Badzo je napisal/-a:-tomi- je napisal/-a:Razmišljam o tej kombinaciji v karavanski izvedbi Golfa ali Octavije. Proračun ne dovoljuje 1.4 tsi-ja in za dizla ni podlage (premalo km/leto). Vozil sem navadnega golfa z 1.2 tsi 77KW ter ročnim šest-stopenjskim menjalnikom in je za moja pričakovanja in način vožnje več kot dovolj poskočen in močan. Karavanski golf je od navadnega težji za enega močnejšega potnika (140kg) in zato niti ne pričakujem zame občutne razlike v vožnji s karavanom. Na testni vožnji z ročnim m. smo se vozili 4 odrasli konkretnih postav in pri mojem načinu vožnje nisem občutil pomanjkanja moči, sicer pa bi se vozila v glavnem dva.
V bistvu to temo odpiram, ker me bolj zanima kako je z vzdrževanjem tega motorja in predvsem menjalnika...
Lp!
pišuka ste kekčine!!
j*** vas drkanje v glavo! Če vas je polovica debilnih in znate vozit samo tko da vam 105 konjski bencinar pije 15L in več ste pač DEBILI! Očitno dovolj zaslužite da delate za bencin. Druga polovica pa je debilna ker pričakuje da bo 1.2turbo MLINČEK!!!!! s 105KM podiral rekorde! Pa dejte ljudje božji dojet da je to 1.2=1200ccm=1200 kubičnih centimetrov= TISOČDVESTO KUBIČNIH CENTIMETROV IN 105 KONJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Taka motorizacija je namenjena UMIRJENIM ljudem in poskuša nadomestit 1.6 atmosferske bencinarje kot na primer: 1.6 105Km v golfu, 1.6 motor v starem meganu z 108km in tako dalje. To ni motor ki bo konkuriral porscheju in podobnim ipd. Ampak eni mislite da boste kupili dotični motor in za 15k eur dobili performans na ravni GT3, porabo pa na ravni AX-a 1.4 dizl.
105konjski bencinar pije okrog 7L normalne vožnje (120-130 AC) relacije in pika. Na regionalkah malo manj normalne vožnje (90-100). Oglašate se ljudje ki niste imeli niti prsta še na avtu, ki je tako motoriziran. Porabe 5L in podobne so BULLSHIT! So možne ampak to je vožnja kot da bi pred gumo poskusil rint jajce brez da bi se zdrobilo!!!!! Avto pije tako kot vsak normalen bencinar pri normalni vožnji (mogoče 0.5-1L manj).
In še BISTVO: človeka zanima kakšni so stroški in tako dalje glede motorja predvsem pa DSGja in ne koliko enim drekačem pije 1.2TSI pa kako sosedu spije 0.02 deci manj zato ker si ga vsake dva dni zdrka v tank!
Z večino se strinjam. Ja na avtocesti je med 7 in 8 poraba. na regionalki pa je relacijsko med 4 in 6, če voziš normalno po omejitvah + 10%.... sej pa pri 100 km/h komaj čez 2000 obratov prideš.... govorim iz lastnih izkušenj, v enem letu naredil s to mašino čez 30k kilometrov... glede porabe over and out.....
STROŠKI: (polo 1.2 tsi letnik november 2010, ročni menjalnik)
pri tej mašini ne vem če bi sploh pogledal za dsg-jem, saj je ta kombinacija s tem ročnim menjalnikom izredno posrečena (6. prestav). Če ti kaj pove, pri 145km/h je 3000 obratov...
v 1 letu sem naredil čez 30k kilometrov, torej 2 redna servisa. Prvi na 15k me je prišel 130€, drugi na 30k pa me je prišel 190€. To so zaenkrat vsi stroški poleg bencina. Pri 45k km bo spet servis za 130€, pri 60k km pa je malo večji servis za okrog 300€ - 350€... To je seveda brez izrednih problemov... Te pa tako morajo popraviti v garanciji. (mimogrede, sem imel že vpoklic polota, da so menjali neko gumo v požarni steni za mašino)