border_ je napisal/-a:Naj mi nekdo pove, kako se obnesejo agregati GOLF 1.6 TDI z 90 KM??? Sajs o 800 eur ceneje od 105 KM!
Jaz sem pred kratkim takega vozil. Golf VI, običajen hatchback, osnovna oprema.
V bistvu je motor boljši kot sem predvideval, ampak je res tudi to da sem imel pričakovanja dokaj nizka. Dober za osnovno vsakdanje prevažanje, poskočen pa ni. Samo 5 prestav, ki so tudi precej dolge (zlasti 5.), kar seveda dodatno ubije poskočnost, je pa po drugi strani uporaben tudi na avtocesti - tudi pri 130 kmh je malo hrupa in nizka poraba (le pospeški v 5. so seveda skoraj nikakršni).
Tudi v splošnem nizka poraba (na oko vsaj pol litra manj kot zadnji, torej 105KM 1.9 TDI, kakršnega imam v svojem Golfu V). Zelo dolgo potrebuje, da se ogreje na delovno temp. (ogrevanje traja opazno dlje kot pri 1.9 TDI).
Končna ocena:
- šparovček in delovni konj, o kaki športnosti takoj pozabi
- dobra izbira, če res vsak dan delaš veliko kilometrov
- vozne zmogljivosti sicer zadovoljive glede na pričakovanja in ustrezne za namen, a še vedno zelo povprečne - pač primerno za najbolj osnovni transport
- glede na zapisano, se splača premisliti in preračunati primerjavo z 1.2 TSI, ki je bolj poskočen - če je razlika v ceni dovolj velika in ne delaš res veliko km, je mogoče bolje vzeti TSI, ker ni nujno da boš z nižjo porabo TDIja pokril razliko v ceni - ampak preveri in preračunaj sam, se mi ne ljubi gledat, pa ti najbolj veš koliko kilometrine boš imel