel napisat še zraven pri mojem odgovoru da je seveda dobro da je gdaj pa gdaj (2-3x/mesc) kkšna dolga turca na avtocesti da se ˝prepuca˝ mašina :D
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe jan 20, 2012 8:40 pm

@106, Webasto ogromno pripomore, 10min je čisto dovolj... mašina je že skoraj na delovni temperaturi, še bolj pomembno je olje, katero se drugače zelo počasi zagreva (počasneje kot hladilna tekočina). Izgorevanje je že v štartu manj sajasto, filter trdih delcev pa se prej ogreje...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Pe jan 20, 2012 11:22 pm

Mene je stalo vzdrževanje čisto isto kot pri bencincu mogoče malenkost bolj ugodno ,ker si pač osnovne stvari znam sam nardit ..... kar se tiče pa partikl filtra pa ga ponavadi ,če ga avto ima zabaše tam pri ene 150.000km ali prej ali pozneje kakorkoli že se ga zamenja ali očisti ali odstrani nastavi elektroniko ,da ne javla napake pa je to strošek kakih 200€ če se ne motim pa gremo dalje. Na trgu obstaja dodatna elektronika ki pripomore k boljšemu izgorevanju mogoče tudi to kdaj. Kakorkoli že vsak naj se sam odloči al dizl al bencin jaz sem samo svojo zgodbo povedal.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So jan 21, 2012 11:26 am

106 je napisal/-a:Mene je stalo vzdrževanje čisto isto kot pri bencincu mogoče malenkost bolj ugodno ,ker si pač osnovne stvari znam sam nardit ..... kar se tiče pa partikl filtra pa ga ponavadi ,če ga avto ima zabaše tam pri ene 150.000km ali prej ali pozneje kakorkoli že se ga zamenja ali očisti ali odstrani nastavi elektroniko ,da ne javla napake pa je to strošek kakih 200€ če se ne motim pa gremo dalje. Na trgu obstaja dodatna elektronika ki pripomore k boljšemu izgorevanju mogoče tudi to kdaj. Kakorkoli že vsak naj se sam odloči al dizl al bencin jaz sem samo svojo zgodbo povedal.

Koliko tebe pride vzdrževanje se ne bom spuščal - to že ti sam veš.

A bejš ga no srat, to glede filtra ti je povedal stric Vujo, ali si v gostilni, med pitjem kave slišal pogovor tri mize stran in je en od sodelujočih to izjavil?

Filter (pa naj bo to DPF, FAP ali kaj drugega) se ne zabaše "tam pri ene 150k km". Lahko kupiš dizla, ga pirpelješ domov, pa ga zabašeš z 0 prevoženih km. Samo vsak dan zjutraj prižgi motor pa ga pusti uro stat na mestu. Zabasanega boš imel kmalu z 0 prevoženih km. Filter nima predpisanih kilometrov kdaj se zabaše. Tudi življenske dobe načeloma nima določene. Ima pa BMW bojda odštevalnik, ki odšteva za partikel filter 200k km življenske dobe, oz. vem, da so ga včasih imeli - lahko da sedaj nimajo več.

Menjava 200€ - povej kje imaš ti tega serviserja, ki za tako ugoden denar zamenja filter trdih delcev? Veš, MENJAVA ali OČISTITI sta dva različna pojma!
Filter se baše, potem posveti lučka, imaš nekaj malega časa, da spraviš avto na delovno in ga pod malce višjimi obrati pelješ nekaj časa da se filter spuca, če to zamudiš, sledi regeneracija (ali očiščenje) na servisu ki košta cca. 100eur, ko ga zabašeš, da tudi to ni mogoče več pa sledi MENJAVA ki stane med 1500-2000eur.
Kot si rekel: zabašeš filter, plačaš vsaj 1300eur!! več od tvojega zneska potem pa greš dalje.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So jan 21, 2012 3:12 pm

Kaj bi bilo šele, če bi vse štiri šobe crknile :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio So jan 21, 2012 3:41 pm

Ena informacija- z 1.2 TDIjem se že nekaj mesecev vozim 4km v eno stran v službo, tako da se niti voda, niti olje ne segrejeta-olje pride na nekje 55°C, v hladnejših jutrih tudi to ne. Avto včasih pustim tudi nekaj minut teči na mestu, da se "odtali" in moram reči, da zaenkrat nikakršnih težav z dpf-om po prevoženih 23500km. :) Jutranja povprečna poraba v eno smer je 5,2l/100km.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 So jan 21, 2012 4:40 pm

Badzo je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Mene je stalo vzdrževanje čisto isto kot pri bencincu mogoče malenkost bolj ugodno ,ker si pač osnovne stvari znam sam nardit ..... kar se tiče pa partikl filtra pa ga ponavadi ,če ga avto ima zabaše tam pri ene 150.000km ali prej ali pozneje kakorkoli že se ga zamenja ali očisti ali odstrani nastavi elektroniko ,da ne javla napake pa je to strošek kakih 200€ če se ne motim pa gremo dalje. Na trgu obstaja dodatna elektronika ki pripomore k boljšemu izgorevanju mogoče tudi to kdaj. Kakorkoli že vsak naj se sam odloči al dizl al bencin jaz sem samo svojo zgodbo povedal.

Koliko tebe pride vzdrževanje se ne bom spuščal - to že ti sam veš.

A bejš ga no srat, to glede filtra ti je povedal stric Vujo, ali si v gostilni, med pitjem kave slišal pogovor tri mize stran in je en od sodelujočih to izjavil?

Filter (pa naj bo to DPF, FAP ali kaj drugega) se ne zabaše "tam pri ene 150k km". Lahko kupiš dizla, ga pirpelješ domov, pa ga zabašeš z 0 prevoženih km. Samo vsak dan zjutraj prižgi motor pa ga pusti uro stat na mestu. Zabasanega boš imel kmalu z 0 prevoženih km. Filter nima predpisanih kilometrov kdaj se zabaše. Tudi življenske dobe načeloma nima določene. Ima pa BMW bojda odštevalnik, ki odšteva za partikel filter 200k km življenske dobe, oz. vem, da so ga včasih imeli - lahko da sedaj nimajo več.

Menjava 200€ - povej kje imaš ti tega serviserja, ki za tako ugoden denar zamenja filter trdih delcev? Veš, MENJAVA ali OČISTITI sta dva različna pojma!
Filter se baše, potem posveti lučka, imaš nekaj malega časa, da spraviš avto na delovno in ga pod malce višjimi obrati pelješ nekaj časa da se filter spuca, če to zamudiš, sledi regeneracija (ali očiščenje) na servisu ki košta cca. 100eur, ko ga zabašeš, da tudi to ni mogoče več pa sledi MENJAVA ki stane med 1500-2000eur.
Kot si rekel: zabašeš filter, plačaš vsaj 1300eur!! več od tvojega zneska potem pa greš dalje.

Z šank mehaniki se ne spuščam v debate to je prvo ,kot drugo poznam 3 primere osebno ,ko je šel partikl filter tam pri enih 150 taužnt in to se je zgodilo sosedu tak ,da nisem za šankom slišal plus tega nikjer nisem napisal da menjava stane 200€ to je letelo na odstranitev le tega in nastavitev elektronike ,če pa morem v bodoče pisat z točkami 1,2,3 itd pa tudi bom.

To kar praviš da lahko partikl filter zabašeš na mestu so tud gostilniške jajce ........ sicer pa jaz se ne mislim v podrobnosti tukaj spuščat vem samo ,da mi na leto ostane lep kup cekinov na račun dizla pa čeprav po mnenju mnogih pa ne samo tukaj le ta ni za vožnjo po mestu ... vozi bencin pa uživaj dalje v dobri veri da delaš pravilno 8)

Ena informacija- z 1.2 TDIjem se že nekaj mesecev vozim 4km v eno stran v službo, tako da se niti voda, niti olje ne segrejeta-olje pride na nekje 55°C, v hladnejših jutrih tudi to ne. Avto včasih pustim tudi nekaj minut teči na mestu, da se "odtali" in moram reči, da zaenkrat nikakršnih težav z dpf-om po prevoženih 23500km. :) Jutranja povprečna poraba v eno smer je 5,2l/100km.

Pa niti neboš mel problemov .....Probleme bojo imeli samo tukaj in kjerkoli boš to pač napisal raznorazni firbci in pa zagovorniki bencincinarjev.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So jan 21, 2012 5:20 pm

Novi bencinarji itak ne porabijo kaj več... 1.2TSI je varčen, če to sam želiš.
when in doubt, flat out

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So jan 21, 2012 5:22 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Novi bencinarji itak ne porabijo kaj več... 1.2TSI je varčen, če to sam želiš.

pod 7 boš s TSI pri mestni voznji tezko prisel. oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So jan 21, 2012 5:28 pm

S tvojo vožnjo... :lol: :lol:

Glej, Hyundai Accent 1.5crdi, ima variabilno turbino, commonrail, uglavnem vse napredne tech., razen PDF (ki pa itak samo duši mašino). Če bi resetiral števec za porabo, kadar se vozim po gužvi v MB od centra do nakupovalnih centrov in nazaj in mi živci ne dovolijo šparanja in cijazenja, bi gladko končal nad 7. Tako je pri vseh, če je takšna relacija. Na identični relaciji in isti šparovni vožnji razlike ne bo 2l kot bi nekateri to radi prikazali...
when in doubt, flat out

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So jan 21, 2012 5:31 pm

SuperVeloce je napisal/-a:S tvojo vožnjo... :lol: :lol:

Glej, Hyundai Accent 1.5crdi, ima variabilno turbino, commonrail, uglavnem vse napredne tech., razen PDF (ki pa itak samo duši mašino). Če bi resetiral števec za porabo, kadar se vozim po gužvi v MB od centra do nakupovalnih centrov in nazaj in mi živci ne dovolijo šparanja in cijazenja, bi gladko končal nad 7. Tako je pri vseh, če je takšna relacija. Na identični relaciji in isti šparovni vožnji razlike ne bo 2l kot bi nekateri to radi prikazali...

Sem imel polota TSI in je imel pri nežni vožnji na relaciji CE-Ve ( ki ti je dobro poznana predvidevam :mrgreen: ) porabo 6.5. Zdaj imam forda focusa 1.8 tdci in ima porabo liter manj. Razlika nastane na AC, kjer je TSI bil noro žejen kljub zelo nizkim vrtljajem in 6 prestavi.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo So jan 21, 2012 5:48 pm

MacAudio je napisal/-a:Ena informacija- z 1.2 TDIjem se že nekaj mesecev vozim 4km v eno stran v službo, tako da se niti voda, niti olje ne segrejeta-olje pride na nekje 55°C, v hladnejših jutrih tudi to ne. Avto včasih pustim tudi nekaj minut teči na mestu, da se "odtali" in moram reči, da zaenkrat nikakršnih težav z dpf-om po prevoženih 23500km. :) Jutranja povprečna poraba v eno smer je 5,2l/100km.

Delaj to 2 leti. teb bo delal odlično en k bo pa dubu po ltvoj avto bo reku sm d je VW j**c :P
Za nobeno mašino ni dobr sm hladno delovanje ker se materiali dosti bolj obrabijo. Sm to se pozna po 2 do 3 letih.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So jan 21, 2012 6:02 pm

To je res bila nekam visoka poraba, težja Octavia 1.2TSI ima manjšo na tej relaciji !?
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 21, 2012 7:32 pm

Čisto hipotetično - recimo, da se fizično odstrani DPF, uredi, da motorna elektronika ne pokaže težave.

Torej mogoče bodoča tržna niša dealerjev?

Kako pa na tehničnem pregledu - izpušni plini?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov