DIZL_ je napisal/-a:Samo še to me zanima, so za te polote znane kakšne napake? nekaj sem bral, da so bile težave z motorji, ko pa so posodobili software pa naj bi bilo v redu? vrjetno so te težave že odpravljene, glede na to da je polo zunaj že kar nekaj časa?
106 je napisal/-a:Malo stara tema pa vseeno ..... Ne vem zakaj nekteri strašite ljudi kao ,da dizl ni za po mestu in da je v tem primeru boljši bencinar itd
Osebno sem imel Citroen C2 dizl in z njim prevozil okrog 150.000 kilometrov izključno po mestu pa ni crknilo nič razn par malenkosti ne omembe vrednih ,ker sem popoln laik ne vem če ta avto lahko primerjamo z VW Polo TDI samo vseeno za mene je dizl dizl in ,če z enim tankom delam približno 300 kilometrov več se zelo splača ...... sicer pa je nekdo pred mano tud že zapisal ,da po tem takem bi že zdavnaj crknili vsi mestni taxiji kateri so večinoma dizli. Zdaj v kratkem bom spet kupil dizla in zgodba se bo ponovila
215709 je napisal/-a:106 je napisal/-a:Malo stara tema pa vseeno ..... Ne vem zakaj nekteri strašite ljudi kao ,da dizl ni za po mestu in da je v tem primeru boljši bencinar itd
Osebno sem imel Citroen C2 dizl in z njim prevozil okrog 150.000 kilometrov izključno po mestu pa ni crknilo nič razn par malenkosti ne omembe vrednih ,ker sem popoln laik ne vem če ta avto lahko primerjamo z VW Polo TDI samo vseeno za mene je dizl dizl in ,če z enim tankom delam približno 300 kilometrov več se zelo splača ...... sicer pa je nekdo pred mano tud že zapisal ,da po tem takem bi že zdavnaj crknili vsi mestni taxiji kateri so večinoma dizli. Zdaj v kratkem bom spet kupil dizla in zgodba se bo ponovila
fora je u tem da ni dobro imet dizla v mestu je to da so ponavad mestne vožne kratke razdalje 10-15 km pri kateri se motor sploh ne segreje in pol ga spet ugasneš in spet mrzlega prižgeš. ne morš primerjat taksiste ki vozijo po celi dan in imajo segreto mašino non stop. in prav te mrzli štarti niso dobro ker se takrat največ obrabijo materiali. ko je vse segreto na delovno temperaturo nima kj bit.
106 je napisal/-a:Mene je stalo vzdrževanje čisto isto kot pri bencincu mogoče malenkost bolj ugodno ,ker si pač osnovne stvari znam sam nardit ..... kar se tiče pa partikl filtra pa ga ponavadi ,če ga avto ima zabaše tam pri ene 150.000km ali prej ali pozneje kakorkoli že se ga zamenja ali očisti ali odstrani nastavi elektroniko ,da ne javla napake pa je to strošek kakih 200€ če se ne motim pa gremo dalje. Na trgu obstaja dodatna elektronika ki pripomore k boljšemu izgorevanju mogoče tudi to kdaj. Kakorkoli že vsak naj se sam odloči al dizl al bencin jaz sem samo svojo zgodbo povedal.
Badzo je napisal/-a:106 je napisal/-a:Mene je stalo vzdrževanje čisto isto kot pri bencincu mogoče malenkost bolj ugodno ,ker si pač osnovne stvari znam sam nardit ..... kar se tiče pa partikl filtra pa ga ponavadi ,če ga avto ima zabaše tam pri ene 150.000km ali prej ali pozneje kakorkoli že se ga zamenja ali očisti ali odstrani nastavi elektroniko ,da ne javla napake pa je to strošek kakih 200€ če se ne motim pa gremo dalje. Na trgu obstaja dodatna elektronika ki pripomore k boljšemu izgorevanju mogoče tudi to kdaj. Kakorkoli že vsak naj se sam odloči al dizl al bencin jaz sem samo svojo zgodbo povedal.
Koliko tebe pride vzdrževanje se ne bom spuščal - to že ti sam veš.
A bejš ga no srat, to glede filtra ti je povedal stric Vujo, ali si v gostilni, med pitjem kave slišal pogovor tri mize stran in je en od sodelujočih to izjavil?
Filter (pa naj bo to DPF, FAP ali kaj drugega) se ne zabaše "tam pri ene 150k km". Lahko kupiš dizla, ga pirpelješ domov, pa ga zabašeš z 0 prevoženih km. Samo vsak dan zjutraj prižgi motor pa ga pusti uro stat na mestu. Zabasanega boš imel kmalu z 0 prevoženih km. Filter nima predpisanih kilometrov kdaj se zabaše. Tudi življenske dobe načeloma nima določene. Ima pa BMW bojda odštevalnik, ki odšteva za partikel filter 200k km življenske dobe, oz. vem, da so ga včasih imeli - lahko da sedaj nimajo več.
Menjava 200€ - povej kje imaš ti tega serviserja, ki za tako ugoden denar zamenja filter trdih delcev? Veš, MENJAVA ali OČISTITI sta dva različna pojma!
Filter se baše, potem posveti lučka, imaš nekaj malega časa, da spraviš avto na delovno in ga pod malce višjimi obrati pelješ nekaj časa da se filter spuca, če to zamudiš, sledi regeneracija (ali očiščenje) na servisu ki košta cca. 100eur, ko ga zabašeš, da tudi to ni mogoče več pa sledi MENJAVA ki stane med 1500-2000eur.
Kot si rekel: zabašeš filter, plačaš vsaj 1300eur!! več od tvojega zneska potem pa greš dalje.
Ena informacija- z 1.2 TDIjem se že nekaj mesecev vozim 4km v eno stran v službo, tako da se niti voda, niti olje ne segrejeta-olje pride na nekje 55°C, v hladnejših jutrih tudi to ne. Avto včasih pustim tudi nekaj minut teči na mestu, da se "odtali" in moram reči, da zaenkrat nikakršnih težav z dpf-om po prevoženih 23500km.Jutranja povprečna poraba v eno smer je 5,2l/100km.
SuperVeloce je napisal/-a:Novi bencinarji itak ne porabijo kaj več... 1.2TSI je varčen, če to sam želiš.
SuperVeloce je napisal/-a:S tvojo vožnjo...![]()
![]()
Glej, Hyundai Accent 1.5crdi, ima variabilno turbino, commonrail, uglavnem vse napredne tech., razen PDF (ki pa itak samo duši mašino). Če bi resetiral števec za porabo, kadar se vozim po gužvi v MB od centra do nakupovalnih centrov in nazaj in mi živci ne dovolijo šparanja in cijazenja, bi gladko končal nad 7. Tako je pri vseh, če je takšna relacija. Na identični relaciji in isti šparovni vožnji razlike ne bo 2l kot bi nekateri to radi prikazali...
MacAudio je napisal/-a:Ena informacija- z 1.2 TDIjem se že nekaj mesecev vozim 4km v eno stran v službo, tako da se niti voda, niti olje ne segrejeta-olje pride na nekje 55°C, v hladnejših jutrih tudi to ne. Avto včasih pustim tudi nekaj minut teči na mestu, da se "odtali" in moram reči, da zaenkrat nikakršnih težav z dpf-om po prevoženih 23500km.Jutranja povprečna poraba v eno smer je 5,2l/100km.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov