Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Re: Kaj kupiti od bencinca od 150 KM naprej

Napisal/-a TOYOTA Pe jan 13, 2012 5:35 pm

sonic je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Mogoče kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5519544&show=1

Majhen z dovolj konji, ki ni dirkalnik vendar pa za nekaj športnega veselja (če je želja) lahko poskrbi RWD, avtomatik, ki je fajn za po mestu vendar praviš, da imaš zdaj avtomatika, ki ti ni všeč zato bi moral seveda sprobat, če bi ti prestavljanje odgovarjalo.

4l prostornine za teh ubogih 200 kljuset + avtomat...

Tle pa ne vem v čem je problem... 4 litre je 4 litre, tudi če ima na papirju "samo" 200 konjev.
Ne pozabit: "horsepower sells cars but torque wins races"...

Raje bi imel (posebej pri tovrstnih avtih) 200 konjev v 4 litrih kot 250-300 konjev v 2 litrih...

sorry ampak tale američan je pa totalno zgrešen (razen oblike) , če pa ti v tem avtu opaziš 200 konjev pol pa ne vem kaj voziš, eden najslabših avtov, sploh z avtomatikom kar sem jih kdajkoli vozil....če že mustang se vzame V8...je pa res ali hoče športnika ali kruzeja, če slednjega potem ni problema, ampak športnik pa to ni...ampak vseeno bi ga vzel raje kot kakšnega golfa ;)

glede lancerja EVO, pa vsekakor mr izvedbo katera ima 6 prestav in par dodatkov, če ne drugega se pozna na porabi =P
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 13, 2012 9:29 pm

TOYOTA je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:4l prostornine za teh ubogih 200 kljuset + avtomat...

Tle pa ne vem v čem je problem... 4 litre je 4 litre, tudi če ima na papirju "samo" 200 konjev.

Raje bi imel (posebej pri tovrstnih avtih) 200 konjev v 4 litrih kot 250-300 konjev v 2 litrih...

sorry ampak tale američan je pa totalno zgrešen (razen oblike) , če pa ti v tem avtu opaziš 200 konjev pol pa ne vem kaj voziš, eden najslabših avtov, sploh z avtomatikom kar sem jih kdajkoli vozil....če že mustang se vzame V8...je pa res ali hoče športnika ali kruzeja, če slednjega potem ni problema, ampak športnik pa to ni...

Mustanga z V6 motorjem sem predlagal, ker se mi je zdelo, da je to dovolj kar išče avtor teme. Če bi želel kaj bolj resnega bi mu seveda predlagal mustanga z V8 ampak potem bi me spet napadli, da pretiravam :roll: pismo nikoli vam ni prav. Enkrat je premočno drugič pa prešvoh.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jan 13, 2012 9:37 pm

Nekaj pri tej temi ne razumem najbolje. Rabi mestni avto, torej: majhen in okreten kar poudarjate že ves čas. Zakaj rabi toliko KM mi pa ni jasno? Ali gre za samo trenirka fajt na semaforjih ali kaj?

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe jan 13, 2012 9:46 pm

DS3, Clio RS. Otroci bojo peživeli tistih par km na zadnjih sedežih. Oba avta sta kot gokarta.
Ostane ti Fabia RS, ki pa se meni zaradi DSGja ne dopade. DSG je fajn zadeva dokler se voziš lagano.
Pri ročnem (obvolanskem) pretikanju včasih ne pusti prestavit - pred ovinkom ko šaltaš nižje, če se njemu ne zdi še primeren čas za nižjo bo tvoj ukaz prezrl. Tako da sicer imaš šanso "ročnega" šaltanja, ampak še vedno pa ždi nad tabo elektronika, ki se odloči a bo tvojo željo/ukaz upoštevala ali enostavno pustila..

Moj favorit je Clio RS.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 13, 2012 9:53 pm

Badzo je napisal/-a:DS3, Clio RS. Otroci bojo peživeli tistih par km na zadnjih sedežih. Oba avta sta kot gokarta.
Ostane ti Fabia RS, ki pa se meni zaradi DSGja ne dopade. DSG je fajn zadeva dokler se voziš lagano.
Pri ročnem (obvolanskem) pretikanju včasih ne pusti prestavit - pred ovinkom ko šaltaš nižje, če se njemu ne zdi še primeren čas za nižjo bo tvoj ukaz prezrl. Tako da sicer imaš šanso "ročnega" šaltanja, ampak še vedno pa ždi nad tabo elektronika, ki se odloči a bo tvojo željo/ukaz upoštevala ali enostavno pustila..

Moj favorit je Clio RS.

Če bi malo bolje prebral, bi videl da avto potrebuje avto za mestno vožnjo. In prav tu DSG pride do izraza:

:mrgreen:

Slika

Pa tudi na ovinkasti cesti je Fabia RS hudičevo hiter avto....če se najde pravi za volanom :twisted: =P
Zadnjič spremenil peroRS, dne Pe jan 13, 2012 9:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe jan 13, 2012 9:53 pm

mihaing je napisal/-a:Nekaj pri tej temi ne razumem najbolje. Rabi mestni avto, torej: majhen in okreten kar poudarjate že ves čas. Zakaj rabi toliko KM mi pa ni jasno? Ali gre za samo trenirka fajt na semaforjih ali kaj?

Če se bo vozil po mestu še ne pomeni da avto ne bo vožen izven mesta. Sam sem čez teden v mestu, vikendi pa vse prej kot mesto. Torej ga razumem, da rabi okreten avto, da sparkira komot, pride kje skoz kjer z večjim avtom ne more in hkrati lahko izkoristi konje izven mesta. Hvalabogu nekdo kupuje majhen avto, ne pa da je maribor poln velikih kant AKA lincoln navigatorov, x5, x6, x3, q7, q5, MLov, GLov, velikih prestižnih karavanov. Vozijo pa se itak lastniki sami notri. Može se ima se. Potem pa zaparkirajo vse in ne moreš nikamor

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jan 13, 2012 10:13 pm

TOYOTA je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Mogoče kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5519544&show=1

Majhen z dovolj konji, ki ni dirkalnik vendar pa za nekaj športnega veselja (če je želja) lahko poskrbi RWD, avtomatik, ki je fajn za po mestu vendar praviš, da imaš zdaj avtomatika, ki ti ni všeč zato bi moral seveda sprobat, če bi ti prestavljanje odgovarjalo.

4l prostornine za teh ubogih 200 kljuset + avtomat...

sorry ampak tale američan je pa totalno zgrešen (razen oblike) , če pa ti v tem avtu opaziš 200 konjev pol pa ne vem kaj voziš, eden najslabših avtov, sploh z avtomatikom kar sem jih kdajkoli vozil..
Jaz v tem avtu nič ne opazim, ker še nisem vozil nobenega mustanga in tudi mislim da še ničesar z V8 motorjem (kot velika večina ljudi).

Sem pa vozil dovolj različnih avtov z vse vrste motorji, da vem naslednje: lahko ima motor A uradno več konjev kot motor B, pa bo v dejanski vožnji motor B vseeno zmogljivejši. In motor z večjo prostornino je praktično vedno zmogljivejši kot manjši motor (razen seveda če ima npr. eden turbino, drugi pa ne). V praksi ponavadi to pomeni, da imaš majhen motor z uradno veliko konji, ki pa ga je treba vrteti v hude obrate da se kljuseti zbudijo; po drugi strani pa imaš lahko drug motor z večjo prostornino, a z manj konji - pa je zaradi večje prostornine in posledično navora bolj zmogljiv v bolj normalnem območju obratov.

Skratka moja pripomba se ni nanašala toliko na ta konkreten motor v mustangu (pač ne poznam), ampak je bolj splošne narave.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Pe jan 13, 2012 10:22 pm

Glede gužve v centro MB je čist res :D .... sploh pa na turbo rondojo pri europarko ob 14:15 (UKC vhod intevencija)

Hf Mivec.....oz VVT-i :D

ninjeti je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Nekaj pri tej temi ne razumem najbolje. Rabi mestni avto, torej: majhen in okreten kar poudarjate že ves čas. Zakaj rabi toliko KM mi pa ni jasno? Ali gre za samo trenirka fajt na semaforjih ali kaj?

Če se bo vozil po mestu še ne pomeni da avto ne bo vožen izven mesta. Sam sem čez teden v mestu, vikendi pa vse prej kot mesto. Torej ga razumem, da rabi okreten avto, da sparkira komot, pride kje skoz kjer z večjim avtom ne more in hkrati lahko izkoristi konje izven mesta. Hvalabogu nekdo kupuje majhen avto, ne pa da je maribor poln velikih kant AKA lincoln navigatorov, x5, x6, x3, q7, q5, MLov, GLov, velikih prestižnih karavanov. Vozijo pa se itak lastniki sami notri. Može se ima se. Potem pa zaparkirajo vse in ne moreš nikamor

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jan 13, 2012 10:31 pm

zigyec je napisal/-a:Js bi tut predlago novga citroena DS3. Motor 1.6 thp 155km je dost močn za to lahko škatlo, pospeške ma celo boljše od 200KM škode octavie rs. Poraba pa tut mislim, da je kar ugodna.

FYI
Glede na carfolio je octavia RS desetinko hitrejša.

Sicer pa bi jaz za ta denar gledal nekaj majhnega, 5-vratnega, novega z garancijo, avtomatika in dosti ugodnega glede na to, da je to že 3. avto.
Boš videl, kako je s fabio. Glede DSG-ja pa se ne boj. Sej maš 4 leta garancije. :)
Zadnjič spremenil Gyga, dne Pe jan 13, 2012 10:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe jan 13, 2012 10:34 pm

vzameš nekaj od tega: Focus ST, P 207 RC, Mini cooper S, Clio RS, Corsa OPC, S3...

xray80
Nov uporabnik

Napisal/-a xray80 So jan 14, 2012 8:25 am

Od vseh malih 3 vratnih modelov bi se odločil za clio rs s cup podvozjem. Tudi sam se odločam za mali 5 vratni avto. Če se odločiš za fabijo ima dober tuning potencial.
stage 1:210 KM 310 nm navora
stage 2:232 KM 335 nm
stage 3:270 KM
Če bi imel ročni menjalnik, bi se takoj odločil za njega. Ta dsg pa mi dela preglavice. Tuner hiša pravi, da to ni problem, saj prilagodijo mape tako da ne škodi menjalniku.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So jan 14, 2012 8:48 am

xray80 je napisal/-a:Od vseh malih 3 vratnih modelov bi se odločil za clio rs s cup podvozjem. Tudi sam se odločam za mali 5 vratni avto. Če se odločiš za fabijo ima dober tuning potencial.
stage 1:210 KM 310 nm navora
stage 2:232 KM 335 nm
stage 3:270 KM
Če bi imel ročni menjalnik, bi se takoj odločil za njega. Ta dsg pa mi dela preglavice. Tuner hiša pravi, da to ni problem, saj prilagodijo mape tako da ne škodi menjalniku.

7 stopenjski DSG im zgornjo mejo navora, kolikor je meni znano, 250Nm. To je razlog zakaj je v TDI (103 in 125kW) še zmeraj 6 stopenjski DSG. Razen če se je že kaj spremenilo..
Jaz na ta avto ne bi gledal kot na avto s tuning potencialom, ker mislim, da je to to.. Tudi upal si ne bi it višje..

Uporabniški avatar
s3
Nov uporabnik

Napisal/-a s3 So jan 14, 2012 8:56 am

Badzo je napisal/-a:DS3, Clio RS. Otroci bojo peživeli tistih par km na zadnjih sedežih. Oba avta sta kot gokarta.

Moj favorit je Clio RS.

BADZO imam eno vprašanje...A si ti že kdaj vozil DSGja ali si to nekje slišal kar si napisal ??? " pred ovinkom ko šaltaš nižje, če se njemu ne zdi še primeren čas za nižjo bo tvoj ukaz prezrl"....pa ti veš zakaj ne pusti v nižjo prestavo??? Če imaš že v tretji prestavi že 5000 obratov ali več in pritisneš eno nižje ti elektronika ne pusti prestavit, ker bi ti hotel dati v drugo prestavo in s tem obrate motorja močno v rdeče polje....Zahvaljujoče elektroniki se ti zaradi tega ne moreš "zašaltati" kot se lahko pri ročnem menjalniku....Sam si namreč lastim golfa GTI z DSG menjalnikom, prej pa sem imel istega Golfa z ročni menjalnikom in lahko rečem da ja DSG prava poezija za športno vožnjo ali za v mesto. Res pa je da če si štorast potem ti nobeden menjalnik ni všeč...

xray80
Nov uporabnik

Napisal/-a xray80 So jan 14, 2012 9:01 am

Tudi jaz sem slišal, da je zgornja meja 250 Nm! Fabia pa ima že kot original 250 Nm. Zato še zmeraj premišljujem :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 14, 2012 9:14 am

V športnem avtomobilu avtomotski menjalnik, je ravno tako kot 80 letnik v Ferrariju :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 14, 2012 9:23 am

lancia hf je napisal/-a:V športnem avtomobilu avtomotski menjalnik, je ravno tako kot 80 letnik v Ferrariju :lol:

Torej Ferrari ni pravi športni avto? Kajti vsi novi ferrariji imajo enak tip menjalnika kot dsg, le poimenujejo ga drugače. Pa tudi formula ima tak tip menjalnika. Torej?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So jan 14, 2012 9:42 am

u u, smo ze prisli do ferarijev in formule 1 :rofl
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 14, 2012 9:45 am

Jop, in tudi iz DGS-jovih menjalnikov na menjalnike od F1, ki sta samo vizualno podobna ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jan 14, 2012 9:54 am

Ker do v mestu zelo koristi. GAAAAS do rdeče, pa pol spet rdeča na zadku v lučeh. In tako dalje. Pridobiš veliko. Še posebaj na bencinski postaji.

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv So jan 14, 2012 10:40 am

Ne n bo trenirka fight na semaforjih.Pogresam bencin,predvsem pa sportni zvok motorja.Avto bo kdaj pa kdaj vozen tudi na relaciji Kranj-Zadar,seveda, ko se bom na to pot odpravil sam brez punce in otrok.Vozil sem se tudi,kot sopotnik v subaru imprezi,seveda navdusen,vendar se zmeraj drzijo dokaj veliko ceno sploh starejse.Vprasal bi tudi ali je dsg in pa tiptronic eno in isto oz. kaj je bolje.Sej veste sm pac popolni laik glede tega.Mitshubishi lancer-za njih sem pac slisal,da je zelo tezko nekaramboliranega dobit-je to res ali samo "baba rekla".
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov